klaviatoorka Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:33 dlaczego nikt nie wspomniał jeszcze o VIDEOTECE Krzysztofa Szewczyka? na to się czekało, żeby zobaczyć chociażby takie kawałki: pl.youtube.com/watch?vufZbzsUtIo albo to: pl.youtube.com/watch?v=30AVhf-ZLwM Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:37 at the winer is...................................... KAJAGOOGOO!!!!! pl.youtube.com/watch?v=0E2GwwjLXPk Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 13:40 No i jak mogłam zapomniec o tym... Hexella, dlania i reszta bandy, której już nie pamiętam to dla Was! Przenieśmy się w inny wymiar... pl.youtube.com/watch?v=rAckMJd8zlA Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 14:38 O tak - na Wideoteke czekalam jak glupia, Davida Bowie uwielbialam, a Krzysztof Szewczyk puszczal jeszcze to: pl.youtube.com/watch?v=p-_6J03UCxs Pamietacie kogos takiego, jak Gazebo? He, he - zamierzchle, podstawowkowe czasy. O, albo to: pl.youtube.com/watch?vm_t5WCw0UE tez mi sie podobalo... Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa A The Smiths? Ktos ich sluchal 31.07.07, 14:47 Bo ja namietnie - i dzisiaj tez chetnie po nich siegam. 1986 rok - dreszcze przy plycie Meat is Murder, a szczegolnie przy utworze: pl.youtube.com/watch?v=aEmsjyUrslk A rok 1990 to rok plyty Louder than Bombs, przy tym utworze nadal mam dreszcze: pl.youtube.com/watch?v=PEfd2da-Lgc ech, czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A The Smiths? Ktos ich sluchal 31.07.07, 14:55 The Smiths znam tylko kilka kawałków, nie wsłuchiwałam się jakoś szczególnie.. natowmiast ciepło wspominam piosenkę, w kórej refrenie był fragment "every day is like sunday" czy jakoś tak. Jaki ma tytuł? A kto pamięta ten zespół? Szkoda, że zamilkli... pl.youtube.com/watch?v=cnzKGQJ-DpI Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: A The Smiths? Ktos ich sluchal 31.07.07, 14:58 A to juz sam Morrissey, z plyty Viva Hate, a tytul wlasnie taki, jak zapamietalas: pl.youtube.com/watch?v=SmILdajWh3c Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: A The Smiths? Ktos ich sluchal 31.07.07, 14:58 U mnie the Smiths to czas wciąz czas teraźniejszy. A to znacie? pl.youtube.com/watch?v=V9BIHjBrA9Y ja to miałam upolowane w wersji ledwie słyszalnej na starej, badziewnej kasecie, w dodatku trzeba zmienić strone w połowie utworu. A teraz wchodzisz i pyk! Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: A The Smiths? Ktos ich sluchal 31.07.07, 15:00 Ja wtedy nie widzialam ZADNEGO teledysku The Smiths, mialam tylko to, co sobie nagralam z radia, albo od jakiegos znajomka z kasety zgrywanej z kasety zgrywanej z kasety... ale jaka radosc z udanego polowania byla! A teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Rok 1985, piekny rok 31.07.07, 14:56 Wtedy to byly hity: Double - the Captain of her Heart: pl.youtube.com/watch?v=lBlx1JffMQ4 Talk Talk - Life's what You make it pl.youtube.com/watch?vvMoRVrqx_I strrrasznie mi sie to podobalo! Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Rok 1985, piekny rok 31.07.07, 15:32 o Boże, Talk Talk! karanissa, jesteś Boska, dzięki! ) Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Rok 1985, piekny rok 31.07.07, 15:43 The Colours of Spring - wtedy moja ulubiona plyta... Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: Rok 1985, piekny rok 31.07.07, 20:14 Oj, tak Talk Talk - do dzisiaj robią mi ciary Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:07 Moj "okres niepokorny", jak sobie przypomne moj uwczesny wyglad... ughhhhh... Ale sie sluchalo: www.youtube.com/watch?v=l91nzIpR9qA&eurl= albo: www.youtube.com/watch?v=K0dfd_L4tDk o matko, jak to czlek lubil sie dolowac, takim mrrrrocznym strrrasznie byc... Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:11 A Nine inch nails? Tego juz dzis nie daje rady, choć doceniam. Zakładam mężulkowi słuchawki, jak sobie chce posłuchać Karanissa, wrzuciłabyś jakaś swoją starą fotkę)) Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:16 A w zyciu, za bardzo sie wstydze - leb jak sklep, kudly natapirowane po trwalej na dlugich wlosach, oczywiscie na czarno farbowane. A wszystko robione to domowym sposobem farba Londa 211 i plynem do trwalej Joanna. Aha - wlosy najlepiej ukladaly sie potraktowane balsamem do rak (!), ktory nazywal sie Marta. Oj, pamietam Nine Inch Nails. Tez bym nie dala rady. Z tych wszyskich moich ulubionych z tamtych czasow, to teraz tylko Smithsom daje rade, za reszte dziekuje-postoje. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:26 Ja jechałam na tapir i lakier A czy ktoś słuchał tego oprócz mnie? pl.youtube.com/watch?v=vbRs7C-SAFM Ci to mieli odchył dopiero Ale lubiłam ich bardzo. Dawało kopa! Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:29 Tego nie pamietam, ale przypomnialam sobie, ze sluchalam jeszcze Toy Dollsow: pl.youtube.com/watch?v=ZonjRvU9Gdo lo matko! Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:34 Pewnie że Alienów sie słuchalo - łaczyli wszystkich: metali, panków, depeszy... Nie wiem, czy rzeczywiście tak poruszało, czy taka ot moda. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:36 A to???!!! pl.youtube.com/watch?v=tYe-sfUGMNM Uwielbiam ich do dziś! Byli w Spodku w 1988 bodajże i to był mój pierwszy rockowy koncert, siedziałam z otwartą gębą i pokochałam rock od razu Podobno największą karierę zrobili właśnie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: A Dead Kennedys? Albo Joy Division? 31.07.07, 15:42 Ojj tak! Ja uwielbialam Sunday Morning... to mogl byc jakis 1986 rok... Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa New Model Army 31.07.07, 15:48 Jezusie, jeszcze to sobie przypomnialam: www.youtube.com/watch?v=mI6rnubWSkc bylam nawet na ich koncercie w Hali Gwardii... Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Rok 1986 - z klimatow ciezszych 31.07.07, 15:57 Pamietam, ze wyszla wtedy nowa plyta Iron Maiden - Somewhere in Time, ojjj sluchalo sie, sluchalo... www.youtube.com/watch?v=mI6rnubWSkc rownolegle z nowa plyta Metalliki Master of Puppets: pl.youtube.com/watch?v=99VuyTXtUGg ale najwieksza sympatia darzylam Lenny'ego Wurtzela z Motorhead - i nawet na kurtce dzinsowej sobie Motorheada pracowicie flamasterkiem czarnym naskrobalam! O - ta plyta to tez 1986 rok: pl.youtube.com/watch?v=HnSaNfG9tV4 Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: New Model Army 31.07.07, 16:00 Hipnotyzujący kawałek. Byłam na etapie Madonny i Michaela Jacksona, usłuszałam go w TV i zamarłam z wrażenia To było to! pl.youtube.com/watch?v=F1Fafsg6YwA Ci może trochę przynudzali, ale do tego kawałka mam sentyment: pl.youtube.com/watch?v=gepNUSNTbT0 No i zestaw imprezowy z moich czasów: pl.youtube.com/watch?v=6aumejrcEHs pl.youtube.com/watch?v=8z2M_hpoPwk Jestem zajebiście stara.... ((( Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: New Model Army 31.07.07, 16:02 Powiem więcej: zajebiście stara dupa... Ja widziałam New Model Army w Krakowie. Nagrywaliśmy koncert na walkmena))) Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: New Model Army 31.07.07, 16:06 the Wolfgang Press - taaak, pamietam ich, z wytworni 4AD, tak? Pistolsi i P.I.L to tez podstawa tamtych czasow. I filmy z nimi, puszczane gdzies w Remoncie czy innych Hybrydach. Pamietam, ze bardzo lubilam ten teledysk i Sid Vicious mi sie (wtedy!!!!) podobal: pl.youtube.com/watch?v=FHum47VaYd4 calkiem niedawno widzialam ten teledysk i sie az skrecilam: jak, no jak mogl mi sie podobac taki pryszczaty wyrostek!!! O Jezu, musze wziac sie do pracy, bo nigdy dzis z roboty nie wyjde. Odpowiedz Link Zgłoś
klaviatoorka Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 15:29 tekst mojej córki: co wy w tych klipach widzicie, faceci wyglądają jak pedały, a kobiety jak faceci albo manekiny. i nikt się nie uśmiecha... ale THRILLER oglądała z otwartą buzią... Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Szczególnie do karanissy, morgen_stern i dlanii :) 31.07.07, 22:47 O rany, zajrzałam na forum, a tu nie dość, że wątek nie umarł, ale dalej się rozrasta, to jeszcze tak jakoś dziwnie swojsko się zrobiło ) Fields Of The Nephilim? Joy Division? New Model Army? Dead Kennedys? (a pamiętacie może Exploited? Teraz się dziwię, jak można było takiego łomotu słuchać? Ależ to daaaawno było! I jak cudnie było się tak podołować lub dla odmiany popogować A to pamiętacie??? www.youtube.com/watch?v=gb0AHqnfG9o&mode=related&search= Pozdrawiam Siostrzyczki! Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa Marillion 31.07.07, 23:01 No i oczywiście Fish ) Nigdy nie mogłam się zdecydować, który utwór wolę: www.youtube.com/watch?v=cwNVfNc1IQM&mode=related&search= www.youtube.com/watch?v=Q7sIzWKHGwQ Zresztą szaleńczo kochałam całą tę płytę! Część tekstów nawet do tej pory pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Marillion 01.08.07, 08:28 Marillion to moj rok 1987. Mialam kilka plyt, ale naj-naj-najulubiensza byla plyta Fugazi. I to prawda - czesc tekstow jeszcze do dzis pamietam. Szczegolnie utwor pt. Incubus: www.youtube.com/watch?v=u-OZbV3eJmE Odpowiedz Link Zgłoś
valldemossa no i oczywiście CAMEL !!! 31.07.07, 23:25 Jak mogłam zapomnieć o Latimerze??! Chciałam załączyć cudowny, magiczny, nieśmiertelny "Stationary Traveller", ale nie znalazłam... (tzn. jakiś jeden jest, ale coś nie działa (( W zamian - kawałek ze "Snow Goose": pl.youtube.com/watch?v=-aezncdri9Y&mode=related&search= Ehh... )))) Jak mi dobrze )))) Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Szczególnie do karanissy, morgen_stern i dlan 01.08.07, 08:22 Tak! Pixies, tez ich sluchalam, Here Comes Your Man - bylo cos takiego... Exploited mialam tylko jedna plyte, teraz nie zdzierzylabym nawet minuty takiej muzyki. No coz, starosc nie radosc... Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: A to? 01.08.07, 13:02 Słuchał tego ktoś oprócz mnie? Legendary Pink Dots: www.youtube.com/watch?v=gfbqa0INvss Velvet Underground: www.youtube.com/watch?v=1UpFGoJHwLI&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: A to? 04.08.07, 09:37 Legendarnych słuchałam kiedyś namiętnie, byłam nawet na ich koncercie w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
abi3 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 31.07.07, 23:16 Oj tak, nastolatką wtedy byłam...miałam naście lat, zero zmartwień, piękne życie.... Dzis prócz pięknego życia nic nie zostało.... Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Vangelis 31.07.07, 23:56 Chyba jeszcze nikt o nich nie wspomniał. Do dziś jeszcze mi się nie przejadło www.youtube.com/watch?v=wVm-BC9Y9rQ Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_73 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 01.08.07, 07:35 To macie pelny przekroj www.teledyski80.info/ Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 03.08.07, 21:49 Piękne wątki nigdy nie umierają)))))))))))) pl.youtube.com/watch?v=_YwjDrPK8pQ&mode=related&search= pl.youtube.com/watch?v=--TwfsHgA6U A ja mam dziś dużo czasu i słucham jeszcze raz wszystkiego od początku. dzieciśmieci zupełnieinna bajka tygodniksanocki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: to taż warto sobie przypomniec 06.08.07, 22:29 dzentelman.com/archives/2006/05/04/foreigner-i-want-to-know-what-love-is/ pamiętam ten kawałek z dyskotek, świetna przytulanka Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: i obowiązkowo to- KISS 06.08.07, 22:43 dzentelman.com/archives/2006/05/02/kiss-i-was-made-for-loving-you/ Odpowiedz Link Zgłoś
eichhorn5 Re: odsłuchałam dopiero pierwsze 100 postow 07.08.07, 22:11 Zajęło mi to dwie godziny. I lezki też popłynęły! Dzięki za ten wspaniały wątek Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 07.08.07, 22:18 Kur.... jaka ja stara jezdem. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 07.08.07, 23:08 mathiola napisała: > Kur.... jaka ja stara jezdem. no to dorzuć coś od siebie, posłuchamy Odpowiedz Link Zgłoś
loya2005 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 07.08.07, 23:10 wątek zarąbisty!!!! a czy któraś z was pamięta zespół z łysym wokalistą? (nie Sal Solo) przełom lat 80/90. pamiętam tylko teledysk na jakichś urwiskach czy fiordach to było..... przypomnijcie, pliiiiiiiiz pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ruda270 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 07.08.07, 23:44 może o Midnight Oil Ci chodzi? pl.youtube.com/watch?v=10BbpGKLXqk ---------------------------- mama Idy(9.10.2001)i Jasia(28.06.2004) Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 koleżanki, strasznej popeliny słuchałyście :P 08.08.07, 01:28 to on na tyłach wroga zmieniał losy wojny, czyli mój ukochany olaf deriglasoff - jak stare wino, im starszy tym lepszy www.youtube.com/watch?v=RIGKX5t4Efk&mode=related&search= zielone żabkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii dalej nogi podrygują potem ruszyli w reggae trochę, też dobrze www.youtube.com/watch?v=52--m6JRm2s&mode=related&search= ga-ga - to straszne, ale już się tego nie da słuchać - smalec nie przetrwał próby czasu www.youtube.com/watch?v=nS9_1QcQUVo&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 08.08.07, 08:17 w tym chorku spiewal taki gosc z mojego roku. Tak mowil Niestety jakosc nie pozwala na identyfikacje Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen100 moja milosc z tamtych lat 08.08.07, 08:29 i do grobowej deski pl.youtube.com/watch?v=LgF6hv46gk0 pl.youtube.com/watch?v=xXwlorEn1lY&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
loya2005 Re: moja milosc z tamtych lat 08.08.07, 10:13 dzięki ruda, ale to nie był też Midnight Oil kurde, kojarzę ich tylko z tej jednej piosenki na tych urwiskach. co jakiś czas do mnie wraca jakiś skąpy fragmencik....i tylko tyle (( a co do SMALCA to dodam tylko, że udziela się w RADICAL SOUND SYSTEM Odpowiedz Link Zgłoś
eichhorn5 Re: Zapomniane z dawnych lat... ;-) 08.08.07, 12:44 A to mój ulubiony kawałek: pl.youtube.com/watch?v=z9OGfBGOCpk Odpowiedz Link Zgłoś