sanna.i 25.04.09, 13:07 studio.wp.pl/album.html?aid=1141771&mid=574986&mtype=2&seq=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czarnataka Re: O matko i córko! 27.04.09, 09:53 Tragedia, nic innego mi nie przychodzi do głowy...Biedne dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dareczka1202 Re: O matko i córko! 25.04.09, 13:36 szoook! to już prawie kalectwo... Odpowiedz Link Zgłoś
w_miare_normalna Re: O matko i córko! 26.04.09, 12:16 ale ten mały z szarpejem słodki Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: O matko i córko! 25.04.09, 16:13 To nie "prawie" kalectwo, to JEST kalectwo i totalne bezmózgowie rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
echtom Re: O matko i córko! 25.04.09, 16:33 Niektórzy widać nadal uważają, że jak niemowlę tłuste, znaczy - zdrowe i zadbane Odpowiedz Link Zgłoś
gabi683 Re: przy duzym szczesciu dozyja do 10:( 26.04.09, 18:00 Ale co nie ktore z Was mają trzaski wytykanie takiego kalectwa jest nie na miejscu.Robic sesacje z chorego dziecka bo taka otylosc to choroba .Nie wim czy było by miło gdyby Wasze dzieci cierpły z otłości,i wytykano by je paluchami i na ich widok mowiono by - Matko.... Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: O matko i córko! 25.04.09, 17:47 generalnie łoo matko z drugiej strony mój siostrzeniec, pędzony wyłącznie na matczynej piersi, w wieku ośmiu miesięcy wyglądał mniej więcej jak ten koleś na zdjęciu z psem - wylewał się z wózka, a fałdy na brzuchu utrudniały mu siedzenie teraz ma 11 lat, nadal wyłazi wszystkim ponad siatkę centylową, wysoki jest i solidnie zbudowany (trudno nie być, skoro ojciec ma prawie dwa metry, a wujkowie ponad dwa każden jeden), ale zdecydowanie nie gruby dlatego jednak bardziej łoooomatko reaguję na dzieci w wieku późnoprzedszkolnym i szkolnym niż na niemowlaki o tych gabarytach Odpowiedz Link Zgłoś
mysiam Re: O matko i córko! 25.04.09, 19:10 zgadzam sie z Aluc...bardziej niebezpiecznie wygląda szkolniak " w takich gabarytach" niż niemowlę ....pisze to jako matka syna ,ktory urodził się z waga 4 kg i przez pierwsze 5 miesięcy przybierał po kilogramie miesięcznie....więc nie trudno policzyć ... TO działo się ku mojemu wielkiemu przerażeniu -ryczalam podczas wizyt u pediatry,że bedę miec grubaska ...A KARMILAM GO PRZEZ 5.5. MIESIĄCA TYLKO PIERSIĄ mądra lekarka kazala się nie przejmować ,twierdząć ,ze nie przekarmię piersią .Powtarzala,ze jak zacznie się poruszac to zrzuci nadmiar. nie wierzyłam ....a jednak .Syn ma 6 lat i ani śladu tego małego pulchnego Miśka . Do dziś jednak nie zapomnę komentarza wrednego babska ,ktore przechodząc kolo wozka z moim synkiem ,rzuciło: ale spasiony! Było mi cholernie przykro -choć po czasie patrząc na zdjęcia z tamtego okresu ,przyznaję ,ze wyglądał jak z reklamy "Michelina" Nie ocenialabym więc wszystkich dzieci jedną miarą .... Odpowiedz Link Zgłoś
sanna.i Re: O matko i córko! 25.04.09, 19:51 Spokojnie, daleka jestem od wytykania wszystkim nadwagi,jako że moje dziecko rodzone (karmione piersią 2 lata), też było pulchne.Przez 6 pierwszych miesięcy był wyłącznie na cycu,a wyglądał jak mała "bambaryła". Wyrasta z tego.Niemniej te dzieci tutaj....Straszne przegięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczna-gosia Re: O matko i córko! 25.04.09, 19:58 kolezanka na samej iersi dotuczyla syna do 13 kilo w ciagu roku. Wygladal na opiznionego w rozwoju 2 latka bo nie chodzi i nie mowi. W dodatku taki byl zatuczone ze ciezko siedal prawie nie raczkowal. Lekarz sie kazal nie przejmowac bo na piersi to zdrowo i widac tak musi byc, dzieciak stanal na nogi i faktycznie rozchodzil- teraz jest najwiekszy z paki, ale juz normalny w gabarycie 6 latek. Ale jak lezalam z mlodym w szpitalu to byla tam dziewczynka na sali mlodsza od mojego syna o 2 lata i 2 razy wieksza, nie chodzila, nie siadala. lekarze leczyli ja na costam, natomiast glownie usilowali jej matce wytlumaczyc ze do mleka modyfikowanego nie nalezy dodac lychy masla i 3 lych cukru. Odpowiedz Link Zgłoś
gku25 Re: O matko i córko! 25.04.09, 22:32 Jakbym widziała syna szwagierki. Ma 1,5 roku i nie jest w stanie wejść na niską kanapę i wstać jak się przewróci. Dla mnie kalectwo. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: O matko i córko! 26.04.09, 13:30 Fakt,te dzieci wygladaja jak ło matko.Ale patrzac na swoje dzieci:cora w wieku 6 mies wazyla ponad 9 kg i wygadala jak ludzik Michelin.Teraz ma 4 lata ,jest szczupla,co niektorzy twierdza ze zbyt szczupla.Po faldkach ani sladu. Syn za tydzien konczy rok,wazy 13 kg,ma 80cm i wszedzie go pelno.Co niektorzy mysla ze ma 1,5-2 lata (starsza siostra wazy 15,5 kg). Najczescie dzieci piersiowe tak wygladaja.No wlasnie,czy te dzieci tylko piersia karmiony,czy raczej "wszstkim co najlepsze". Pamietam jak u mnie w bloku mieszkala dziewczynka.Rodzice okragli,mloda pasli,bo inaczej nazwac tego nie mozna bylo.Mama byla bardzo dumna,ze 1,5 roczna cora potrafila sama wciagnac cale udko od kurczaka.I wyroslo dziecko na sliczna nastolatke,ale okrągłą jak rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: O matko i córko! 26.04.09, 17:53 he he moje młode w tym wieku wciągało dwa udka od kurczaka i było pomiędzy 3 a 10 centylem Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: to chyba tylek obrobiony w photoshopie..nt 26.04.09, 16:12 moj syn ma 7tyg. i wazy 6kilo, rozumiem, ze mam go glodzic.niemowlaki bywaja grube i wyrastaja z czasem. moj synek jest ponad wszystkie siatki centylowe i dzieki swej krzepkosci juz teraz si obraca samodzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka maroco1977 26.04.09, 18:53 maroco1977 napisała: moj synek jest ponad wszystkie siatki centylowe i > dzieki swej krzepkosci juz teraz si obraca samodzielnie ale z pleców na brzuch czy z brzucha na plecy? Odpowiedz Link Zgłoś
maroco1977 Re: maroco1977 26.04.09, 23:56 w obie strony, choc latwiej mu z brzucha na plecki, ale z pleckow na brzuch juz 3tygodnie temu pierwszy raz sie obrocil i powoli idzie mu co raz lepiej, ale musi miec swoj dzien Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: O matko i córko! 27.04.09, 09:15 Temu pierwszemu to niedługo będą musieli wkładać do ust rurkę, żeby miało dostęp tlenu, bo poliki zastawią wejścia. Współczuję, znam rodzinę, matka i ojciec otyli i od małego wpychali dzieciom, ile się da, więc dzieci też okrągłe jak pączki. Odpowiedz Link Zgłoś