e_r_i_n Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 14:50 Tez sie spotykam z nastawieniem, ze syn to dopust Bozy i generalnie gorsza wersja dziecka. PODOBNO syna sie gorzej wychowuje, syn to klopot na okraglo. No i w kuchni nie pomoze (a potem dziwne, ze stereotypy kury domowej mamy ). Mam syna, w ciazy nie snilam ani o synu, ani o corce. Dla mnie plec jest kompletnie bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
emilia74 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 15:10 Nigdy nie chciałam córki!!!Od dziecka marzyłam o synku.I mam.Uwielbiam go i za żadne skarby nie zamieniłabym go na żadną dziewczynkę.Kocham tego mojego małego facecika,taką "miniaturkę" męża (jest do taty bardzo podobny). Tak się składa,że w naszym towarzystwie większość ma córki i wszyscy panowie w mniejszym lub większym stopniu zazdroszczą mężowi synka.Za jakiś czas planujemy następne i jeśli mogłabym wybierać - również wybrałabym chłopca.Nie jestem i nigdy nie byłam zwolenniczką córek.Mój mąż ma dwóch braci i moja teściowa, jeszcze za ich czasów kawalerskich, kiedy razem mieszkali, miała od nich więcej pomocy niż niejedna matka od córki.Do dziś mają świetny kontakt z matką, a my- wszystkie trzy synowe jesteśmy jej wdzięczne za takie wychowanie synów, jakimi są. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 15:14 Jakby tak zazdroscili naprawde to by sobie zrobili). Odpowiedz Link Zgłoś
net79 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 14:51 Ja się spotkałam raczej z róznymi zdaniami kobiet, znam kilka, które marzą/rzyły o synu. Ja sama na wieść o synu się ucieszyłam, choć nie ukrywam, że potem oczekiwałam córy i się doczekałam, przy trzecim było mi wszystko jedno Odpowiedz Link Zgłoś
magda_100 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 14:52 > ciągle się spotykam z tym że jak któras już ma córkę to chce drugą córkę. a > jak ma syna to marzy o córce i jest załamana jesli trafi się drugi syn. czy > syn to gorszy rodzaj dziecka? Syn nie ale synowa (potem) to i owszem. No i mamy synusiów będą potem tymi teściowymi tak często tu opisywanymi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
24lena ja niechce za zadne skarby !!! 19.07.07, 15:50 jak sie dowiedzialam o pasozycie,wszystko kupilam niebieski, a zeby sie nieokazalo ze jest dziewczynka,kazalam malzowi systematycznie dolewac No i urodzil sie chlopak. Drugiego tez chce syna,dziwczynki nieprzewiduje. Imiona mi sie jakos niepodobaja,pilnowac to trzeba bedzie,kosmetyki bedzie podbierac...zdecydowanie stawiam na chlopcow. DD Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Jak dobrze, że nie masz córki 19.07.07, 16:16 "pilnowac to trzeba bedzie" Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Jak dobrze, że nie masz córki 19.07.07, 16:17 Ciekawe czy dla twojej mamy tez byłaś ""czymś" co trzeba pilnować . Przed stratą cnoty jak rozumiem, bo innych cech córki nie posiadają? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Jak dobrze, że nie masz córki 19.07.07, 16:22 sir.vimes napisała: . Przed stratą > cnoty jak rozumiem, bo innych cech córki nie posiadają? Nie,przed nieplanowaną ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Jak dobrze, że nie masz córki 19.07.07, 16:40 jezeli oto chodzi, to wydaje mi sie, ze corke latwiej upilnowac...syn zawsze moze trafic na taka, co robi w gumkach dziurki. Odpowiedz Link Zgłoś
benignusia HMM....u mnie troche inaczej 19.07.07, 22:34 mąż chciał zeby pierwsza córcia była,ja też,teraz bedąc w ciąży baaaardzo chciał drugą.i okazało sie że urodze synkai sie bardzo cieszymy.nie spotkałam sie z tym ze kobiety tak chcą córki.....znam i takie i takie Odpowiedz Link Zgłoś
24lena przepraszam za blad ... 20.07.07, 00:04 piszac "ze corki trzeba pilnowac" nie mialam na mysli cnoty (chyba ze sadzisz po sobie),ale wydaje mi sie ze o corki jakos tak,bardziej sie troszczy,a majac syna wychodzi sie z zalozenia,ze to chlopak i sobie poradzi...pewnie sie myle,trudno gdybac gdy sie niama corki. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: przepraszam za blad ... 20.07.07, 08:46 majac syna wychodzi sie z zalozenia,ze to chlopak i sobie > poradzi...pewnie sie myle,trudno gdybac gdy sie niama corki. dobrze napisalas - wydaje ci się chlopcy są bardziej narazeni na rozne uszkodzenia- biją się, sa bardziej sklonni do podejmowania niebezpiecznych zabaw itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: przepraszam za blad ... 20.07.07, 08:51 To nie jest tak.Ja przynajmniej zakladam, ze moja córka bedzie osoba samodzielna i da sobie rade w zyciu.Nie zamierzam troszczyc sie o nia nadmiernie,chronic i co tam jeszzce, ze wzgledu na to jest to tzw.słaba płec. Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: przepraszam za blad ... 20.07.07, 16:08 Eeeee...? Czyli w razie posiadania córki obstawiasz, że się ją mniej usamodzielnia i chucha nei wiedzieć po co? Co Ty normalnej dziewczyny łażącej po drzewach i ujeżdżającej motory nie widziałaś? Córka będzie taka, jak ją wychowa matka, jak w niej widzi malowaną lalę i ogranicza sie do kupowania debilnych różowych ciuszeczków, to nie dziwota, że najwyżej podbieracz kosmetyków z tego wyrośnie. A ja dziewczynie współczuję generalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiakosiba14 Re: ja niechce za zadne skarby !!! 19.07.07, 16:25 A ja chciałam mieć pierwszego syna,po prostu nie wyobrażałam sobie jak to byłoby mieć córkę urodził się syn,kiedy byłam w drugiej ciąży też marzyłam o synku choć mąż bardzo chciał mieć córkę,za pierwszym razem też.Urodził się drugi chłopiec z czego się bardzo cieszyłam.Po kilku latach stwierdziłam,że chciałabym mieć córkę,mąż nie bardzo się chciał zgodzić bo był pewny,że będzie trzeci chłopak,ale w końcu się zgodził i urodziła się córeczka.Nigdy nie zapomnę tego momentu kiedy powiedzieli mi,że to dziewczynka,to było coś naj cudowniejszego na świecie,to tak jakby mi ktoś powiedział,że wygrałam 100 milionów w totka.Przez ponad 2 lata byłam nią tak zafascynowana,że wprost nie umiem tego opisać.Za każdym razem kiedy na nią spojrzałam od nowa uświadamiałam sobie,że jest dziewczynką i ogarniała mnie euforia,przepełniała radość,od jakiegoś czasu chyba ten fakt wreszcie dotarł do mojego mózgu,bo stało się to dla mnie bardziej oczywiste.Wspaniale jest mieć dzieci zarówno synów jak i córki,ale córki wspanialej.Mam 2 synów i córeczkę wszystkie moje dzieci kocham tak samo mocno,ale gdybym miala wybierać mieć samych synów albo same córki bez wahania wybrałabym córki.dopoki byłam matką synów nie miałam bladego pojęcia jakie to wspaniałe mieć córkę ,ktoś kto tego nie przeżył tak naprawdę nigdy nie dowie się jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: ja niechce za zadne skarby !!! 19.07.07, 19:51 .Mam 2 synów i córeczkę wszystkie moje dzieci kocham > tak samo mocno,ale gdybym miala wybierać mieć samych synów albo same córki bez > wahania wybrałabym córki.dopoki byłam matką synów nie miałam bladego pojęcia > jakie to wspaniałe mieć córkę ,ktoś kto tego nie przeżył tak naprawdę nigdy nie > > dowie się jak to jest. _______________ ja tego nie wiem, bo jak dotad metafizyka posiadania corki nie byla mi dana ale cos w tym jest kiedy bylam w ciazy bylo dla mnie absolutnie naturalne ze bede miala corke, bo to mi sie wydawalo oczywiste, ze skoro to jest czesc mnie, to bedzie wygladac jak ja nie mialam tez czasu oswoic sie z z mysla o chlopcu, bo przez osiem miesiecy ciazy ginekolog zapewnial mnie, ze to dziewczynka kiedy urodzilam i zobaczylam ze wyszedl ze mnie stworek z jajkami po kolana, czulam sie jakbym urodzila kosmite, jakies to takie nienaturalne bylo i troche to trwalo zanim ten fakt przestal mnie dziwic kofta - nie pamietam w jakiej ksiazce bardzo trafnie to ujela, chociaz sama tez chyba tylko syna ma ze kiedy rodzisz corke to tak jakbys rodzila samą siebie jeszcze raz co bylo o synu, nie pamietam, ale jakby ktos przypomnial ten fragment bede wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 15:55 no ja tez bym chciala z jedną ale i synka nie zamienie za zadne skarby Odpowiedz Link Zgłoś
twix8 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 16:06 moofka napisała: > no ja tez bym chciala z jedną > ale i synka nie zamienie za zadne skarby To dam Ci jedną, mam trzy Odpowiedz Link Zgłoś
jarzebina_cz Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 16:10 Nigdy nie chciałam mieć córki, zawsze chciałam syna i mam. Wychowałam się z chłopcami, pewnie dlatego jestem taka skrzywiona A teraz mój brat ma taką cudowną trzyletnią kobietkę - to zresztą jedyna dziewczynka w rodzinie - i wprost ją uwielbiam i trochę żal, że sama nie mam córki... Odpowiedz Link Zgłoś
brak-pomyslu Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 16:04 A ja chyba zawsze chciałam mieć syna, choć na początku twierdziłam ze jest mi obojętne. Ale jakoś łatwiej mi się szukało imienia dla chłopca, z dziewczynka miałam ogromny problem. No i mam tego syna, łobuziaka, którego nie zamieniłabym na dziewczynkę. Poza tym to oczko w głowie mojego taty (ma 3 córki i 4 wnuczki a wnuka jednego)że nie wspomne o mężu. choć on ostatnio przebakiwał ze chciałby tez córkę. No ale tego nie da sie zaplanowac... Odpowiedz Link Zgłoś
pikum Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 16:27 To ja jestem inna!Od zawsze chciałam mieć syna.Pierwsza była córka,bo tak sobie zrobił tatuś(hahaha)Druga też miała być córka w/g wszystkich badań i znaków na niebie i ziemi.No tym razem stanęło na moim.Syn.Tak więc córka taty a syn mamy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gacusia1 To nieprawda! 19.07.07, 18:07 Zawsze chcialam(jesli w ogole chcialam...) miec synka.Pierwsza urodzla mi sie corka,drugi syn. Odpowiedz Link Zgłoś
poccnr Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 18:12 ja strasznie marzyłam o synu, a mąż o córce... role sie poodwracały jak z małżem zobaczyliśmy jaka nierozelwalna więź łączy moich facecików.... nie mam szans...jestem tylko babką...dlatego dla równowagi....i mojego marzenia...chciałabym córkę Odpowiedz Link Zgłoś
monia145 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 18:14 A mnie było wszystko jedno, czy urodzę syna czy córkę. Mam syna- i za córką nie tęsknię Odpowiedz Link Zgłoś
deela acoz to za bzdury? 19.07.07, 18:16 ja marzylam o synu i jak mi do konca ciazy powtarzano ze bedzie corka to jakos to do mnie nie docieralo, na szczescie instynkt mnie nie zawiodl i jest SYN i chce drugiego syna a najlepiej trzeciego tez Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 18:18 hmm.. czy ja wiem? Raczej zauważyłam, że to tak pół na pół jest; jedna kobieta marzy o córce a druga o synu. Ja akurat marzyłam o córce nie dlatego, że chłopiec to gorszy rodzaj dziecka, tylko dlatego, że wydaje mi się, że będę miała z nią w przyszłości więcej wspólnych tematów niż bym miała z chłopcem. Poza tym trochę marzyłam o córce z próżności; strojenie tych wszystkich sukienek itd. ) Co nie zmienia faktu, że drugie dziecko jeśli będzie chłopcem będzie mile widziane . Odpowiedz Link Zgłoś
rotera Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 19:36 nie wiem, ale faktycznie zauwazylam taki trend wszyscy mi wspolczuja ze mam dwoch chlopakow jak mialam jednego i rozmowa zeszla na planowanie drugiego to babka na grilu stwierdzila ze pewnie wszystkie bedziemy mialy pecha i drugich synow po jakims czasie jej zdaniem tylko jednej sie udalo, ja, jeszcze jedna i ona mialysmy pecha jej argumentacja to ze syn wyfrunie nieodwracalnie, a corka by byla stale przy niej i zaczelam sie zastanawiac nad swoja argumentacja, generalnie bylo mi wszystko jedno, ale z drugiej strony od zawsze chcialam i widzialam tylko dwoch chlopakow, mecza mnie babki, falbanki rozowy kolor i spineczki, nie jestem taka i nie chialam dziewczynki bo balam sie ze nie dam jej takiego wzoru kobietki ja wole wiertarki itp prace dla rozrywki i utarte typowo babskie rzeczy mnie nudza do wymiotow z drugiej strony ona miala racje, ja podswiadomie nie chcialam miec eteryczki wiszacej do konca zycia na mnie z problemami, placzami, jaka to ona romantyczna a zycie twarde (balam sie ze bedzie rozlazla jak moja siostra) z drugiej strony pierwsze imie jakie wymyslilismy bylo dla dziewczynki, zostalo na druga ciaze, w pierszej w 5 mies sie zdumialam i troche rozczarowalam ze to nie dziewczynka a w drugiej klasnelam, fajnie a wciaz pozostawiamy w zartach otwarta kwestie natalki..... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 19:49 Nie wmawiałam sobie płci, a gdy byłam w ciąży nie pozwoliłam lekarzowi nawet pisnąć na ten temat. Jako nastolatka wyobrażałam sobie, że będę miała syna, który będzie starszym bratem dla córci, której dam na imię Konstancja. Wtedy marzyłam o starszym bracie i planowałam go dla swojej córki Jednak z czasem odpuściłam sobie te wymysły i czekałam na niespodziankę. Większe znaczenie miało to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, śniade i kudłate. Koniczynka spełniła te oczekiwania. W drugiej ciąży zdażało mi się pomyśleć, że chciałabym mieć synka, ale nie miałam obsesji na tym punkcie i znów nie pozwoliłam lekarzowi zdradzić tajenicy. Na szczęście mąż również nie miał wymagań co do płci. Gdybym teraz miała pewność na 100%, że urodzę synka, to zaszłabym w ciążę choćby jutro. Najzwyczajniej w świecie chciałabym doświadczyć tej różnorodności wychowania dzieci odmiennych płci. Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 19:58 > Gdybym teraz miała pewność na 100%, że urodzę synka, to zaszłabym w ciążę > choćby jutro. Najzwyczajniej w świecie chciałabym doświadczyć tej różnorodności > > wychowania dzieci odmiennych płci. Ja tez, z tych samych wzgledow. Odpowiedz Link Zgłoś
kea100 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 20:08 Nie wiem jak to jest,ale rozmawialam z nauczycielką z podstawówki,i ona mówi,że w tej chwili naprawdę większy kłopot jest z dziewczynkami,ciągle się kłócą,obgadują,zazdroszsczą każdej pierdoły,a ...nawet biją,natomiast z chłopcami jest mniejszy problem.Dodam tylko,że ona to mówiła na przykładzie swojej klasy,gdzie np.chłopcy zdecydowanie lepiej się uczą od dziewczyn,a pozatym wiele rzeczy im "furczy",a dziewczyny potrafią intrygować.Więc to chyba nie ma reguły,że z dziewczynkami jest łatwiej,to taki mit,który nijak nie przekłada się na dzisiejsze czasy.... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 12:47 Nie negujmy faktow.Mimo wszystko to chlopcy sa sprawcami najwiekszej ilosci problemow, sa duzo czesciej agresywni.Jak cos sie dzsieje zlego to najczesciej za sprawa chlopakow.A dziewczyny- oczywiscie, ze spiskuja i sieja intrygi, ale to normalka, tez taka bylam.i nie jest to tak groźne jak pobicia, gwałty itp. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 13:20 lola211 napisała: A dziewczyny- oczywiscie, ze spiskuja i sieja intrygi, ale > to normalka, tez taka bylam.i nie jest to tak groźne jak pobicia, gwałty itp. dziwna argumentacja problem kobiet sa plotki mezczyzn gwalty jakos jestem dziwnie przekonana ze to drugie jest wiekszym problemem kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 13:52 Moofko, jakos opacznie odczytalas moj post. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 13:55 tak odczytalam jak go napisalas a przestepczosc wsrod dziewczeta tez wystepuje przy czym czesciej staja sie ofiarami niestety tak samo jak bdurna teza jest ze wszystkie kobiety chca miec corki, tak samo bzdurna jest to, ze lepiej miec corki niz synow, a ty od paru postow usilujesz te teze udowadniac i fajnie, chcesz mozesz tak uwazac ale jesli argumentami o gwaltach, to troche od czapy ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:00 Zatem musze stwierdzic,ze ci bielmo na oczy padlo. Moj post ma zupelnie inny sens i jest to czytelne.Źle zinterpretowalas- twoj problem. A juz zupelna bzdura jest twierdzenie, ze to JA probuje udowodnic wyzszosc posiadania corki nad posiadaniem syna.Sypie sie tu argumentami dlaczego lepiej miec syna.A ja z tymi argumentami polemizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:02 piszac ze ich dotycza gwalty a dziewczat nie? Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:04 Pisze, ze oni sa sprawcami gwaltow.Faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:07 lola211 napisała: > Pisze, ze oni sa sprawcami gwaltow.Faceci. pewien okreslony obrzydliwy typ normalny chlopak gwalcicielem sie nie stanie natomiast dziewczeta niezaleznie od tego kim sa i skad sa ofiarami stac sie moga pod tym wzgledem nie ma roznicy plci jednakowo strach o dobro i bezpieczenstwo naszych dzieci bedzie nam towarzyszyl cale zycie Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:24 Moofko- ja po prostu polemizuje z teza, ze w dzisiejszych czasach dziewczyny sprawiaja wiecej problemow , w sensie ze zachowuja sie okropnie. Nie jest to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 14:27 ja tez sie spotkalam z taką opinia w sensie, ze jesli juz sprawcami, sa duzo okrutniejsze kto wie domy poprawcze sa pelne wykolejonej mlodziezy plci obojga Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 15:52 Tak- ze okrutniejsze, to moze byc prawda. Ale statystycznie rzecz biorac plec meska przoduje.To faceci najczesciej sa agresywni i popalniaja przestepstwa, kobiety duzo rzadziej. Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 16:00 tak, statystycznie tak a statystycznie najwiecej - przed okresem ) Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 21.07.07, 12:09 lila1974 napisała: > Jako nastolatka wyobrażałam sobie, że będę miała syna, który będzie starszym > bratem dla córci To jest chyba norma u najstarszych siostr . Ja tez chcialam zawsze miec syna i potem corke, zeby corka miala starszego brata. Teraz jest mi juz obojetne, jakiej plci bedzie ewentualne drugie dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
foczusia85 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 20:41 Nie prawda. Ja mam synka i bardzo sie ciesze. Zawsze marzylam o chlopczyku. Odpowiedz Link Zgłoś
leokadia206 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 20:46 dlatego ze z dziewczynka jest wspolny język, dziewczynka się stroi, bawi barbie, maluje szminka, bawi w dom itd i ją rozumiem, natomiast moich dwoch szkrabów ciężko mi zrozumiec gdy bawią sie potworami,bioniclami, w bohaterow, walczą i grają w noge Odpowiedz Link Zgłoś
mama_adasia Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 21:06 nie wszystkie, ja chciałam mieć synka i mam, jeśli trafi się drugi nie będę miała do nikogo pretensji.chciałabym mieć córkę tak dla odmiany ale jak urodzę drugiego syna nie będę zawiedziona.nie liczy się płeć tylko żeby było zdrowe i całe. Odpowiedz Link Zgłoś
ammam wyjątek 19.07.07, 21:24 To ja jestem wyjątek tak bardzo chciałam syna że choć od początku pierwszej ciąży wiedziałam że będzie córka to cały czas byłam ciut rozczarowana, jest najukochańszą córeńką na świecie. Na całe szczeście drugi jest już syn, ale miało być na odwrót , to syn miał być starszy i pomagać młodszej siostrze. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 ja chciałam miec syna i mam dwóch chcialam córke i 19.07.07, 21:59 mam dwie.tylko ze za kazdym razem mialam inaczej niz chcialam)) Odpowiedz Link Zgłoś
siasiunia1 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 22:20 eee tam. Ja celowalam bardzo w chlopczyka. Okazało sie ze bedzie na 100% córeczka. I co? I nic, ciesze sie tak samo. ja jestem z babiej rodziny a bawic lubilam sie samochodami, deskorolkami, klockami etc. ale moze to wszsytko wynika z powiedzenia ze córcię się rodzi dla siebie a synka dla synowej Odpowiedz Link Zgłoś
nanuk24 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 22:41 zawsze chcialam miec syna i mam syna I nawet gdybym planowala i szostke dzieci to chcialabym miec samych chlopakow Odpowiedz Link Zgłoś
fergie1975 Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 23:05 nie wiem czy wszystkie, mnie było wszystko jedno. i nadal mi wszystko jedno. pewnie te co maja córki chcą kolejne bo maja ubranka itd, a te co mają synków chcą odmiany, a ja jakbym miała drugiego synka to by było dobrze i jak córke też fajnie. o ile sie kiedykolwiek zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 19.07.07, 23:53 i tak znów dowiedziałam się z tego forum, że nie jestem kobietą Odpowiedz Link Zgłoś
indiaaa Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 07:54 Ja mam córkę i też bym chciała mieć drugą, ale oczywiście piszę to tylko tak, jak będzie przecież synek też będę się b.cieszyć. Mąż marzy zdecydowanie o 2 córci. Odpowiedz Link Zgłoś
melka_x Re: dlaczego wszystkie kobiety chcą miec córki? 20.07.07, 09:01 Wychowanie córki a wychowanie syna - pomijając pierwsze lata - to są jednak różne doświadczenia, dlatego nie dziwię się ludziom, którzy mając jedno dziecko chcieliby by kolejne było innej płci. Do tego bym nie dopisywała znaczeń, których moim zdaniem nie ma. Ja wciąż widzę przekonanie, że jednak syn to coś lepszego. I może rodzice córki oczekujący na drugie dziecko czasem się zwyczajnie asekurują? Odpowiedz Link Zgłoś