asiasz6 11.12.03, 08:57 Wlasnie dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, jestem troszke przerazona bo nie planowalismy jeszcze dziecka. Co robic by oswoic sie z ta mysla?? Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justinka_s Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 09:05 oczywisćie zwłaszza, że nie masz innego wyjścia a swoją drogą....GRATULUJĘ!!! tez bym chciała... Odpowiedz Link Zgłoś
73nikusia Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 09:11 GRATULACJE GRATULACJE !!!! Oj jak sie ciesze razem z Wami ... choc Was nie znam ... tak sie ciesze. My tez chcielibysmy dzidziusia juz juz ... tylko te moje osemki, musze sie ich pozbyc wczesniej. Tak ni z gruszki ni z pietruszki pojawily sie z nimi problemy. No i podobno trzeba wyrwac. Juz jedna mam za soba ... A potem dolaczam do Ciebie ... Pozdrawiam Nika Odpowiedz Link Zgłoś
asiasz6 Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 09:22 dzieki za cieple slowa, od razu zaczynam sie lepiej czuc!! a swoja droga powodzenia z osemkami, pozbadz sie ich jak najszybciej i..........do dziela! Odpowiedz Link Zgłoś
agy Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 09:24 Cześć i gratuluję. Oswoić? Ja myślałam tak: przecież chciałam mieć dziecko , a tak naprawdę nigdy nie ma dobrego momentu "na tak" - zawsze coś będzie: kredyt, za młoda/stara, brak pracy, brak mieszkania, brak opiekunki itp., itd. Wyobraziłam sobie jak się uśmiecha, tuli i jak cudnie wiedzieć, że ze mnie i mojej połówki powstaje coś, ktoś ...Przyjmij je z miłością - ta miłość powróci do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 09:25 Samo przyjdzie Nasze dziecko bylo oczekiwane, ale potencjalnie moglo stanowic zagrozenie dla moejgo zdrowia, a potem okazalo sie, ze i jego zdrowie moze byc zagrozone - i wtedy w opanowaniu lekow bardzo pomagalo nam wspolne wyobrazanie sobie, jak bedzie "po". Bez specjalnego idealizowania, z przekomarzaniem sie: "a jak ja bede wstawala siodmy raz w nocy karmic, to Ty bedziesz potem odkladal do lozeczka" (i tak tez jest do dzis, ale wstajemy tylko dwa razy , "a jak bedzie uczyc sie chodzic i nie bedziemy mogli za nia nadazyc, to bedzie miala szeleczki i bedziemy ja za te szeleczki stopowac"... Nagle zaprzyjaznilismy sie na smierc i zycie z juz dzieciatymi znajomymi i moglismy godzinami sluchac opowiesci o ich dzieciach (co wczesniej bywalo irytujace). Ogladalismy filmy o dzieciach, a moj maz ogladal sie na ulicy za kazda dziewczyna w ciazy i mowil "patrz, ile dzieci sie teraz rodzi, niemozliwe". Ze wszystkim sobie poradzicie, jesli sie kochacie, naprawde. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asiunia235 Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 16:46 dla mnie tez było to zaskoczenie , również nie planowalismy dziecka, ale w momencie powiekszającego sie brzuszka, spotkań na usg itp było i jest coraz lepiej:>>> Odpowiedz Link Zgłoś
eeva1 Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 16:58 Byc szczęśliwą, czerpać radość z każdej chwili... poczuć się matką... cudowne, nieziemskie doznanie. Zazdroszczę Ci po trosze bo choć sama jestem mamą chciałąbym znowu poczuć w sobie życie... wstawać kilka razy w ciagu nocy, tulić jego płacz, padać z niewyspania, być ciągle wyczerpaną itd itd scenariusz znany każdej mamusi. Bądź SZCZĘŚLIWA Pzdr. Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 16:59 Ty się nie oswajaj tylko ciesz, bo to nie ma znaczenia czy planowaliście teraz czy później, ono zdecydowało, że to teraz jest czas odpowiedni. CIESZ się, a ja cieszę się z wami i życzę wam samej radości. GRATULUJĘ, GRATULUJĘ!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
betty_julcia Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 11.12.03, 22:56 Hej Asiu. Ja opisałam już na innym forum swoją sytuacje, więc proszę wejdz na adres poniżej i przeczytaj. Ja tez nie planowałam dzidziusia ale przeczytaj co teraz czuję. I przede wszystkim GRATULUJĘ z całego serca. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=9300820&a=9512583 Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_a Re: Wiadomość o ciąży !!!!!!!!!! 12.12.03, 09:01 Pomyśl o tym dzieciaczku ciepło, jako o owocu Waszej miłości. Wiesz, moje pierwsze dziecko tez było dla nas troszkę zaskoczeniem, ale nie wyobrażasz sobie, ile mi dało. Oprócz tego, że wreszcie zostałam matką, o czym marzyłam przez całe zycie, do tego wyprostowała mi się ścieżka zawodowa (w bardzo pożądanym kierunku) i zdecydowalismy się na budowę domu. nie masz pojęcia, ile siły do zmiany swojego zycia potrafi dać dziecko. Nawet to nieplanowane. trzymaj się i oswajaj - powoli, a niech i facet Ci w tym pomoże Odpowiedz Link Zgłoś