Dodaj do ulubionych

Dziś matury

04.05.07, 10:17
Piszą i piszą. Dziś język polski...kiedy to było....
Obserwuj wątek
    • koralik12 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:18
      Moja siostra pisze. 3mam kciuki.
    • edycia274 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:22
      moja pisała rok temu...oblała.
      • koralik12 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:22
        to w tym roku drugie podejście?
        • edycia274 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:55
          nie nie zdaje, nie wiem czemu.
    • mama007 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:28
      a gdzies tam nie pisze big_grin w rmfie mowili, ze nie dowiezli wystarczajaco duzo
      testow i sobie maturzysci czekaja az dowiaza rozszerzona z polskiego....
      • mama007 nie piszą mialo byc n/t 04.05.07, 10:28

• e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 10:30
      Moja najmłodsza siostrunia się zaczyna męczyć. Czeka ja 5 pisemnych uncertain.
      • iwoniaw Re: Dziś matury 04.05.07, 10:57
        No to trzymam kciuki za nią. Aż 5 pisemnych? O matko...
        • e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 10:58
          Ano. W ślady siostry chce isc, a uczelnia wymagająca...
          • thaures Re: Dziś matury 04.05.07, 11:02
            A ja w poniedziałek jestem przewodniczącą komisji na angielskim i muszę
            powiedzieć-napisać- że też się boję! Teraz takie schizy są z maturą, że
            naprawdę obawiam się czegoś nieprzewidywalnego. Jak wtedy zareagować?
            Wiadomo,że wystarczy drobiazg,żeby zakwestionować egzamin. Współczyję więc i
            sobie i maturzystom.
            • denea Re: Dziś matury 04.05.07, 11:06
              Dzisiaj ? No, to rozbili dzieciakom długi weekend...
              Trzymam kciuki za zdających oraz pilnujących smile
              • wiotka_trzpiotka Re: Dziś matury 04.05.07, 11:48
                no do poniedziałku mogli poczekać
                a ja wcale nie tak dawni na maturze miałam 4 egzaminy: 2 pisemne i 3 ustne
                oj, to były czasy
          • iwoniaw Re: Dziś matury 04.05.07, 11:09
            No tak, "za naszych czasów" big_grinDD to matura była swoją drogą, a wstępne swoją i
            w sumie to może i z 5 egzaminów pisemnych wychodziło czasem i tak. Ale jeśli do
            siostry podobna smile to pewnie sobie poradzi śpiewająco i nie będzie zakładać na
            forum o maturze wątków w stylu "zwariowali kompletnie, wyobrażają sobie, że
            człowiek tak pamięta od razu ile jest pięć razy siedemnaście, przecież to był
            poziom podstawowy, a nie rozszerzony!" (swoją drogą lektura takich wątków w
            połączeniu z wglądem w testy na stronie CKE nie napawa optymizmem co do poziomu
            niektórych zdających; to pisałam ja, stary zgred big_grinDD)

No to powodzenia dla siostry i niech ma 100% ze wszystkiego!
            • e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 11:53
              iwoniaw napisała:

> No tak, "za naszych czasów" big_grinDD to matura była swoją drogą, a wstępne swoją
              > i w sumie to może i z 5 egzaminów pisemnych wychodziło czasem i tak.

No ja miałam 6 wink.

> Ale jeśli do siostry podobna smile to pewnie sobie poradzi śpiewająco

No oby, inaczej jej tyłek skopię (ale to tak egoistycznie myslę, bo jak
              dostanie się tam, gdzie planuje, to bedę już miała drugą opiekunkę do
              dziecka wink).

> (swoją drogą lektura takich wątków w połączeniu z wglądem w testy na stronie
              > CKE nie napawa optymizmem co do poziomu niektórych zdających; to pisałam ja,
              > stary zgred big_grinDD)

No niestety masakra bywa. Ale nowa matura to dobry sposób na odsianie tych,
              którzy takowej posiadać nie powinni. Nie to, co kiedyś - inne wymagania,
              świadectwo takie samo. Tylko ta amnestia jest porażką...
    • malgra Re: wiemy,wiemy 04.05.07, 11:08
      mojego męża syn właśnie pisze.Mam nadzieję,że mu jakoś pójdzie.
    • agata00123 Re: Dziś matury 04.05.07, 11:14
      wlasnie sobie przypominam jak sie 2 lata temu "meczylam" na maturze.
      jako pierwszy rocznik pisalismy nowa. pozniej sie cieszylam bo z perspektywy byl to prawie ze banal, oczywiscfie nie wiem jak jest teraz. nic sie nie uczylam i zdalam. a dodam ze o sciaganiu nie bylo mowy za bardzo sie balam, zreszta nawet sciag nie mialam.
      zycze powodzenia wszystkim maturzystom!!!
    • jusytka A ja sie tam wynudziłam :( 04.05.07, 13:57
      Byłam w komisji i prawie trzygodzinne siedzenie w bezruchu doprowadzało mnie do
      "pasji" sad
      • zuzanna56 Re: A ja sie tam wynudziłam :( 04.05.07, 15:25
        Ja też. Zmarzłam i wynudziłam się. Trochę poczytałam ale po kryjomu bo nie
        można. Najlepiej siedzieć nieruchomo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka