Dodaj do ulubionych

Moja córeczka

22.11.03, 11:10
Od pewnego czasu wiem, że moje dziecko, które urodzę w lutym, będzie
dziewczynką. Wymarzoną i upragnioną,którą sobie wyobrażam i o której śnię od
18 roku życia. Gdy dowiedziałam się,że to ona, poplakałam się ze szczęścia.
To nie to, żebym nie chciała chłopca, ale córeczka to spełnienie moich
marzeń. I teraz boję się, że będę ją witać ze zbyt wygórowanymi
oczekiwaniami. Chcę, żeby była lepsza ode mnie, mądrzejsza, ładniejsza. Chcę,
żeby była podobna do mamy, ale przewyższała ją pod każdym możliwym względem.
Chcę się z nią przyjaźnic i dobrze ją wychować. Chcę, żeby nigdy nie przeżyła
tyle złego, co ja.
Boję się o nią, że będzie nieszczęśliwa, że ze strachu nie pozwolę jej
prawdziwie żyć i popełniać swoich błędów.
Córeczko, jeszcze cię nie ma, a ja już tak bardzo cię kocham...
Obserwuj wątek
    • alltid_ung Re: Moja córeczka 22.11.03, 11:18
      Wszystko bedzie dobzesmile zobaczysz !!!!Narazie zycze ci pomyslnego rozwiazania
      i taka rada -ciesz sie i delektuj tymi chwilami ze swoja malutka coreczka jak
      sie juz urodzi. To sa chyba najpiekniejsze chwile ale jakze krotkie........
      Jeszcze raz cie pozdrawiam Gosia

www.fampersson.k-webb.nu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=5989627
      • sugar_mama_danielcia Re: Moja córeczka 22.11.03, 11:24
        Mysle, ze wszystko jest w normie smile) Kazda mamusia chce dla swojego dziecka
        jak najlepiej.
        Spotkalam sie jednak kiedys z mamusiami rywalizujacymi ze swoimi corkami,
        bedacymi o nie zazdrosne - a to z kolei jest dla mnie wielkim zboczenstwem.

Zycze Ci zdrowej, slicznej i wymarzonej dziewczyneczki ( zobaczysz jak sie
        narodzi to powiesz 'az takiej cudnej to sobie nie marzylam' smile
        oraz wielu radosci w jej dogladaniu

Pozdrawiam
        Sugar -mama wymarzonego chlopczyka (tez rozpieszczanego na wszytskie stronywink)
        • mrufkaa Re: Moja córeczka 22.11.03, 11:47
          Dylan, mialam tak samo smile)) I mam smile))
          Naprawde, niemalze myslalam tymi samymi zdaniami...smile))
          Chociaz na poczatku chcielismy chlopca (!). Na przelomie 4/5 m-ca dowiedzialam
          sie, ze bedzie dziewczynka i ...ojej, ojej, ojej... co ciekawe, moj maz tak
          samo smile
          Dzis Julcia ma 10,5 m-ca, a ja sie zachwycam, ze ma ladniejsze oczy niz ja, bo
          po tacie, regularniejsze rysy, dluzsze i gestsze rzesy. wiesz, moja tesciowa
          jest naprawde piekna kobieta, filigranowa brunetka o kreconych wlosach. Jak mi
          Julke po raz pierwszy polozyli na piersi po porodzie, spojrzala na mnie osobka
          bardzo podobna do tamtej... zycze mojej coreczce z calego serca, zeby to
          podobienstwo przetrwalo...smile
          No i w dzien i w nocy nie przestaje rozmyslac, jak ulatwic mojemu dziecku
          start, jak dac Jej wszystko, czego potrzebuje, jak zapewnic... I wiesz, widze,
          ze moj maz tez tak ma. Caly dzien jestesmy z Julka, a gdy idzie spac, ogladamy
          Jej zdjecia na komputerze, obgadujemy jak urzadzimy pokoj w nowym domu, jak
          bedziemy wybierac szkole...
          I nie ma chyba piekniejszej strony rodzicielstwa niz ten zachwyt. Wiec dbaj o
          siebie i Malenstwo i ciesz sie tym ile serduszko pomiesci smile))
          pozdrawiam Was Obie
    • advokat Re: Moja córeczka 24.11.03, 13:29
      Mamą pewnie zostanę dopiero za ładnych parę lat,ale muszę przyznać,że myślę
      identycznymi kategoriami.Oczywiście też marzę o córci i chciałabym,żeby była
      mądrzejsza,lepsza itd. ode mnie i czy jej nie unieszczęśliwię przez to..ale
      staram się być dobrej myśli.A Tobie z całego serca gratuluję i życzę
      wszystkiego najlepszego.
    • zuzmaj Re: Moja córeczka 24.11.03, 16:50
      piękne są marzenia dotyczace naszych dzieci, ja juz mam córcię, i wierz mi
      pragnę dla niej wszystkiego co najlepsze. Moje oczekiwania sa wysokie, co nie
      oznacza, że moge nazwać je wygórowanymi. Pragne wychować ja na porządnego
      człowieka,najlepiej jak potrafię.... ale wiem, ze wiele błędów mogę popełnić,
      choć zrobie wszystko by ich było jak najmniej.
      pozdrawiam
    • mamapabla Re: Moja córeczka 25.11.03, 13:52
      dylan2002 gratulacje! Nie martw się , będzie dobrze. Chcę Ci szczególnie
      podziękować- jestem trzecią córką, poczętą według "pewnej" metody na chłopca.
      Przez całe życie rosłam z kompleksem bycią dziewczyną, mimo wiedzy, ciężkiej
      pracy nad sobą ten kompleks wciąż tkwi we mnie. I ( niestety) z ulgą
      odetchnęłam gdy urodziłam syna a nie córkę. Dlatego ciesz się i martw o tę
      jedyną na świecie i ukochaną dziewuszkę. ( Ale jeśli mimo wszystko urodzi się
      synek to nigdy nie daj mu odczuć, że to nie jego sie spodziewałaś). Twoje słowa
      działają dla mnie bardzo kojąco - są ludzie, którzy cieszą się z córek.
      Alleluja! smile))
      • advokat Re: Moja córeczka 25.11.03, 15:33
        '' są ludzie, którzy cieszą się z córek.
        > Alleluja! smile))''
        Są.I chętnie rzuciliby się z pięściami na tych,którzy wpędzają swoje córki w
        takie kompleksy..No może bez przesady,ale myślę,że tego typu podejście jest po
        prostu okrutne.
    • aha44 Re: Moja córeczka 25.11.03, 17:16
      Zyczę Ci , żeby Twoja córeczka nie była ładniejsza i mądżejsza od Ciebie , ale żeby po prostu była jaka jest , bo ona już jest.Polecam "Jak kochać dziecko" J.Korczaka.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka