30.10.07, 09:58
Dostałam taką informację o kogoś przez gg. Co o tym myślicie? Wkleiłam w orginalną.
"Przekazujemy dalej informację, dotyczącą akcji ICE (In Case of Emergency) z prośbą o rozpropagowanie. Ratownicy medyczni, policjanci, strażacy i wszyscy inni, którzy interweniują na miejscu wypadków, wielokrotnie napotykają na trudności, kiedy muszą skontaktować się z krewnymi lub bliskimi poszkodowanych. W/w służby zaproponowały, abyśmy w specjalny sposób oznakowali w swojej komórce numer służący w nagłych wypadkach do kontaktu z bliskimi osoby poszkodowanej. Bardzo często telefon komórkowy jest jedynym przedmiotem, który można przy takiej osobie znaleźć. Szybki kontakt pozwoliłby na uzyskanie takich informacji jak: grupa krwi, przyjmowane leki, choroby przewlekłe, alergie... Ratownicy zaproponowali, aby każdy w swoim telefonie umieścił na liście kontaktów osobę, z którą należy się skontaktować w nagłych wypadkach. Numer takiej osoby należy zapisać pod międzynarodowym skrótem ICE (In Case of Emergency). Wpisanie więcej niż jednej osoby do takiego kontaktu wymagałoby następującego oznaczenia: ICE1, ICE2, ICE3, itd. Oznakowanie uprościłoby pracę wszystkim służbom ratowniczym. Pomysł jest łatwy w realizacji, nic nie kosztuje, a może ocalić życie. Akcja ma zasięg europejski!!!
Wydział Ratownictwa Medycznego
Daniel Swatek Ministerstwo Zdrowia
Departament Polityki Zdrowotnej
Wydział Ratownictwa Medycznego
tel. (0-22) 63-49-714"
Obserwuj wątek
    • morgen_stern Re: ICE 30.10.07, 11:12
      Myślimy, że to dobry pomysł wink

Ja już mam tak wpisanego męża i siostrę.
    • novembre Re: ICE 30.10.07, 11:15
      Mam ICE w komorce.
      Mam tez pod 'k' kontakt: krew - arh+.
      Tak na wszelki wypadek.

novembre
      • gooochab Re: ICE 30.10.07, 15:16
        Co do tej krwii to niestety zawsze badają, także nie ma sensu chyba umieszczać.
        Sprawdzają jeszcze raz, czy nie ma pomyłki itd...
        • novembre Re: ICE 30.10.07, 15:43
          W takim razie, pod 'krew' wpisze im: w czerwonym portfelu czerwona ksiazeczka
          honorowego krwiopijcy oraz grupa krwi wink

A powaznie, mowili, zeby wpisywac. To wpisalam.

novembre
    • kotbehemot6 Re: ICE 30.10.07, 11:15
      W zeszłym tygodniu w TYV był reportaż na ten temat. zapomniała i wpisuję.Nigdy
      nic nie wiadomo.
      • haja197222 Re: ICE 30.10.07, 11:41
        Niestety nie oglądałam.
        • kbart Re: ICE 30.10.07, 15:38
          ja wpisałam meza tez pod nazwe ICE
    • mathiola Re: ICE 30.10.07, 15:41
      a jak mi mąż zadzwoni to mi się wyświetli ICE?
      • monikaa13 Re: ICE 30.10.07, 15:48
        no wlasnie
        ale tak w ogole to swietny pomysl, chyba sobie tez wpisze
    • deyani Re: ICE 30.10.07, 18:47
      Sie teraz narobi, do każdego bedzie dzwonil ICE smile Już mam wizję blodnynek:
      jednej dzwoni telefon, druga zagląda jej przez ramię "o, ICE dzwoni, skąd go
      znasz?" smile))

• sok.m Re: ICE 03.11.07, 11:30
        mój mąż też figuruje pod ICE smile, dopisałam jeszcze mamę. A poza jako tło w
        telefonie mam tekst zgody na wykorzystanie moich organów w celach medycznych,
        oczywiście w razie śmierci...
        Nigdy nic nie wiadomo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka