Dodaj do ulubionych

Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyście

11.01.09, 10:38
zobaczyć Ja (na dzień dzisiejszy) chciałabym zwiedzić Zieloną Górę,
Olsztyn i Sosnowiec. Bardzo jestem ciekawa jak tam jest.
Obserwuj wątek
    • lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:41
      Gdańsk, Wrocław, Kraków ... wiecznie się tylko po ichniejszych
      dworcach poniewieram tongue_out
      • kropkacom Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:43
        Wrocław, Kraków, Olsztyn. Bo zwiedzanie przejazdem się nie liczy smile
      • sir.vimes Gdańsk koniecznie trzeba 11.01.09, 11:05
        i najlepiej z dziećmi. Nie znam dziecka któremu by się tam nie podobałosmile
        • lila1974 Re: Gdańsk koniecznie trzeba 11.01.09, 11:09
          Jestem również o tym przekonana, że warto smile
      • exmaas Szklarska Poreba,Sandomierz,Krakow 11.01.09, 12:25
    • aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:47
      Zieloną Górę,
      > wlasnie, nigdy tam nie bylamsad I chyba tyle, reszte Polski mam w
      miare dobrze obcykana, bo ojciec mnie ciagal od malenkosciwink
      • aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:51
        aha, 3 mialy byc. To jeszcze Sandomierza nie widzialam, a ponoc
        piekny i Jeleniej Gorysmile
        • lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:10
          Sandomierz potwierdzam - przepiękny - on sam, jak i widok na Wisłę
    • sir.vimes Kalisz, Włocławek, Kielce 11.01.09, 10:47
      W Kielcach byłam jako dziecko - nic nie pamiętam. Kalisz widziałam przejeżdżając
      - zapowiadał się ciekawie.
      • lila1974 Re: Kalisz, Włocławek, Kielce 11.01.09, 10:49
        Kalisz warto!
        • sir.vimes Z pociągu wygląda super:) 11.01.09, 10:51
          Coś tam polecasz? Jakieś knajpki, zabytki, kamieniczki, parki?
          • lila1974 Re: Z pociągu wygląda super:) 11.01.09, 10:52
            Uwielbiam kaliskie stare miasto (ja szczecinianka więc tak dokładnie
            nazw zabytków nie podam) smile
            • jk3377 a ja kaliszanka i tez polecam:)))))))))) 11.01.09, 21:20
              baszta dorotka,park miejski,zawodzie...etc.
    • madameblanka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:48
      Nowy Jork. Acha, to nie w Polscesmile
      Jakoś mnie nie ciągnie, nie wiem jakiś cham nie okrzesany jestem albo co bo
      kompletnie nie interesują polskie miasta, ich zabytki itepe.
      • sir.vimes Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:49
        Może zacznij jeździć po Polsce - sama przekonasz się, ze sporo ciekawych rzeczy
        można zobaczyć.
        • lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:53
          Taki Sandomierz na ten przykład tongue_out
        • madameblanka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:59
          jeździłam troche i najbardziej podobały mi sie takie małe miasteczka jak
          Mikołajki. Lubie sie w nich zatrzymywać, po drodze,nie wiem dlaczego.
          • sir.vimes A no sama widzisz 11.01.09, 11:08
            jak będziesz miała okazję - polecam Nałęczów, Żyrardów, Strzelno, Łęczycę,
            Zamość. To są mniejsze miasta, niektóre to małe miasteczka - zobaczyć warto.
            • echo1111 Re: A no sama widzisz 11.01.09, 11:18
              Nałęczów jest naprawdę wart zobaczenia. Niewielkie ale niezwykle
              klimatyczne miasteczko.
            • lila1974 sir 11.01.09, 11:21
              Jak już zawitasz do kalisza, to jeszcze wdepnij do pobliskiego
              Gołuchowa
              • sir.vimes Re: sir 11.01.09, 11:37
                A co tam jest? smile)
                • lila1974 Re: sir 11.01.09, 11:58
                  Przepiękny, duży park i zamek izabeli czartoryskiej ... park
                  przechodzi w las, a w nim są stanowiska żubrów, dzików, danieli
    • angazetka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:50
      Wrocław, Poznań, Gdańsk (w tym ostatnim niby raz byłam, ale za
      krótko).
    • moofka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:51
      gdansk, olsztyn, jelenia gora
      • deodyma Re: jelenia gora, kraków 11.01.09, 10:54
        maz ma rodzine w obu miastach, ale jakos nie mialam okazji tam bycsmile sama jestem
        rodowita olsztyniankasmile
    • dirgone Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:54
      Poznań i Kraków (w pierwszym byłam raz i dawno, w drugim wiele razy, ale kilka
      lat temu). Trzecie nie przychodzi mi do głowy.
    • majmajka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:58
      Torun, Wroclaw, Warszawa.
    • mearuless krakow, wroclaw, sopot 11.01.09, 11:01
      zakopanesmile
    • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:16
      Bolków, Brzeg i Nysa smile
      • roksanaa22 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:23
        A co w tym Bolkowie chcialabyś zobaczyć???
        • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:33
          zamek
          generalnie mam ochotkę na Dolny Śląsk i okolice, za wyjątkiem Wrocławia, który
          mi się kompletnie nie podobał
          • lola211 Re: A propos Wrocka 11.01.09, 18:32
            A konkretnie co Ci sie nie podobalo we Wrocku,mozesz napisac?

W Krakowie nie bylam, wiec chetnie bym odwiedziła.
            A poza tym - srednio mnie ciagnie do duzych polskich miast , wole
            poznawac prowincje.
    • orissa Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:24
      Nie będę zbytnio oryginalna - Kraków, Wrocław, Poznań.
      W Gdańsku mieszkam od urodzenia, ale z chęcią też bym porządnie pozwiedzała.
    • mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:25
      Lublin Zamość i Kraków.
      A w Olsztynie mieszkałam. Ładnie jest smile
      • patrice7 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:30
        Gdańsk, Toruń, Warszawa
      • setia Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 13:12
        mathiola napisała:

> Lublin Zamość

oo, widzę, że Cię kręcą nasze wschodnie klimatywink no to zapraszamsmile
    • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:47
      Ludzie, w Olsztynie nie ma NIC ciekawego uncertain.
      Paskudna, duża wiocha wink

Ja lubię Wrocław i południowy wschód (Kazimierz, Sandomierz, Zamość
      itd).
      • echo1111 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:53
        Kazimierz, Sandomierz, Zamość - masz rację są piękne i pełne uroku.
        Ale jeszcze bardziej podoba mi się Nałęczów.
        A co do Olsztyna to słyszałam ze to piękne miasto pełne zieleni,
        położone wśród jezior.
        • mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:10
          z tymi jeziorami to bujda, nie widać ich tak normalnie, trza dojechać big_grin
          • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:25
            Dokładnie.
            Jeziora sa na obrzeżach Olsztyna.
            • mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:41
              Po jezioro w mieście to do Ostródy trzeba jechać. Tam jest dokładnie na środku
              miasta smile
              • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:49
                W drugą stronę, w Mrągowie, są nawet 3 wink
              • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:49
                I w Iławie, i w Szczytnie.
      • mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:08
        > Ludzie, w Olsztynie nie ma NIC ciekawego uncertain.
        > Paskudna, duża wiocha wink

Nieprawda smile Jest dużo zaułków, które wspominam z rozrzewnieniem. No i Stare
        Miasto....
        • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:24
          Stare Miasto to teraz nowe miasto ze sklepami.
          Nigdy zreszta nie bylo ciekawe - co jest ciekawego w jednej
          uliczce? uncertain
          Znam Olsztyn dobrze, meza stamtad mam i naprawde nie wiem, co tam
          mozna zwiedzac.
          • mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:53
            dawno nie było mnie tam, wiem, że się pozmieniało, niekoniecznie na korzyść. Już
            otwarcie centrum handlowego z multipleksem jakoś mi ten Olsztyn popsuło wink
            Ja też mam męża poniekąd stamtąd, sama mieszkałam tam kilka lat, studiowałam,
            urodziłam dziecko.... Mam sentyment do tego miejsca. Chociaż wrócić tam bym nie
            chciała.
            • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:50
              Mój Młody też się tam urodził smile.
              Ale mi się Olsztyn nigdy nie podobał, sentymentu wiec nie mam.
              Jeżdzę, bo muszę wink, znam trzy ściezki na krzyz (te najbardziej
              potrzebne) i wiecej nie potrzebuję smile.
      • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:08
        glupoty opowiadasz erinsmile urodzilam sie i wychowalam i zylam w Olsztynie blisko
        32 lata. od dwoch mieszkam w Braniewie i tutaj naprawde oprocz ogrodu
        zoologicznego, nic nie ma. fakt, miasteczko male, spokojne niebrzydkie, ale jak
        dla Ciebie Olsztyn to duza i paskudna wiocha... przenies sie tu, gdzie ja
        mieszkam, to wtedy pogadamy. gdyby moj maz nie pracowal tutaj od 7 lat, nie
        mielybysmy tutaj mieszkania a Wolsztynie nie polikwidowaliby jednostek
        wojskowych, gdzie moj maz pracowal, to gwaramtuje Ci, ze w zyciu bym sie z
        Olsztyna nie wyniosla.
        • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:10
          mialo byc w Olsztyniesmile
        • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:16
          Moje odczucia nie moga byc glupotami smile
          Wymien mi kilka ciekawych miejsc do odwiedzenia w Olsztynie (poza
          planetarium i zamkiem - gdzie to pierwsze raczej na urode Olsztyna
          nie wplywa).
          Nie twierdze tez, ze Olsztyn to najbrzydsza wiocha w Pl. Faktem
          jednak jest, ze malo atrakcyjne to miasto.
          • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:24
            moze dla Ciebie jest malo atrakcyjne, ale jak juz napisala, nie bylas jeszcze
            chyba w miasteczkach, gdzie naprawde nie ma kompletnie nic. tu, gdzie obecnie
            mieszkam, nawet do kina isc nie mozna, bo zeby w ogole puscili seans, musi byc
            najmniej 10 osob. jak chcesz sie pobawic, rozerwac, jedziesz 40 kilosow do
            Elblaga, albo 100 kilosow do Olsztyna. nawet Zoo jest zamkniete o tej porze roku
            i otwieraja je dla zwiedzajacych dopiero na wiosne. nie masz jezior, jak
            Olsztyniesmile najblizsza woda dopiero we Fromborku, albo Nowej Paslecesmile basenu
            tutaj nie ma a najblizszy dopiero w Elblagu... tutaj tego po prostu nie ma i
            trzeba zyc. czlowiek do wielu rzeczy sie przyzwyczaja, jesli musi. ale zebys to
            zrozumiala, musialabys tutaj po prostu zamieszkac. a watpliwe, zebys chcialasmile
            • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:36
              A skąd takie przypuszczenia, ze nie bylam w malych miasteczkach?
              Wychowalam sie w malym, mazurskim miasteczku i wiem, jak to wyglada.
              Co nie znaczy, ze kazde duze miasto ma mi sie podobac. Uć np. tez mi
              sie średnio podoba. I Rotterdam też średnio wink.
              • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:39
                A mi się Uć podoba smile
                Braniewo zresztą też.
                • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:40
                  Głupoty opowiadasz wink
                  • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:47
                    och!-olera wink
                    A propos Braniewa, najfajniejszy był tam outlet o nazwie 'Defekt' i pizzeria
                    zaraz koło więzienia. Kosmetyczkę też mają niezłą, odradziła mi zakręcenie rzęs
                    na stałe. No i zajebiaszcze klapki mam stamtąd, więc nie dam na Braniewo złego
                    słowa powiedzieć ;p
                    A Uć lubię, bo tak smile
                    • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:49
                      Tia, w moim rodzinnym miescie był 'tani armani' smile
                      A w Iławie, na murach wiezienia, widziałam 'dorabianie kluczy'.
                      Ja Uć lubię tylko dlatego, ze to najblizsze mnie miasto, gdzie graja
                      siatkarze (reprezentacja w sensie smile).
                    • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:42
                      Braniewo nie jest takie zle, ale tak sie sklada, ze atrakcji o tej porze roku
                      nie ma tutaj zadnych. latem to chyba tylko dni Braniewa na amfiteatrze w
                      zeszlym roku byly i to wszystko. do kina nie pojdziesz, bo nie wiesz, czy na
                      seans sie w ogole zalapiesz. a wyjscia np do kina bardzo mi brakuje. w taki
                      dzien, jak ten, to tylko na spacer mozna wyjsc, obejsc w 30-45 minut miasto
                      dookola i do domu. ale coz. takie zycie.
                      • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:44
                        To zależy, co kto lubi. Do kina chodzę z rzadka, imprez zbiorowych nie cierpię.
                        Jeśli tylko jest biblioteka i dostęp do netu, da się przeżyć ;p
                        • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:36
                          no wiesz, ja do kina tez nie buegalam codziennie, ale od czasu do czasu
                          wyskoczylo sie na jakis film. do biblioteki tez chadzam, bo czytac bardzo lubie.
                          a co do netu, to ilez mozna przy nim siedziec? fakt, ze nawet tutaj nie nudzi mi
                          sie zbytnio, bo ja z tych osob, ktore zawsze znajda sibie jakies zajecie. ale
                          tych paru rzeczy, do ktorych w Olsztynie przywyklam, jednak brakuje.
                          • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:36
                            Kino czy biblioteka to nie są atrakcje OLSZTYNA, tylko wiekszego
                            miasta.
                            Tak wiec moje pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi smile
                            • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:43
                              jesli ktos nie potrafi znalezc sobie na codzien jakiegos sensownego zajecia, to
                              zawsze bedzie sie nudzilsmile nawet wtedy, gdy w miejscu, gdzie sie znajduje,
                              bedzie tych atrakcji na peczkismile
                              • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:47
                                Tia, fajny unik. Szkoda, że nieskuteczny wink
                                • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:51
                                  unik powiadaszsmile chyba raczej prawda nie zaden uniksmile nudza sie tylko ludzie
                                  nudni i tylesmile
                                  • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:53
                                    W ktorym miejscu powiedzialam o nudzeniu sie w Olsztynie?
                                    Zapytałam, co dla TURYSTY (ktory z zalozenia chce ogladac i
                                    zwiedzac) jest w Olsztynie ciekawego.
                                    • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:06
                                      nie musialas o tym pisacsmile Olsztyn to paskudna i duza wiocha, gdzie nie ma
                                      zadnych atrakcji, wiec to chyba logiczne, ze w Olsztynie jest nudnosmile a jak
                                      myslisz? gdzie turysta wybierze sie np latem w Olsztynie? na Starowke, nad
                                      jeziora ( latem), do obserwatorium, planetarium... a olsztynskie lato
                                      artystyczne? no, ale nie ma sensu juz dluzej o tym pisacsmile bo i coz to za
                                      atrakcjesmile
                                      • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:10
                                        deodyma napisała:

> nie musialas o tym pisacsmile

A Ty nie musisz dopowiadac do moich postow czegos, czego w nim nie
                                        ma.
                                        Mi sie Olsztyn nie podoba, turystycznie jest zaden - ale sie w nim
                                        nie nudze. Tyle, ze ja nie jezdze tam turystycznie - jakbym
                                        jezdzila, to po 3 godzinach bym sie zwijała.
                                        Starowka i planterium to atrakcje, o ktorych ja pisalam smile. Prosiłam
                                        o inne. Widać problem z nimi.

No nic, to Ty chcesz na siłe udowodnic, ze Olsztyn jest ciekawy.
                                        Kiepsko Ci wychodzi.
                                        • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:18
                                          i raczej nie wyjdzie, poniewaz z gory zakladasz, ze tam zadnych atrakcji nie
                                          masmile wiec to chyba z mojej strony jest bez sensu bo czego nie napisze, to zadna
                                          atrakcjasmile dlatego tez ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu. ja mam swoje
                                          zdanie, a Ty swoje i niech tak zostaniesmile
                                          • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:19
                                            No nie, ja jestem bardzo otwarta na argumenty - o ile ktos jakies
                                            ma wink
                                            Ty piszesz o ŻYCIU w Olsztynie (vide argument o napływie
                                            mieszkancow), ja pisze o Olsztynie jako miejscu turystycznym.
                                          • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:19
                                            No nie, ja jestem bardzo otwarta na argumenty - o ile ktos jakies
                                            ma wink
                                            Ty piszesz o ŻYCIU w Olsztynie (vide argument o napływie
                                            mieszkancow), ja pisze o Olsztynie jako miejscu turystycznym.
                                          • ib_k deodyma 12.01.09, 11:26
                                            to mnie uświadom jakie w Olsztynie są atrakcje dla turystów, w necie niewiele znalazłam a muszę tam jechać i jeszcze ludziom pokazywać
                          • kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:49
                            Ja piszę tylko o SWOICH potrzebach. Czytam, grzebię w necie, pracuję na kompie,
                            fotografuję - nawet Braniewo mi niestraszne.
                            A Warszawa mnie męczy i w sumie nie oferuje mi niczego szczególnego
                            (przypominam: zgodnie z MOIMI potrzebami). Ot, wiocha, trochę większa od Olsztyna ;p
                            • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:52
                              no jsli chodzi o Warszawe, to nie chcialabym tam mnieszkac, jak dla mnie za duze
                              miasto.
              • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:37
                niestety, zycia w miescie, gdzie mieszkam obecnie, nie da sie porownac do zycia
                w Olsztynie. taka prawda. no, ale jak dla Ciebie Olsztyn to paskudna duza wiocha...
                • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 16:34
                  deodyma napisała:

> no, ale jak dla Ciebie Olsztyn to paskudna duza wiocha...

To co?
                  • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:30
                    jak to co? Olsztyn moze Ci sie nie podobac, ale nie pisz, ze nie ma tam zadnych
                    atrakcji.
                    • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:32
                      W moim odczuciu - nie ma.
                      Wymień mi ich kilka, proszę (poza tymi, o ktorych napisalam).
                      Co mialoby turyste sklonic do spedzenia tam kilku dni?
                      • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:40
                        skoro wedlug Ciebie nie ma atrakcji w Olsztynie, to po co mam Ci je wymieniac?
                        przeciez to bez sensu... szkoda klawiatury i to tyle z mojej strony na ten
                        temat. jakis czas temu jedna z babek, ktore znam , spotkala sie z opinia, ze
                        Gdansk to wiocha. ludziom nie dogodzisz.
                        • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:50
                          Bo może o czymś nie wiem?
                          Bo skoro kontrujesz może stwierdzenia, ze Olsztyn jest mało
                          atrakcyjny, to powinnas miec je jakos uzasadnione.
                          • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:07
                            no chyba jednak nie wieszsmile
                            • e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:11
                              To mnie uswiadom.
                              • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:18
                                napisalam wyzejsmile
          • mathiola Olsztyn...... 11.01.09, 20:12
            Miasto nie musi mieć całej masy miejsc godnych zwiedzenia, by było dla kogoś
            atrakcyjne.
            Dla mnie atrakcyjna jest ulica Dąbrowszczaków, którą spacerowałam w letnie
            wieczory. I Park ciągnący się od Kołobrzeskiej przez pół miasta, po którym
            godzinami łaziłam z wózeczkiem. I cukiernia na ulicy Kościuszki, w której
            kupowałam ciacha, kiedy szłam do domu. I Okrąglak, z którym łączy mnie wieeeele
            wspomnień. I taka ławeczka na placu (zapomniałam jakim), na której
            przesiadywałam. I Pub Vegas, którego już nie ma, podobnie jak wielu innych
            miejsc i ludzi.... Bo ludzie uciekają stamtąd niestety. Z biedy. Teraz znajomych
            z Olsztyna nietrudno spotkać przypadkiem na warszawskich ulicach smile)
            • deodyma Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:29
              mathiola, ludzie to na ogol uciekaja z malych miasteczek. a Olsztyn jest jednym
              z miast, gdzie liczba mieszkancow wzrasta, nie maleje. czyli chyba tak zle tam
              nie jest.
              • e_r_i_n Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:34
                Olsztyn to nie jest małe miasteczko. To jest miasto wojewódzkie, z
                uniwersytetem. Wiec raczej nie dotycza do 'trendy' spotykane w
                miescinach z liczba mieszkancow rzedu 15 tys.
                • deodyma Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:45
                  pisz sobie, co chcesz. gdyby w Olsztynie bylo tak bardzo zle, ludzie by uciekali
                  stamtad, gdzie pieprz rosnie. skoro jednak jest to jedne z misat, gdzie liczba
                  mieszkancow wzrasta, jak juz pisalam, to chyba jednak nie jest tak w tym
                  Olsztynie zlesmile jesli o mnie chodzi, wiem jedno, gdybym nie musiala, na pewno
                  bym stamtad nie wyjechala.
                  • mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:48
                    < gdybym nie musiala, na pewno
                    > bym stamtad nie wyjechala.

To właśnie dotyczy większości. Oni nie wyjeżdżają, bo chcą, tylko muszą.
                  • echo1111 Re: Olsztyn...... 12.01.09, 12:59
                    Dyskusja na temat Olsztyna się mocno rozwinęła, tym bardziej mam
                    ochotę go obejrzeć i przekonać się kto ma rację smile
                    A to że z jakiegoś miasta ludzie masowo emigrują nie oznacza wcale
                    ze miasto jest nieatrakcyjne tylko ze kiepsko tam z pracą.
                    • mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 13:55
                      A to że z jakiegoś miasta ludzie masowo emigrują nie oznacza wcale
                      ze miasto jest nieatrakcyjne tylko ze kiepsko tam z pracą.

no dokładnie. Praca... perspektywy... jakość życia. Nie atrakcyjność miasta smile
              • mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:47
                nie znam statystyk, może ogólnie wzrasta (bo z małych miejscowości przyległych
                przyjeżdżają??) ale wiem, że nasi znajomi uciekli w 80%
    • lila1974 Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 11.01.09, 11:52

img18.imageshack.us/img18/9199/szczecinfoto612xc.jpg
      www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/t/The_tall_ships_races.jpg
      www.cezaryskorka.pl/szczecin/pop/11.jpg
      www.mmszczecin.pl/rep/blog/142/27756.4.jpg
      farm4.static.flickr.com/3194/2299445309_6b1a21b96b.jpg
      • aniaop Re: Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 11.01.09, 11:56
        Ja bardzo lubie Szczecinsmile Podobaja mi sie zwlaszcza rondawink
        • lila1974 luknij tutaj :) 11.01.09, 12:00
          www.cezaryskorka.pl/szczecinzima/8.html
          • aniaop Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 17:56
            Bardzo fajna fotkasmile wlasnie pokazalam malzowi, bo on nigdy w
            Szczecinie nie byl, w przeciwienstwie do mnie. Moze sie wybierzemy
            na wiosne? Tylko kurcze daleko z tego Goleniowa...
            • lila1974 Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 18:00
              Oj, daleko ale dla chcącego nic trudnego ;>
              No i własnie - dlaczego nikt nie chce zobaczyć Goleniowa???
              • e_r_i_n Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 18:03
                I zółtego domu, obok którego stoi BMW wink
      • sir.vimes Byłam w Szczecinie, niejeden raz :) 11.01.09, 12:01
        • l.e.a Re: Byłam w Szczecinie, niejeden raz :) 11.01.09, 12:13
          Kazimierz, Toruń, Jelenia Góra
          • in-ca Re: Byłam w Szczecinie, niejeden raz :) 12.01.09, 13:43
            l.e.a. zapraszam, choć chyba niewiele jest tu do zwiedzania smile
      • blekitny.zamek Re: Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 13.01.09, 21:21
        Lila !

O to samo,chciałam zapytac,po przeczytaniu części wątku.
        Piękne zdjęcia,pięknego miasta.

pozdrawiam
    • kinga127 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:23
      Zobaczyć to chciałabym Wrocław, za to kocham Gdańsk i Zakopanesmile
    • elza78 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:33
      Wrocław, nastepne to Łuck - chociaz nie polski kiedys byl polski i moja babunia
      stamtad pochodzila smile
      Lublin.
    • 18_lipcowa1 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:40
      Kazimierza Dolnego bym chciala zobaczyc
      Wroclaw- bylam ale tylko przejazdem
      Warszawe tak powoli
      • mamamira Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:58
        Chciałabym zobaczyć jeszcze raz Kraków.
        • mamamira Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:01
          Za szybko wysłałam,na drugim miejscu Toruń,nie byłam jeszcze w Trójmieście
    • hexella Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:36
      nigdy nie byłam w Kazimierzu, a bardzo bym chciała, chociaż tam
      zdaje sie ciągle tłumy są.
      Gdańsk- byłam 2 razy, ale to mało...
      I Kraków mi się marzy tak złazić powolutku.
      I jeszcze duuuużo więcejsmile
    • marcelaga Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:36

• ania.silenter Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:47
      Wrocław, Szczecin (byłam przejazdem i niedosyt pozostał), Gdańsk.
      A tak w ogóle chciałabym porządnie zwiedzić Dolny Śląsk (oj, naczytałam się o
      wspaniałościach tego regionusmile), Trójmiasto, Mazury, Bieszczady...Polska jest
      taka piękna i różnorodna.
      • lila1974 Aniu zapraszam do siebie :) 11.01.09, 17:45

• ania.silenter Re: Aniu zapraszam do siebie :) 11.01.09, 18:22
          Żebyś się nie zdziwiła, Lila, jak kiedyś skorzystam z zaproszeniawink.
          • lila1974 Re: Aniu zapraszam do siebie :) 11.01.09, 19:51
            Będzie mi niezwykle miło Cię gościć smile
    • lolinka2 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:59
      Zamość i Sandomierz, a powinnam (z racji nazwiska) Kalisz.
    • frida-marzec08 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 16:10
      Zakopane, Krynica Górska, Kazik dln.
    • bswm Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 17:00
      Z Trójmiasta pochodzę i w nim mieszkam obecnie, więc nie wink
      W Krakowie swego czasu przez kilka lat bywałam po kilka razy do roku, w Toruniu
      też często, sporo jeżdzę po Polsce... Lublin mi się ogromnie podobał, a
      myślałam, że to raczej dziura.
      Wrocław polecam, bo piękny, nazywany polską Wenecją.
      Szczerze mówiąc to nie zastanawiałam się co bym jeszcze chciała zobaczyć.
      W Kazimierzu byłam, w Olsztynie i Ostródzie nieraz, do Zakopanego jadę za kilka
      dni wink
      Muszę pomyśleć bo nic mi nie przychodzi narazie do głowy.
      • arioso1 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:01
        Malbork,Kazimierz,i Wrocław-ale tylko na panorame Racławicką bym
        wpadła okiem rzucic.
        nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego?
        • bswm Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:05
          arioso1 napisała:

> nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego?

Chyba tylko zamek, ale warto zwiedzić.
          • aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:07

>
            > > nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego?
            >
            > Chyba tylko zamek, ale warto zwiedzić.

ten we Fromborku tez, chyba nawet ladniejszysmile
            • deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:09
              we Fromborku letem jest piekniesmile mieszkam tylko 9 km od Fromborka i czesto tam
              bywamsmile
    • malamadre Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:07
      Z tych, w których nigdy nie byłam a bardzo bym chciała: Malbork, Wrocław, Poznań.
      • sympatyczna1980 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:34
        Krakow, Wroclaw, Malbork
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka