Dodaj do ulubionych

Serce dla Wałęsy

07.11.07, 09:24
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,4649786.html?nltxx=856991&nltdt=2007-11-07-09-06

Ja bym się zrzuciła na to nowe serce dla niego, chociaż w wymiarze
symbolicznym...
Obserwuj wątek
    • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:26
      On to sobie uzbiera sam, ale dla takich prawdziwych bidokow, ktorzy czekaja na przeszczep w Polsce to bym chetnie dolozyla.
      • dorcia1234 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:29
        dokładnie, facet miał w życiu tyle kasy ile wiele z nas nie będzie miało. Mógł coś odłożyc na czarną godzinę, albo niech weźmie kredyt, albo niech mu dzieci pomogą.
      • haja197222 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:30
        Niech sobie zbiera. Szaraki czekają i są zdani na naszą Polską służbę zdrowia niestetysad
        • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:32
          No wiec wlasnie - niech zbiera. Nikt nie zmusza dodawania - Morgen
          napisala, ze ona by dała.
          Na 'szaraki' tez mozesz dawac.
          • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:35
            Morgen napisala o symbolice. Akurat mnie to, ze Walesa nie ma na przeszczep nie wzrusza, bo i tak bedzie mial. A tak zwyczajnie po ludzku to zal mi i jego, ze jest chory. Ale nic poza tym.
            • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:39
              Faktem jest, ze Wałęsa to symbol. I warto mu podziekowac za to, co
              zrobil dla Polski - chociazby takim datkiem.
              BTW on nigdzie o to nie prosi - mowi, ze uzbiera, nie znaczy, ze
              bedzie oficjalna zbiorka.
              • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:43
                Wiem, ze on nie prosi. Walesa to symbol. Zalezy czego.
    • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:28
      Ja też.
      Wiele mozna Mu zarzucic, ale symbolem zmian w Polsce jest i bedzie
      zawsze. W koncu to obok Papieża najbardziej rozpoznawany Polak.
      • haja197222 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:37
        I to mnie zobowiązuje do czegokolwiek?
        • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:39
          A gdzie ktos Cie do czegos zobowiazuje? I gdzie Cie Wałęsa o to
          prosi? Jesli bylaby zbiorka, to ja bym sie dolozyla. Tobie nie kaze.
          • haja197222 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:42
            Naszczęście nie. Każdy może mieć swoje zdanie i chyba nie ma się o co sprzeczać. Pozdrawiamsmile
      • kim5 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:38
        A mi go żal po ludzku. I życzę zdrowia.
        • nasyceni Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:41
          rowniez mu wspolczuje ale wystarczy ze posprzedawalby troche
          kosztownosci ze swojej willi a kasa by sie znalazla
    • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:47
      Spodziewałam się takich wypowiedzi. Ale nawet mnie wille i
      kosztowności zaskoczyły tongue_out

Dziękuję tym, którzy zrozumieli moje intencje wink
      • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:50
        Wiesz, Walesa to dosc kontrowersyjny polityk. Dla jednych symbol czegos wspanialego, dla innych nie. Wiec, zrozum.
        • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:51
          A (konkretnie prosze wink) co takie strasznie kontrowersyjnego zrobil?
          Nie mowmy tylko prosze o wyksztalceniu itd. Tylko o czynach.
          • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:52
            Daj spokoj.
            • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:53
              Z ciekawosci pytam. Lubie osoby, ktore wiedza, co mysla wink.
              • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:55
                No to mnie lubsmile
              • brahantelma Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:57
                Z ciekawości to pies mojego sąsiada się powiesił. Przeskoczył na drugą stronę płotu i łańcuch miał za krótki.
                • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:21
                  brahantelma napisał:

> Z ciekawości to pies mojego sąsiada się powiesił. Przeskoczył na
                  drugą stronę p
                  > łotu i łańcuch miał za krótki.

Och, jaki wyrafinowany dowcip, po prostu wyśmienita odpowiedź
                  myślącej osoby! smile

Pytanie, co konkretnie ma Wałęsie do zarzucenia jest jak najbardziej
                  na miejscu, mgliste insynuacje jest łatwo zapodawać (vide nasz były
                  premier), a z argumentami krucho, jak widzę, krucho...
                  • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:23
                    A chociazby film "Nocna zmiana" ogladalas?
                    • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:26
                      O matko... no to teraz dowaliłaś... szkoda komentować, z litości nie
                      będę też komentować poziomu Twojej inteligencji i umiejętności
                      wyciągania samodzielnych wniosków...
                      • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:40
                        Film jak film. Do niektorych nie przemawia, wazne sa fakty. Moze lepiej poczytaj troche o Walesie. Tez kiedys bylam inteligientna inaczej i nawet oddalam swoj cenny glos na niego. Na szczescie to stare dzieje.
                        • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:01
                          > Film jak film. Do niektorych nie przemawia, wazne sa fakty.

Ale, kobieto, JAKIE fakty? Co się takiego strasznego wydarzyło
                          oprócz jak najbardziej słusznego odwołania rządu oszołoma
                          Olszewskiego?
                          Wytłumacz mi jak dziecku własnymi słowami. WŁASNYMI powtarzam.
                          Swoją drogą, ale sobie autorytety wybrałaś, Jacek Kurski, no
                          trzymajcie mnie.. Cóż, każdy ma takie autorytety, na jakie
                          zasługuje wink
                          • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:09
                            Juz kiedys ktos to komus powiedzial, tyle, ze w odniesieniu o gazecie. Ale niewazne. Po pierwsze Kurski nie jest moim idolem, choc porownalabym go z Niesiolowskim(a to niewatpliwie idol duzej czesci spleczenstwa). Sluchaj, ja nie chce pisac wprost, ze Walesa to zwykly agent, ktory udaje bohatera. Dla mnie, ktos kto byl kiedys slaby nie moze udawac wielkiego. Nie lubie go, nie cenie i mam do tego prawo. Kazdy ma prawo miec swoje poglady, kazdy moze miec swoje zdanie. Ja mam takie i tyle. Nie wiem, moze za lat kilka okaze sie, ze sie mylilam. Na dzien dzisiejszy Walesa dla mnie to zaden autorytet.
                            • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:11
                              A o tym, ze byl agentem wiesz z/od...?
                              • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:15
                                Jak to od kogo? Kurski, Olszewki, Gwiazda, Walentynowicz. Samotni
                                bohaterowie walczący o prawdę!
                                • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:16
                                  Rece mi opadaja...
                                  • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:27
                                    Napisałam prawdę, takie jest właśnie zdanie tych osób, otwarcie o
                                    tym mówią, więc czemu ci nagle rączyny opadły, hę?
                    • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:53

> A chociazby film "Nocna zmiana" ogladalas?

rotfl
                      no i wszystko jasne, gdzie tam Lechowi do Jacka Kurskiego
                      • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:58
                        Akurat Kurski i Lech podobni do siebie. Chociazby styl rozmowy. A film nie jest filmem fabularnym, gdzie Walese gra Linda, a Pawlaka np. Pazura.
                        • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:02
                          majmajka napisała:

> Akurat Kurski i Lech podobni do siebie. Chociazby styl rozmowy. A
                          film nie jest
                          > filmem fabularnym, gdzie Walese gra Linda, a Pawlaka np. Pazura.

Majka, gdyby nie przerażający fakt, że ten paszkwil Kurskiego
                          łyknęła jak gęś kluski masa ludzi, to w tej chwili juz bym płakała
                          ze śmiechu. Nie ośmieszaj się, dziewczyno, proszę...
                          • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:07
                            Dokladnie - inteligentny czlowiek z akcji Kaczorkow i Kurskich sie
                            smieje, po czym przychodzi refleksja, ile osob takie cos przyjmuje
                            jako prawde objawiona.
                            Przerazajace.
                        • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:06
                          hehe
                          ciemny lud to kupił jak nic!
                          • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:11
                            Jak WAs slucham to mam przed oczami typowych wyborcow PO. Wiem, wiem...ja ciemna masa.
                            • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:12
                              Wyborcy PO powinni byc dumni, skoro widzisz ich jako ludzi myslacych
                              i lubiach konkrety smile.
                              • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:15
                                Wyborcom PO wydaje sie, ze sa madrymi ludzmi. Wyborcy PO to pozyteczni idioci(bez urazy.)
                                • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:18
                                  majmajka napisała:

> Wyborcy PO to pozyteczni idioci(bez urazy.)

