Dodaj do ulubionych

teściowe po raz kolejny

14.01.07, 21:03
Zawsze narzekacie na teścipowe i mysle że pewnie macie rację, ale ja mam
wspaniałą teściową. Jak trzeba pomoże, a nawet wczoraj kupiła mojej córeczce
krzesełko do karmienia. I tak naprawdę nie mam na co narzekać...smile Oby wiecej
takich teściowych.
www.aleksandraikonrad.blog.onet.pl
Obserwuj wątek
    • hevel1 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:05
      No to masz fajnie i nie masz na kogo narzekać
    • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:11
      Sorry,ale ja nie oceniam ludzi po tym czy mi coś kupią.Moja teściowa też kupuje
      mojemu dziecku różne rzeczy i co z tego?Czy gdyby nie kupowała byłaby kimś
      innym?No to fajnie,że możesz na nią liczyć,a nawet kupiła Twojej córce
      krzesełko-tylko pogratulować takiej teściowej!
      • lidia23 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:18
        Nie ot mi do końca chodziło. Zawsze można na niej polegać. Mimo że dużó pracuje
        zawsze znajdzie czas dl;a moich dzieci.
    • elena70 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:15
      Moja też kupuje, choć czasem wolałabym, żeby nic nie kupowała. Ale kocha
      wnuczki i jest matką mojego kochanego męża, więc ją szanuję, choć nie bardzo
      lubię.
      • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:18
        Nie chcę źle osądzać autorki wątku,ale moim zdaniem gdyby nie to że teściowa
        właśnie kupiła krzesełko ten wątek by się nie pojawił.
        • lidia23 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:28
          Hm...nieprawda, ale cóż sprzeczać się nie będę.
          • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:33
            To dlaczego nie napisałaś np.tydzień temu że masz wspaniałą teściową.Tylko ni z
            gruszki ni z pietruszki zaraz po tym jak dostałaś krzesełko.Ja sprzeczać też
            się nie będę,w końcu to Twoja sprawa.Tak mi się po prostu od razu skojarzyło.
            • lidia23 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:36
              Bo tydzień temu pisałam oczyms innymsmile
              • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:37
                ok.widocznie tydzień temu teściowa nie była jeszcze taka fajnawinkPozdro!
                • lila1974 anik801 15.01.07, 11:45
                  Nieco wredne te Twoje insynuacje.
                  A może po prostu ten prezent dopełnił czaru?

Ja codziennie kocham męża, czy mam tu codziennie zamieszczać deklaracje?
                  Przychodzi taki moment, że mąż zrobi, powie, kupi mi coś, co sprawia, że się
                  dusze z nadmiaru tej miłości i najchętniej stanęłabym na balkonie i ryknęła na
                  całe miasto, że go kocham.

Oslabiają mnie takie wypowiedzi podcinające skrzydła ... fuj
                  • anik801 Re: anik801 15.01.07, 12:03
                    To nie są wypowiedźi podcinające skrzydła.Gdyby autorka opisała teściową,że
                    jest fajna i tu wymieniła szereg jej walorów i zasług a na szarym końcu
                    wspomniała o krzesełku to ok.Jednak przez ten wątek wyraźnie przebija,że
                    krzesełko stało się wyznacznikiem tej fajności.Ja nie piszę tego złośliwie.
                    Życzę jej i teściowej wszystkiego naj.Po prostu jak to przeczytałam to śmiać mi
                    się zachciało z tego nagłego wątku pochwalnego i to wszystko.
          • fe77 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 21:42
            Hmmmmmm. Moja się wycofała z przyjaźni po narodzeniu wnuka... i jestem jej za
            to wdzięczna, bo przynajmniej jest mi obojętna, jako babcia jest ok, od czasu
            do czasu widuje się z wnukiem. Ma swoje ...jak każda tesciowa, ale nie
            wyobrażam sobie gdyby sie zaangażowała w wychowanie wnuka... Na początku byłam
            na nia wściekła,że nie interesuje sie młodym, ale teraz widzę, że to było
            lepsze niż żeby miała dawać mi dobre rady. I myslę, że dopóki byłam zazdrosna o
            jej uczucia do syna( mojego M) dopóty jej niecierpiałam. Teraz się z tego
            śmieję...ale na wszystko potrzeba czasu. I nie twierdzę, że jest swięta, ja też
            nie jestem. Grunt to olewać takie sytuacje kiedy któraś ze stron czuje się
            zazdrosna o synusia, mężusia itd...
            • lidia23 Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 22:38
              Ale ona n ie wtrąca sie w wychowanie wnuków. Czego się czepiacie.
              • demarta Re: teściowe po raz kolejny 14.01.07, 22:44
                lidia, myślę, że dziewczyny się czepiają, bo do końca nie przemyślałaś swojej
                wypowiedzi, no jej skutków nie przewidziałaś, czyli. "dostałam krzesełko, oby
                więcej takich teściowych" - no tyle zapamiętałam z twojego wątku. a tylko
                domyślać się mogę, że co innego miałaś na myśli......

nie denerwuj się i na przyszłość bardziej precyzyjnie może myśli formułuj?
                unikniesz wtedy "nieprzyjemności" smile))
                • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 11:06
                  Tu nie chodzi o czepianie się,ale wypowiedź autorki jest
                  wypowiedzią "ucieszonego dziecka,które dostało zabawkę".Po pierwsze napisała,że
                  wszystkie czepiamy się teściowych,co nie jest zgodne z prawdą.Po drugie nie
                  opisała praktycznie żadnych walorów teściowej i głównym punktem wątku było
                  krzesełko do karmienia.Wątek założony wybitnie pod wpływem uciechy z nowego
                  krzesełka.Podejrzewam,że większość osób czytających odniosła właśnie takie
                  wrażenie.
                  • sebaga Anik 15.01.07, 11:30
                    Litości! Zły dzień masz czy co?? Daj już spokój... Brniesz bez sensu, może się
                    mylisz w swoich wrazeniach.. I niekoniecznie większość osób odbiera tego posta
                    tak jak Ty. Ja bym mogła np. stwierdzić, że Twoje wypowiedzi to chyba zazdrość..
                    • anik801 Re: Anik 15.01.07, 12:10
                      Zazdrość?Czego mam zazdrościć?Teściowej czy krzesełka?Tak się składa,że mam
                      jedno i drugiewinkPo prostu autorka nie napisała nic szczególnego na temat
                      teściowej.Gdyby opisała jej rozliczne walory i pomoc,a na końcu dodała tak przy
                      okazji o krzesełku byłob ok.No może rzeczywiście się mylę.Może dziewczyna i tak
                      napisałaby o wspaniałej teściowej nawet gdyby ta nie zakupiła krzesełka.
                      • pyza3d34 Re: Anik 15.01.07, 12:20
                        Gratuluje autorce watku tesciowej.Moja tez jest bardzo fajna.Fajniejsza od
                        mojej matki,niestety...
                      • sebaga Re: Anik 15.01.07, 12:58
                        Masz swoje zdanie i super, ale daj juz spokoj i przestan wkolko pisac to samo.
    • mamciakam Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 12:50
      sorki ale mam podobne odczucia jak anik.fajnie ze masz fajna tesciówke tylko tak
      rzeczywiscuie wyszło ze kszesełko zrobiło swoje...
      ale mimo wszystko fjnie ze taką masz
    • lola211 Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 13:00
      Ty wredna materialistkosmile).W pelni Cie rozumiem, bo tez mam fajna tesciowa,
      ktora mi bardzo pomaga, a nawet kupuje to i tamto, kase dla wnuczki daje, lubie
      ja przez to jeszcze bardziejsmile.Reszta moze nam pozazdroscic.
      • anik801 Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 13:47
        Moja teściowa też kupuje wnuczce dużo i czasem są to rzeczy moim zdaniem zbyt
        drogie.Wszystko ładnie pięknie,ale po co to opisywać.Nie lepiej napisać "moja
        teściowa jest fajna,miła,można na nią liczyć,dogadujemy się" wtedy to
        rozumiem,że jest to pochwała teściowej.Teściową autorki wątku będę kojarzyła
        tylko z krzesełkiem,a sam wątek z założonym pod wpływem krzesełka i już.A jak
        będę miała ochotę to będę temat drążyć,bo nie jest to zabronione!A jak się
        komuś nie podobają moje wypowiedzi to może albo ich nie czytać,albo na nie nie
        odpisywać-proste!Tak czy siak pozdrawiam osoby biorące udział w "dyskusji".
    • bj32 Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 13:54
      Ja na swiją teściową narzekać nie będę. Napiszę tylko, że wolałabym inną jakąś.
      A autorce wątku gratuluję zarówno dobrych kontaktów z teściową jak i krzesełka.
      A Anik gratuluję niezmienności poglądówsmile I cieszę się, że wszyscy mają dobry
      humor, wszak to poniedziałeksmile))
      • anik801 wszyscy kochamy poniedziałki;) 15.01.07, 14:10
        oraz nasze cudowne teściowe zaopatrujące nas w różne fajne rzeczywink
        • hevel1 Re: wszyscy kochamy poniedziałki;) 15.01.07, 14:33
          No, moja mi dała na gwiazdkę kalendarz-reklamówkę jakiejś firmy farmaceut. na
          2006!!!!!
        • bj32 Re: wszyscy kochamy poniedziałki;) 15.01.07, 14:38
          Moja jeśli już mnie zaopatruje, to trafnie, natomiast kompletnie nie ma
          pojęcia, co zrobić z Anką. Sama miała 2 synów. Więc pyta i chałwa jej za tosmile))
          • zuzanna56 Moja teściowa 15.01.07, 16:09
            Moja teściowa jest w porządku. Nie przepadam jakoś specjalnie za nią ale nie
            wtrąca się, nie przychodzi do nas za często no i świetnie wychowała swojego
            syna a mojego męża. Dzieciom nic nie kupuje poza drobiazgami na święta i na
            urodziny, nigdy nam finansowo nie pomagała. Raczej my jej.
    • duda45 Re: teściowe po raz kolejny 15.01.07, 22:03
      Witam nawet nie wiesz jak ja ci zazdroszczę moja teściowa też była wspaniała
      pomagała jak mogła zawsze mogłam z nią o wszystkim pogadać i przed świętami
      zmarła bardzo mi jej brak więc obyś miała swoją jak najdłużej pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka