mamaemmy 12.02.09, 11:30 podczas czytania.. Pamietacie jakie to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tabakierka2 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 11:30 tak, "Nostalgia anioła" baaardzo płakałam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 11:55 aktualnie czytam "dom nad rozlewiskiem"jestem w połwoie i juz ze 3 razy mi łezka poleciała.wczoraj strasciłam jedna scene mezowi i tez sie wzruszył.cudna ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:09 ech, ja to beksa straszna jestem, prawie wszystko mnie wzrusza Ale b. płakałam przy: "ONO", "Poczwarka" D. Terakowskiej, "Anemony" E. Wojnarowskiej "Krystyna córka Lavransa" S. Undset "Czasami wołam w niebo" T. Zwierzyńskiej - Matzke jeszcze ryczałam jak bóbr przy setkach innych, ale te tytuły jakoś w pamięć mi się wryły... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:12 u mnie nastepna w kolejnosci czeka "ono".naprawde taka dołująca? Odpowiedz Link Zgłoś
jestem.mama Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:05 joanna266 napisała: > u mnie nastepna w kolejnosci czeka "ono".naprawde taka dołująca? nie nazwałabym jej dołującą. Po prostu to świetna, piękna i bardzo mądra powieść (jak i pozostałe Terakowskiej). niestety do wesołych nie należy. Odpowiedz Link Zgłoś
tabakierka2 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:14 jestem.mama napisała: > joanna266 napisała: Po prostu to świetna, piękna i bardzo mądra powieś > ć > (jak i pozostałe Terakowskiej). a o czym ta książka??? Odpowiedz Link Zgłoś
moofka Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 20:13 joanna266 napisała: > u mnie nastepna w kolejnosci czeka "ono".naprawde taka dołująca? dolujaca, a przy tym na moje oko strasznie antykobieca wszystkie kobiety w tej ksiazce sa zle i glupie wyjatkiem glownej bohaterki ktora jest tylko glupia Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Książki na których płakałyście 13.02.09, 10:02 moofka napisała: > dolujaca, a przy tym na moje oko strasznie antykobieca > wszystkie kobiety w tej ksiazce sa zle i glupie > wyjatkiem glownej bohaterki ktora jest tylko glupia Poza tym ponura jak dożywotni wyrok i przesiąknięta taką beznadzieją, że nic tylko się powiesić. Przynajmniej ja tak ją odebrałam. Odpowiedz Link Zgłoś
madame_edith Re: Książki na których płakałyście 13.02.09, 10:46 Dokładnie też tak tę książkę odebrałam. Wnerwiła mnie, a nie wzruszyła. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Książki na których płakałyście 15.02.09, 21:45 Dołująca- nie. Czytałam na porodówce Ale czytałam trzeci raz, więc wiedziałam jak się skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
katka_tk Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:12 Jak byłam mała to "Lessie, wróć" do dzisiaj filmu nie potrafię obejrzeć, tzn ogladam do sceny jak chłopiec żegna się z psem, mówiąc: "już Cię nie kochamy, jesteś niedobrym psem, już Cię nie chcemy" Potem jest ze mną już tylko gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
olinka20 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 15:08 Ja tez "Serce". A jeszscze taką małolatą byłam... "Lesio" Chmielewskiej, ale to ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Książki na których płakałyście 14.02.09, 23:38 "poczwarkę" <głupia! głupia!> przeczytałam w pierwszej ciąży. ryczałam, ale skończyłam <głupia! głupia!> więcej knig nie pamiętam. poza tym płaczliwych książek staram się nie czytać (co to te ciąże robią z człowieka, na reklamach potrafi się poryczeć...). Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 do joanna266 12.02.09, 13:40 kurcze, wczoraj skonczyłam czytać tę książke i zachodze w głowę gdzie tam można płakać, wzruszyć się??? mnie kompletnie nie ruszyło, możesz mi z ciekawości przytoczyć o której scenie pisałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: do joanna266 13.02.09, 08:47 a np o tej z zuzią i anią.ze te dwie starowinki potrafiły sobie dac tyle ciepła którego nie miały przez całe zycie.losy Kaśki gdy była mała i to jak trafiła do domu Broni.mnie wzrusza ludzka dobroć i zawsze ronie łezki gdy czytam cos takiego.rozumiem ze nie kazdego musi to ruszac:- Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: do joanna266 13.02.09, 09:06 e tam, ja też ryczałam co krok a teraz przeczytałam "miłość nad rozlewiskiem" i też trochę popłakałam, ale ja w ogóle jakaś nadwrażliwa jestem ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: do joanna266 13.02.09, 09:11 a czy pozostałe tomy tez sa takie wciągające?juz je zanabyłam i dzis jak koło 3 nad ranem skoncze pierwszy tom biore sie za nastepne Odpowiedz Link Zgłoś
setia Re: do joanna266 13.02.09, 10:24 "dom.." podobał mi się bardziej niż "miłość.." być może dlatego, że znalazłam w nim więcej odniesień do swojego życia a powrotów jeszcze nie czytałam. a ja dzisiaj do 2 czytałam, potem mi dziecko gorączkowało i w sumie cała noc nie przespana Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:20 aż mi głupio się przyznać, "oczy zachodziły mi łzami" jak czytałam Moje drzewko pomarańczowe, Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:27 na każdej Chmielewskiej- ze śmiechu tak wiem że nie to autorka miała na myśli Odpowiedz Link Zgłoś
belinda.0205 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:36 "Serce", "Sadako chce żyć", nawet na ostatniej części "Harrego Pottera" Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:36 Biały Bim Czarne Ucho Mała księżniczka Mała syrenka Kodeks postępowania administracyjnego Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:21 > Kodeks postępowania administracyjnego zwlaszcza nad KPA mozna ryczec zaden inny kodeks nie wzbudzil az takich emocji jak to goowno, to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
cudko1 Re: Książki na których płakałyście 14.02.09, 19:17 nie no bomba, usmiałam się ze cho cho ale co fakt to fakt Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Biały Bim 12.02.09, 15:45 Nie sadzilam, ze ktos jeszcze pamieta tę książkę. Płakalam jak dziecko, choc dzieckiem juz nie bylam, ale mialam przygarnietego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Biały Bim 12.02.09, 19:52 oj pamięta pamięta poszliśmy na ten film całą klasą podstawówkową, chyba w szóstej czy siódmej - i ryczeli wszyscy, chłopaki też a potem jeszcze postanowiłam dorżnąć się książką Odpowiedz Link Zgłoś
marychna31 Re: Biały Bim 14.02.09, 23:46 ta książka a przede wszystkim film to moja trauma z dzieciństwa Odpowiedz Link Zgłoś
liwilla1 Re: kotek filonek bezogonek 12.02.09, 12:40 chlopcy z placu broni antek ostatni mohikanin rilla ze zlotego brzegu niezawinione smierci wiecej placze na filmach niz przy ksiazkach Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:42 Portal e-mama (ze śmiechu) Odpowiedz Link Zgłoś
karanissa Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:42 Z glebokiego dziecinstwa pamietam, jak szlochalam nad ksiazka "O psie, ktory jezdzil koleja". Masakra. Ostatnio lzy polaly sie przy czytaniu "Dziewczynki w czerwonym plaszczyku" Romy Ligockiej. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz_asia Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:53 Jak mam PMS albo jestem w ciąży- ruszają mnie wszystkie. Nawet reklama Werthels original ("Dziś sam jestem dziadkiem", buuuuuuu) Standardowo- książki o wojnie i o krzywdzie dzieci. Romanse mnie nie wzruszają ni w ząb. Odpowiedz Link Zgłoś
frida-marzec08 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 12:53 Cena odwagi - Marianne Pearl Odpowiedz Link Zgłoś
szyszunia11 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 13:38 szlochałam w głos w środku nocy kończąc czytać "Ono" Terakowskiej (swietna książka). Łezkę uroniłam przy niejednej jeszcze - "Kolumbowie", "Dziewczyna komendanta"...sporo tego było. Lubię płakac nad ksiązką Odpowiedz Link Zgłoś
kate70 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 13:38 Nędznicy...ale płakałam... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:18 lesio, wszytsko czerwone,wiekszy kawalek swiata, studnie przodkow, dzikie bialko...itede itepe. podczas czytania tych ksiazek poryczalam sie ze smiechu pare razy a na smutno to lecac od samego poczatku- wpadlam w histerie w szkole jak omawialismy o psie ktory jezdzil koleja. generalnie rycze na ksizkach kiedy krzywdza: psy dzieci niekoniecznie w tej kolenosci wiec z zasady unikam takich ksiazek i filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
margot022 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:19 "Poczwarka" Terakowskiej, za każdym razem kiedy do niej wracam płacze jak bóbr. Czytając "ono" tez mi poleciała łezka. No i "tylko razem z córką" przy koncu sie wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
anetuchap Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 14:52 Najbardziej płakałam,a wręcz ryczałam na "Niezawinione śmierci" Warthona. Kilka razy czytałam tą książkę(masochizm?)i zawsze płaczę. Na "Ono" też płakałam. I gdy czytałam książkę,nie pamiętam zupełnie tytułu,a na półce znaleźć nie mogę,więc pewnie pożyczyłam, w której narratorka opowiada o chorobie swojego męża. Od momentu diagnozy do śmierci. Jako dziecko ryczałam na "Chłopcy z placu broni",gdy umarł Nemeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 15:13 Ostatnio na "Bez mojej zgody" Jodi Picoult Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Chcesz popłakać? Zapraszam 12.02.09, 15:38 www.zosia.piasta.pl/rozne3/opowiadanie-o-matce.htm Baśnie Andersena sa pełne takich... Jak to mówi moja siostra - "brzytwą po sercu, żyletką po duszy". A ostatnio bliska popłakania się byłam przy "Pani Bovary". Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 15:49 Płaczę przy Dostojewskim - "Skrzywdzeni i poniżeni", "Zbrodnia i kara", "Idiota". W tych miejscach, kiedy ktos przekracza samego siebie i okazuje sie lepszy, niz w ogole to sie wydawało możliwe. No i "Biały Bim Czrne Ucho", przeryczalam okropnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 zawodowo 12.02.09, 15:52 Jak uczyłam polskiego, w czwartej albo piatej klasie obowiazkowy był "Janko Muzykant". Krotkie, wiec postanowiłam moim dziesieciolatkom przeczytac na głos w szkole - i nie mogłam skończyc. Analogicznie - przy takim wierszu Twardowskiego, chyba "Do moich uczniow" - o dzieciach niedorozwinietych. Paradoksalnie autorytet belferski mi te płacze podniosły Odpowiedz Link Zgłoś
milka_milka Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 15:55 Winnetou O psie, który jeździł koleją Psie serce Odpowiedz Link Zgłoś
schiraz Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 15:58 "Balsam dla duszy matki", a i przy niektórych opowiadaniach "Balsam dla duszy" Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 17:29 Nigdy nie płakałam na książce - trzeba na niej usiąść? I jak ją wtedy czytać, to chyba niewygodnie?... Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 17:36 dorin, ty "Lampo" nie czytalas :o Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Ej tam, nie bądź już taka drobiazgowa ;P 12.02.09, 20:22 dorianne.gray napisała: > Nigdy nie płakałam na książce - trzeba na niej usiąść? I jak ją > wtedy czytać, to chyba niewygodnie?... > > Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Książki na których płakałyście 15.02.09, 22:14 dorianne.gray napisała: > Nigdy nie płakałam na książce - trzeba na niej usiąść? I jak ją > wtedy czytać, to chyba niewygodnie?... No właśnie weszłam w ten wątek (z głównej!) i tak czytam, czytam, czytam i czekam, aż ktoś wyjaśni, jak to się płacze NA książce. Miałam kiedyś rozwalającą się wersalkę, podpartą starymi tomiszczami Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 17:35 ostatnio na "Lampo, pies ktory jezdzil koleja" ale to z 8 lat mialam :o Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 17:38 "Ludzie na walizkach" Hołowni.Piękne,bo prawdziwe.Nie ckliwe, nie tandetne. Takie życiowe bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 18:16 Ach,przypomniałyscie mi "'Psa ,który jezdził koleją" i "Serce"-próbowałam jako nastolatka na nich uczyc sie nie wzruszac czytając..Nie udało się ) Pamiętam w podstawówce,jak chciałysmy z moją psiapsiółką coś u nauczyciela wydebić-juz nie pamietam co-i łzy były bardzo na miejscu wtedy,Iwona wpadła na pomysł wypożyczenia "Psa.."z biblioteki..Poczytałysmy końcóweczkę i bez problemu poszłyśmy obie zapłakane )Sprawę załatwiłyśmy,tylko nie moge sobie przypomniec o co chodziło ) Odpowiedz Link Zgłoś
michalinka75 Jeździec Miedziany... 12.02.09, 18:24 no i kolejne czesci, czyli Tatiana i Aleksander, Ogród Letni, P. Simmons, oj zryczałam się na tym ostatnio, dosc opasłe tomiska ale przeczytałam w 3 dni, prawie nie spałam Odpowiedz Link Zgłoś
aga_rn Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 18:37 Mysle i mysle, i wydaje mi sie ze jedyna ksiazka przy czytaniu ktorej plakalam to byla "Pestka" Anki Kowalskiej - scena w ktorej umiera pies To byl piekny i bardzo smutny kawalek Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 18:53 Podręcznik chemii do liceum Ogniem i mieczem To z rozpaczy, ze jeszcze tyle do końca. "Harry Potter i Insygnia śmierci" jak mi Snejpi umierał Odpowiedz Link Zgłoś
deela Re: Książki na których płakałyście 12.02.09, 19:06 > "Harry Potter i Insygnia śmierci" jak mi Snejpi umierał to tez byla moja ulubiona postac Snejpi [*] Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Książki na których płakałyście 13.02.09, 10:18 deela napisała: > > "Harry Potter i Insygnia śmierci" jak mi Snejpi umierał > to tez byla moja ulubiona postac > Snejpi [*] Łączę się w bólu Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Książki na których płakałyście 15.02.09, 21:51 www.youtube.com/watch?v=Tx1XIm6q4r4 Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Owszem 12.02.09, 20:19 Ryczałam z uciechy podczas czytania "Na ustach grzechu" Magdaleny Samozwaniec np Odpowiedz Link Zgłoś