gagunia 05.12.08, 23:22 mam na myśli konkretny kawałek/utwór/piosenkę? ja właśnie odpaliłam na repeat creep radiohead..... jeden z moich najlepszych we wszechświecie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maga_luisa Re: jaka muza was kręci? 05.12.08, 23:26 A widziałaś "Rikszarza", w którym ten kawałek występował? Czad !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: jaka muza was kręci? 05.12.08, 23:27 Nie widziałam, ale poszukam z przyjemnością w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
kichigai_ushi z tych na biezaco? 05.12.08, 23:29 non stop 'kino' the knife, a ze starszych zaucha 'bylas serca biciem' oraz 'lets dance' bowiego. kocham te kawałki i juz Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: z tych na biezaco? 05.12.08, 23:32 ooo, to też moje ulubione- "bylaś serca biciem" - to jest klasyka na maksa. Mam dreszcze jak to słyszę. Let's dance kojarzy mi się z "dziećmi z dworca zoo.." Jakies takie smutne klimaty, ale tez bardzo lubię. Odpowiedz Link Zgłoś
broceliande Re: z tych na biezaco? 05.12.08, 23:39 Łał, uwielbiam "Let's dance" Miło spotkać kogoś, kto też Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: jaka muza was kręci? 05.12.08, 23:36 Mnie, gagunia, chyba podobne, co ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
iwi.k1 OT do Morgen 06.12.08, 20:57 No i zrobiłaś to... mam na myśli sygnaturkę. Rany julek, chyba przestanę Cię lubić Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: jaka muza was kręci? 05.12.08, 23:36 jeszcze muszę dodać z nowoczensnej muzy: Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love normalnie leżę i sie poddaję. sharon mnie rozklada na łopatki... Odpowiedz Link Zgłoś
mandziola Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 00:18 Maetallica, cała - paradise lost tez w zasadzie cały. Gunsi bez ostatniej płyty bo jest cienka, rammstain bez wyjatku Odpowiedz Link Zgłoś
mandziola Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 00:23 Z pojedyńczych np. tusdays gone, enter sandman Metallica, Du hast, Moscow Rammstein. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_zuzu Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 00:31 Hess is More - Yes Boss.. uwielbiam.. Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Czepiam się :D 06.12.08, 00:30 To ja się przyczepię Nie można napisać muzyka? Die literki więcej, a jak ładnie wygląda... Bo "muza" to jednak coś zupełnie innego: pl.wikipedia.org/wiki/Muza To tyle w temacie upraszczania i zubożania polskiego języka. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Czepiam się :D 06.12.08, 00:41 Zaparz sobie herby z cytrą i oddychaj głęboko Odpowiedz Link Zgłoś
graue_zone Re: Czepiam się :D 06.12.08, 00:43 Eee, to pewnie dlatego, że robię korektę tłumaczenia i szlag nie trafia od różnych "fantastycznych" tworów językowych i gramatycznych. I nie mogę iść spać tylko czytam te bzdety. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Czepiam się :D 06.12.08, 19:36 Eee, herbatka z cytrą tu nic nie da. Mnie bardzo razi coś takiego u osoby powyżej 14 roku życia. Takie stylizowanie się na siłę na cool luzaka/luzaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gagunia Re: Czepiam się :D 06.12.08, 07:35 wiem, wiem, jestem w tym mistrzem, co niekoniecznie sobie chwalę Na studiach też się mnie wykładowcy zawsze czepiali za rurki zamiast pipet, szklanki zamiast zlewek itp itd. No, ale taki już mój urok Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Czepiam się :D 06.12.08, 19:29 wiesz, gagunia.... młodzież w szkole to jeszcze może sobie pozwolić na takie niedbałe gadanie, ale jak człowiek podejmuje pracę, wychowuje dzieci - to zazwyczaj wiele zależy od dobrej komunikacji - dlatego warto dbać o precyzyjne i jasne formułowanie wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Czepiam się :D 06.12.08, 19:18 graue_zone dziękuję Ci za ten post! to samo chciałam napisać autorce wątku, skoro Ty zrobiłaś to pierwsza to ja tylko wyrażam swoje poparcie! Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 01:08 Rozrzut mam ogromny Ozzy, Metallica, Iron Maiden, The Cury, Rush, Guns N’ Roses, Evanescence, Björk, Simon & Garfunkel, Red Hot Chili Peppers, Elton John, Roberta Flack, Kate Bush, Diana Krall i wiele, wiele innych z muzyką poważną włącznie. Generalnie jestem uzależniona od muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 01:44 Jest tyle utworków, że ciężko mi wybrać, ale niech będzie np. Placebo pl.youtube.com/watch?v=5o5xItd0Zjk Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 01:58 Baardzo różna. Od tego (no nic nie poradzę, że kocham anime. każde): www.youtube.com/watch?v=FQ0uq-UgznI www.youtube.com/watch?v=P6Kf545Kg4s do tego: www.youtube.com/watch?v=QoSIuaczGN0 A generalnie to najbardziej kręci mnie CISZA. Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 12:40 Mnóstwo, właściwie każda muzyka, która mnie kręci obecnie jest tak od siebie różna, że sama się dziwię Chyba chodzi o to, że jak coś jest dobre, to takie jest niezależnie od gatunku Odpowiedz Link Zgłoś
blanka_32 Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 13:37 Nie mam konkretnej piosenki, która lubie. Każda muzyka ma w sobie to coś, ale najmniej podoba mi się metal, Gustuje za to w klasycznej Odpowiedz Link Zgłoś
iskierka40 [...] 07.12.08, 10:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina.x Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 14:04 Mój ulubiony kawałek to Telepopmusic - Breathe, mogę słuchać non stop uk.youtube.com/watch?v=JdUpxch4F8M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
hratli Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 19:27 jest tego troche wiekszosc utworow metalliki, u2, rhcp, limp bizkit konkretniej to np "I've got you under my skin" wykonanie sinatry i bono, "hold on" limp b., india arie "ready for love" i bardzo bardzo: "llorando por tu amor". Odpowiedz Link Zgłoś
igusiak Re: jaka muza was kręci? 06.12.08, 22:24 jaram się od kilku dni (biodra się same zaczynają przy tym kołysac )-> pl.youtube.com/watch?v=o9aw_GqLIOM spokojnie,nastrojowo i z pazurkiem-> pl.youtube.com/watch?v=VbnvqCqz7_k The Kooks - Seaside luuuźna piosenka -> pl.youtube.com/watch?v=uwrq2o6Woiw The Kooks - Ooh La hardcore (+ ZAJE**STY teledysk!!) -> pl.youtube.com/watch?v=X75on4NW4vo Dancing Cyprine" Omaha Bitch by Ces Messieurs (from LA) chilloucik -> pl.youtube.com/watch?v=IakDItZ7f7Q Coldplay - Violet Hill no i totalny hicior po prostu orgazmo z każdym dźwiękiem :p -> pl.youtube.com/watch?v=AuK2A1ZqoWs Flobots - Handlebars Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Kocham to! 07.12.08, 09:36 www.youtube.com/watch?v=po09lcDxXIA&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
19_sierpniowa Re: Kocham to! 07.12.08, 09:58 moja mama tez uwielbia buena viste a cesarii evorze po koncercie w wawie kiedys powiedziala Te Quiero gotan project tez poslucha.. Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 09:46 Sporo tego. Głównie rock i metal. Ostatnio wciąż wałkuję System of A Dawn (Toxic City - miodzio - właśnie w tej chwili słucham) i Panterę (Cementery Gates) pl.youtube.com/watch?v=IJmt3dr9XYQ pl.youtube.com/watch?v=BwdB9EvHUyk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
exylia Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 09:49 Jak mogłam zapomnieć o najlepszym? pl.youtube.com/watch?v=ZE7VwuJqApI&feature=related to mój numer 1 (przynajmniej w ostatnim tygodniu) Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 10:09 największe emocje wywołują we mnie piosenki QUEEN, przy "love of my life" czy these our days..." sciska mi gardło. Pozostałe ich piosenki tez sa super ale już nie bedę wymieniać.. Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 10:46 INXS pl.youtube.com/watch?v=KSWBlkXGXTE pl.youtube.com/watch?v=TpYemelPItk Rammstein pl.youtube.com/watch?v=bbUej2HRKaY&feature=related I ten też....już niedługo pl.youtube.com/watch?v=J5yV8R39sRM Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 11:28 ja tez jak raz radiohead: Idiotique i Where I the end you begin beda zdecydowanie grane na moim pogrzebie Odpowiedz Link Zgłoś
katia.seitz Re: jaka muza was kręci? 07.12.08, 12:52 Jeśli Radiohead, to koniecznie musi się tu pojawić "Wolf at the door"... "Creep" też uwielbiam. No i nieśmiertelny REM. Jak mam fazę upijania się (muzyką) na smutno, to sobie puszczam "I'll take the rain", ale uwielbiam też "Country Feedback", "Drive", "Nightswimming"... W zasadzie mogłabym tak wymienić kolejnych 20 kawałków... Odpowiedz Link Zgłoś