renia1807 16.08.07, 10:00 1. żarówki osram dopiszcie następne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ja.xantia Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 11:15 Mam w domu wiaderko firmy Curver. Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 16:11 ja.xantia napisała: > Mam w domu wiaderko firmy Curver. u mnie to samo pisze na chlebaku Odpowiedz Link Zgłoś
elag3 Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 12:39 Była kiedyś taka zagadka: co to jest? - wisi i grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 18:45 kiedys w lomzy w barze widziala potrawe: "cziken z kurczaka" jednak nie odwazylam sie zamowic Odpowiedz Link Zgłoś
w_ania Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 14:48 miałam szminkę firmy PUPA Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Mitsubishi Pajero 16.08.07, 17:29 Ponoć w którymś z krajów Am. Południowej musieli dać temu modelowi inną nazwę handlową DD Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: Mitsubishi Pajero 16.08.07, 17:33 jak to bylo? Mitsubishi samogwałt? dobrze pamietam? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw :-D 16.08.07, 17:50 No mniej więcej - i jak to sprzedać w kraju, gdzie kult macho kwitnie? Odpowiedz Link Zgłoś
aguskin Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 17:38 zwis męski- niby krawat Odpowiedz Link Zgłoś
gosika78 Garnuszek na klocuszek :D 16.08.07, 17:59 Zawsze byłam przekonana że to nocnik Odpowiedz Link Zgłoś
mijaczek Pajero to Montero w USA 16.08.07, 19:12 en.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Pajero Odpowiedz Link Zgłoś
hm1976 Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 19:26 U mnie w mięsnym były <spacerówki>,a co to takiego? To są nóżki wieprzowe. Pozdrawiam Hondzia i Michałek ur.28.01.2005 Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 19:59 Miałam kiedyś radiomagnetofon polski o wdzięcznej nazwie "Condor". Nie wiedzieć czemu wzbudzał rubaszny chichot u moich kilkunastoletnich rówiesników Odpowiedz Link Zgłoś
rita75 Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 20:19 ekonomiamarketing.investzoom.pl/pomylki_marketingu.html fragment: "Największe faux pas popełniła chyba firma Mitsubishi w Hiszpanii ze swym modelem Pajero. Nazwa wywołała wielkie zakłopotanie, bo w miejscowym slangu "pajero" znaczy "osoba masturbująca się", po prostu "onanista". Mieszkańcy Ameryki Łacińskiej mieli wiele powodów do śmiechu, gdy swego czasu dumne General Motors wprowadziło na tamtejszy rynek samochód Chevy Nova. GM o wiele tygodni za późno dowiedział się, że nowa po hiszpańsku znaczy "nie jedzie", a dokładniej "nie da rady". Podobnie nietrafioną nazwę wybrał Ford dla swego modelu Pinto, sprzedając go w Brazylii, okazało się, że w brazyliskiej slangowej odmianie portugalskiego "pinto" oznacza tyle, co "mały penis". Problemy z tłumaczeniem nazw samochodów są częste, nie ustrzegła się ich również Toyota, której nowe model Toyota Fiera wzbudził wielkie kontrowersje i śmiech w Porto Rico, gdzie "fiera" znaczy po prostu: "wredna, stara baba". Toyocie nie poszczęściło się również we Francji, gdzie Toyota MR2 nie powinna być wprowadzana pod tą właśnie nazwą, ponieważ czyta się to "toyota est merde", czyli "toyota to g...no". " )) Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 20:43 Wieelkie mielące zawartość betoniarki z napisem "Bosta" bawiły znajomych Brazylijczyków - bosta to po portugalsku gó..no. Odpowiedz Link Zgłoś
big__mama Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 22:27 Sklep o nazwie PIK wywołał rubaszny śmiech Duńczyków bo u nich oznacza to męskie przyrodzenie w wersji niecenzuralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
avanitta Re: kontrowersyjne nazwy produktów 16.08.07, 22:33 Były kiedyś batoniki o nazwie "Fart", które eksportowali do Anglii. A po angielsku "fart" to delikatnie mówiąc "puszczać bąki". Odpowiedz Link Zgłoś