echo1111 11.01.09, 10:38 zobaczyć Ja (na dzień dzisiejszy) chciałabym zwiedzić Zieloną Górę, Olsztyn i Sosnowiec. Bardzo jestem ciekawa jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:41 Gdańsk, Wrocław, Kraków ... wiecznie się tylko po ichniejszych dworcach poniewieram Odpowiedz Link Zgłoś
kropkacom Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:43 Wrocław, Kraków, Olsztyn. Bo zwiedzanie przejazdem się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Gdańsk koniecznie trzeba 11.01.09, 11:05 i najlepiej z dziećmi. Nie znam dziecka któremu by się tam nie podobało Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Gdańsk koniecznie trzeba 11.01.09, 11:09 Jestem również o tym przekonana, że warto Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:47 Zieloną Górę, > wlasnie, nigdy tam nie bylam I chyba tyle, reszte Polski mam w miare dobrze obcykana, bo ojciec mnie ciagal od malenkosci Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:51 aha, 3 mialy byc. To jeszcze Sandomierza nie widzialam, a ponoc piekny i Jeleniej Gory Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:10 Sandomierz potwierdzam - przepiękny - on sam, jak i widok na Wisłę Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Kalisz, Włocławek, Kielce 11.01.09, 10:47 W Kielcach byłam jako dziecko - nic nie pamiętam. Kalisz widziałam przejeżdżając - zapowiadał się ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Z pociągu wygląda super:) 11.01.09, 10:51 Coś tam polecasz? Jakieś knajpki, zabytki, kamieniczki, parki? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Z pociągu wygląda super:) 11.01.09, 10:52 Uwielbiam kaliskie stare miasto (ja szczecinianka więc tak dokładnie nazw zabytków nie podam) Odpowiedz Link Zgłoś
jk3377 a ja kaliszanka i tez polecam:)))))))))) 11.01.09, 21:20 baszta dorotka,park miejski,zawodzie...etc. Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:48 Nowy Jork. Acha, to nie w Polsce Jakoś mnie nie ciągnie, nie wiem jakiś cham nie okrzesany jestem albo co bo kompletnie nie interesują polskie miasta, ich zabytki itepe. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:49 Może zacznij jeździć po Polsce - sama przekonasz się, ze sporo ciekawych rzeczy można zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:53 Taki Sandomierz na ten przykład Odpowiedz Link Zgłoś
madameblanka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:59 jeździłam troche i najbardziej podobały mi sie takie małe miasteczka jak Mikołajki. Lubie sie w nich zatrzymywać, po drodze,nie wiem dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
sir.vimes A no sama widzisz 11.01.09, 11:08 jak będziesz miała okazję - polecam Nałęczów, Żyrardów, Strzelno, Łęczycę, Zamość. To są mniejsze miasta, niektóre to małe miasteczka - zobaczyć warto. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: A no sama widzisz 11.01.09, 11:18 Nałęczów jest naprawdę wart zobaczenia. Niewielkie ale niezwykle klimatyczne miasteczko. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 sir 11.01.09, 11:21 Jak już zawitasz do kalisza, to jeszcze wdepnij do pobliskiego Gołuchowa Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: sir 11.01.09, 11:58 Przepiękny, duży park i zamek izabeli czartoryskiej ... park przechodzi w las, a w nim są stanowiska żubrów, dzików, danieli Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:50 Wrocław, Poznań, Gdańsk (w tym ostatnim niby raz byłam, ale za krótko). Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:51 gdansk, olsztyn, jelenia gora Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: jelenia gora, kraków 11.01.09, 10:54 maz ma rodzine w obu miastach, ale jakos nie mialam okazji tam byc sama jestem rodowita olsztynianka Odpowiedz Link Zgłoś
dirgone Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:54 Poznań i Kraków (w pierwszym byłam raz i dawno, w drugim wiele razy, ale kilka lat temu). Trzecie nie przychodzi mi do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
majmajka Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 10:58 Torun, Wroclaw, Warszawa. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:16 Bolków, Brzeg i Nysa Odpowiedz Link Zgłoś
roksanaa22 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:23 A co w tym Bolkowie chcialabyś zobaczyć??? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:33 zamek generalnie mam ochotkę na Dolny Śląsk i okolice, za wyjątkiem Wrocławia, który mi się kompletnie nie podobał Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: A propos Wrocka 11.01.09, 18:32 A konkretnie co Ci sie nie podobalo we Wrocku,mozesz napisac? W Krakowie nie bylam, wiec chetnie bym odwiedziła. A poza tym - srednio mnie ciagnie do duzych polskich miast , wole poznawac prowincje. Odpowiedz Link Zgłoś
orissa Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:24 Nie będę zbytnio oryginalna - Kraków, Wrocław, Poznań. W Gdańsku mieszkam od urodzenia, ale z chęcią też bym porządnie pozwiedzała. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:25 Lublin Zamość i Kraków. A w Olsztynie mieszkałam. Ładnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
patrice7 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:30 Gdańsk, Toruń, Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 13:12 mathiola napisała: > Lublin Zamość oo, widzę, że Cię kręcą nasze wschodnie klimaty no to zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:47 Ludzie, w Olsztynie nie ma NIC ciekawego . Paskudna, duża wiocha Ja lubię Wrocław i południowy wschód (Kazimierz, Sandomierz, Zamość itd). Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 11:53 Kazimierz, Sandomierz, Zamość - masz rację są piękne i pełne uroku. Ale jeszcze bardziej podoba mi się Nałęczów. A co do Olsztyna to słyszałam ze to piękne miasto pełne zieleni, położone wśród jezior. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:10 z tymi jeziorami to bujda, nie widać ich tak normalnie, trza dojechać Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:25 Dokładnie. Jeziora sa na obrzeżach Olsztyna. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:41 Po jezioro w mieście to do Ostródy trzeba jechać. Tam jest dokładnie na środku miasta Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:49 W drugą stronę, w Mrągowie, są nawet 3 Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:49 I w Iławie, i w Szczytnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:08 > Ludzie, w Olsztynie nie ma NIC ciekawego . > Paskudna, duża wiocha Nieprawda Jest dużo zaułków, które wspominam z rozrzewnieniem. No i Stare Miasto.... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:24 Stare Miasto to teraz nowe miasto ze sklepami. Nigdy zreszta nie bylo ciekawe - co jest ciekawego w jednej uliczce? Znam Olsztyn dobrze, meza stamtad mam i naprawde nie wiem, co tam mozna zwiedzac. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:53 dawno nie było mnie tam, wiem, że się pozmieniało, niekoniecznie na korzyść. Już otwarcie centrum handlowego z multipleksem jakoś mi ten Olsztyn popsuło Ja też mam męża poniekąd stamtąd, sama mieszkałam tam kilka lat, studiowałam, urodziłam dziecko.... Mam sentyment do tego miejsca. Chociaż wrócić tam bym nie chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:50 Mój Młody też się tam urodził . Ale mi się Olsztyn nigdy nie podobał, sentymentu wiec nie mam. Jeżdzę, bo muszę , znam trzy ściezki na krzyz (te najbardziej potrzebne) i wiecej nie potrzebuję . Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:08 glupoty opowiadasz erin urodzilam sie i wychowalam i zylam w Olsztynie blisko 32 lata. od dwoch mieszkam w Braniewie i tutaj naprawde oprocz ogrodu zoologicznego, nic nie ma. fakt, miasteczko male, spokojne niebrzydkie, ale jak dla Ciebie Olsztyn to duza i paskudna wiocha... przenies sie tu, gdzie ja mieszkam, to wtedy pogadamy. gdyby moj maz nie pracowal tutaj od 7 lat, nie mielybysmy tutaj mieszkania a Wolsztynie nie polikwidowaliby jednostek wojskowych, gdzie moj maz pracowal, to gwaramtuje Ci, ze w zyciu bym sie z Olsztyna nie wyniosla. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:10 mialo byc w Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:16 Moje odczucia nie moga byc glupotami Wymien mi kilka ciekawych miejsc do odwiedzenia w Olsztynie (poza planetarium i zamkiem - gdzie to pierwsze raczej na urode Olsztyna nie wplywa). Nie twierdze tez, ze Olsztyn to najbrzydsza wiocha w Pl. Faktem jednak jest, ze malo atrakcyjne to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:24 moze dla Ciebie jest malo atrakcyjne, ale jak juz napisala, nie bylas jeszcze chyba w miasteczkach, gdzie naprawde nie ma kompletnie nic. tu, gdzie obecnie mieszkam, nawet do kina isc nie mozna, bo zeby w ogole puscili seans, musi byc najmniej 10 osob. jak chcesz sie pobawic, rozerwac, jedziesz 40 kilosow do Elblaga, albo 100 kilosow do Olsztyna. nawet Zoo jest zamkniete o tej porze roku i otwieraja je dla zwiedzajacych dopiero na wiosne. nie masz jezior, jak Olsztynie najblizsza woda dopiero we Fromborku, albo Nowej Paslece basenu tutaj nie ma a najblizszy dopiero w Elblagu... tutaj tego po prostu nie ma i trzeba zyc. czlowiek do wielu rzeczy sie przyzwyczaja, jesli musi. ale zebys to zrozumiala, musialabys tutaj po prostu zamieszkac. a watpliwe, zebys chciala Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:36 A skąd takie przypuszczenia, ze nie bylam w malych miasteczkach? Wychowalam sie w malym, mazurskim miasteczku i wiem, jak to wyglada. Co nie znaczy, ze kazde duze miasto ma mi sie podobac. Uć np. tez mi sie średnio podoba. I Rotterdam też średnio . Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:39 A mi się Uć podoba Braniewo zresztą też. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:40 Głupoty opowiadasz Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:47 och!-olera A propos Braniewa, najfajniejszy był tam outlet o nazwie 'Defekt' i pizzeria zaraz koło więzienia. Kosmetyczkę też mają niezłą, odradziła mi zakręcenie rzęs na stałe. No i zajebiaszcze klapki mam stamtąd, więc nie dam na Braniewo złego słowa powiedzieć ;p A Uć lubię, bo tak Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 14:49 Tia, w moim rodzinnym miescie był 'tani armani' A w Iławie, na murach wiezienia, widziałam 'dorabianie kluczy'. Ja Uć lubię tylko dlatego, ze to najblizsze mnie miasto, gdzie graja siatkarze (reprezentacja w sensie ). Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:42 Braniewo nie jest takie zle, ale tak sie sklada, ze atrakcji o tej porze roku nie ma tutaj zadnych. latem to chyba tylko dni Braniewa na amfiteatrze w zeszlym roku byly i to wszystko. do kina nie pojdziesz, bo nie wiesz, czy na seans sie w ogole zalapiesz. a wyjscia np do kina bardzo mi brakuje. w taki dzien, jak ten, to tylko na spacer mozna wyjsc, obejsc w 30-45 minut miasto dookola i do domu. ale coz. takie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:44 To zależy, co kto lubi. Do kina chodzę z rzadka, imprez zbiorowych nie cierpię. Jeśli tylko jest biblioteka i dostęp do netu, da się przeżyć ;p Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:36 no wiesz, ja do kina tez nie buegalam codziennie, ale od czasu do czasu wyskoczylo sie na jakis film. do biblioteki tez chadzam, bo czytac bardzo lubie. a co do netu, to ilez mozna przy nim siedziec? fakt, ze nawet tutaj nie nudzi mi sie zbytnio, bo ja z tych osob, ktore zawsze znajda sibie jakies zajecie. ale tych paru rzeczy, do ktorych w Olsztynie przywyklam, jednak brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:36 Kino czy biblioteka to nie są atrakcje OLSZTYNA, tylko wiekszego miasta. Tak wiec moje pytanie nadal pozostaje bez odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:43 jesli ktos nie potrafi znalezc sobie na codzien jakiegos sensownego zajecia, to zawsze bedzie sie nudzil nawet wtedy, gdy w miejscu, gdzie sie znajduje, bedzie tych atrakcji na peczki Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:47 Tia, fajny unik. Szkoda, że nieskuteczny Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:51 unik powiadasz chyba raczej prawda nie zaden unik nudza sie tylko ludzie nudni i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:53 W ktorym miejscu powiedzialam o nudzeniu sie w Olsztynie? Zapytałam, co dla TURYSTY (ktory z zalozenia chce ogladac i zwiedzac) jest w Olsztynie ciekawego. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:06 nie musialas o tym pisac Olsztyn to paskudna i duza wiocha, gdzie nie ma zadnych atrakcji, wiec to chyba logiczne, ze w Olsztynie jest nudno a jak myslisz? gdzie turysta wybierze sie np latem w Olsztynie? na Starowke, nad jeziora ( latem), do obserwatorium, planetarium... a olsztynskie lato artystyczne? no, ale nie ma sensu juz dluzej o tym pisac bo i coz to za atrakcje Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:10 deodyma napisała: > nie musialas o tym pisac A Ty nie musisz dopowiadac do moich postow czegos, czego w nim nie ma. Mi sie Olsztyn nie podoba, turystycznie jest zaden - ale sie w nim nie nudze. Tyle, ze ja nie jezdze tam turystycznie - jakbym jezdzila, to po 3 godzinach bym sie zwijała. Starowka i planterium to atrakcje, o ktorych ja pisalam . Prosiłam o inne. Widać problem z nimi. No nic, to Ty chcesz na siłe udowodnic, ze Olsztyn jest ciekawy. Kiepsko Ci wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:18 i raczej nie wyjdzie, poniewaz z gory zakladasz, ze tam zadnych atrakcji nie ma wiec to chyba z mojej strony jest bez sensu bo czego nie napisze, to zadna atrakcja dlatego tez ta dyskusja nie ma najmniejszego sensu. ja mam swoje zdanie, a Ty swoje i niech tak zostanie Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:19 No nie, ja jestem bardzo otwarta na argumenty - o ile ktos jakies ma Ty piszesz o ŻYCIU w Olsztynie (vide argument o napływie mieszkancow), ja pisze o Olsztynie jako miejscu turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:19 No nie, ja jestem bardzo otwarta na argumenty - o ile ktos jakies ma Ty piszesz o ŻYCIU w Olsztynie (vide argument o napływie mieszkancow), ja pisze o Olsztynie jako miejscu turystycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
ib_k deodyma 12.01.09, 11:26 to mnie uświadom jakie w Olsztynie są atrakcje dla turystów, w necie niewiele znalazłam a muszę tam jechać i jeszcze ludziom pokazywać Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:49 Ja piszę tylko o SWOICH potrzebach. Czytam, grzebię w necie, pracuję na kompie, fotografuję - nawet Braniewo mi niestraszne. A Warszawa mnie męczy i w sumie nie oferuje mi niczego szczególnego (przypominam: zgodnie z MOIMI potrzebami). Ot, wiocha, trochę większa od Olsztyna ;p Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:52 no jsli chodzi o Warszawe, to nie chcialabym tam mnieszkac, jak dla mnie za duze miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:37 niestety, zycia w miescie, gdzie mieszkam obecnie, nie da sie porownac do zycia w Olsztynie. taka prawda. no, ale jak dla Ciebie Olsztyn to paskudna duza wiocha... Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 16:34 deodyma napisała: > no, ale jak dla Ciebie Olsztyn to paskudna duza wiocha... To co? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:30 jak to co? Olsztyn moze Ci sie nie podobac, ale nie pisz, ze nie ma tam zadnych atrakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:32 W moim odczuciu - nie ma. Wymień mi ich kilka, proszę (poza tymi, o ktorych napisalam). Co mialoby turyste sklonic do spedzenia tam kilku dni? Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:40 skoro wedlug Ciebie nie ma atrakcji w Olsztynie, to po co mam Ci je wymieniac? przeciez to bez sensu... szkoda klawiatury i to tyle z mojej strony na ten temat. jakis czas temu jedna z babek, ktore znam , spotkala sie z opinia, ze Gdansk to wiocha. ludziom nie dogodzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 10:50 Bo może o czymś nie wiem? Bo skoro kontrujesz może stwierdzenia, ze Olsztyn jest mało atrakcyjny, to powinnas miec je jakos uzasadnione. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:07 no chyba jednak nie wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:11 To mnie uswiadom. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:18 napisalam wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Olsztyn...... 11.01.09, 20:12 Miasto nie musi mieć całej masy miejsc godnych zwiedzenia, by było dla kogoś atrakcyjne. Dla mnie atrakcyjna jest ulica Dąbrowszczaków, którą spacerowałam w letnie wieczory. I Park ciągnący się od Kołobrzeskiej przez pół miasta, po którym godzinami łaziłam z wózeczkiem. I cukiernia na ulicy Kościuszki, w której kupowałam ciacha, kiedy szłam do domu. I Okrąglak, z którym łączy mnie wieeeele wspomnień. I taka ławeczka na placu (zapomniałam jakim), na której przesiadywałam. I Pub Vegas, którego już nie ma, podobnie jak wielu innych miejsc i ludzi.... Bo ludzie uciekają stamtąd niestety. Z biedy. Teraz znajomych z Olsztyna nietrudno spotkać przypadkiem na warszawskich ulicach ) Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:29 mathiola, ludzie to na ogol uciekaja z malych miasteczek. a Olsztyn jest jednym z miast, gdzie liczba mieszkancow wzrasta, nie maleje. czyli chyba tak zle tam nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:34 Olsztyn to nie jest małe miasteczko. To jest miasto wojewódzkie, z uniwersytetem. Wiec raczej nie dotycza do 'trendy' spotykane w miescinach z liczba mieszkancow rzedu 15 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:45 pisz sobie, co chcesz. gdyby w Olsztynie bylo tak bardzo zle, ludzie by uciekali stamtad, gdzie pieprz rosnie. skoro jednak jest to jedne z misat, gdzie liczba mieszkancow wzrasta, jak juz pisalam, to chyba jednak nie jest tak w tym Olsztynie zle jesli o mnie chodzi, wiem jedno, gdybym nie musiala, na pewno bym stamtad nie wyjechala. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:48 < gdybym nie musiala, na pewno > bym stamtad nie wyjechala. To właśnie dotyczy większości. Oni nie wyjeżdżają, bo chcą, tylko muszą. Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Olsztyn...... 12.01.09, 12:59 Dyskusja na temat Olsztyna się mocno rozwinęła, tym bardziej mam ochotę go obejrzeć i przekonać się kto ma rację A to że z jakiegoś miasta ludzie masowo emigrują nie oznacza wcale ze miasto jest nieatrakcyjne tylko ze kiepsko tam z pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 13:55 A to że z jakiegoś miasta ludzie masowo emigrują nie oznacza wcale ze miasto jest nieatrakcyjne tylko ze kiepsko tam z pracą. no dokładnie. Praca... perspektywy... jakość życia. Nie atrakcyjność miasta Odpowiedz Link Zgłoś
mathiola Re: Olsztyn...... 12.01.09, 10:47 nie znam statystyk, może ogólnie wzrasta (bo z małych miejscowości przyległych przyjeżdżają??) ale wiem, że nasi znajomi uciekli w 80% Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 11.01.09, 11:52 img18.imageshack.us/img18/9199/szczecinfoto612xc.jpg www.zgapa.pl/zgapedia/data_pictures/_uploads_wiki/t/The_tall_ships_races.jpg www.cezaryskorka.pl/szczecin/pop/11.jpg www.mmszczecin.pl/rep/blog/142/27756.4.jpg farm4.static.flickr.com/3194/2299445309_6b1a21b96b.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 11.01.09, 11:56 Ja bardzo lubie Szczecin Podobaja mi sie zwlaszcza ronda Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 luknij tutaj :) 11.01.09, 12:00 www.cezaryskorka.pl/szczecinzima/8.html Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 17:56 Bardzo fajna fotka wlasnie pokazalam malzowi, bo on nigdy w Szczecinie nie byl, w przeciwienstwie do mnie. Moze sie wybierzemy na wiosne? Tylko kurcze daleko z tego Goleniowa... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 18:00 Oj, daleko ale dla chcącego nic trudnego ;> No i własnie - dlaczego nikt nie chce zobaczyć Goleniowa??? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: luknij tutaj :) 11.01.09, 18:03 I zółtego domu, obok którego stoi BMW Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: Byłam w Szczecinie, niejeden raz :) 11.01.09, 12:13 Kazimierz, Toruń, Jelenia Góra Odpowiedz Link Zgłoś
in-ca Re: Byłam w Szczecinie, niejeden raz :) 12.01.09, 13:43 l.e.a. zapraszam, choć chyba niewiele jest tu do zwiedzania Odpowiedz Link Zgłoś
blekitny.zamek Re: Nikt nie jest ciekawy Szczecina? 13.01.09, 21:21 Lila ! O to samo,chciałam zapytac,po przeczytaniu części wątku. Piękne zdjęcia,pięknego miasta. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga127 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:23 Zobaczyć to chciałabym Wrocław, za to kocham Gdańsk i Zakopane Odpowiedz Link Zgłoś
elza78 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:33 Wrocław, nastepne to Łuck - chociaz nie polski kiedys byl polski i moja babunia stamtad pochodzila Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:40 Kazimierza Dolnego bym chciala zobaczyc Wroclaw- bylam ale tylko przejazdem Warszawe tak powoli Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 12:58 Chciałabym zobaczyć jeszcze raz Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
mamamira Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:01 Za szybko wysłałam,na drugim miejscu Toruń,nie byłam jeszcze w Trójmieście Odpowiedz Link Zgłoś
hexella Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 13:36 nigdy nie byłam w Kazimierzu, a bardzo bym chciała, chociaż tam zdaje sie ciągle tłumy są. Gdańsk- byłam 2 razy, ale to mało... I Kraków mi się marzy tak złazić powolutku. I jeszcze duuuużo więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:47 Wrocław, Szczecin (byłam przejazdem i niedosyt pozostał), Gdańsk. A tak w ogóle chciałabym porządnie zwiedzić Dolny Śląsk (oj, naczytałam się o wspaniałościach tego regionu), Trójmiasto, Mazury, Bieszczady...Polska jest taka piękna i różnorodna. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Re: Aniu zapraszam do siebie :) 11.01.09, 18:22 Żebyś się nie zdziwiła, Lila, jak kiedyś skorzystam z zaproszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Aniu zapraszam do siebie :) 11.01.09, 19:51 Będzie mi niezwykle miło Cię gościć Odpowiedz Link Zgłoś
lolinka2 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 15:59 Zamość i Sandomierz, a powinnam (z racji nazwiska) Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 16:10 Zakopane, Krynica Górska, Kazik dln. Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 17:00 Z Trójmiasta pochodzę i w nim mieszkam obecnie, więc nie W Krakowie swego czasu przez kilka lat bywałam po kilka razy do roku, w Toruniu też często, sporo jeżdzę po Polsce... Lublin mi się ogromnie podobał, a myślałam, że to raczej dziura. Wrocław polecam, bo piękny, nazywany polską Wenecją. Szczerze mówiąc to nie zastanawiałam się co bym jeszcze chciała zobaczyć. W Kazimierzu byłam, w Olsztynie i Ostródzie nieraz, do Zakopanego jadę za kilka dni Muszę pomyśleć bo nic mi nie przychodzi narazie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
arioso1 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:01 Malbork,Kazimierz,i Wrocław-ale tylko na panorame Racławicką bym wpadła okiem rzucic. nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego? Odpowiedz Link Zgłoś
bswm Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:05 arioso1 napisała: > nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego? Chyba tylko zamek, ale warto zwiedzić. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaop Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:07 > > > nie byłam nigdy w Malborku-jest tam cos ciekawego? > > Chyba tylko zamek, ale warto zwiedzić. ten we Fromborku tez, chyba nawet ladniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
deodyma Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 12.01.09, 11:09 we Fromborku letem jest pieknie mieszkam tylko 9 km od Fromborka i czesto tam bywam Odpowiedz Link Zgłoś
malamadre Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:07 Z tych, w których nigdy nie byłam a bardzo bym chciała: Malbork, Wrocław, Poznań. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatyczna1980 Re: Wymieńcie 3 miasta w Polsce, które chciałybyś 11.01.09, 18:34 Krakow, Wroclaw, Malbork Odpowiedz Link Zgłoś