Dodaj do ulubionych

Forum sie rozlazło...

29.07.03, 14:04
Od pewnego czasu szukam miejsca forumowego dla siebie. Bywam tu i tam i
nigdzie nie czuję sie u siebie, jak na starym edziecku. Wiem, nie płacze sie
nad rozlanym mlekiem, co było to se ne vrati, ale żal pozostał. Forum toczy
się niemrawo, anomimowo i bezpłciowo. Może to wina sezonu urlopowego a może
coś więcej.
Jak sie czujecie, moje drogi koleżanki?
Obserwuj wątek
    • edytek1 Re: Forum sie rozlazło... 29.07.03, 15:04
      reszka2 napisała:

> Od pewnego czasu szukam miejsca forumowego dla siebie. Bywam tu i tam i
      > nigdzie nie czuję sie u siebie, jak na starym edziecku. Wiem, nie płacze sie
      > nad rozlanym mlekiem, co było to se ne vrati, ale żal pozostał. Forum toczy
      > się niemrawo, anomimowo i bezpłciowo. Może to wina sezonu urlopowego a może
      > coś więcej.
      > Jak sie czujecie, moje drogi koleżanki?
      Oj u mnie to samo nigdzie nie jestem u siebie coraz ciszej tutaj i smutniej ;-(
      i uśmieszków nie ma. Ja coraz częsciej odwiedzam maluchy i choć to nie stare
      edziecko to jakoś milej. Naprwdę chcialam się tu zadomowić, piszę sporo postów,
      ale wiele pozostaje bez echa, bo ludzików mało. Będę tu zaglądać, ale jak w
      goście nie jestem tu u siebie.
      • grzalka Re: Forum sie rozlazło... 29.07.03, 17:32
        Może poczekajmy aż się skończą wakacje? Ja w taki upał siedzę w jeziorze i na
        Forum zaglądam z rzadka. W październiku nadrobięsmile)) Może inni teżwink?
      • ewunia_uk Re: Forum sie rozlazło... 29.07.03, 21:38
        edytek1 napisała:

> Ja coraz częsciej odwiedzam maluchy i choć to nie stare
        > edziecko to jakoś milej.

Ja tez zagladalam na Maluchy, ale chyba nie dla mnie: tam co chwile jakies
        afery, ktos kogos obmowil, ktos sie obraza, jakies dochodzenia... szkoda
        gadac. Wydaje mi sie, ze troche za bardzo sie to wszystko kisi we wlasnym
        sosie. Tu przynajmniej jest troche bardziej "bezplciowo" jak ktos to
        okreslil, ale wlasnie dlatego jakos bardziej kulturalnie, bez "babskiego
        jarmarku".
        • brendastar Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 08:52
          Mogę podpisać się pod słowami Ewuni. Rozlazło się czy nie, ale tu przynajmniej
          jest nas dużo. Nie kisimy się we własnym sosie. Co chwila ktoś dołącza.
          A rzeczywiście "maluchowe" afery, tropienie, obrażanie to nie dla mnie.
          I choć baaardzo brakuje mi kilku osób to też cieszę się że kolejnych kilka już
          tu nie zagląda - to tak bardzo subiektywnie oceniłam.
    • ewunia_uk Re: Forum sie rozlazło... 29.07.03, 20:46
      Ja zagladam na kilka "dzieckowych" for, ale tutaj jest najwiekszy ruch. Na
      innych jest tylko po kilka nowych postow dziennie! No i na moim ulubionym
      podforum "Swiat" tutaj jest ruch, ze az milo. Na innych forach
      mamy "polonijne" w ogole sie nie odzywaja.
      • ruda_kasia Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 08:03
        MAm takie same wrażenia, Reszko, z tym optymistycznym akcentem biorę się do
        roboty.
        Smutno i tyle
        kasia
    • mela007 Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 08:39
      i nie chce sie zlezc... wink

ja tez szukalam przez jakis czas miejsca, ale dalam sobie spokoj.
      Zal mi starego edziecka, i juz sad
      Dobrze ze chociaz pracuje, bo gdybym byla z dziecmi w domu jak w czasach
      edzieckowych, to naprawde byloby smutno.
      Jedyny plus to znacznie nizsze rachunki za telefon.... cry
    • adzia_a Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 09:02
      Eee, narzekacie wink
      Mnie się podoba - tutaj jest mnóstwo fajnych, nowych osób, a na Maluchach znowu
      stare i sprawdzone - mam dwa klimaty, które lubię, to znaczy świeżość z jednej
      strony i domowe kapcie z drugiej wink

Afery mnie jakoś nie ruszają, na starym edziecku były chyba nie gorsze wink

A że sezon urlopowy, to wiem od Was wink - od wczoraj mam trochę więcej luzu w
      pracy, bo ogólnie zarobiona jestem, końca nie widać, a urlop zostawiam na po
      macierzyńskim...
    • ata_x Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 09:07
      No Reszka, wyjęłaś mi to z ust, a raczej klawiatury. Też mam podobne wrażenie i
      tez się łudzę, że to sezon urlopowy. Ale zauważyłam, że nie mam juz "swojego
      domu" w sieci. Przedtem było to eDziecko, teraz wszędzie czuję się tak samo -
      niekoniecznie jak gość, ale to już nie poczucie przynależności, jakiekolwiek by
      ono nie było. Właśnie dlatego, że się rozlazło.
      Czekam na jesień.
      Ale tak czy tak i na maluchy i tu będę zaglądać nadal póki dostęp do netu jest.
      Tylko brakuje mi czegoś ......
    • patyk.od.zosi Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 14:38
      Troche sie rozlazlo, ale najgorzej to jeszcze nie jest wink
      Tez mi szkoda dawnego eDziecka, ale stalo sie i juz.
      Ale jak widac,troche nas jeszcze zostalo, od tych ponad 2 lat...

Pozdrawiam jako dawny:
      - Patyk, mama Zochaczka
    • e-lilly Re: Forum sie rozlazło... 30.07.03, 15:29
      Rozlazło się, rozlazło... Nie forum, tylko my w zasadzie. Ja bywam i tu i tu,
      ostatnio w ogóle rzadko rezyduje w internecie, więc pewno wielu z Was zatarłam
      sie w pamięci sad((

Maluchy są specyficzne, to prawda, troche kameralne, przez to moga niekiedy
      przypominać duszenie się we własnym sosie... Ale z drugiej strony, gazetowe
      edziecko nie jest wcale lepszym wyborem.

Afery są wszędzie. Były i będą niestety. To tylko kwestia czasu, a nie kwestia
      forum. Akurat tak się złożyło, że ostatnio faktycznie prym w tym względzie
      wioda Maluchy, ale poczekajmy....

Posty sie często dublują, nicki są podbne tu i tam , często nie wiem z kim
      naprawde rozmawaiam. Ja sama mam czasem wątpliwości, na którym forum jestem
      e_lilly, a na którym e-lilly. Kiedyś byłam Lilly i nie cierpiałam na tę swoistą
      netową schizofrenię.

Szkoda, że przestało istniec takie fajne miejsce jak nasze stare edziecko. Ot i
      cała prawda.... Juz nigdy nie będzie tak samo....

Tak na marginesie - fajnie Was zobaczyc znowu razem - pozdrawiam - Reszkę,
      Brendestar, Adzię, Atę. Całuski dziewczyny smile))))
    • beata32 Re: Forum sie rozlazło... 31.07.03, 00:48
      Cześć,
      Mam podobne odczucia - jakoś dziwnie nieswojo się czuję, od czasu do czasu
      staram się coś napisać aby z wprawy nie wyjść. Ale się nie poddaję ... mam
      nadzieję, że będzie coraz lepiej.

Pozdrawiam wszystkich starych edzieckowców (a moją idolkę Atę w
      szczególności wink )

Beata32 mama Maciusia i Adasia
    • edytkus Re: Forum sie rozlazło... 31.07.03, 05:12
      Na Maluchach tylko czytam (nie pisze) watek o rowiesnikach. Stanowczo wole
      eDziecko (chociaz nie jest jedynym forum na ktorym sie produkuje) pomimo ze
      troche za duzo nowych osob a za malo dawnych bywalcow. Nigdy nie jest tak zle
      zeby nie moglo byc jeszcze gorzej wink
    • iwwo1 Re: Forum sie rozlazło... 31.07.03, 13:34
      Ojej ,wyjełaś mi ten list prosto z serca ...
      Mi też bardzo brakuje klimatu starego e-dziecka ,tam byłam po prostu u
      siebie ,teraz dzielę się pomiędzy maluchami a gazetą ale czegoś mi brakuje ...

Brakuje mi formy listów ,wygladu strony i klimatu tego się baam ,bałam sie ze
      to stracimy i chociaż wiem ze wszyscy starzli się aby do tgo nie doszło to
      jednak była nieunikniona konsekwencja zmian sad

Moze kiedyś jeszcze wróci stare e-dziecko ,moze ?

bardzo mi go brakuje ,nawet nie wiecie jak bardzo
      iwo1
      teraz iwwo1sad
      A z drugiej strony JESTEŚMY mniej lub bardziej ale jestesmy i z tego tzreba sie
      cieszyć smile
    • ewiesia1 Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 13:36
      Piszecie ,że na "maluchach" wszyscy się kiszą w swoim sosie. To sprawdzcie
      sobie rejestrację użytkowników. Ja to właśnie przed chwilą zrobiłam i wyszło
      na to,że CODZIENNIE na "maluchach" rejestruje się 4-8 nowych osób. Kiedy
      zlikwidowoano stare edziecko ,na maluchach bylo zaledwie kilkudziesięciu
      użytkowników, wciągu kilu pierwszych tygodni, gdy przeszła nas cała gromaga,
      liczba ta zwiększyła się do około 500, a dziś jest zarejestrowanych prawie
      1000 osób.

• patyk.od.zosi Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 13:53
        Wiesz, na eDziecku jest zarejestrowanych chyba ponad 6000 uzytkownikow, ale to
        chyba nie chodzi o ilosc...

pozdr,
        • ewiesia1 Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 14:01
          A czy ja napisałam, że chodzi o ilość? Stwierdzam tylko fakt, że tam też
          jest stały "dopływ nowej krwi" i niekoniecznie kisimy się na "maluchach" we
          własnym sosie. To wszystko.

• patyk.od.zosi Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 14:04

Czy ja napisalam, ze Ty napisalas, ze chodzi "o ilosc"? Ja napisalam, ze ja
            uwazam, ze nie chodzi o ilosc i rowniez podalam fakt, ilu jest uzytkownikow tu.
            A sprawa "kiszenia" chyba jest indywidualnym czyims odczuciem, z czym
            polemizujesz...
            • ewiesia1 Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 14:14
              Chyba zaczynamy bić pianę o duperele wink

Z lektury wypowiedzi w tym wątku wyszło mi na to ,że tu ,na gazecie jest
              ciągle ożywczy dopływ nowych osób, podczas, gdy na maluchach siedzimy w
              starym, niezmiennym gronie. No więc z ciekawości zajrzałam w rejestrację
              użytkowników i okazało się, że tam codziennie dochodzi po kilka nowych osób.
              Sama się tym zdziwiłma ,bo jednocześnie dziś na maluchach rozwija się wątek ,
              z którego można odnieść wrażenie, że przytłaczajaca większość
              użytkowników "maluchów" to stare bywalczynie starego edziecka.

Nie mam ochoty spierać się czy to dobrze czy źle , czy tu czy tam jest
              więcej użytkowników i o ich jakość. Znalazłam pewne dane i po prostu, jako
              uczestnik dyskusji na obydwu forach, dzielę się informacją.
      • brendastar Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 15:19
        ewiesia1 napisała:

> Piszecie ,że na "maluchach" wszyscy się kiszą w swoim sosie. To sprawdzcie
        > sobie rejestrację użytkowników. Ja to właśnie przed chwilą zrobiłam i wyszło
        > na to,że CODZIENNIE na "maluchach" rejestruje się 4-8 nowych osób. Kiedy
        > zlikwidowoano stare edziecko ,na maluchach bylo zaledwie kilkudziesięciu
        > użytkowników, wciągu kilu pierwszych tygodni, gdy przeszła nas cała
        gromaga,
        > liczba ta zwiększyła się do około 500, a dziś jest zarejestrowanych prawie
        > 1000 osób.
        >
        Wiesiu, o tym kiszeniu to pisałam ja . Sorry, ale takie wrażenie można odnieść
        wchodząc tam od czasu do czasu. Naprawdę...
        • ewiesia1 Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 15:37
          brendastar napisała:

>> Wiesiu, o tym kiszeniu to pisałam ja . Sorry, ale takie wrażenie można
          odnieść wchodząc tam od czasu do czasu. Naprawdę...

Ludzie,co wy ? O co tu sorrować? Ja naprawdę ani się nie obraziłam , ani nie
          oburzyłam na to kiszenie. Zwyczajnie mnie to zaciekawiło.

W międzyczasie nieoceniona gwm słusznie zauważyła, że te nowe
          na "maluchach" to na razie głównie przyglądają się w milczeniu - i dlatego
          ich nie widać.

A ja przyglądam się głównie na tym forum- tak wyszło. Pisze z rzadka, a
          czytam nieco częściej. Ani to dobrze ,ani źle. Tak jest. Po prostu smile

• ekachna Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 18:31
            Wiesiu, po prostu na Maluchach ostatnimi czasy miały miejsce obrzydliwe dla
            mnie kłótnie, podobne zresztą jak na starym edziecku. I dziwne...w tych
            kłótniach pojawiają się te same nicki, tych samych starych pieniaczy
            edzieckowych. Wynieśli się na Maluchy tak więc tu jest teraz troszkę
            spokojniej, co oczywiscie nie znaczy, że panuje sielanka. Zresztą, to by było
            nudne.
            • ewunia_uk Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 22:45
              ekachna napisała:

> Wiesiu, po prostu na Maluchach ostatnimi czasy miały miejsce obrzydliwe dla
              > mnie kłótnie, podobne zresztą jak na starym edziecku. I dziwne...w tych
              > kłótniach pojawiają się te same nicki, tych samych starych pieniaczy
              > edzieckowych. Wynieśli się na Maluchy tak więc tu jest teraz troszkę
              > spokojniej, co oczywiscie nie znaczy, że panuje sielanka. Zresztą, to by
              było
              > nudne.

Podpisuje sie obiema rekami. Mnie to wlasnie zniecheca do Maluchow. Tu jest
              byc moze mniej personalnie, ale za to nie ma brania sie za kudly, niedomowien,
              przesluchan i dochodzen. Ja tam wole nie miec buziek, pieskow i kotkow, bo
              jak widac, nie lagodza one obyczajow, wrecz przeciwnie.

Dla mnie najwieksze roznice pomiedzy starym eDzieckem a nowym to:
              - spokojniej
              - tutaj czuje na rowni z innymi, a nie jak nieproszony gosc, ktory bez
              zaproszenia wpakowal sie w pogaduszki towarzystwa wzajemnej adoracji
              - Codziennie widzi sie nowe nicki, i te nowe dziewczyny PISZA POSTY, a nie
              tylko sie loguja
              - Na podforum "Swiat" ruch, ze az milo smile)
              • majah76 Re: Forum sie rozlazło... 01.08.03, 23:41
                A mi się podoba. Nawet bardzo. Choć mam okresy że jestem codziennie i takie gdy
                nie zaglądam przez dwa dni... I potem jest jeszcze ciekawiej wink))

Ale ja nie mam prównania ze starym eDzieckiem... Więc nie wiem, czy forum się
                rozlazło wink)) Jak dla mnie - moze tak być.

I dzięki forum poznałam parę osób. I znalazłam pomoc... I czasem pomogłam (I
                hope wink)) ).
                To na starym forum było jeszcze lepiej???? Dlaczego ja tego miejsca wcześniej
                nie znałam (od 4 mcy mam sztywne łącze = znam forum edzieckowe)...

Majka
                • reszka2 Re: Forum sie rozlazło... 02.08.03, 08:38
                  Majah, bo własnie jakoś tak przed 4 miesiącami edziecko przeniesli na Agorę.

Słuchajcie, ja nie pisałam po to zeby wzbudzać jakies resentymenty, porównywać
                  że tu ruch i anonimowo, a tu się za kudły biorą.
                  Ja po prostu - będąc typowym Rakiem wink przywiązuję sie do miejsca i ludzi, z
                  trudem akceptuję zmiany i długo sie przyzwyczajam do nowego. No, na razie sie
                  nie przyzwyczaiłam jeszcze za bardzo, a nieśmiałe próby wicia sobie trwalszego
                  gniazdka w innych miejscach, nie tylko na forach dziecięcych tylko dodatkowo
                  mnie sfrustrowały. Stąd mój lament. dziś już mi lepiej, dzięki za odzew dla
                  duszy lamentującej, miło zobaczyć osoby które juz dawno nie pisały. Piszcie
                  częściej, jesli możecie. Pozdrówki dla wszystkich.
                • adzia_a Re: Forum sie rozlazło... 04.08.03, 08:05
                  majah76 napisała:
                  > Ale ja nie mam prównania ze starym eDzieckiem... Więc nie wiem, czy forum się
                  > rozlazło wink)) Jak dla mnie - moze tak być.

No właśnie - jak dla mnie też może być. Bo dzięki przenosinom pojawiła się np.
                  Maja, Odalie i jeszcze troszkę innych osób, które piszą dużo i ciekawie smile

I tym się pocieszałam, kiedy przenoszono edziecko do portalu Gazety - no i
                  wuszło na moje smile
              • brendastar Re: Forum sie rozlazło... 04.08.03, 09:04
                Ewunia!!!! Znowu nic dodać nic ująć. No po prostu z ust mi to wyjęłaśsmile)))
                • majah76 Re: Forum sie rozlazło... 04.08.03, 13:28
                  Adziu, oj nie zawsze wszystkim podoba się to, co piszę wink))))) Ale to też i
                  dobrze przeciez wink
                  A ja bardzo lubię czytać Twoje pościki i jeszcze paru innych osób (wymieniać
                  nie będę, bo z paru zrobi się wielu wink)) ).

Teraz tak sobie myślę, że moze nawet to forum jest bardziej niż "może być", bo
                  jak sobie uświadomię, że za parę dni wyjeżdżam w Bieszczady na min miesiąc, to
                  trochę mi smutno. Tyle pewnie nowych wątków pojawi się tutaj...

A tam? Tylko kafejki... To pewnie nie za bardzo będę biegać. Ale za to...
                  uuuuh, wezmę Oleńkę na jachcik wreszcie i popływamy sobie troszkę po
                  Solinie wink))) Tylko czy mają tak małe kapoczki sad?

A po powrocie przesiedzę pewnie parę nocek na necie... wink))

M.
    • mamusiaolusia1 Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 14:04
      A ja jestem od dwóch tygodni nowa i jak przeczytałam wasze posty to poczułam
      sie jak zamówiona i nieodebrana. Czy przypadkiem nie rościcie sobie praw do
      czegoś co nie jest do końca Wasze? Przecież nie wpieprzyłam sie na imieniny
      tylko weszłam na forum internetowe...
      Agnieszka
      • reszka2 Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 14:21
        ?????????????????????????????????
        Nie rozumiem. Wyjaśnij, podeprzyj cytatem.
      • adzia_a Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 14:23
        Czy masz na myśli także mój post, w którym wyrażam radość, że jest tyle nowych,
        fajnych osób? wink))
        • sellina Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 15:41
          Są też te stare osoby, hehe, choć muszę przyznać, że nie mogę się tutaj jeszcze
          odnaleźć. Pozdrawiam po dłuuugiej nieobecności.

Selina mama dużej już Madźki-Szczypiorka
      • e.beata Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 14:37
        to to forum nie jest już moje??????????!!!!!!!!!
    • dylan2002 Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 18:00
      Masz racje.Jest tu troche inaczej niz dawniej.Jestem na forum od kwietnia
      ub.roku (wczesniej tylko czytalam) i tamto forum bylo troche rozne od
      tego.Kiedys bywalam glownie na emamie,dzis ciekawe watki sa rozrzucone po calym
      forum.Poza tym nie wiem co stalo sie z wieloma fantastycznymi dziewczynami
      ktore sie tu udzielaly-jakos nie moge natrafic na ich posty sad Mimo tych
      wad,nadal jestem uzalezniona od tej strony,bo wciaz sa tu fantastyczni
      ludzie.Pa!
    • yenna_m Re: Forum sie rozlazło... 05.08.03, 18:06
      Ja sie raczej nie odzywam.
      Nauczona doswiadczeniem, ze czesto z tematu niewinngo (niesmiertelne kaczki)
      mozna zrobic niezłą rzeź.
      A mnie rzezie chyba przestały bawić.
      Tak czy inaczej- forum podczytuje (nie za wiele, ale zdarza sie), jestem z tych
      biernych i... dobrze mi z tym.

Pozdrawiam serdecznie
      YennaM
      • wojciech_widlak Re: Forum sie rozlazło... więc 06.08.03, 08:18
        Dziewczyny kochane!
        Dobrze, że jesteście. Tyle znajomych nicków. I tyle mniej znajomych! Co się
        rozlazło, może się zleźć. Może przyjmijmy optymistyczną wersję, że to upały nas
        rozleniwiają i palce mniej żwawo poruszają się po klawiaturze.
        A że zdarzają się i rzezie (to zdanie jak z wiersza Małgorzaty Strzałkowskiej,
        co?)? Gdzie są żywi ludzie, tam są żywe dyskusje.
        Z optymistycznymi pozdrowieniami i podziękowaniami, że jesteście
        Wojciech "Pan Kuleczka" Widłak
        • olaj10 Re: Forum sie rozlazło... więc jesteśmy ;) 06.08.03, 09:47
          Witam!
          Jesteśmy! a to czytamy, a to piszemy, a to czatujemy, obserwujemy...
          Po malutku wszystko się układa, emocje opadają w zwiazku z przeprowadzką i
          dobrze!!

Fajnie jest tu być!!

olaj smile)
    • kadyga Re: Forum sie rozlazło... 15.08.03, 21:17
      Hmmm... witam, to ja.. czy mnie jeszcze pamiętacie..?
      Mi tam też smutno za starym, ale skoro się skończyło trzeba zadbać o to, aby
      nowe było równie fajne, chodź wiem na pewno, że: "nic dwa razy się nie zdarza".
      Dopiero teraz mogę dostrzec wartość tego co było, dwa lata temu urodził się
      nasz Franek, a kilka miesięcy przed tym wydarzeniem zaczęłam szukać
      stron "dzieckowych" i znalazałam edziecko. I dziekuję (w sumie nie wiem komu,
      ale dziękuję) że edziecko było. Tam czułam się dobrze, w sumie stosunkowo nie
      wiele nicków, nie było jednej wielkiej masy, tylko każdy z osobna, zauważalna
      była każda nowa osoba. I skończyło się i też mi trudno znaleźć swoje miejsce.
      Jakoś tego forum nie czuję, ale może to też z tego względu, że mam teraz inny
      czas swojego życia. Ciąża, poród i czas po nim to czas specyficzny, zakręcony
      wokół jednego - dziecka. Teraz jest inaczej, mimo, że Franio jest naszą
      miłością i jest dla nas bardzo ważny, to nie jest jedynym sensem naszego życia.
      Może to dlatego, a może dlatego, że tu jest po prostu inaczej ...hmm.. nie wiem.

Ale ten post bardzo mnie ucieszył, tym bardziej, że skupił tyle znajomych
      nicków.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i tych co brzmią i tych co nie brzmią znajomo.

PS. A gdzie teraz czatujecie? Brak mi nocnych pogaduszek. Gdzie jesteście?

Katarzyna mama Franka/kadyga
    • utalia Re: Forum sie rozlazło...JAK BYLO KIEDYS??? 17.08.03, 21:21
      Jestem tu nowa. Pisze i czytam dopiero od mniej wiecej 2 miesiecy. I jestem
      ciekawa jak bylo kiedys? Napiszcie co takiego bylo magicznego w tamtym. Mnie
      sie tu podoba, choc pomalu mnie nudzi tzn. na poczatku wydawalo mi sie, ze jest
      super, ze tyle nowych osob moge poznac, poradzic sie doradzic... owszem tak
      jest ale jakos z tego nic nie wynika choc nie potrafie sprecyzowac co mialoby
      wyniknac. Pozdrawiam Utalia
      • tosiaa Re: Forum sie rozlazło...JAK BYLO KIEDYS??? 18.08.03, 14:41
        hmmm ...jak było na starym edziecku ??
        otwierałaś stronkę ,siadałaś wygodnie i mogłaś powiedzieć "witajcie " ,pod
        każdym postem znajome i przyjazne nicki ,interesujące tematy.Czułaś się jak na
        kawce u przyjaciółki. Równoczesnie zawsze mogłaś zajrzeć na czat i znaleźć tam
        przyjazne dusze gotowe do pogadania,pośmiania i pocieszenia.
        No i "buźki" sad(((((( ,bardzo ich brakuje ,czasami taki mały emotikonek
        przyprawiał twój post nadajac mu charakterek smile)

Nowe forum zgubiło to "coś" - nie twierdzę ze to forum jest gorsze ale dla
        starych bywalców to juz nie to samo...

Głównie zagladająca i czytająca
        Gosia ,mama Oli i Ady
    • nanai Re: Forum sie rozlazło... 18.08.03, 15:57
      a ja juz dawno zapomnialam,ze byla przeprowadzka smile stare czy nowe edziecko to
      dla mnie dalej to samo edziecko.czy z emotikonkami czy bez lubie Yenne tak
      samo smile) tak jak innych ludzi tutaj smile
      • utalia Re: Forum sie rozlazło... 19.08.03, 00:25
        Tosiu to zrobmy tak aby znowu bylo supre milo!
        Ja tez chcialabym sie czuc jak na kawce u przyjaciolki, bardzo lubie kawke. Ja
        jestem nowa lae mozemy sie tez przeciez zapoznac. Ty tez kiedys bylas nowa dla
        innych. Wczoraj weszlam na strone maluchow.... ale wlasciwie te latajace przed
        oczami buzki, laleczki i inne to troche przerost formy nad terscia bo tam
        tresci o wiele mniej. Jakos tak nieporecznie. A zwykle pisze kolo 12 czy
        pierwszej w nocy wiec oczoplasu mozna dostac z tymi rysuneczkami. Utalia
        • tosiaa Re: Forum sie rozlazło... 19.08.03, 11:54
          dzięki za miłą propozycję Utalio ,bardzo to sympatyczne.

przyznaję ,że na maluchach dziewczyny szaleją z emotikonami do granic
          wytrzymałości ,buziałki edzieckowe były znacznie spokojniejsze smile)
          zgadzam się z dziewczynami że ten zastój na edziecku ma pewnie związek z
          wakacjami ,spacerkami itd ..
          pozostaje wiec nadzieja że we wrzesniu znowu będzie tu "kawkowo " smile

dnia miłego życzę

Gosia
          • utalia Re: Forum sie rozlazło... 19.08.03, 12:43
            Napewno wszyscy szaleja na trawie. Dzien mily mial byc bo umowilam sie z
            kuzynka na herbatke a moj bobas usnal i nie chce sie budzic (jak zwykle jak bym
            chciala zeby spala to pospi 20 minut i koniec a jak chce gdzies wyjsc to spi
            jak susel, czy Wasze szkraby tez takie przewrotne ... o na zyczenie jednak cos
            pojekuje pa Utalia
    • ekii Re: Forum sie rozlazło... 21.08.03, 13:48
      ....rozlazło,bo dla mnie to wciąż bardzo obca , nieznana struktura, nie wiem co
      i jak się tutaj robi. Ciągle sobie obiecuję , że się wgryzę ale jakos nie mogę
      znależc wolnej chwilki, bo użytkuję net w czasie pracy . Poprzednia zmiana nie
      wywołała u mnie takiego poczucia obcości, dawała dużo w zamian np.
      subskr.Pamietam jeszcze początki ( Reszka Ciebie też wink, zaczęlo się jak
      wróciłam do pracy po macierzyńskim , styczeń 2001 , forum sprawiło , że do tej
      pracy chciało mi się chodzić . Teraz od 2 tygodni znów wróciłam po
      macierzyńskim ale jakoś nie mogę się odnalezć a chciałabym. Gdzie znależć
      instrukcję poruszania sie ?
      • skrzyniaa Re: Forum sie rozlazło... 22.08.03, 13:17
        Oj to i ja się dołączę !!!
        Tak odkąd jest nowe dziecko, przestałam tutaj bywać, interesować
        się "Naszymi", "Waszymi" problemami. Reszka - nawet nie zdążyłyśmy się
        spotkać smile. Może teraz mam mniej czasu inne problemy, dziecko rośnie. Chyba
        stałam się jakoś mniej wrażliwa sad, może zbyt zapatrzona w siebie i swoje
        problemy życiowe o których nawet mi się nie chce pisać. Dawniej mi się chciało.
        Teraz tylko zaglądam na "Samodzielną" i nic więcej sad. Kiedyś byliśmy sobie
        wszyscy o wiele bliżsi...
        Oddalona skrzynia
      • agusiah Re: Forum sie rozlazło... 22.08.03, 18:02
        No mnie też najbardziej boli moja nieporadność techniczna i techniczne zmiany.
        Ponieważ umiem użytkować komputer głównie jako maszynę do pisania, nie dotarłam
        jeszcze do wielu elementów, które wydatnie ułatwiały mi życie na e-dziecku, że
        wymienię tylko kilka: subskrybcja forów (! rany, jak mi tego brakuje od kiedym
        modemowa; podobno jest wyrób czekoladopodobny: powiadamianie, ale nie umiem
        ustawić), pokaż ostatnie posty z..., lista osób obecnych na czacie,
        wyszukiwarki na poszczególnych forach...

Ale miło natknąć się na znajomych, czy tu, czy na maluchach.
        • skarolina Re: Forum sie rozlazło... 23.08.03, 21:23
          agusiah napisała:

> No mnie też najbardziej boli moja nieporadność techniczna i techniczne
          zmiany.
          > nie dotarłam jeszcze do wielu elementów, które wydatnie ułatwiały mi życie
          na e-dziecku, że
          > wymienię tylko kilka: (...) wyszukiwarki na poszczególnych forach...

A to akurat ciekawostka, bo to, że wyszukiwarka edzieckowa nie przeszukuje
          wszystkich forów tylko poszczególne było najczęściej stawianym rzeczonej
          wyszukiwarce zarzutem smile.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka