Dodaj do ulubionych

zostawiacie dziecko w wózku przed...

10.04.07, 12:19
sklepem?? nie przed supermarketem bo wiadomo ze tam sie wchodzi z wózkiem,ale
takim malym osiedlowym w którym nie ma miejsca albo gdy sa schodki??
Obserwuj wątek
    • martucha_j Nigdy!!! 10.04.07, 12:19

• slonko1335 Re: Nigdy!!! 10.04.07, 12:21
        popieram przedmówczynię, NIGDY!!!!
        Swoją drogą kiedyś dziewczyna tutaj opisywała jak zostawiła wózek przed apteką,
        po czym jak gdyby nigdy nic podeszła jakaś baka i odjechała, dobrze, że ją
        odgoniła ale co by było gdyby nie zauważyła, że wózek odjeżdża bo akurat byłaby
        przy okienku i płaciła....
        • babie_lato1 Re: Nigdy!!! 11.04.07, 08:07
          Dokładnie, ja też po tym poście zrobiłam się ostrożniejsza. Niemniej jednak
          przyznaję, że mam jedną taką piekarenkę, przed którą czasami zostawiam wózek.
          Jest maciupka, wózek by nie wszedł. Zakupy robię w minutę przy uchylonych
          drzwiach, więc wózek mam w zasadzie w zasięgu ręki i widzę co się dzieje przez
          dużą szybę. Dzieje się to jednak sporadycznie, gdy naprawdę muszę. Pani z
          warzywniaka wychodzi do mnie. Zasadniczo w ogóle staram się nie robić zakupów z
          dzieckiem.
      • monikzy Re: Nigdy!!! 10.04.07, 12:22
        Moja mama raz przyznałą się że tak zostawiła. Strasznie się zezłościałam i
        powiedziałam jej żeby nigdy tak nie robiła. Teraz synek jeżdzi w spacerówce i
        wszędzie można z nim wejść.
        Moja znajoma kiedys nastraszyła mnie że oglądała program w tv ze ludzie kradną
        dzieci dla narządów. Strasznie nie. Od tego czasu bardzo uwazam na synka.
      • gosiabebe Re: Nigdy!!! 10.04.07, 12:23
        ja tez nigdy nie zostawilam ale ostatnio czesto widze wózki przed sklepem a jak
        rozmawialam z kolezanka na ten temat to powiedziala ze jak musi to zostawi na
        chwile bo co ma zrobic przecierz to normalne.ja bym sie bala tak zostawic.
        • asinek68 Re: Nigdy!!! 10.04.07, 12:32
          ale również widzę lekkomyślne mamusie zostawiające wózki przed sklepem.
          Ja wolę się pomęczyć przeciskając wózkiem między półkami. Ale mam tam przecież
          wszystkieskarbytegoświata !!!
          • magda.kosa Re: Nigdy!!! 16.04.07, 09:17
            absolutnie!!!!robie czesto zakupoy na bazarku i wszedzie wchodze z wozkiem
            czasem ku niezadowoleniu ekspedientek czy klientów,kiedys jedna pani zwrocila mi
            uwage ze mozna wozek zostawiać przeciez nikt nie wezmie,a ja jej na to ze nie
            zamierzam i zeby zajela sie sobą....teraz to juz nie komentuje tylo robie coi
            uwazam za sluszne a reszte mowiac brzydko olewam,to moje dziecko,moja
            odpowiedzialność i moj najweikszy sdkarbczy ktos by zostawil milonion dolcow
            przed sklepem....choć moje dziecko nie ma oczywiscie ceny:psmile))pozdrawiam i
            zycze rozsądku!!
      • 3xmama NIGDY!!!!! 11.04.07, 09:13
        Czysta głupota jest zostawianie dziecka przed sklepem!!!!!!
      • buggi21 Re: Nigdy!!! 25.04.07, 15:53
        w zyciu!!!!!Nie wchodze do takich sklepow,poprostu.
    • celes Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 12:34
      zostawiam.
      Przy pierwszym dziecku mówiłam - NIGDY W ŻYCIU! i nie zostawiałam. W tej chwili
      nie mam innej możliwości. Mąż robi zakupy w hipermarkecie raz na tydzień (od 4
      miesiecy nie byłam na zakupach w hipermarkecie) w sobotę kupuje mi mięso i
      warzywa. Ale nie da się kupić warzyw i owoców na cały tydzień. Idę z dwójka
      dzieci na bazarek (4 miesiace i 3 lata) i zostawiam wózek czasami przed
      sklepikiem - z tym, że sklepik jest wielkości - od drzwi do laty dwa kroki.
      Wchodze do sklepu tylko i wyłącznie gdy nie ma tam nikogo i gdy szybko mogę
      zrobić zakupy i cały czas patrzę na wózek, trzylatek stoi ze mną, bo gdybym
      zostawiła go z młodszym bratem to pewnie bym musiała szukać. Tak sama zostawiam
      wózek gdy płacę w warzywniaku za owoce i warzywa - tzn w drzwiach płacę, a
      wózek stoi 3 metry odemnie.
      Tam gdzie jest możliwość - tam wjeżdżam z wózkiem.
      Do apteki nie wchodzę wcale - wysyłam tylko męża, głownie ze wzgledu na duże
      prawdopodobieństwo spotkania kogoś chorego.
      • kanna do celes 10.04.07, 14:47
        Mam dwoje dzieci, różnica jest 2 lata i niecałe 2 mies.

Dzieci nie zostaja same przed splepem - albo chodze z koleżanka (piilnujemy
        sobie pod sklepem wózków - i dzieci - na zmianę), albo wybieram sklep, gdzie da
        sie wjechać.

pozd. Ania
    • kalipka Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 12:55
      w życiu!!!!! jeśli nie mogę wejść do sklepu z wózkiem to po prostu idę do
      innego a jeśli komuś się to nie podoba bo jest ciasno to mówię żeby mnie
      cmoknął gdzieś (a najczęściej przeszkadza to starym bereciarom)
    • mruu1 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 13:01
      Nigdy. Nie wchodzę do sklepów, do których nie można wjechać wózkiem.
      • mmala6 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 13:17
        podobnie. Jak np nie moglam wejsc wozkiem do sklepiku z warzywami, to stalam w
        drzwiach z jedna reka na wozku i pani mi po prostu podawala co chcialam. Jednak
        do niemal wszystkich sklepow u mnie mozna wejsc z wozkiem ale czasem ze zgroza
        patrzylam na wozki z dziecmi zostawione przed sklepem gdzie swobodnie niejeden
        wozek sie zmiesci.
    • czarna_buzia Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 13:50
      zostawiam,
      nie widzę zagrożenia, wygodniej jest mi robić zakupy.
      no bo co może się stać, dy wózek mam na oku? hm?
      • mika1332 Re: czarna_buzia 11.04.07, 15:47
        Skoro nie widzisz zagrożenia to żal mi Twojego dziecka!!!!!!!!
    • mynia0 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 13:53
      nie, nigdy nie zostawiłam wózka z dzieckiem i nie zamierzam, nawet chodząc z
      dwójką dzieci do sklepu. uważam to za szczyt bezmyślności.
    • agathea Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 13:54
      Nigdy, najwyżej nie wchodzę do takiego sklepu.
      • iza813 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 14:03
        Wg.mnie.tylko.nieodpowiedzialne.matki.zostawiaja.wozki.przed.sklepem.I.byc.moze.
        kiedys.beda.bardzo.plakac.i.sie.obwiniac.ze.jak.nie.ujrza.swoich.wozkow.z.dzieck
        iem.po.wyjsciu.ze.sklepu.
        • dragon_fruit Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 14:57
          spokojnie możesz używać spacji
          a.nie.tych.durnych.kropek
          • kropka.kreska a może jej się spacja zepsuła!! 11.04.07, 16:36
            koleżanko dragon, proszę nie osądzać koleżanki, która używa kropek tak
            pochopnie, może spacje się zacięła?

a poza tym dlaczego uważasz że kropki są durne????????
            czuję się w połowie obrażona!!!!
            • mawo84 racja, dla mnie to najgłupsze są te 11.04.07, 17:02
              dziwne kreski ! Nigdy nie wiadomo o co z nimi chodzi...? ;-P
              A swoją drogą to sio na sierpniówki !
              Rekord pobijać, a nie się na niemowlaku obijasz koleżankobig_grin
              • kropka.kreska ale o co chodzi z tym rekordem bo zgubilam watek:( 11.04.07, 20:20
                • mawo84 No rekord w poscie o psychopatycznym mordercy 11.04.07, 20:58
                  kojarzysz juz? hi hi
                  • kropka.kreska Re: No rekord w poscie o psychopatycznym mordercy 11.04.07, 22:34
                    no ze w poscie o psychopatycznym mordercy to ja wiem, ale tam jest 700 wpisow
                    wiec nie zagladam nawet bo mnie to zbytnio przeraza sad
                    • mawo84 Re: No rekord w poscie o psychopatycznym mordercy 12.04.07, 08:01
                      też się boję zajrzeć big_grin
                      Ale przydałoby się wesprzeć nasze koleżanki w tej walce..
                      Może dzisiaj się zbirę i coś tam skrobnę.
    • monikaa13 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 14:54
      na samym poczatku jak mala sie urodzila to zostawialam, ale chyba wtedy nie
      myslalam rozsadnie, teraz juz od dawan nie zostawiam i nie zostawie, jak
      pomysle co mogloby sie stac to az mnie ciarki przechodza i nigdy nie zostawie,
      do sklepow do ktorych nie moge wejsc poprostu nie wchodze
    • koza_w_rajtuzach Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 15:47
      Tak, zostawiałam córkę nieraz przed jednym sklepem gdy spała. Sklep ten był w
      nieruchliwym miejscu, była w nim wielka szyba przez którą widziałam śpiącą w
      wózku córkę smile.
      • ellana1 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 16:27
        Nie wiem jak można zostawić dziecko przed sklepem . Nigdy bym tego nie
        zrobiła . Wolałabym syna na rękach trzymać i robić zakupy niż zostawić go
        samego .
      • iza813 [...] 11.04.07, 08:51
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • utka2 Iza 11.04.07, 08:57
          kulturą to ty nie grzeszysz.
          • belisima1979 Re: Iza 17.04.07, 12:31
            ma prawo sie zdenerwowac,przynajmniej moze pisac na forum-niewazne czym
            oddziela wyrazy-wazne ze oddziela!!!
        • sosenka8 Re: Do.dragon.fruit 11.04.07, 09:05
          mówiłaś coś o odpowiedzialności, hmmmm, może o kulturze pogadamy
          • sosenka8 Re: Do.dragon.fruit 11.04.07, 09:06
            było to do izy
            • utka2 Re: Do.dragon.fruit 11.04.07, 09:29
              wiem, ze nie do mnie smilesmile

a co do tematu - szczyt nieodpowiedzialności i bezmyślności zostawiac dziecko
              przed sklepem
            • badalala he he a ja się izie nie dziwię :) 11.04.07, 09:35
              że nerwy jej puściły smile czasem nawet spokojnego człowieka do szału mogą
              doprowadzić takie ni priciom teksty: "spokojnie możesz używać spacji,
              a nie tych d u r n y c h kropek".
              no po co komu t a k i e komentarze, nie na temat zresztą?
              ee tam, mnie żadne kropki nie przeszkadzają w czytaniu, nawet gdyby iza nie
              miała zepsutego laptopa wink
        • onawienaj [...] 16.04.07, 00:34
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • badalala coraz bardziej mnie wzrusza ten podwątek :)))) 17.04.07, 11:12
            onawienaj, na nic twoje wielkie wysiłki. chciałam zauważyć, że izie chyba byłoby
            dość trudno zamontować taką klawiaturę do jej komputera, bo ona wyraźnie pisze,
            że ma LAPTOPA wink
            a tak w ogóle, kropki i wszelkie inne groszki, jak ostatnio napisali w jednym z
            bardziej opiniotwórczych babskich magazynów, to absolutnie ponadczasowy i
            wiecznie modny deseń. więc o co tyle nerw to ja nie wiem smile
          • belisima1979 Re: IZA813___________k.l.a.w.i.a.t.u. r.a!!! 17.04.07, 12:33
            Nie wiesz co to L.A.P.T.O.P??? Nie kupuje sie klawiatury to laptopa! i pisz na
            temat!
            • ma_dre Re: IZA813___________k.l.a.w.i.a.t.u. r.a!!! 25.04.07, 15:18
              dlaczego sie nie kupuje, bo inni tak nie robia czy ze technicznie sie nie da?

belisima1979 nie moge sie z toba zgodzic, jak jest wejscie to i klawiature jak
              i myszke a nawet ekran do laptopa sie kupuje i podlacza, sprawdzone

a na temat : wozek zostawiam, dziecka nie

• ciocia_ala Re: IZA813___________k.l.a.w.i.a.t.u. r.a!!! 28.04.07, 18:47
                mozna kupic klawiature, ja nie lubie uzywac, ale maz ma. i musze tez.
    • malpka_z Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 16:50
      Moja lekkomyślna matka zostawiła mnie tak przed dużym sklepem. Po wyjściu
      okazało się, że nie ma wózka ani dziecka. Szukała mnie policja, dzięki Bogu
      szybko naleźli, ale może i szkoda, że nie było większej afery, bo jakoś się nie
      przejęła. Opowiada mi to jako dobry dowcip. A jak wychodzi z moim dzieckiem, to
      po prostu się boję, bo już ją przyłapałam, że weszła do sklepu (co prawda
      maleńkiego, ale to nie ma znaczenia) gdzie musiała zostawić dziecko przed
      sklepem.
    • badalala nigdy w życiu!! 10.04.07, 16:58
      przenigdy!!!!!!!!
      nawet gdybym była jedyną klientką w sklepie i miała widzieć wózek przez szybę.
      mało to popaprańców, wariatów i innych dziwolągów włóczy się po świecie?
      miałam taki przypadek kiedyś z młodym na spacerze. idę sobie z wózkiem alejką,
      wokół żywej duszy. odwracam głowę, żeby spojrzeć, co tam z tyłu - powoli zbliża
      się jakiś facet z psem na smyczy. facet jak facet, wyszedł sobie z pupilem na
      spacerek - żadne zagrożenie.
      i wiecie co? nagle ten facet przewraca mi się na wózek!!!! wychynął mi zza
      pleców znienacka, jak spod ziemi i leci mi na budkę - wielki, gruby, wysoki
      chłop. był PIJANY jak bela! z daleka nie było widać, bo szedł normalnie, prosto.
      ten pies (duży, żwawy bokser) pociągnął go jakoś, szarpnął i facet stracił
      równowagę. leciał mi na ten wózek i gdybym w sekundę nie zareagowała i nie
      odepchnęła go dość obcesowo i z całej siły, to wywróciłby wózek i dziecko
      wypadłoby na beton albo nie daj bóg zostałoby zmiażdżone łokciem albo kolanem
      przez tego pijanego grubasa. od tamtej pory mam na spacerach oczy jak żaba,
      dookoła głowy. a na samą myśl, że mogłabym zostawić synka samego przed sklepem..
      brr.. włos mi się jeży na głowie! NIGDY NIC NIE WIADOMO!!
    • mika1332 Re: absolutnie NIGDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.04.07, 17:23
    • kiniamum Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 17:28
      nie zdarzylo sie..
    • gosika78 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 17:37
      Nie.
      Pomijając wszystko, za pozostawienie dziecka bez opieki grozi kara.
    • ewcia1980 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 19:14
      Bardzo czesto chodze z córka na zakupy i NIGDY nie zostawiam jej w wózku przed
      sklepem. Zawsze wchodze razem z nia do srodka. Z tym ze wybieram taka pore na
      zakupy gdy w sklepach jest mało ludzi (10-12) i nawet spokojnie moge sobie
      poprzymierzac ubrania.
      Dla mnie akurat wózek to zaden problem
      pozdrawiam
      Ewelina
    • denea Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 19:24
      Nie. Jak nie mogę wejść z wózkiem to biorę małego na ręce i wchodzę. Wolę żeby
      mi sam wózek ukradli niż z zawartością wink
    • celes Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 20:29
      przy drugim dziecku zmieni się (może).
      Wchodząc do sklepu (a właściwie budy na bazarku) - cały czas widzę wózek z
      dzieckiem. Wchodzę po konkretną rzecz - np. pierś z indyka, ogórek, marchewka,
      filet z ryby. Nic nie wybieram, nic nie przymierzam, nic nie szukam.
      Trudniej jest zostawić trzylatka przed sklepem - bo po 2 sekundach już go tam
      nie będzie (ciekawość świata na razie zwycięża niestety rozsądek i prośbę
      mamy).
      Usprawiedliwia mnie tylko konieczność takich zakupów - po pierwsze muszę
      nakarmić trzylatka przyzwoitym jedzeniem (banany, jabłka, rzodkiewki, sałata
      nie wytrzymają tygodnia w lodówce) i siebie jako matkę karmiącą też muszę
      przyzwoicie karmićsmile Mąż wraca do domu o 19 - wówczas wszystkie sklepy w
      okolicy ze świeżymi warzywami czy owocami są już pozamykane.
    • rozanamama Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 10.04.07, 20:42
      nie. nigdy w zyciu. nigdy, nigdy, nigdy
    • salezja Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 11.04.07, 08:55
      Hej!
      Ja zostawiam zawsze, ale sam wózeksmile)
      Dziecko zabieram ze sobą.
      Pozdrawiam.
      • joanna.gr Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 11.04.07, 09:18
        Wszędzie tarabanię sie z wozkiem. Wlaśnie czytam najnowsze "Mamo to ja" i
        artykul "Tego nigdy nie rób!". I tak:
        1.Nie odchodź od malucha,jeśli leży na przewijaku.
        2.Nie ma mowy o jeździe bez fotelika.
        3.Nie pozwalaj,by male bylo pod opieką kilkulatka.
        4.Nie zostawiaj dziecka w wozku przed sklepem.
        5.Nie zostawiaj dziecka samego w domu (o tym niedawno byl wątek).
        6.Nie podrzucaj i nie potrząsaj dzieckiem podczas zabawy.
        itp.
    • noovaa Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 11.04.07, 09:22
      Jak wielkich zakupów bym nie miała.. jeżeli nie zmieszcze się z wózkiem biore
      małą na ręce... Najwyżej jakiś "życzliwy" pomag mi się później ze wszystkim
      dotaraskać do wózka..
    • pipi444 Re: zostawiacie dziecko w wózku przed... 11.04.07, 13:29
      nigdy
    • mawo84 dziewczyny twierdzące, że widzą wózek CAŁY 11.04.07, 15:20
      czas, powiedzcie mi jak wchodzicie do sklepu to rozumiem,
      że z odwróconą do tyłu głową?
      Tą np. sałatę ze skrzynki w sklepie też wybieracie patrząc na wózek?
      Drobne z prtmonetki oczywiście również???
      A jak coś się stanie to oczywiście żadna nie będzie miała do siebie pretensji no
      bo przecież "Ja cały czas patrzyłam na wózek..! Nie wiem jak to się mogło stać!"
      Z całym szacunkiem do Was, ale jesteście gorsze w swojej ignorancji od tych mam,
      które np. dają swoim dzieciom czekoladę raz w tygodniu..
      • mika1332 Re: nie rozumiem 11.04.07, 15:53
        Czytam posty niektórych dziewczyn i poprostu nie rozumiem jak można nie widzieć
        zagrożenia kiedy zostrawia się wózek z dzieckiem przed sklepem.Pomijam to,że
        malec może się zadławić ale przecież,co już napisała mawo84 nie jesteście w
        stanie cały czas patrzeć na wózek.Poza tym widzicie wózek nie dziecko.Czasami
        wystarczy chwila i nieszczęście gotowe.Jesteście zupełnie pozbawione wyobraźni
        i odpowiedzialności.Mam nadzieję,że kiedy wyjdziecie ze sklepu zarówno wózek
        jak i dziecko będzie stało tam gdzie je zostawiłyście całe i zdrowe.
        • koza_w_rajtuzach Re: nie rozumiem 11.04.07, 17:15
          > Poza tym widzicie wózek nie dziecko

Pisałam, że przed jednym ze sklepów zostawiałam córkę gdy spała. Była tam wielka
          szyba i widziałam zarówno wózek jak i śpiące dziecko. Gdy budziło się od razu
          wychodziłam ze sklepu i wnosiłam na rączkach świeżo obudzoną córeczkę. Nie
          jestem nieodpowiedzialną matką i proszę mnie tak nie traktować.

Dzisiaj byłam na zakupach i babcia zostawiła przed sklepem dziecko około
          półroczne. Babcia mierzyła ciuszki, a dziewczynka popłakiwała. Szkoda mi się
          maleństwa zrobiło, tym bardziej, że babcia widać nie śpieszyła się z zakupami i
          nie reagowała na popłakiwania. Wyszłam ze sklepu i z córką na rękach uspokajałam
          maleństwo. Gdy chciałam od niej odejść momentalnie robiła buzię w podkówkę, więc
          gdzieś przez 10 minut ślęczałam przed obcym wózkiem i uspokajałam obce mi dziecko.
          Bałam się tylko, żeby babcia nie miała do mnie pretensji, że zajmuję się jej
          wnuczką. Wyszła ze sklepu, bez słowa wsadziła dziecku smoczek do buzi i odjechała.
          • sir.vimes IMHO jesteś 25.04.07, 17:09
            "Nie
            jestem nieodpowiedzialną matką i proszę mnie tak nie traktować."
      • ma_dre Re: dziewczyny twierdzące, że widzą wózek CAŁY 25.04.07, 15:22
        mawo84, co z ta czekolada??? czekolade raz w tygodniu, nie kumam??

a tak w ogole, to zgadzam sie z toba
        • mawo84 Re: dziewczyny twierdzące, że widzą wózek CAŁY 26.04.07, 17:34
          sprawa czekolady dot. innego wątku, który był wtedy "na tapecie" (na niemowlaku)
          big_grin pzdr.
    • kropka.kreska nie, nie zostawiamy 11.04.07, 16:37
    • noovaa Przykra prawda 11.04.07, 17:12
      Niestety prawda jest taka że bardzo dużo jest jeszcze matek które zostawiają
      swoje dzieci. To jest TYLKO brak wyobraźni.. Przecież ile się teraz trąbi "gdzie
      moje dziecko?" albo o tym jak porywają dzieci do sprzedarzy za granice czy nawet
      na organy.

Powiedzcie Nieodpowiedzialne mamy..
      Co byście zrobiły jakby ktoś wam zabrał dziecko a po poszukiwaniach znaleźli by
      ciało bez organów ?

Co byście zrobiły jakbyście nie odnalazły swojego dziecka ?

Co byście zrobiły jakbyście znalazły dziecko okaleczone ?

Tak trudno wyobrazić sobie co może sie stać? Dla mnie to jest głupota... Dziecko
      nie będzie się bronić! Pamiętajcie że nie można powiedzieć mi się to nie stanie...
      • joanna.gr Re: Przykra prawda 11.04.07, 21:18
        Dziewczyny,ja oczywiscie tez jestem przeciwna zostawianiu,ale nie slyszalam o
        porwaniach niemowlat dla organow.Czy to sie dzieje w Polsce??Jesli
        tak,podeslijcie linka lub napiszcie konkretnie skad to wiecie, bo brzmi
        koszmarne, ale nic mi na ten temat nie wiadomo.
        • utka2 Re: Przykra prawda 11.04.07, 23:24
          musi być od razu sprzedaż organów? A jak jakiś debil wrzuci niedopałek papierosa
          do wózka i ten poparzy dziecko to nie jest krzywda? Uruchomcie więcej szarych
          komórek!!
        • noovaa Re: Przykra prawda 12.04.07, 08:31
          joanna niestety nie znalazlam zadnych polskich wiadomości na dokldnie temat
          organów.. ale prawda jest taka ze w Ukrainie ginie rocznie około 300 niemowląt
          (właśnie na organy). A oczywiste jest że nawet jeśli jeszcze tego w Polsce nie
          ma to będzie...

"Za problem uznano handel dziećmi, przede wszystkim w celu wykorzystywania
          seksualnego. Polska jest nie tylko krajem pochodzenia ofiar handlu żywym
          towarem, lecz - zdaniem Departamentu Stanu - także punktem przerzutowym i
          docelowym handlu ludźmi, przede wszystkim kobiet i dzieci."

Tylko tyle znalazłam o Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka