edycia274 04.05.07, 10:17 Piszą i piszą. Dziś język polski...kiedy to było.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama007 Re: Dziś matury 04.05.07, 10:28 a gdzies tam nie pisze w rmfie mowili, ze nie dowiezli wystarczajaco duzo testow i sobie maturzysci czekaja az dowiaza rozszerzona z polskiego.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 10:30 Moja najmłodsza siostrunia się zaczyna męczyć. Czeka ja 5 pisemnych . Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Dziś matury 04.05.07, 10:57 No to trzymam kciuki za nią. Aż 5 pisemnych? O matko... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 10:58 Ano. W ślady siostry chce isc, a uczelnia wymagająca... Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Dziś matury 04.05.07, 11:02 A ja w poniedziałek jestem przewodniczącą komisji na angielskim i muszę powiedzieć-napisać- że też się boję! Teraz takie schizy są z maturą, że naprawdę obawiam się czegoś nieprzewidywalnego. Jak wtedy zareagować? Wiadomo,że wystarczy drobiazg,żeby zakwestionować egzamin. Współczyję więc i sobie i maturzystom. Odpowiedz Link Zgłoś
denea Re: Dziś matury 04.05.07, 11:06 Dzisiaj ? No, to rozbili dzieciakom długi weekend... Trzymam kciuki za zdających oraz pilnujących Odpowiedz Link Zgłoś
wiotka_trzpiotka Re: Dziś matury 04.05.07, 11:48 no do poniedziałku mogli poczekać a ja wcale nie tak dawni na maturze miałam 4 egzaminy: 2 pisemne i 3 ustne oj, to były czasy Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Dziś matury 04.05.07, 11:09 No tak, "za naszych czasów" DD to matura była swoją drogą, a wstępne swoją i w sumie to może i z 5 egzaminów pisemnych wychodziło czasem i tak. Ale jeśli do siostry podobna to pewnie sobie poradzi śpiewająco i nie będzie zakładać na forum o maturze wątków w stylu "zwariowali kompletnie, wyobrażają sobie, że człowiek tak pamięta od razu ile jest pięć razy siedemnaście, przecież to był poziom podstawowy, a nie rozszerzony!" (swoją drogą lektura takich wątków w połączeniu z wglądem w testy na stronie CKE nie napawa optymizmem co do poziomu niektórych zdających; to pisałam ja, stary zgred DD) No to powodzenia dla siostry i niech ma 100% ze wszystkiego! Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Dziś matury 04.05.07, 11:53 iwoniaw napisała: > No tak, "za naszych czasów" DD to matura była swoją drogą, a wstępne swoją > i w sumie to może i z 5 egzaminów pisemnych wychodziło czasem i tak. No ja miałam 6 . > Ale jeśli do siostry podobna to pewnie sobie poradzi śpiewająco No oby, inaczej jej tyłek skopię (ale to tak egoistycznie myslę, bo jak dostanie się tam, gdzie planuje, to bedę już miała drugą opiekunkę do dziecka ). > (swoją drogą lektura takich wątków w połączeniu z wglądem w testy na stronie > CKE nie napawa optymizmem co do poziomu niektórych zdających; to pisałam ja, > stary zgred DD) No niestety masakra bywa. Ale nowa matura to dobry sposób na odsianie tych, którzy takowej posiadać nie powinni. Nie to, co kiedyś - inne wymagania, świadectwo takie samo. Tylko ta amnestia jest porażką... Odpowiedz Link Zgłoś
malgra Re: wiemy,wiemy 04.05.07, 11:08 mojego męża syn właśnie pisze.Mam nadzieję,że mu jakoś pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agata00123 Re: Dziś matury 04.05.07, 11:14 wlasnie sobie przypominam jak sie 2 lata temu "meczylam" na maturze. jako pierwszy rocznik pisalismy nowa. pozniej sie cieszylam bo z perspektywy byl to prawie ze banal, oczywiscfie nie wiem jak jest teraz. nic sie nie uczylam i zdalam. a dodam ze o sciaganiu nie bylo mowy za bardzo sie balam, zreszta nawet sciag nie mialam. zycze powodzenia wszystkim maturzystom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka A ja sie tam wynudziłam :( 04.05.07, 13:57 Byłam w komisji i prawie trzygodzinne siedzenie w bezruchu doprowadzało mnie do "pasji" Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: A ja sie tam wynudziłam :( 04.05.07, 15:25 Ja też. Zmarzłam i wynudziłam się. Trochę poczytałam ale po kryjomu bo nie można. Najlepiej siedzieć nieruchomo. Odpowiedz Link Zgłoś