beniusia79 30.05.08, 14:27 niekoniecznie waszym partnerom.. ja zazdroszcze im tego, ze: 1.na ogol "ladniej" sie starzeja i wiek oraz siwe wlosy czesto dodaja im uroku i powagi-bo facet to jak wino... 2.nie maja celulitu 3.- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prologica Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 14:31 tylko tego ze musza golic li tylko fasade, a reszty nie wiecej niczego Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 14:32 Że mogą siurać na stojąco bez ściągania spodni z tyłka. Czasem by się przydało Tak, wiem, że i dla kobiet są specjalne lejki do sikania na stojąco, ale niewygodne toto I jeszcze paru rzeczy zazdroszczę, ale one nie nadają się do opisania na tym forum ) Odpowiedz Link Zgłoś
mikita10 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 14:34 że żadnego nie przeraża sezon hmm kąpielówek Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 14:39 problemu z sezonem kąpielówkowym to ja też nie miewam hmmm... ale jeśli już to mogę im zazdrościć, tego że: 1. nie miewają huśtawek hormonalnych 2. zazwyczaj lepiej zarabiają od nas 3. zazwyczaj częściej mają od nas ochotę na seks )))) Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 14:43 Przede wszystkim tego, że społeczeństwo łatwiej wybacza im rzeczy, których nie robią a mogliby, za to samo zaś, piętnuje kobiety.....P Tego, że wchodząc do pomieszczenia pełnego kobiet,nawet największy troll wkracza z miną Pana I Władcy Wszechświata- kobieta zaś, wchodząc do pokoju, gdzie przebywaja faceci, zaczyna zastanawiać się, czy dobrze wygląda Fizjologii nie zazdroszczę- ani poród, ani okres, ani cellulit to nie jest/nie był trauma, z którą muszę jakoś żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
jola9932 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 15:21 zmarszczki dodają facetowi uroku a kobietom nie bardzo i tak samo jak kotula tego sikania na stojąco Odpowiedz Link Zgłoś
kicia031 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 15:58 Niczego. Codziennie dziekuje bogu ze dal mi urodzic sie kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_dre Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 17:21 ze swiat jest przez nich i dla nich stworzony, kobieta to marny, ulomny dodatek, z masa obowiazkow, ograniczen, tabu... dlaczego tak jest ze jak maz nie pije nie bije, nie wyzywa, czasem zmyje talerz to otoczenie uwaza go za osmy cud swiata... zeby kobieta zasluzyla sobie na uznanie otoczenia jako zona, musi niezle sie nacharowac! Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 18:56 ze moga sie chyłkiem wysikac pod drzewem bez obnazania dupy no i ze nie moge z mezem dzieci na zmi9ane rodzic bo to bylaby jego kolej Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 19:09 hmm. o tym sikniu na stojaco bez sciagania majtasow zapomnialam! zazdroszcze im tez tego, ze wiele rzeczy spoleczenstwo im wybacza; ze moga sie upic jak swinie i spac bez wiekszych konsekwencji pod stolem ; ze bzykaja sobie na lewo i prawo i jeszcze sie ich chwali, ze takie powodzenia maja...ze nie przeraza ich kolejny kilogram-wrecz przeciwnie, czesto ic´h wielka duma jest niezle wyrobiony miesien piwny... Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:03 naprawde zazdrościsz im bzykania na lewo i prawo i bycia za to chwaolonym?? Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:23 To nie chodzi o samo bzykanie, tylko o reakcje społeczeństwa na to samo zachowanie mężczyzny i kobiety- facet-"ma powodzenie", kobieta- "dziwka". Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 30.05.08, 19:17 > 1.na ogol "ladniej" sie starzeja i wiek oraz siwe wlosy czesto > dodaja im uroku i powagi-bo facet to jak wino... nie powiedzialabym ja nie widze nic pieknego w starszych mezczyznach i siwiejacych wlosach > 2.nie maja celulitu > 3.- Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 30.05.08, 19:22 > Mojemu mezowi zazdroszcze pieknego brzucha i tego ze osiaga zawsze > to co sobie zamarzy. Tyle. ale to nie sa cechy przypisane do płci.... Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 30.05.08, 20:56 > ale to nie sa cechy przypisane do płci.... no nie wiem - jest zdecydowany, szybki w dzialaniu, decyzyjny, nie boi sie ryzyka to cechy bardziej meskie Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 30.05.08, 23:20 Cóż, sa to cechy bardzo u mężczyzny pożądane i wyrabiane od dzieciństwa przez rodzinę i społeczeństwo, ale czy to znaczy, że męskie? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 31.05.08, 16:37 > Cóż, sa to cechy bardzo u mężczyzny pożądane i wyrabiane od > dzieciństwa przez rodzinę i społeczeństwo, ale czy to znaczy, że > męskie? Mysle ze tak bo wiecej spotkalam takich mezczyzn niz kobiet. Szkoda ze malo kobiet ma takie cechy wpajane wlasnie w dziecinstwie i mlodosci. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
4-mexx Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 01.06.08, 05:25 18_lipcowa1 napisała: > > > ale to nie sa cechy przypisane do płci.... > > > no nie wiem - jest zdecydowany, szybki w dzialaniu, decyzyjny, nie > boi sie ryzyka > to cechy bardziej meskie > co za glupoty, absolutnie sie z tym nie zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Moga pozwolic na brzuch? Zartujesz? Riposta. 01.06.08, 11:53 > co za glupoty, absolutnie sie z tym nie zgadzam zapomnialam logice, niecheci do bezsensownej paplaniny i rozpamietywania bog wie czego Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: a propos prostaty. lipcowa. 30.05.08, 19:32 powiedz mi,a ile mezczyzn bada prostate? ostatnio nawet pytalam na forum czy mezczyzni forumowiczek chodza na tego typu badania? i co, zaden. chodza tylko wtedy, gdy juz nie maja innego wyjscia. a wiesz co jest gorsze od badania prostaty? badanie kosci ogonowej. mialam cos takiego robione po porodzie. przez miesiace nie moglam siedziec na pupie po porodzie. lekarze mysleli, ze mloda wychodzac zlamla mi kosc ogonowa. nikomu nie zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia06_731 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 20:41 Zapomniałyscie jeszcze o tym,ze nie maja błony dziewiczej i ich pierwszy raz nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 20:57 sylwia06_731 napisała: > Zapomniałyscie jeszcze o tym,ze nie maja błony dziewiczej i ich pierwszy raz ni > e boli ale bola jajka jak sie z nich nie spuszcza dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:00 tyz prowda. i to jeszcze jak... Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:50 Hahaha takie duże dziewczynki i jeszcze w te bzdury wierzycie?? "Och, musimy to teraz zrobić, zobacz, teraz mnie będą jajka bolały no i musisz mi dać dowód miłości.." Hahahha jak widac męska propaganda ma się dobrze A ty co, beniusia, masz jaja, żeś taka pewna? Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 22:54 > > A ty co, beniusia, masz jaja, żeś taka pewna? Ponoc niektore sie na to biora, ale slyszalam ze tak jest naprawde, znaczy jak pare razy stanie i sie nie upusci to boli > Odpowiedz Link Zgłoś
abocijawiem Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:11 jak pare razy stanie i sie nie upusci to boli To wtedy prawa raczka i juz nie boli Ja to nie-depilowania sie zazdroszcze. Facet ma wybor, zarost lub golenie No i to sikanie na stojaka, ech... A raz bylam swiadkiem meskiej imprezy. Gadali o meskich przypadlosciach, prostata na tapecie i ktorys mowi, ze zazdrosci kobietom, ze jej nie maja. Na to inny, ze owszem, maja, tylko bez dolegliwosci I co najsmieszniejszce wszyscy madrze pokiwali glowami Tak wiec faceci nam zazdroszcza braku problemow z prostata Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: morgen 31.05.08, 08:38 nie, tylko kolega sie czesto skarzyl, ze jak dlugo nie poru..a to go jaja bola... stad wiem Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: morgen 31.05.08, 16:38 mnie tez akurat nikt tym argumentem przekonywac nie musial. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:13 Jak to czego? PENISA!!!! hahahaha JOKE Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:19 > Jak to czego? PENISA!!!! > > hahahaha > JOKE Jak przeczytałam "penisa" to aż ponownie na nick zerknęłam P Właśnie sobie przypomniałam - dodatkowo zazdroszczę, że w większości pozycji seksualnych widzą dokładnie miejsce i przebieg akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
megi.3 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:30 Zazdroszczę tego że: - nie musza chodzić w ciąży i rodzić - nie muszą karmić piersią - lepiej zarabiają -z reguły mniej zajmuja się dziećmi i domem i mają więcej luzu - pozniej i lepiej się starzeją, a zresztą facet nawet jak ma zmarszczki to nieraz wyglada lepiej niż bez, a kobieta odwrotnie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:49 konieta też nie musi karmić piersią - na szczęście żyjemy w cywilizowanym świecie... Odpowiedz Link Zgłoś
megi.3 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:01 gonia28b napisała: > konieta też nie musi karmić piersią - na szczęście żyjemy w > cywilizowanym świecie... Teoretycznie masz rację, ale w praktyce wygląda to tak, ze jak kobieta nie chce karmić piersią to zaraz ją okrzykną w szpitalu i nie tylko wyrodna matką. Można to niby olac, ale nie każda potrafi, a poza tym hormony wtedy robia swoje i łatwo w tą etykietke wyrodnej uwierzyć... Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 09:26 no to mamy kolejną rzecz, której naprawdę facetom można pozazdrościć: facet łatwiej oleje to co mówią o nim inni a w szczególności te durne pindy, które niby w szpitalu są pielęgniarkami spokojnie nad tym przejdzie do porządku codziennego i będzie robił to co do niego należy. z mojego własnego doświadczenia: ja nie MUSIAŁAM, ale bardzo CHCIAŁAM karmić piersią - niestety nie było to u mnie możliwe i MUSIAŁAM się z tym faktem pogodzić - pozostawało mi tylko cieszyć się tym, że przynajmniej stać mnie na mleko modyfikowane... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 12:10 > konieta też nie musi karmić piersią - na szczęście żyjemy w > cywilizowanym świecie... A ja powiem szczerze, że współczuję facetom tego, że nie mogą karmić piersią . To jest cudowne. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 12:43 ja identycznie jak koza. Odpowiedz Link Zgłoś
gonia28b Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 22:12 nie ma im czego współczuć ale fakt: to ONI nam mogą pozazdrościć pewnych uroków macierzyństwa w tym również karmienie piersią Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:17 pozniej i lepiej się starzeją Co Wy z tym lepszym i późniejszym starzeniem? Znaczna część dzisiejszych 30-35-latków dysponuje już taką nadwagą, zwiotczeniem mięśni, marna kondycją fizyczną, że jak oni zestarzeją się ładnie, to ja jestem baletnica Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:36 >ja tez nie widzialam jakos super starzejacego sie faceta przesadzaja Odpowiedz Link Zgłoś
siasiuszek Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 08:12 faceci gorzej się starzeją, większość moich ruwieśników (30 lat) ma wygląd łysiejących tatusiów, a kobiety to nadal niezłe laski Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: kalipso 31.05.08, 08:42 oo kochana, to ty mojego meza nie widzialas 36 na karku a piekny jak grecki Bog Odpowiedz Link Zgłoś
megi.3 Re: kalipso 31.05.08, 09:35 no i tak jak moj prawie 4 dychy, a nie wygląda nawet na 3 Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:44 ze mogą sie wysikać przy drzewku nie pokazując dupy Odpowiedz Link Zgłoś
gardeniaa Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 21:57 tylko i wyłącznie siły fizycznej Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:05 tyłka, brzucha, ramion, ud i łydek oraz tego, że więcej zarabiają chodzi mi oczywiście o jakiegoś porządnego mężczyznę, a nie luja z brzuchem na utrzymaniu mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 30.05.08, 23:19 o wiem co jeszcze! oni nie musza uczyc sie jak czerpac przyjemnosc z sexu! Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 00:15 deela napisała: > o wiem co jeszcze! > oni nie musza uczyc sie jak czerpac przyjemnosc z sexu! Zgadzam się z tym,plus jeszcze to sikanie na stojąco i ładne,jędrne pośladki i nogi też w porządku-bez śladu celulitu,to akurat mój mąż. Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 09:21 Ja zazdroszczę im tego, że nie muszą się golić i depilować w tylu miejscach co my... I wiem, że niektórzy też już to robią, ale wciąż owłosiony mężczyzna to żaden problem (dla niektórych wręcz seksowny), natomiast zarośnięta kobieta na nogach, pod pachami już nie jest zbyt dobrze postrzegana - na pewno nie seksownie Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 09:32 Aha! I jeszcze sikania na stojąco - przydałoby się w niektórych sytuacjach... Odpowiedz Link Zgłoś
triss_merigold6 Braku poczucia obciachu 31.05.08, 12:23 Generalnie tego, że chętnie i bezproblemowo wypowiadają się na dowolny temat niezależnie od tego czy mają cokolwiek sensownego do powiedzenia czy nie. Inn Odpowiedz Link Zgłoś
jkk74 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 12:30 Tylko tego, że wiele męskich zachowań jest akceptowalnych społecznie (może nie są oceniane in plus ale przymyka sie oko na pewne zachowania), za to samo kobieta jest niemal linczowana. Reszta jest do przeżycia. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 12:36 Ze nie maja okresu i że trudniej u nich o celulitis. Porodu to bym zazdrościła, gdybym sama nie mogła, bo to dla mnie przeżycie zdecydowanie pozytywne. Nie wiedziałam, że faceci mogą sobie pozwolić na misiowaty brzuszek, facet z ciążą spożywczą wygląda obleśnie. Myslę, że to mężczyźni mogą nam zazdrościć, bo kobiece ciało jest ładniejsze od męskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 31.05.08, 13:04 Tego, ze nawet w wieku 50 lat mogą założyć rodznę a my niestety nie. W związku z tym dłużej mogą sobie poszaleć jako single bez presji upływającego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
beniusia79 Re: a czemu nie? 31.05.08, 13:59 a czemu my nie mozemy zalozyc rodziny w wieku 50-ciu lat? w czym problem? znacie Sare Connor, te piosenkarke? jakies dwa lata temu jej mama wyszla ponownie zamaz i w tym tygodniu urodzila blizniaki...kobita skonczyla w tym roku 50 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau spania 31.05.08, 21:48 w przedziwnych miejscach i pozycjach oraz porach dnia grania na saksofonie, gitarze basowej i perkusji orientacji w terenie nienoszenia stanika odkręcania słoików cieszenia się jak małe dziecko z nowych gadżetów proszenia o rękę Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: spania 31.05.08, 21:51 orientacji w terenie Nie chciałabyś wybrać sie na wycieczkę z moim bratem- czasami mam wrażenie, że on zgubiłby się nawet we własnym domu, gdyby z oczu stracił drzwi wejścioweP Odpowiedz Link Zgłoś
nilgau Re: spania 31.05.08, 21:58 ale pewnie świetnie odkręca słoiki i ładnie prosi o rękę Odpowiedz Link Zgłoś
asiara74 Re: a czemu nie? 31.05.08, 22:32 No wiesz nie oszukujmy sie, wiek 50 lat to nie wiek na rodzenie dzieci, najczęściej jest to fizycznie niemozliwe. Inne aspekty, jak chociażby ograniczone siły i pokłady cierpliwości może pominę. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 niczego nie zazdroszczę.... 31.05.08, 22:42 wolę rozwijać się i dorastać w swoim tempie, niż zatrzymać się na siódmym roku życia PP Odpowiedz Link Zgłoś
4-mexx Re: niczego nie zazdroszczę.... 01.06.08, 04:53 tego ze potrafia tyle nie gadac ale ogolnie to nieprawda, ze facetom sie tyle wybacz, jak nie potrafi czegos zrobic, czy sie na czyms nie zna, to ogolnie ciapa nie facet kobieta-to wtedy slodka lolitka nie zazdroszcze im i... chcialabym miec same corki... Odpowiedz Link Zgłoś
ibelin26 Re: niczego nie zazdroszczę.... 01.06.08, 06:58 1. Ich dupa nigdy nie jest czynnikiem decydującym podczas rozmowy o pracę. 2. Ich orgazmy są zawsze prawdziwe. Zawsze! 3. Ich nazwisko zostaje. 4. Garaż jest ich - cały. 5. Ich plany weselne troszczą się same o siebie. 6. Nigdy nie mają ochoty odwieść przyjaciela od bzykanka. 7. Mechanicy samochodowi zawsze mówią im prawdę. 8. Gucio ich obchodzi, że ktoś zauważa ich nową fryzurę. 9. Gorący wosk nigdy nie wchodzi we włosy łonowe. 10. Ta sama robota... większa płaca. 11. Zmarszczki dodają charakteru. 12. Nie muszą opuszczać pokoju aby poprawić sobie krocze. 13. Suknia ślubna 2000 PLN; Wynajem smokingu 100 PLN. 14. Ludzie nigdy nie gapią się na ich klatkę piersiową podczas rozmowy. 15. Nowe buty nie tną, nie robią pęcherzy, nie deformują stóp. 16. Jeden nastrój, zawsze! 17. Rozmowy telefoniczne w 30 sekund. 18. Pięciodniowe wakacje wymagają tylko jednej walizki. 19. Sami otwierają słoiki. 20. Dostają fory za każdy przejaw troskliwości. 21. Bielizna kosztuje 5 PLN za trójpak. 22. Jeśli mają 34 lata i są samotni, nikt tego nie zauważa. 23. Mogą po cichu doznawać przyjemności z jazdy siedząc na miejscu pasażera. 24. Trzy pary butów w zupełności wystarczą 25. Mogą w ciszy oglądać piłkę nożną ze znajomymi przez wiele godzin ani przez chwilę nie myśląc "Musi być na mnie zła." 26. Nie używają podpasek. 27. Jeśli inny facet przyjdzie na przyjęcie w takim samym ubraniu, mogą zostać najlepszymi przyjaciółmi na wiele lat. 28. Nie muszą znać nazw więcej niż pięciu kolorów. 29. Nie muszą się zastanawiać, w którą stronę kręcić nakrętką czy też śrubą. 30. Posiadają dar niezauważania zagnieceń na ubraniach. 31. Ta sama fryzura potrafi przetrwać latami, a nawet dekadami. 32. Ich brzuch zazwyczaj ukrywa duże biodra. 33. Jeden portfel, jedna para butów, jeden kolor przez wszystkie pory roku. 34. Manicure robią przy pomocy scyzoryka. 35. Zakupy Świąteczne dla 25 członków rodziny robią 24 Grudnia, w kilka minut. 36. Cały Świat jest dla facetów ubikacją. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: niczego nie zazdroszczę.... 01.06.08, 08:59 ale ogolnie to nieprawda, ze facetom sie tyle wybacz, jak nie potrafi czegos zrobic, czy sie na czyms nie zna, to ogolnie ciapa nie facet kobieta-to wtedy slodka lolitka Ale piszącym o tym wybaczaniu chodziło o coś innego niż np. zmiana opony w samochodzie czy wbicie gwoździa pod obrazekP Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 01.06.08, 08:08 jednego: nie musza rodzic. Poza tym niczego im nie zazdroszcze i na nic bym sie nie zamieniła. Gdyby faceci rodzili to na pewno mialabym, juz drugie dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: czego zazdroscicie mezczyznom? 01.06.08, 08:48 zazdroszczę im tego, że nie pitolą o takich bzdurach na forum Odpowiedz Link Zgłoś