Dodaj do ulubionych

Normalnie duchy

23.05.07, 11:06
Wczoraj mój małżon ogląda film z serii horrorowatych, późno już jest, ja śpię
w innym pokoju, a tu nagle obraz z hukiem spada ze ściany (w tym pokoju w
którym on ogląda film), szkło się rozpryskuje. Małżonek prawie z zawałem
wyłącza TV i nie oglądając się na boki idzie do mnie do sypialni spać. Jeszcze
rano był blady ze strachu a strachliwy nie jest. Powiedziałam mu, że to
nauczka za to, ze zamiast ze mną pooglądać jakieś inteligentne filmy to głupie
horrory trzaska.
Obserwuj wątek
    • soemi Re: Normalnie duchy 23.05.07, 11:08
      Niech porządniej montuje kołki, na których wieszacie obrazy i duchy się wyniosą.
      • michalina7 :D 23.05.07, 11:12
    • wobbler Re: Normalnie duchy 23.05.07, 11:14
      Ja tam nie pisalam nigdy o tym,ale kiedys M.wrzasku narobil,bo go cus podnioslo
      w gore noca.
      Raz tylko sie tak stalo.Nie widzialam za bardzo nagle rozbudzona,ale mocno byl
      przestraszony.
      • net79 Re: Normalnie duchy 23.05.07, 11:33
        To nie duchy, pewnie wracał z lewitacji i się obudził z wrażeniem jakby spadał.
        • syriana chyba grawitacja a nie duchy m/t 23.05.07, 11:45

• mania2424 odnośnie lewitacji 23.05.07, 13:39
        Jak byłam dzieckiem prawie co noc przeżywałam cos w rodzaju lewitacji.
        Czułam, że unosze się nad łóżkiem i spadam z wysokości - aż się łóżko potrafiło
        zakołysać. Działo sie to zawsze w momencie przejścia ze stanu jawy do snu,
        zawsze się po czymś takim wybudzałam i strasznie tego nie lubiłam. Dochodziło
        do tego, że bałam się właśnie momentu zasypiania, jak już było po wszystkim
        zawsze oddychałam z ulgą bo wiedziałam że na dzisiejszą noc mam to juz za sobą
        i teraz moge sobie spokojnie zasnąć. Z czasem naszczęście to ustąpiło. Do dziś
        się zastanawiam co to było, może jest to związane z jakimiś procesami
        chemicznymi w mózgu????????
        • edytkus Re: odnośnie lewitacji 23.05.07, 16:57
          pytamy.interia.pl/question/czym-jest-spadanie-we-nie
          umysl.przebudzenie.net/5-jak-snimy-jesli-snimy.html
          no a wg Freuda jestes niezaspokojona seksualnie smile))
    • hexella Re: Normalnie duchy 23.05.07, 12:13
      Ja raczej staram sie myśleć racjonalnie, ale nie wykluczone, że w takiej chwili
      podkuliłabym ogonekwink
    • oxygen100 Re: Normalnie duchy 23.05.07, 16:29
      mnie przesladowal duch w pracy. Derektora umarlaka
    • edytkus Re: Normalnie duchy 23.05.07, 16:59
      michalina7 napisała:

> nie oglądając się na boki idzie do mnie do sypialni spać.

dlaczego sie nie ogladal? bal sie tego obrazu czy jak?
      • nenufar27 Re: Normalnie duchy 23.05.07, 22:40
        ja uwielbaim sie bacwink ale tylko jak obok jest moj maz i wlacznik siwatla pod
        rekasmile A horrorow nie ogladam od 10 lat bo jak tylko cos strasznego zobacze w
        tv to mnie potem meczy z tydzien:0 a kiedys zostalam sama samiutka z
        dzieciatkiem malutkim w domu i akurat burza byla a mieszkam na ost pietrze jak
        cos nie walnie mi w sufit myslalam ze zejde na zawal krew mi cala odplynela to
        byl dopiero horror taki niesmieszny strachsmile brrr
        • edytkus Re: Normalnie duchy 26.05.07, 23:14
          Pierwszy RIng byl straszny a drugi tak beznadziejny ze nawet ten pierwszy nie jest juz straszny sad

Najstraszniejszy film jaki widzialam to byl Blair Witch Project (zdaje sie w Polsce nazwano go Sabat) ale
          ja bylam pewna ze jest autentyczny - kampania reklamowa w USA byla niesamowita, ludzie ze strachu
          wychodzili z seansu a ja przez dlugie tygodnie nawet nie patrzylam w okna po zmroku, o wejsciu
          wieczorem do piwnicy w ogole nie bylo mowy. Drugim filmem po ktorym w piwnicy ze strachem
          gapilam sie w sufit byl The Grudge (chyba Klatwa) ale po drugiej czesci tez stracil na moim strachu wink
    • denea Re: Normalnie duchy 24.05.07, 08:15
      Chciał się pobać, a wyszło napawdę strasząco.
      Swoją drogą ciężko o dobry horror, głównie amerykańskie panie z wrzaskiem
      uciekają przed potworem albo piłą mechaniczną. A ja uwielbiam filmy takie z
      nastrojem, z tajemnicą, o duchach... Na przykład "Inni" był rewelacyjny.
      Kiedyś miałam podobną przygodę - chciałam się troszeczkę pobać, a przesadziłam.
      I to przez Was, małpy wink)
      Był późny wieczór, ok. 22, trafiłam na wątek pt. "Demon w moim pokoju", o
      duchach właśnie. Na luzaka zaczęłam czytać, mąż miał wrócić za pół godziny, to
      myślę sobie jak się nakręcę to on akurat już będzie. No i przeczytałam, a on
      musiał zostać w pracy godzinę dłużej. I jeszcze uświadomiłam sobie, ze akurat
      są Dziady, czyli tradycyjnie ta jedna noc w roku, kiedy to dusze wychodzą na
      świat wink.
      O rany, myślałam, że osiwieję. W życiu się tak nie bałam, musiałam prosić psa,
      żeby mnie do kibelka odprowadził wink))
      • ma_dre Re: Normalnie duchy 24.05.07, 09:20
        Najintensywniejszy dluuugi moment grozy przezylam jak musialam spac sama w
        sredniowiecznym zamku gdzies w Burgundii! Wlascicielka mieszkala w domku
        ogrodnika, za malym na podejmowanie gosci. O spaniu nie bylo mowy, takiej
        goraczki z wloskami stojacymi na sztorc jak rowniez uszami, oraz wytrzeszczem
        oczu nie przezylam nigdy ani przed ani po... Slyszalam kazdy szmer, kazdy
        zgrzyt i zastanawialm sie gdzie sa te ukryte drzwi, ktore zaraz sie otworza
        znienacka !!! Drzwi od sypialni mialam zamkniete na klucz, ale jak wiadomo,
        duchom klucze specjalnie nie przeszkadzaja... Zasypialam dopiero jak dzien
        wstawal. Tortura trwala tydzien.
        • denea Re: Normalnie duchy 24.05.07, 09:49
          Podziwiam szczerze !
          Brrrr...
          Pewnie bym całe noce spędzała na zastanawianiu się, kto i jak umarł w tym łóżku
          i w tym pokoju...
          • ma_dre Re: Normalnie duchy 24.05.07, 16:54
            a jeszcze jak powiem ci ze boje sie ciemnosci (nawet jak jestem u mnie w domu)
            i jako dziecko nie bylam w stanie wystawic w nocy stopy spod koldry... ech!

az sie sobie dziwie... pamietam ze bylam przez te noce tak "nabuzowana", ze
            chyba czysta adrenaline mialam w zylach!
    • lilith_abl Re: Normalnie duchy 24.05.07, 08:30
      smile)), Nie wiem, jak wasi małżonkowie szanowni, ale mój domowy macho, gdy po wieczorze z horrorami, albo z opowieściami znajomych słyszy, jak coś szeleści w kuchni, to wysyła mnie, bo jak sprawdzę, to masęczkę sobie zrobię przy okazji, a on już idzie spać smile)))
      A tak na poważnie, mój mąż pływa i teraz akurat jestem sama z dzieciakami nocą, i nie do śmiechu mi po horrorach, mam baardzo bujną wyobraźnię
    • denea A możecie polecić jakieś dobre horrory ? 24.05.07, 09:52
      Takie właśnie z klimatem, a nie rzeźnią ?
      Ogldałam kiedyś fajny film o gościu, którego nękał duch żony, która zginęła w
      Afryce gdzie pracowała jako lekarz. Okazało się, że miała mu ważną rzecz do
      przekazania wink).
      W sumie nie był bardzo straszny, a niezły.
      Tytułu nie pomnę teraz, po południu męża zapytam, jeśli ktoś jest
      zainteresowany.
      • twojasasiadka Re: A możecie polecić jakieś dobre horrory ? 24.05.07, 10:07
        denea-też ogladałam ten filmsmile
        i też nie pamiętam tytułu-ale motyw przewodni to znak ważkismile

a oglądałyście horror "Ring"?...jezu straszniejszego filmu nie widziałam.
        Tak sie bałam podczas oglądania,że budzilam swojego M-bo spał obok mniewink))
        i jego śpiąca obecność obok to było za mało.W zasadzie potem żałowałam,że
        obejrzałam ten film bo często wieczorami zdarzało mi się oglądać za siebiewink
        czy aby nie sunie za mną ta laska ze spuszczoną głową i mokrymi długimi włosami
        na twarzy...
      • procesor Re: A możecie polecić jakieś dobre horrory ? 24.05.07, 13:17
        polski tytul to "Znamie" w oryginale chyba "The Dragon Fly"

takie "niby nic" filmy to znane "Szósty zmysł", "Inni", "Osada" smile

fajne były "Chińskie opowieści o duchach" (czasem jako "Bajki o chińskich
        duchach"), ze trzy części były, trochę stare jak się teraz ogląda, ale i troche
        straszne i śmieszne i ten klimacik chińskich wierzeń
    • michalina7 Re: Normalnie duchy 24.05.07, 15:15
      Od 5 lat mieszkamy w starym przedwojennym domu. Mój pies jeszcze nigdy nie wlazł
      do naszej piwnicy. Po prostu panicznie sie boi, jeży sierść, skamle i wołami go
      tam nie zaciągnę.
      • ibulka Re: do denea 24.05.07, 17:54
        podasz link do tego wątku o demonach...? smile
        • denea Proszę bardzo : 24.05.07, 18:44
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=50525443&a=50525443
          i jeszcze drugi, który też jest w tym pierwszym wspomniany:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=37006060&s=0

Tylko żeby nie było, że nie ostrzegałam smile!!!
          Nie czytaj w nocy sama w domu, buuuu...
          • croyance Re: Proszę bardzo : 25.05.07, 03:17
            Ja to sie tak w nocy boje, ze jak zostaje sama, to siedze az do rana i dopiero
            wtedy ide spac.
            Teraz moj ukochany wyjechal, to przyjechala do mnie specjalnie kolezanka z
            Polski. Bo ostatnio, jak zostalam na kilka dni sama, to malo sie nie
            wykonczylam; po nieprzespanych nocach w koncu sie polozylam, ale spalam ubrana,
            w butach, i z mlotkiem w reku sad (tak na wypadek)
            • croyance Re: Proszę bardzo : 25.05.07, 03:18
              Oj, i co ja mam teraz zrobic, jak juz zaczelam czytac o tym demonie ..sad((
              aaaa!
              • denea Re: Proszę bardzo : 27.05.07, 14:05
                Ups, toś sobie narobiła sad
                A ostrzegałam przecież !
                • croyance Re: Proszę bardzo : 27.05.07, 23:00
                  A niech Cie smile Poszlam wtedy spac o piatej rano, tak sie przestraszylam.
                  • denea Re: Proszę bardzo : 28.05.07, 06:52
                    Przepraszam sad(
                    Ja wtedy jesienią załapałam schizę na dobrych parę dni, wieczorami drętwiałam
                    na każdy głośniejszy dźwięk.
    • denea To jeszcze postraszę 27.05.07, 14:20
      www.hoomor.pl/pps.php
      Obejrzyjcie sobie trzeciego PPSa od góry pt. "Duchy" smile)))
      Byle nie podczas samotnej nocy smile)
      • joasiiik25 Re: To jeszcze postraszę 27.05.07, 14:29
        az mnie ciarki przeszly
        jestem sama w domu????
        czyzby sama????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka