gardeniaa 26.03.08, 12:09 czy pełnomocnictwo- działanie na rzecz drugiej osoby musi być potwierdzone przez jakiś urząd, czy wystarczy podpis osoby która się reprezentuje? jak powinna wyglądać treść takiego pełnomocnictwa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joanna_poz Re: pełnomocnictwo 26.03.08, 12:19 róznie. zalezy do czego i gdzie chcesz użyć tego pełnomocnictwa. czasem wystarczy sam podpis, a czasem wymagane jest potwierdzenie notarialne. treść to: ja,... (imię nazwisko), zamieszkała..., legitymująca się dowodem nr... upoważniam.... (kogo, zamieszkałego, leg. się dowodem) do czego... Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: pełnomocnictwo 26.03.08, 13:22 to pytanie musisz zadac w miejscu, w ktorym osoba ma byc reprezentowana- jakiego rodzaju pelnomocnictwa sobie zycza Odpowiedz Link Zgłoś
marianna72 Re: pełnomocnictwo 26.03.08, 14:09 Ja dawalam pelnomocnictwo mojej Mamie, potwierdzalysmy u notariusza. W naszym pelnomocnictwie wymienilysmy kilka spraw ,w ktorych Mama moze mnie reprezentowac ale najlepiej zapytac u "zrodla" jakiego rodzaju pelnomocnictwa wymagaja. Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: pełnomocnictwo 26.03.08, 14:22 zadzwoniłam właśnie do "źródła" i poinformowano mnie jak to ma wyglądac obejdzie się bez poswiadczeń urzędowych dzięki za naprowadzenie mnie i nie zawracam już więcej wam głowy Odpowiedz Link Zgłoś