Dodaj do ulubionych

Pokój dla dziecka na poddaszu

08.03.07, 07:17
Jesteśmy w trakcie wyboru projektu. Chcemy wybudować dom
parterowy i w jakiś sposób zagospodarowac poddasze. Córa
w momencie przeprowadzki będzie miała 5 lat.
Kiedy dziecko może spać samo na poddaszu?
Byłby tam tylko jej wielki pokój.
Bo wydaje mi się że 5 lat to za mało.
Obserwuj wątek
    • agniech30 Re: Pokój dla dziecka na poddaszu 08.03.07, 08:59
      W dużej mierze zależy to od dziecka. Moja prawie 7-latka już nie może się
      doczekać, kiedy wreszcie skończymy remont poddasza, bo będzie miała tam swój
      pokój. Ale druga córka 4-letnia nawet słyszeć na razie o tym nie chce (będą
      miały dwa osobne pokoje). Może 5 lat to jeszcze ciut mało? Ale na pewno pomyśl
      o tym, żeby oprócz pokoju zrobić tam łazienkę, albo chociaż ubikację, bo to
      może być problem w nocy, kiedy mała będzie musiała schodzić na dół na siusiusmile
      A i potem jak podrośnie to druga łazienka też się przyda. Moje dziewczynki będą
      miały na górze łazienkę z prysznicem, mimo, że poddasze nie jest specjalnie
      duże.
    • lola211 Re: Pokój dla dziecka na poddaszu 08.03.07, 10:05
      Ja mam mieszkanie 2 poziomowe, pokoj dziecka od zawsze byl "na górze"- tam
      córka ma swoje królestwo.zatem dla mnie 5 lat to nie jest za wczesnie.
    • rotera Re: Pokój dla dziecka na poddaszu 08.03.07, 13:34
      uklad w domu rodzinnym mialam taki, ze ja i rodzenstwo mieszkalismy na pietrze.
      tylko dzieci. mieszkalam tak od 5 kl.szk.pod, rodzice jak wchodzili traktowani
      byli jak intruzi, zawsze ciezko bylo mi zniesc obecnosc 'obcych',
      tylko 'domownicy' tzn dzieci. Rodzice w pewnym momencie przestali byc nam
      bliscy, potrzebni, a jak chceili pogadac to przeszkadzali.
      wybierajac projekt swojego domu balam sie wlasnie takiej utraty kontaktow z
      dziecmi, dlatego na dole mam czesc dzienna, a na gorze(tez poddasze) sypialnie-
      pokoje dziecim, i nasza sypialnie. Poza tym mam na dole pokoj gdzie dzieci
      trzymaja swoje graaty, zabawki takie bez ktorych nie moga zejsc na dol nawet na
      chwile a zapominaja o nich po 30 sec, pokoj graciarnia z tv tylko do bajek.
      • andaba Re: Pokój dla dziecka na poddaszu 08.03.07, 14:13
        Moim zdaniem nie za mało, ale to ty znasz swoje dziecko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka