Dodaj do ulubionych

Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny ząb!

13.04.07, 11:04
mam 26 lat i pierwszy sztuczny zab, gorna 4. Moja naturalna 4 byla kiepska,
popekala i próchnica ja zzarla od zewnatrz. Pozniej bylo leczenie kanalowe,
ale wdal sie zgorzel.Potem wyrwanie . Teraz mam zabka na włoknie szklanym,
przylaczonym do 3 i 5. Niby wszystko ok, wybulilam 1500 i nie jestem
zadowolona. Myslalam ze ta czworka bedzie taka jak moja naturalna ,jesli
chodzi o wielkosc, a ona jest mniejszaWyglada prawie jak trojka , od strony
wewnetrznej. Od frontu jest ok, a od wewnatrz jest ciensza i ma grubszy pasek
od podniebienia , to mnie drazni-ale to most na ktorym sie trzyma. Zaluje ze
nie zrobilam implanta. Po ten moj zab jest tylko na 5 lat. Wstydze sie tego i
tyle
Obserwuj wątek
    • gorgolka Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:32
      a nie wiesz ile kosztują implanty pojedyńcze?
      • ochotka69 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:38
        No rzeczywiście w tym przypadku moglaś zdecydować się na implant, tym bardziej,
        ze żeby zamontować ten ząb "zniszczyli" ci zęby obok. Lepiej mieć jednak tego
        sztucznego niż gdybyś świeciła ubytkiem. Na pocieszenie ci powiem, że "dzięki
        fachowości" mojej dentystki, która nie zabezpieczyła mi dziąsła przy zatruciu
        zęba musiałam mieć robiony kiretaż dziąsła tzn. nie mam tej "brodawki" między
        jednym a drugim zębem. Głowa do góry uzbierasz kase i zrobisz sobie implant.
      • akseinga Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:39
        Sory, ale moim zdanem powód do załamania żaden. Mnie czeka pewnie w niedługim
        czasie wymiana JEDYNKI nie cieszę się z tego powodu , matrwi mnie to i wkurza
        bo jest leczona kanałowo nie przez moje zaniedbanie ( o zęby dbam bardzo) .
        Ale mam nadzieję , że nie będzie to powód do załamania. Szkoda jedynie , że ząb
        masz kiepsko zrobiony ( wnioskuję z opisu) , ale to przecież czwórka i tak
        bardzo jeje nie widać . I mam jeszcze pytanie jakie miałaś objawy, że coś się
        dzieje z martwym zębem?
      • oxygen100 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:49
        ok 7-8 tys najbidniej
    • niya Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:34
      dopiero co czytałam Twój post na urodzie, musisz to całemu światu ogłaszać?
      • ochotka69 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:40
        Widocznie czuje taką potrzebe.
      • oxygen100 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:50
        dopiero co czytałam Twój post na urodzie

faktycznie na urode to sie nei nadaje za bardzotongue_out ale nei ma poki co forum
        Oszpecenitongue_out ale moze warto zalozyctongue_out
    • oxygen100 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:52
      jesli jestes niezzadowolona idz i rekalmuj. pewnie jakis mongol zle zrobil
      wycisk
      -
      • niya Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 11:55
        oxygen przed załozeniem dentystka mierzy, pokazuje co i jak bedzie, nie
        zakładali go jej w narkozie przeciez! mam koronkę założona i to na jedynkę!
        pokazali mi wcześniej i kształt i kolor i wielkość jak mi coś nie pasowało to
        mówiłam wprost w końcu płace to wymagam prawda? zrobili taką,że w życiu być nie
        powiedziała że to koronka jest!Autorka powinna mieć pretensję do siebie że
        pozwoliła sobie takie coś załozyć
        • oxygen100 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 12:12
          wiem ze mierzy ale wyciski mozna zrobic roznie dokladnie i wspolpracowac z
          roznie perfekcyjnym technikiem. ja bym reklamowala
    • dirgone powinnam sobie w łeb strzelić 13.04.07, 12:09
      Bo cholewa mam sztuczną prawą jedynkę i dwójkę i połowę lewej jedynki! Wybuliłam
      5 tysięcy 6 lat temu, bo moje własne zaginęły w wypadku.
      Takie oszpecenie, że też nie wstydzę się na ulicy pokazywać...
      No ale zawsze się pocieszam,że w razie kryzysu rozbiję korony, wyrwę złoto,
      sprzedam i na chleb będę miała smile
      • ochotka69 Re: powinnam sobie w łeb strzelić 13.04.07, 15:01
        Dirgone - cudne. Trzeba myśleć pozytywnie.
    • babka71 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 12:23
      Masz 26 lat dodaj 26 = 52lata wówczas pogodzisz się z corega tab's..!!!
      Z tym da się zyć, chyba , ze wygrasz w totka i zrobisz sobie nowa klawiaturę od
      początku..
    • bursztynowa5 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 14:19
      kobietki, taki mam kiepski dzien dzisiaj, dopadlo mnie chorobsko, boli glowa ,
      katar sie leje, gardlo boli, maz ciagle w pracy do 19 ,ja sama ze zbuntowana 2
      latka.
      Ehh, sypie sie mam poczatki zylakow, nadmiar 5 kg, celulitt. Ten zab nie daje
      mi spokoju;-(
      Stomatolog nie robila mi zadnych wycisków na zab. Ten sztuczniak jest umocowany
      na tzw. włoknie szklanym i malym mostku. Przymocowany do zdrowej 3 i 5.
      • ala67 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 14:22
        Ja nie bardzo rozumiem, jak mogła zrobić koronę bez wycisków? Przecież bez tego
        nie da sie jej dobrze dopasować.
        Coś mi sie zdaje, że źle trafiłaś, jeśli chodzi o stomatologasad
        • aguskin Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 14:56
          współczuję mam bzika na punkcie zębów ma 3,5 dychy na karku i nie mam jednej 7 -
          ki i też czasem wyje, bo kochałam ja jak swoją i przez to, że jej nie mam
          rozeszły mi się inne trochę idz i reklamacje składaj, bo bedziesz się coraz
          gorzej czuła
          • luna333 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 15:02
            mi mówił dentysta że żeby zrobić most to trzeba zeszlifować zęby na których most się wesprze innymi słowy faktycznie się je osłabia. Jeśli jest korzeń zęba to można zamiast mostu robić sztyft - coś jak implant ale nie trzeba nawiercać dziąsła i wstawiać sztucznego korzenia tylko w korzeń zęba wbija się bolec a na niego nakłada sztuczny ząbek dobrany kolorystycznie itepe mam właśnie tak zrobioną czwórkę i wygląda jak prawdziwa a poza tym wcale nie czuję żeby to było ciało obce - no ale ciebie korzenia pozbawili a skoro most przeszkadza i estetyka nie taka to próbuj zareklamować, dobry stomatolog powinien błędy naprawić w ramach reklamacji.
            • bursztynowa5 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 15:05
              ja mam tego sztucznego zęba na tak zwanym włoknie szlanym- to takie
              [przezroczyste tasiemki) nie mam opilowanych zebow sasiednic, tylko doklejony
              jest.
              • luna333 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 15:13
                aaa być może że się ruszyło w technikach stomatologicznych - ja wstawiałam z 6 lat temu ten sztyft i wtedy alternatywą był ten most szlifowany czego oboje z dentystą chcieliśmy uniknąć. Tak czy siak lepiej mieć ząb nawet sztuczny niż świecić szparą tym bardziej że u mnie to górna czwórka którą widać podczas uśmiechu. Ogólnie jestem z usług moojego dentysty bardzo zadowolona i polecam bo leczy niebywałe kosmosy
    • czajkax2 Przeklejone przez moderatora 13.04.07, 15:08
      Moze i oszalałam-proszę zerkinijcie na foto-zab
      bursztynowa5 13.04.07, 14:35

voila.pl/oar2l/

• Re: Moze i oszalałam-proszę zerkinijcie na foto-z
      bursztynowa5 13.04.07, 14:35 + odpowiedz

ta czworka po prawej, tam gdzie przy kąciku ust mam rankę- foto bez makijażu

• Re: Moze i oszalałam-proszę zerkinijcie na foto-z
      joasiiik25 13.04.07, 14:36 + odpowiedz

hahahahah
      wolne zarty
      gdy zrobisz sobie operacje np ginekologiczna tez pokarzesz nam zdjecia?
    • nefretete28 Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 16:12
      daj spokoj ludzie maja wieksze problemy
      • czarna_maruda Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 17:25
        Lepsza sztacheta od innego płota, niż płot z dziurą ;DDDD
        • na_pustyni Re: Jestem załamana,mam swoj pierwszy sztuczny zą 13.04.07, 19:09
          big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka