Dodaj do ulubionych

odchudzanie? - nie, dziękuję

13.07.07, 11:57
Po obejrzeniu strony pro-ana.klub.mylog.pl/ przeszła mi ochota.

A już te hasła - nie musisz być zdrowa, ważne że jesteś szczupła...jak dla
mnie całość = koszmar
Obserwuj wątek
    • dorcia72 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 12:03
      wstrząsające jak taką chudą do przesady dziewczynę zobaczy się na własne oczy..
      stała przede mną w spożywczym...
      szok szok szok jaka chuda była! miała może z 14 lat
      • joanna266 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 12:04
        ja i bez obejzenia fotek i tak sie odchudzac nie zamierzamsmile))
        • emilly4 Anoreksja to nie zwykle odchudzanie. 13.07.07, 12:34
          Zrzucenie kilku kilogramow,a obsesyjne zaburzenia laknienia(anoreksja/bulimia)
          to roznica! Jesli chcesz zrzucic kilogram zeby wejsc w stare dzinsy to
          ok,problem pojawia sie wtedy gdy na jedzenie patrzysz jak na swojego wroga,to
          choroba psychiczna! Te dziewczyny wcale nie sa glupie,po prostu daly sie zlapac
          w pulapke,ktore one same,znajomi,rodzina(ci co je krytykowali ze sa grube) i
          media na nich zastawily.
    • ewulaw1 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 12:51
      Akurat wczoraj w Wydarzeniach poruszany był temat 12-14 letnich modelek, śmierci
      na wybiegu z niedożywienia etc. Nie jestem przeciwniczką diet, bo sama wiecznie
      się odchudzam, natomiast tak jak napisała emily jest różnica między zrzuceniem
      paru kilo a obsesyjną kontrolą wagi, gdy waży sie ok. 40 kg. Od bardzo długiego
      czasu jestem pod wrażeniem reklam DOVE. Dlaczego? Bo to normalne dziewczyny,
      dobrze czujące sie we własnym ciele, a nie super modelki reklamujące balsamy
      ujędrniające, których nie potrzebują. Takich reklam powinno być więcej, bo moim
      zdaniem stanowią kampanię przeciwko anoreksji i promują normalność. Oczywiście
      nie znaczy to, że krzywo patrzę na dziewczyny noszące 34 . ja mam 36/38, kiedyś
      troszkę mniej, ale do obsesji mi daleko. Być pięknym to nie znaczy być chudym.
    • anik801 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 12:52
      Nie porównujmy choroby psychicznej do zrzucenia zbędnych kilogamów.
      • emilly4 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 13:00
        anik801 napisała:

> Nie porównujmy choroby psychicznej do zrzucenia zbędnych kilogamów.

a DLACZEGO SKORO TO PRAWDA??
        • lola211 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 13:01
          Ale co jest prawda?
          To tak jakbys napisala, ze kazdy kto spzywa alkohol jest pijakiem.
          Bzdura.
          • emilly4 Re: odchudzanie? - nie, dziękuję 13.07.07, 13:04
            lola211 napisała:

> Ale co jest prawda?
            > To tak jakbys napisala, ze kazdy kto spzywa alkohol jest pijakiem.
            > Bzdura.

O PRZEPRASZAM W PIERWSZYM WATKU NAPISALAM :
            "Zrzucenie kilku kilogramow,a obsesyjne zaburzenia laknienia(anoreksja/bulimia)
            to roznica! Jesli chcesz zrzucic kilogram zeby wejsc w stare dzinsy to
            ok,problem pojawia sie wtedy gdy na jedzenie patrzysz jak na swojego wroga,to
            choroba psychiczna! "

Brak zrozumienia jednej z forumowiczek;/
        • anik801 emilly4 13.07.07, 14:37
          No nie powiesz,że anoreksja to to samo co rozsądne zrzucenie paru kg.No jest
          chyba różnica między zagładzaniem się na śmierć,a w zrzuceniu przez np.80kg
          panią 5kg.
          Nie każdy kto się odchudza ma anoreksję,nie popadajmy w obłęd.Dziewczyny z
          anoreksją wyglądają okropnie(zaraz mam przed oczyma filmy o obozach
          koncentracyjnych).To choroba,która ma podłoże w psychice,więc jeśli ktoś jest
          zdrowy psychicznie to przez odchudzanie nie doprowdzi się do czegoś takiego!
          • emilly4 Re: emilly4 13.07.07, 14:51
            Z Twojej wypowiedzi wynika niezrozumienie/nieprzeczytanie mojej.
            Nigdy nie porownywalam zwyklego zrzucania kilogramow,do choroby jaka jest
            anoreksja,a wrecz przeciwnie!!!
      • emilly4 "Jadlowstret psychiczny" 13.07.07, 13:02
        pl.wikipedia.org/wiki/Jad%C5%82owstr%C4%99t_psychiczny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka