gardeniaa 20.05.08, 21:31 lekarzowi, który zabiera się za badanie was, albo waszego dziecka a uprzednio nie umył rąk po poprzednim pacjencie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niya Re: zwróciłybyście uwagę 20.05.08, 21:32 jeśli byłby to ginekolog to na pewno Odpowiedz Link Zgłoś
maga_luisa Re: zwróciłybyście uwagę 20.05.08, 21:32 Chyba nie. Bo skąd miałabym wiedzieć , że nie umył? Odpowiedz Link Zgłoś
fajka7 Re: zwróciłybyście uwagę 20.05.08, 21:37 Raczej trudno stwierdzic, ze nie umyl. Czesto lekarze myja rece tuz po badaniu, a nie tuz przed. Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: zwróciłybyście uwagę 20.05.08, 21:49 Tak, zdazyło mi się zwrócic uwage lekarzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: zwróciłybyście uwagę 20.05.08, 21:55 Oczywiście. I każdemu, który powinien być w rękawiczkach, a nie jest. I koniecznie musi wkładać nowe rękawiczki przy mnie. Żaden argument typu "mój dentysta nie używa rękawiczek, bo nie ma czucia" do mnie nie przemawia - jak nie ma czucia, to niech zmieni zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
zzz12 skad wiesz, ze nie umyl? 20.05.08, 23:59 a moze jednak umyl, zanim kolejny pacjent wszedl do gabinetu? Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: skad wiesz, ze nie umyl? 21.05.08, 00:02 zzz12 napisała: > a moze jednak umyl, zanim kolejny pacjent wszedl do gabinetu? Taaak, a w międzyczasie przejrzał gazetę, przeczesał włosy, podłubał w zębach, poprawił obraz na ścianie, wypisał receptę, napił się kawy i wytarł usta... Ręce ma myć przed badaniem. To, czy myje też po, to jego sprawa, ale tuż przed - obowiązkowo! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 nie wiem co to za lekarza 21.05.08, 07:35 albo o co biega Tobie, lekarze u ktorych ja bywalam myli rece od razu po badaniu mnie albo uzywali rekawiczek nastepny pacjent nie mogl tego widziec, bo jeszcze ja tam bylam. Odpowiedz Link Zgłoś