taleksander 03.12.08, 23:58 Ale manipulacja w tym YCD. Naprawdę myślą, że widzowie to idioci? Od początku kręcili tak, aby Wiola wygrała. Można od razu było dać jej nagrodę, a nie odstawiać szopki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mallina Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:09 a dlaczego uwazasz, ze nie wygralaby gdyby bylo jak poprzednio? wg mnie TVN nie musial zmieniac zasad, bo Wiola i tak poradzilaby sobie i z Marcinem i z Gabrysiem ta zmiana to moze mialo byc pewne urozmaicenie, zupelnie zbyteczne Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:11 może by wygrała, może. jednak tak ustawili głosowanie żeby miała większe szanse. kto miał głosować na któregoś z chłopaków, zrobił to przy pierwszym głosowaniu, a na final już odpuścił. dzieki temu Wiola miała przewagę. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:15 ze niby w finale fanom Gabrysia juz sie nie chcialo? Wiola i bez tych pomyslow tvn miala przewage, mogli nic nie zmieniac, teraz tylko niepotrzebnie beda wlasnie glosy, ze gorszy od niej Gabrys nie mial szans Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:20 Chciało, nie chciało, 3,66 za smsa to dużo. Osobiście nie głosowałam, za stara jestem żeby na to kasę tracić, ale uważam że sporo osób raz poświęciło 3,66zł, a na drugiego smsa już pożałowali. Nie dyskutuję o tym kto był lepszy, a kto gorszy. Chodzi o to, że rywalizacja była nieuczciwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:36 tez zauwazylam to 3,66 i zaraz pomyslalam o mojej siostrzenicy, ciekawe ile powysylala smsow Odpowiedz Link Zgłoś
agusia79-dwa Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 00:21 mallina masz rację- zrobili jej niedziwiedzią przysługę. Wg mnie i tak lepiej tańczyła od tych panów. Mnie za to denerwowała sukienka K.Rusin. Odpowiedz Link Zgłoś
m0nalisa Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 01:00 a mi sie kiecka rusin podobala- pierwsza chyba ze wszystkich dziwnych kreacji. Fajnie ze ruda wygrala Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:08 Rudzielec był najlepszy, uwielbiam tę dziewczynę. Jak tańczyła, to mi dech zapierało. I tak by wygrała Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:11 morgen_stern napisała: > Rudzielec był najlepszy, uwielbiam tę dziewczynę. Jak tańczyła, to mi dech > zapierało. I tak by wygrała Podpisuje sie pod Morgen Nawet nie wiedziałam kto wygrał,ogladałam to tylko raz czy dwa razy u znajomych.Ale ciesze sie ze wygrała Wiola Odpowiedz Link Zgłoś
zales239 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:13 Wiola tańczyła bosko,taka naturalna osoba,bez parcia na szkło-na razie,cieszę się,że wygrała Kinga wyglądała najlepiej właśnie wczoraj chociaż według mnie powinna mieć zakryte ręće chociaż tak 3/4 bo takie męskie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:32 Ja też uważam, że głupio zrobili z tym zmienianiem zasad. I to poinformowali o tym w dniu finału, bez sensu... Według mnie każdfy powinien mieć równe szanse, a w tym wypadku tak nie było i jest to niesprawiedliwe. A co, jeśli do finału doszłoby trzech facetów? Przecież mogłoby się tak trafić. Albo trzy babeczki. No co? Nie zakładali takiej możliwości? Pewnie nie bo Wiola od początku była promowana na zwyciężczynię choćby dlatego też, że dwie poprzednie edycje wygrali faceci i na każdym kroku podkreślali, że teraz czas na kobietę. I nie chodzi o to, że była beznadziejna czy gorsza od innych bo była rewelacyjna. Od początku miałam przeczucie, że właśnie ona wygra, kibicowałam jej talentowi i podziwiałam jej umiejętności taneczne. Ale od jakiegoś czasu denerwowała mnie strasznie jako osoba. Wydawała mi się bardzo zawistna, nieszczera i niemiła, zbyt pewna siebie i zadufana. A utwierdziło mnie w moim przekonaniu jej wczorajsze zachowanie. Kiedy dowiedziała się, że w finale będzie tańczyła z Gabrysiem to zrobiła taką minę, jakby miała ze złości rozstrzelać jury. Taka wściekłość biła z jej oczu, że... Potem okazało się dlaczego. Umówiła się z Marcinem, że jak któreś z nich wygra, to drugiego zabierze na Brodway. Najlepiej więc byłoby dla nich stanąć razem w finale bo wówczas, niezależnie od wygranej, oboje pojechaliby do Stanów. A tak musiała konkurować z Gabrysiem i było prawodopodobieństwo, że to on może wygrać, a wtedy marzenia Marcina i Wioli o Brodwayu prysnęłyby jak bańka mydlana... Moim zdaniem cała trójka to świetni tancerze. Chłopaków lubiłam bardzo. Obu. Wiola technicznie była z nich najlepsza i wygrana jej się należała ale jej zachowanie sprawiło, że nie miałam takiej radochy oglądając finał jak w poprzedniej edycji, gdy YCD wygrał również mój faworyt Artur. Odpowiedz Link Zgłoś
eever Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:53 każdy sposób na to by wyciągnąć kolejne 3,66 plzł od widza jest dobry wiola mże faktycznie tańczyła nienajgorzej i wygrana jej się należała, ale ja po prostu nie mogłam patrzeć na tą dziewczynę sposób byćia i sposób jej wypowiedzi okropnie działał mi na nerwy a kinga w porównaniu z poprzednimi odcinkami wyglądała nawet nieźle... Odpowiedz Link Zgłoś
quad-man Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 09:55 na Onecie napoisałem że to jesdna wielkściama. Marcin mnusiał odpaść bo Wiola MUSIAŁA wygrać. Zatańczył o ponad minute krócej od Gabrytsia itd - moje posty usunęli !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 16:17 > na Onecie napoisałem że to jesdna wielkściama. Marcin mnusiał odpaść > bo Wiola MUSIAŁA wygrać. > Zatańczył o ponad minute krócej od Gabrytsia itd - moje posty > usunęli !!!! A masz świadomość, że Onet jest własnością TVN-u? Też byś usunął, gdybyś był "onetem". Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 14:53 Johana jesli uwaznie ogladalas ten program, to wiesz, ze w finale nie bylo mozliwosci by znalazly sie 3 dziewczyny badz 3 chlopakow trudno by organizatorzy zakladali taka mozliwosc gdy bylo to...niemozliwe Wiola mogla byc promowana na zwyciezce, bo prawde mowiac zdecydowanie sie wyrozniala umiejetnosciami na tle innych uczestnikow. z Marcinem sie zaprzyjaznila, wiec wiadomo, ze chciala aby w finale tanczyli razem. jakos mnie to nie dziwi Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 14:58 No fakt, torchę się zagalopowałam z tymi 3 chłopakami albo babeczkami w finale )) Co nie zmienia faktu, że pogląd na zmianę zasad gdy mam nadal taki sam Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 15:50 Ale od jakiegoś czasu denerwowała mnie strasznie jako osoba. Wydawała mi się bardzo zawistna, nieszczera i niemiła, zbyt pewna siebie i zadufana. jesooo...a na jakiej podstawie tak ja oceniasz? Bo ruda? Przypominam sobie, że przed finałem w poprzedniej edycji na temat Kubalskiej czytałam podobne komentarze- nie mozna znieśc, że przedstawicielka tej samej płci robi coś dobrze, czy jak? A niech se będzie zarozumiała i pewna siebie, przynajmniej ma powody w przeciwieństwie do miernot, które wszakże niczym szczególnym sie nie wyróżniają, ale robią "miłe wrażenie Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 17:03 Po pierwsze mam prawo do własnego zdania. Po drugie napisałam, że wydawała mi się, a nie, że taka jest. A wydawała mi się taka na podtawie tego, jak się wypowiadała, jak się zachowywała w trakcie programu, jak też była pokazywana między tzw. life`ami. Po trzecie nie jestem zazdrosna o nia tylko dlatego, że też jest kobietą ani tym bardziej dlatego, że ma rude włosy, sama kiedyś takowe miałam (bo ona też nie jest naturalnym rudzielcem). A gdybyś dobrze doczytała to wiedziałabyś, że jej kibiciowałam i byłam pełna podziwu dla jej talentu jak też napisałam, że według mnie wygrała zasłużenie. LENA 27-01-2005 Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetka8801 Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 12:52 w PiS zrobilbyś karierę snując teorie spiskowe a tak szczerze Gabryś chlopiec ładny nie wygląda nawet na te 18 ale Wiola jest dużo lepsza...jeśli chodzi o taniec a to chyb a o to chodzić powinno.co do Marcina...też mu odrobinę do niej brakowało choć to raczej on powinien walczyć z nią o zwycięztwo Odpowiedz Link Zgłoś
lineczkaa Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 13:20 Ja moment ogłoszenia zmiany zasad przegapiłam. A jak to się stało, że chłopcy, przepraszam młodzi mężczyźni, musieli walczyć o finał a Wiola już tam była. Z marszu przeszła, czy wcześniej było jakieś głosowanie? Trafiłam na walkę chłopaków, stąd nie wiem skąd w finale Wiola. Odpowiedz Link Zgłoś
johana19 Lineczkaa 04.12.08, 13:31 No właśnie było prawie tak, jak napisałaś. Przez tą zmianę zasad ogłoszoną w odcinku finałowym. Zadecydowano bowiem, że o główną nagrodę powinni konkurować ze sobą chłopak i dziewczyna. Tym sposobem Wiola dostała miejsce w finale z marszu, a chłopaki musieli konkurować ze sobą o to, kto z nią w tym ścisłym finale zatańczy. Widzowie wysyłali na nich sms`y i zdecydowali. Potem dopiero był "ścisły" finał czyli Wiola i Gabryś, który wygrał w sms`ach z Marcinem. Jak dla mnie te zasady są mocno naciągane i niesprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Bo w tym chorym kraju.. 04.12.08, 15:55 ...wiele jeszcze wody w Wiśle musi upłynąć, zanim kobieta bez chociażby minimalnej pomocy, jeśli za taką uznamy zmianę reguł, będzie w stanie pokonać buzujących testosteronem byczków. Pewnie i tak by wygrała, bo żaden z panów nie robił oszałamiającego wrażenia, ale gdyby miał się powtórzyć scenariusz z poprzednich edycji i sukces kolejnej "Gleby" albo jakiegoś kolejnego Akrobaty, to naprawdę lepiej, że umozliwiono wygranie rzeczywiscie najlepszemu zawodnikowi Nareszcie nagrodzono taniec... Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: Bo w tym chorym kraju.. 04.12.08, 16:43 No już takie głupoty napisałaś, że tylko siąść i płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: Bo w tym chorym kraju.. 04.12.08, 18:54 a mnie wkurzyło, że najpierw Gabryś miał nr 1 w pierwszym głosowaniu, a potem miał nr 2, a nr 1 trafił się...Wioli. Też uważam, że to przekręt. Z góry ustawili, że musi wygrać Wiola. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Bo w tym chorym kraju.. 04.12.08, 19:32 To, że czegoś nie zrozumiałaś nie oznacza zaraz, że jest głupotą, skarbie Wyjaśnię, więc..pozwolisz, że powstrzymama sie od duzych liter, bo to niemile widziane na forum. W naszym kraju kobiecie ciężko przebić się w konfrontacji z facetami. Skoro ściągnieto zasady z innego kraju widać tam tez zauwazono, że wygrywaja faceci- czy dlatego, że są lepsi? A guzik, dlatego, że telefony ukupują rozhisteryzowane małolaty, które tak sie znaja na tańcu, jak Hojarska na modzie. Aby więc nie powtarzać porażek w stylu naszego "Gleby", cieszy mnie, że wprowadzono takie zasady i nie ma to nic wspólnego z przekrętem, czyli twoja spiskową teorią, tylko jest rozsądnym podejściem do sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Bo w tym chorym kraju.. 04.12.08, 19:43 kali_pso napisała: > W naszym kraju kobiecie ciężko przebić się w konfrontacji z > facetami. Skoro ściągnieto zasady z innego kraju widać tam tez > zauwazono, że wygrywaja faceci- czy dlatego, że są lepsi? > A guzik, dlatego, że telefony ukupują rozhisteryzowane małolaty, > które tak sie znaja na tańcu, jak Hojarska na modzie. Czyli porażka kobiety jest winą też kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 17:21 Dla tych, którzy nie słuchali: zasadę rywalizowania dziewczyny z chłopakiem przeniesiono wprost z innych krajów. Ujednolicono zasady zgodnie ze zwyczajami międzynarodowymi. Dla niedowiarków: Wiola jest drugą na świecie dziewczyną, która wygrała YCD. Można być więc pewnym jej kolosalnej przewagi, bo głównie głosują dziewczynki na swoich ulubieńców płci męskiej. Dla niemyślących: w finale nigdy nie będzie trzech przedstawicieli tej samej płci, bo zawsze odpada para, oprócz półfinału, więc w finale jest zawsze jest 2+1 Dla "to-niesprawiedliwe": sprawiedliwe jak najbardziej, bo właściwie gdyby trzymać się zasad obowiązujących we wszystkich odcinkach, z Adą powinien odpaść chłopak i w finale byłoby tak jak było. Jasne? WIOLA RULES!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 21:32 kra123snal napisała: > Dla "to-niesprawiedliwe": sprawiedliwe jak najbardziej, bo właściwie > gdyby trzymać się zasad obowiązujących we wszystkich odcinkach, z > Adą powinien odpaść chłopak i w finale byłoby tak jak było. > > Jasne? No i o to właśnie chodzi. Jeśli miał być w finale chłopak i dziewczyna, to chłopak powinien odpaść razem z Adą. Dzięki temu w finale każdy miałby równe szanse. Poczytaj sobie wcześniejsze posty o dwukrotnym wysyłaniu smsów tego samego dnia itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 21:34 no ale co z tego, że jednego dnia? Tydzień wcześniej te 3,66 miałoby jakąś inną wartość emocjonalną? Odpowiedz Link Zgłoś
taleksander Re: You can dance - przekręt 04.12.08, 21:38 No chyba by miało skoro nie tylko ja uważam, że to "niesprawiedliwe". Odpowiedz Link Zgłoś