gosia1510 08.03.07, 09:27 Jak to jest z waszymi dziećmi? Kiedy zaczynałyście szczotkować im ząbki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martina.15 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 09:35 Hania ma dwa zeby i szczotkuje jej rzadko. najczesciej dostanie wode zeby przeplukala albo mokra szczoteczke do pogryzienia nic ponad to Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka009 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 10:00 My myliśmy zeby szczotka odkąd Adasiowi pojawiło się ich więcej + pasta do zębów.Do niedawna bardzo lubil i nawet dwa razy dziennie mył teraz bunt na pokładzie i nie myje BO CHORY - WOGOLE SIE NIE MYJE-ma tydzien brudasa...... Ale niedługo go wrzuce do wanny - na razie tylko chsuteczkami bo strasznie schorowany Bylismy u dentysty zabki ma w super stanie - jak wyzdrowieje bedziemy lakowac aby sie nie popsuly Odpowiedz Link Zgłoś
tina1234 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 11:10 Julce myję ząbki odkąd się pojawiły, moja dentystka twierdzi że nawet jak jeszcze nie ma zębów to trzeba przecierać dziąsełka. Na początku myłyśmy szczoteczką silikonową, taką zakładaną na palec i pastą nenedent baby, teraz jak Julka ma już 12 zębów i idą następne 4 przerzucilismy się na szczoteczkę oral-b ze zwykłym włosiem, a pasta nadal ta sama. Odpowiedz Link Zgłoś
weridiana20 Re: Mycie ząbków 08.03.07, 12:10 My zaczeliśmy podobnie jak Tina od początku sylikonową szczoteczką,tylko nam zaleciła dentystkla myć samą woda,a paste zacząć wprowadzać dopiero teraz powoli,myjemy ząbki codziennie,Karolek strasznie to lubi Odpowiedz Link Zgłoś
hanti Re: Mycie ząbków 08.03.07, 13:22 od pojawienia sie pierwszego ząbka. Pasta i szczoteczka elektryczna . Odpowiedz Link Zgłoś
ares1976 Re: Mycie ząbków 12.03.07, 17:56 Córeczka ma 4 zęby myjemy od początku silikonową szczoteczką nakładaną na palec i wodą raz dziennie po jedzeniu przed snem. Moja mama ma inna teorie na ten temat i patrzy na mnie jak na wariatkę Odpowiedz Link Zgłoś
n1i0e0 Re: Mycie ząbków 14.03.07, 20:14 ha znam to bo maja mama też twierdziła że oszalałam,bo od pierwszych zębów szczoteczka poszła w ruch Odpowiedz Link Zgłoś