Bede nudna - gdyż albowiem? Konkretnie.
                                  I niech Ci rece nie opadaja - jak sie mowi A, to trzeba umiec
                                  powiedziec B smile.
                                  • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:19
                                    Pomysl.
                                    • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:29
                                      Do siebie mówisz? Bo nadal czekamy na te konkrety poparte faktami
                                      (nie wypocinami Kurskiego), ale widzę, że będzie ciężko - zaraz ci
                                      razem z rękami i cycki opadną i będzie po rzeczowej dyskusji tongue_out
                                      • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:32
                                        Rzeczowa dyskusja nazywasz ten atak z Twojej strony?
                                        • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:36
                                          .. i niebywałe chamstwo dodaj jeszcze, w końcu czerpiesz od klasyka!

z mojej strony mogę powiedzieć, że osoby takie jak Ty, które swojego zdania nie
                                          potrafią uzasadnić i opierają się tylko na pogłoskach czy wątpliwej jakości
                                          interpretacjach, nie zasługują na szacunek i traktowanie jak równego sobie w
                                          rozmowie
                                        • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:44
                                          majmajka napisała:

> Rzeczowa dyskusja nazywasz ten atak z Twojej strony?

No tak! Jesteście przecież ciągle, nieustannie atakowani, sam ex-
                                          premier grzmiał nie raz, nie dwa wink
                                    • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:42
                                      Coz, nie siedze w Twojej glowie (na szczescie), wiec nawet jak sie
                                      bardzo wysile, nie bede wiedziala, co myslisz i na jakiej podstawie
                                      wysnuwasz wnioski.
                                      Prosze wiec o rozwiniecie i uzasadnienie.
                                • gardeniaa Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:52
                                  majmajka napisała:

> Wyborcom PO wydaje sie, ze sa madrymi ludzmi. Wyborcy PO to pozyteczni idioci(b
                                  > ez urazy.)

dzięki takim wypowiedziom już wiemy jaki elektorat ma PiSsmile
                            • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:16
                              chcesz być traktowana poważnie?

to konkrety, argumenty w dyskusji podaj
                              a nie powielaj postawę niziołków, którzy cedząc przez zęby aluzyjki, zwykle
                              mające w ich emocjonalnych problemach początek, usiłują historię zmieniać

Kaczyński jest autentyczny w swoich fobiach i obsesjach
                              Ty jesteś śmieszna, bo tylko je powtarzasz, nie usiłując nawet wytłumaczyć skąd
                              Twoja postawa się bierze
                              • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:51
                                Teraz będzie tak - chamsko atakowana majka zawinie się i pójdzie, bo
                                przeciez nie będzie z nami dyskutować "na takim poziomie" i będzie
                                miała problem argumentacji z głowy wink Zgadłam?
                                • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:56
                                  Tak, pozyteczna idiotko tongue_out.
                                  • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:59
                                    e_r_i_n napisała:

> Tak, pozyteczna idiotko tongue_out.

Hehehe, wiesz, NAWET się nie obraziłam tongue_out
                                • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:56
                                  już poszła

dyskusja z "oczywistymi oczywistościami" jest poniżej jej poziomu
                                  intelektualnego i moralnego
                                  PiSowa awangarda nie zadaje sie z platformowym motłochem
                                  • majmajka Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:59
                                    Jestescie zalosne. Ja rzeczywiscie stad spadam, bo procz tego forum mam tez inne obowiazki. Pozdrawiam elektorat PO.
                                    • syriana Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 12:12
                                      ach, te obowiązki
                                      zawsze w kluczowym momencie dyskusji wzywają, no co za pech

ale wiesz, wątek będzie dalej wisiał
                                      w każdej chwili możesz tak oczekiwane przez nas konkrety tu wstukać

ja chętnie poczytam..
                                      • majmajka Wrocilam, ale tylko na chwile 07.11.07, 18:49
                                        Chcecie argumentow? To prosze czytac uwaznie. Napisalam wyzej, ze dla mnie agenturalna przeszlosc Walesy to totalna blokada. Nie jest dla mnie autorytetem, nie jest tez symbolem w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Poza tym prosze wpisac w Google(albo gdzie tam chcecie) nazwisko:Walesa. I poczytajcie troche zamiast obrazac. A co do przeszczepu...Nawet to jest nie chyba prawdziwe.
                                        • e_r_i_n Re: Wrocilam, ale tylko na chwile 07.11.07, 18:55
                                          majmajka napisała:

> Napisalam wyzej, ze dla mnie agenturalna przeszlosc Walesy to
                                          > totalna blokada.

Czy poza wymienionymi przez Morgen chyba 'osobistosciami', ktore tak twierdza,
                                          znasz jakies inne dowody popierajace tę tezę?
                                          • mahabone Przeczytaj post wobbler 07.11.07, 19:08
                                            i czekaj na książkę Cenckiewicza,której rychła publikacja jest
                                            źródłem niemocy sercowej LW.

e_r_i_n >>>
                                    • ii.zaa Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 20:32
                                      majmajka napisała:

> Jestescie zalosne. Ja rzeczywiscie stad spadam, bo procz tego
                                      forum mam tez inn
                                      > e obowiazki.

Oj cicho, w tv Trwam zaczęło sie może jakieś kołko rozancowe.
                                      Kolezanka zajęta, a Wy głupie kretynki jej przeszkadzacie. A
                                      feeeeeeee
                                  • gardeniaa Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 12:00
                                    > PiSowa awangarda nie zadaje sie z platformowym motłochem
                                    jako popierająca PO wypraszam sobie taki tekst...smile
                                    • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 12:02
                                      Pozyteczni idioci sa zalosni, wiec sobie moga co najwyzej...
                                      (wstawic dowolne slowo tongue_out).
      • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 09:52
        Morgen, wiesz, ten tego wink.
      • sir.vimes Symbol 07.11.07, 10:45
        Wałęsa moze byc symbolem tego czy owego, zależnie od poglądów czy wiedzy. Dla
        mnie to wartosciowy człowiek - a poza tym zwyczajnie przykro czytać o ciężkich
        chorobach, choremu współczuje się i tyle.

Ale w tej sytuacji dla wielu ludzi to symbol osoby , która "jest równiejsza".
        Rozumiesz- jeżeli w twojej rodzinie ktoś sobie po cichutku czeka na przeszczep,
        rozdęta informacja o kimś znanym w podobnej sytuacji wywołuje tylko złość.
        Bo jednak nie trzeba wykonywać ogromnej pracy myślowej czy mieć paranoi by
        wiedzieć, że były prezydent ma trochę większe szanse na szybkie i pozytywne
        załatwienie tej sprawy niż "zwyczajny" człowiek.

• e_r_i_n Re: Symbol 07.11.07, 10:47
          Bylby 'rowniejszy', gdyby mu NFZ zasponsorowal ten przeszczep.
          On po prostu powiedzial o tym (nie wiemy nawet, przy jakiej okazji) -
          nie proszac o kase, nie mowiac, ze organizuje oficjalna zbiorke.
          • sir.vimes Re: Symbol 07.11.07, 10:52
            Ja nie o tym.

Ja o tym co ludzie czuja czytając o kimś znanym, gdy o ich "nieznanym" ojcu czy
            dziecku nikt nie pisze.
            Niechęć jest naturalna.
            Poza tym - wielu osobom wydaje sie , że serce czy inny narząd do przeszczepu
            można załatwić za łapówkę (zresztą - może i tak czasem bywa), że znany polityk
            będzie pierwszy w kolejce (a tak naprawdę niekoniecznie - bo od stanu zdrowia
            zależy tez zakwalifikowanie w danej chwili na przeszczep), wiedzą, że znani mają
            lepszy dostęp do specjalistów itp.
            • e_r_i_n Re: Symbol 07.11.07, 10:55
              Raczej Walesa nikomu nie 'zabierze' organu, skoro do stanow jedzie.
              A artykulow czy programow o chorych dzieciach co chwila jest
              mnostwo. Nie zgadzam sie wiec, ze tylko o znanych pisza.
              • sir.vimes Re: Symbol 07.11.07, 11:04
                Alez nie musisz sie zgadzać bo tu nie ma z czym właściwie. Piszę tylko jak moga
                się czuć ci ludzie. I jak niektórzy się czują. To nie musi ci się wydawać
                idealnie uargumentowane i racjonalne - bo takie nie jest, to uczucia.
          • kali_pso Re: Symbol 07.11.07, 10:55
            Ale i bez finansowania przez NFZ ma wieksze szanse na szybki
            przeszczep, czyż nie? Najwyżej Klinika w Stanach udzieli mu rabatu
            lub kredytu, co w przypadku kogoś innego raczej byłoby niemożliwe.
            Chyba nie będziemy sie oszukiwac, że będzie miał z tym jakiekolwiek
            kłopoty? On za granicą jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych
            Polaków, obok Wojtyły. Jest symbolem, a Amerykanie kochają się w
            symbolach.

Naturalnie, jak każdemu innemu człowiekowi, którego czeka powazna
            operacja, współczuję...nie wiedziałam, że jest az tak chory. Ale
            jestem dobrej mysli, że władcy życia na tym padole, czyli
            transplantolodzy, mu pomogą w miarę szybko.
            • e_r_i_n Re: Symbol 07.11.07, 11:00
              Pewnie tak bedzie. Ale chyba nie uwazasz, ze to cos zlego? Tak juz
              jest, ze sa osoby znane i nieznane, bogate i biedne. I nie wszyscy
              maja rowne szanse - zycie po prostu.
              • sir.vimes Re: Symbol 07.11.07, 11:05
                No patrz, a p[rzed chwilą mi pisałaś , że wcale nie jest "równiejszy".
                • e_r_i_n Re: Symbol 07.11.07, 11:09
                  Nie jest rowniejszy w sensie traktowania przez publiczne sluzby.
                  Czyli nikomu niczego nie odbiera tylko dlatego, ze jest znany.
                  A ze dzieki temu ma cos, na ktos inny sobie nie moze pozwolic to juz
                  inna inszosc.
              • kali_pso Re: Symbol 07.11.07, 11:10

Jeśli będzie miał taką możliwość, aby skorzystać ze sławy własnego
                nazwiska, to oczywiście, że powinien to zrobić.
                Życie ma się jedno i nie ma tutaj miejsca na senstymenty, opory
                moralne, dywagacje hamletowskie itdwink

• sir.vimes Re: Symbol 07.11.07, 11:13
                  Oczywiście, że tak.

> Życie ma się jedno

I w pewnych ramach należy zrobić wszystko by je zachować.

• kali_pso Re: Symbol 07.11.07, 11:23
                    Te ramy są ruchomewinkP
                    I ich szrokość zależy od naszego zaangażowania w sytuację.

Ja dopuszczam do siebie myśl, że Wałęsa może skorzystać z możliwości
                    operacji w Stanach, pomimo, że w Polsce wielu ludzi umrze, nie
                    doczekawszy się przeszczepu. I nie widze tutaj przegięcia.
                    Dziewczyna, która pisze nieżej, że jej ojciec tez czeka na operacje,
                    ma prawo czuć rozgoryczenie i niesprawiedliwość- jest mocno
                    zaangazowana emocjonalnie.
                    • sir.vimes Re: Symbol 07.11.07, 11:25
                      > Te ramy są ruchomewinkP
                      > I ich szrokość zależy od naszego zaangażowania w sytuację.
                      >
                      Jasne, choć są nieprzekraczalne granice - powiedzmy, opłacanie zbirów by
                      załatwili nam dawcę;/
                      • kali_pso Re: Symbol 07.11.07, 19:10
                        Zgoda. W końcuwinkP
                        Za każdym przeszczepem stoja dwie tragiczne historie ludzkie- biorcy
                        i przede wszystkim dawcy. Aby ktoś mógł zyć, ktoś musi umrzeć.

Nie wiem, czy czytałaś, ale pewnie tak, ostatnie WO i artykuł
                        poświęcony polskim transplantolożkom...jedna z nich przytoczyła
                        historię o matce chłopaka, która nieustannie nachodziła ich i pytała
                        czy jest juz serce dla syna. Zwrócono jej ostro uwagę, że przeciez
                        ktos musi umrzeć, czy więc czeka na czyjąś smierć?

Ja ją jednak trochę rozumiem.....
    • karola1008 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:17
      Nie mogę powiedzieć, że Wałęsa to mój ulubiony polityk, do jego
      dzialałności po 1989 r. mam dużo zastrzeżeń, ale co tu duzo gadać-
      komunizm do góry nogami wywrócił. Dlatego symbolicznie też się
      dorzucam. A faktycznie wesprę szpital przy Litewskiej, gdzie mój
      synek leżal na kardiologii i Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.
    • gardeniaa Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:43
      kiedyś o Wałęsie miałam nienajlepsze zdanie, drażniły mnie jego wypowiedzi,
      które często były nie na temat
      dziś z perspektywy czasu juz inaczej bym go oceniła
      uważam, że należy mu się szacunek i jak najbardziej dorzucam się symbolicznie do
      jego serca

(Nobla w końcu nie dostał za leżeniesmile)
      • brahantelma Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 10:59
        Taki biedny Szymek z wątku gdzieś obok nie wzbudza kontrowersji, jego choroba nie jest warta dyskusji, ale on przecież nie jest...SYMBOLEMsad
        • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:09

brahantelma napisał:

> Taki biedny Szymek z wątku gdzieś obok nie wzbudza kontrowersji,
          jego choroba n
          > ie jest warta dyskusji, ale on przecież nie jest...SYMBOLEMsad

No teraz to mną zatrzęsło. Posłuchaj mnie kobieto uważnie, bo nie
          będe powtarzać.
          Pieniądze na leczenie różnych Szymków to ja już dałam sporo i będę
          dawała. Robię to po cichu, bez spektakularnych akcji i wzruszania
          się nad własną dobrocią. Jest to dla mnie naturalne i nie
          podlegające dyskusji, a twoje żałosne pienia są mi do niczego
          niepotrzebne i mnie obrażają. Więc daruj sobie podobne komentarze i
          zamilknij, bo mie zara rozerwie.
          • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:10
            Sie podpisze pod Morgen (znowu).
            Nie masz pojecia czy i ile daje na chore dzieci - REGULARNIE.
            Wiec ostroznie ze slowami, ok?
            • brahantelma Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 12:16
              Oj jak zabolało. Szczerze mówiąc mało mnie obchodzi komu, gdzie, na co i za ile dajeciesmile
        • kawka74 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:09
          ale powiedz mi, o czym dyskutować? Sprawa jest klarowna, matka zwraca się z
          prośbą o pomoc, kto może, to pomaga, kto może, to nie. Gdzie tu miejsce na
          kontrowersje?
        • karola1008 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 15:53
          brahantelma napisał:

> Taki biedny Szymek z wątku gdzieś obok nie wzbudza kontrowersji,
          jego choroba n
          > ie jest warta dyskusji, ale on przecież nie jest...SYMBOLEMsad
          Brahantelma, ty chyba nie zrozumialaś o co w tym watku chodzi.
          Zrzutka symboliczna, w uznaniu zasług. Watek założony przez Morgen
          ma, mam takie wrażenie przynajmniej, na celu wyrażenie solidarności
          z cierpiącym człowiekiem o wielkich zasługach. Wałęsie nasza zrzutka
          nie jest raczej potrzebna, więc pisząc na tym forum po prostu
          wyrażamy mu współczucie i tyle. A co do Szymka, to nie ma co sie
          zastanawiać i dywagować: kto chce może go wesprzeć. Jemu akurat
          oprócz współczucia wsparcie materialne też jest potrzebne. I nad
          czym się tu rozwodzić?
      • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:05
        > (Nobla w końcu nie dostał za leżeniesmile)

I z tego, co wiem, pieniędzmi z Nobla się nie napasł, tylko oddał na
        działalność charytatywną.
    • organica Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:06
      a może zrzucimy się na nowe serce dla mojego taty...
      jeśli tylko się dowiem,że on miał zrobiony przeszczep przed moim ojcem, to się
      wkur...ę
      • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:09
        Rozumiem, ze tata w kolejce do kliniki w Houston czeka?
      • morgen_stern Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:11
        organica napisała:

> a może zrzucimy się na nowe serce dla mojego taty...
        > jeśli tylko się dowiem,że on miał zrobiony przeszczep przed moim
        ojcem, to się
        > wkur...ę

No tak, chyba powinnam się była tego spodziewać...
        Wyślij mi numer konta, chętnie coś dorzucę, bom filantropka z
        zamiłowania. Zadowolona?
        • sir.vimes A nie mówiłam? 07.11.07, 11:15
          Tak właśnie często ludzie to odczuwają i nie ma tu miejsca na logikę.
    • g0sik Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:15
      Pis powinien mu odpalić tę drobną kwotę...skoro mogą dać rydzykowi
      27 milionów to tym bardziej powinni dać Wałęsie te marne 100 tys.
      dolców...
      • e_r_i_n Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:19
        Zartujesz - Kaczor ma cos dac Wałęsie? A w zyciu, w koncu tylko
        Jarkowi teczkę zafałszowali wink.
    • bea.bea Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:29
      a ja bym sie zastanowiła nad ta slałdka...smile
      bo moje serce mi mówi ,ze ok...dozucam dla pana 1 zł.smile

ale ta moja gorsza strona mówi....ja nie jestem nikim znanym...moze tu na forum..smile
      potrzebuje ok 5000 na moje nieszczesne zeby...i nikt dla mnie zrzucac sie nie
      bdedzie..choc moja szczerbata geba moze straszyc na ulicy..smile..czyli zagrazac
      estetyce miasta..smile
      skoro nasz prezydent w polsce mieszka...to moze nech zwróci sie do kochanego
      NFOZU i do pana religi , który w końcu na sercach podobno nieźle się zna..smile...i
      moze kase zstawi w polsim budzecie, a noe ameykańcom kabze nabija...smile

to co..??...kiedy mam podac nr konta...smile)
      apel..zęby dla bea.bea...tongue_out...:X
    • g0sik Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 11:41
      >a może zrzucimy się na nowe serce dla mojego taty...
      >jeśli tylko się dowiem,że on miał zrobiony przeszczep przed moim
      >ojcem, to się wkur...ę

Twarde prawa rynku więc nie wiem skąd wk..nie? Tatuś zapewne czeka
      na serce z NFZ-tu, a Wałęsa za swoje zapłaci 100 tys. w twardej
      walucie i operacje zrobią mu w prywatnej klinice. Nie wepchnie się w
      państwową kolejkę przed Twoim ojcem .....
      • organica Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 17:24
        oj ja naiwna
        • hanna26 Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 17:56
          O rety, on nie ma 100 tys. dolarów?
          Bezczelność ludzka nie zna granic.
          To około 300 tys zł, tyle kosztuje kawalerka na Bródnie. Wiem, bo niedawno sprzedawalismy swoją. Mam niejasne przeczucia, że jego wystawny dom jest ciut droższy. Chyba mógłby za niego kupić kilka takich mieszkanek.
    • wobbler Re: Serce dla Wałęsy 07.11.07, 12:53
      Niebawem ma się ukazać książka Cenckiewicza o TW Bolku.Nawet idol mas
      inteligentnych inaczej-boski Donio cudotwórca-pono interweniował w IPN,żeby
      wydanie wstrzymać...
      W tej sytuacji trudno się dziwić,że serce nie wytrzymuje perspektywy upadku
      mitów i zachodzi konieczność ewakuacji na kontynent,gdzie jeszcze kogoś może uda
      się nabrać na-hehe-skakanie przez płot.
    • denea A, to o Wałęsę chodzi... 07.11.07, 16:42
      Podczas zmagań z ząbkującym dzieckiem piąte przez dziesiąte
      słyszałam w tv że prezydent, przeszczep, serce... Ale to była
      końcówka materiału i powiem Wam, że myślałam, że chodzi o
      Kaczyńskiego. A ostatnio się zastanawiam, czy on aby chory nie
      jest ? Zauważyłyście, jak wygląda ? Blady, oczy podkrążone,
      zapadnięte, bełkocze jeszcze bardziej niż zwykle, chwilami miewałam
      wrażenie że ostatkiem sił się trzyma na nogach...
      A Wałęsie życzę zdrowia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka