Dodaj do ulubionych

Niania i nasze finanse

04.04.07, 09:35
Tak się ostatnio zastanawiam jak to jest z wynagrodzeniem opiekunek. Wszyscy
narzekają, że tak wysokie stawki ale jak pokaże się ogloszenie i niania chce
więcej niż 1800 to zaraz okazuje się, że jednak chętnych pełno i niania zaraz
znajduje pracę. Ile jesteście gotowe zapłacić za opiekę nad Waszymi
maluchami? Ja faktycznie oddalabym każde pieniądze ale niestety na taką
stawkę mnie nie stać...
Obserwuj wątek
    • megisso Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 15:34
      Ciekawa jestem z jakiego jesteś miasta??? W mojej miejscowości niania bierze ok
      700-800zł. A 1800zł. to nie zarabiam ani ja (pracuje w banku) ani mój mąż i nie
      wyobrazam sobie zeby tyle komuś płacic za niańczenie dziecka, bo nie mielibyśmy
      czego do garnka wsadziać.
      • szprotka6 Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 16:33
        ok 600 zł za 35 godz w tygodniu,przychodzi do nas i jedyny dodtakowy obowiązek
        poza opieką nad dzieckiem to drobne zakupy w czasie spaceru.Miasto na Śląsku,
        ok 200tyś mieszkańców.
        • katrint Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 18:14
          1800? Żartujesz? W naszym mieście(80 tys mieszk.) stawka za godzinę to 4 złote
          • ameraa Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 18:23
            Nooooo przed chwilą na forum pisała Pani, że poleca nianię za 2000zł (+ ewentualnie kasa na dodatkowe zajęcia typu basen, figloraj itd). Szczęka
            mi opadła, ale jak widac Warszawa żyje życiem innym niż większośc miast.
            Ja jestem z Łodzi i zarobki większości moich znajomych nie przekraczają
            1600zł (chociaż oczywiście zdarzają się i tacy co mają po 5 tys, ale są niestety w mniejszości) i ktoś kto miałby zapłacic 2000zł za nianię wolałby
            sam zostac z dzieckiem w domu...
            • pitu_finka Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 19:38
              Ale w Warszawie tak niestety jest.
    • mamafisi Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 19:50
      No właśnie, chodziło mi o Warszawę. Jak czytam jakie ceny są w innych miastach
      to też mi szczęka odpadasmile W Warszawie nikt za 600 zł nie przyjdzie, nawet za
      1000 już ciężko znaleźć. Chociaż tak sobie myślę, że gdziekolwiem by się nie
      mieszkało to za taką kasę ciężko przeżyć, nie ważne czy to Warszawa czy Łódź.
      • majan2 Re: Niania i nasze finanse 04.04.07, 21:22
        W warszawie place 8 PLN za godzine, jest srednio 30 godzin w tygodniu. Chetni
        placilbym Jej wiecej - tak bardzo jaj lubimy, ale nie mamy. Chyba te 2000 to
        jednak przesada, bo znam wiele mam i zadna tyle nie placi, a zdrugiej strony
        przezyc za takie pieniadze wcale nie jest latwo, Nasza ma naszczecie emeryture
        do tego.
        • nieszkasob Re: Niania i nasze finanse 05.04.07, 07:45
          jezeli placisz8 pln/h a niania pracowalaby 11 h dziennie przez 20 dni w
          miesiacu to wychodzi 1760 PLN ..... Cóz wszystko zalezy od popytu - ja swojej
          niani place 7 pln/h tak sie z nia umowilismy ale gdybysmy z niej zrezygnowali
          spokojnie znajdzie prace za 10 pln/h - bo to zlota kobieta i bardzo przez
          wszystkich polecana.....
          • margarettka Re: Niania i nasze finanse 05.04.07, 09:09
            Ja płacę 1000pln/miesiąc - etat 9h dziennie we Wrocławiu. I to była najtańsza
            opcja wśród takich pań jakich szukałam - nie najmłodszych smile Studentki to, co
            innego. Ale teraz 6 zl/h we Wrocławiu staje się normą.
    • kotek15 Re: Niania i nasze finanse 05.04.07, 14:49
      znajomi w Warszawie płacą 2 tys ale za opiekę nad 2 dzieci, a za 600 zł to się
      niani z domu nie chciało by wyjść

pzdr M
    • elag3 6zł/h w ŁODZI 05.04.07, 14:55

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka