kali_pso 22.06.09, 21:59 w wyborach prezydenckich?P Sezon ogórkowy już trwa, czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aluc Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 22.06.09, 22:07 jakby jeszcze prezydenckie weto z konstytucji wykreślili - natychmiast ale w wyborach prezydenckich to generalnie zagłosuję na każdego z pełnym uzębieniem oraz znającego tajniki jedzenia bezy Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 22.06.09, 23:28 teraz ja: na KAZDEGO byle nie Pana Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 22.06.09, 23:51 Każdego? Na Kononowicza też? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 22.06.09, 23:52 Trautlusi się wydaje, że Tusk to diabeł wcielony. Kononowicz w sumie podobny do Kaczora Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 22.06.09, 23:59 angazetka napisała: > Każdego? Na Kononowicza też? angazetka toz napisalam ze na KAZDEGO Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 00:00 Po prostu chciałam się upewnić. I teraz bardzo mi wesoło. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 00:05 do drugiej tury ani Lepper ani Kononowicz nie przejda wiec raczej dylematow moralnych nie przewiduje hehe Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:38 Wiesz, Tymińskiego w drugiej turze też się nikt nie spodziewał. BTW dziwne - tak się piekliłaś na Hubnerową, że poglądy zmienia itd. A sama zagłosujesz na 'kogokolwiek'? A nie zgodnie z poglądami? Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:41 e_r_i_n napisała: A nie zgodnie z poglądami? całkiem zgodnie z poglądami bo przewiduję ze do drugiej tury kandydat PISu przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:43 A jeśli nie przejdzie? Bo pisałaś "każdego". Nie "każdego z PiSu", co byłoby zrozumiałe. Naprawdę umiałabyś zagłosować na człowieka niepełnosprawnego umysłowo albo po wyrokach, byle prezydentem nie został Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:56 angazetka napisała: Naprawdę umiałabyś zagłosować na człowieka > niepełnosprawnego umysłowo albo po wyrokach, byle prezydentem nie > został Tusk? angazetka - jest to teoryzowanie, znając realia takie osoby w drugiej turze sie nie znajdą, ja mam nadzieję że ktoś bezpartyjny stanie w konkury z Panem Tuskiem. Ktokoliwek bedzie konkurentem Pana Tuska w drugiej turze zagłosuje na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:58 To dość radykalna zmiana zdania w porównaniu do wczoraj Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniew 23.06.09, 09:42 e_r_i_n napisała: A nie zgodnie z poglądami? całkiem zgodnie z poglądami bo przewiduję ze do drugiej tury kandydat PISu lub pokrewnych, przejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 22.06.09, 23:52 Hm. To zależy. Jakby był wybór Kwaśniewska vs. Lepper, Giertych, Ziobro, Kaczyński etc - to tak. Jakby konkurowała z kimś IMHO sensownym - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 22.06.09, 23:54 nie, bo nie sprawia wrażenia osoby kompetentnej w zakresie większym niż "moje drogie panie, torebka chanel to klasyka" moim zdaniem jest śmieszna i na karierę polityczną nie ma szans. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 08:02 A to ciekawe, że TY o tym piszesz > nie, bo nie sprawia wrażenia osoby kompetentnej w zakresie większym niż "moje d > rogie panie, torebka chanel to klasyka" > moim zdaniem jest śmieszna A Twoim zdaniem jaka powinna być w programiku o stylu? Rozumiem, że dla niektórych moda to kwestia życia i śmierci i ze śmiertelną powagą należy ją traktować, ale może dla pani Kwaśniewskiej to zabawa, za którą na dodatek jej dobrze płacą na karierę polityczną nie ma szans. Na karierę polityczną to ona ma ogromne szanse gdyby tylko zechciała się w nią zaangażować, ale kobieta konsekwentnie od pięciu lat deklaruje, że nie jest tym zainteresowana, więc nie ogłasza programów wyborczych i nie składa durnych deklaracji bez pokrycia. Nie wiem jakim byłaby prezydentem w kraju, biorąc pod uwagę nasze polskie piekiełko i masowe podkładanie świni, ale na arenie międzynarodowej na pewno nie musielibyśmy się jej wstydzić. Wg. mnie Kwaśniewska ma większe jaja niż wszyscy dotychczasowi panowie razem wzięci i raczej nie dopuściłaby do ośmieszania się na forum całego świata przepychankami na lini premier - prezydent itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 08:38 Joanno, a wyobrażasz sobie jej kampanię? Przeraża mnie sama mysl co z nią zrobiliby spin doctorzy. Pamiętam jak w wyborach prezydenckich startowała Gronkiewicz- Walc..kobieta miała wizerunek herod-baby, twardej menedżerki. Co więc z nią zrobiono? Postanowiono złagodzić wizerunek i usiłowano wmówić społeczeństwu, że groźna Hanna może być dobrą ciocią Hanią z siąsiedztwa- jak zwykle takie zabiegi wyszły mega nieprawdziwie. Społeczeństwo nie kupiło nowego wizerunku- kobiety, która sama robi karierę a na spędach wyborczych gada o pierogach, podpuszczona przez dziennikarzy. Z ex first lady oczywiście byłoby odwrotnie- trzebaby było ochłodzić jej postać..i aż mi skóra cierpnie, jakby pani Kwasniewska próbowała być ostrap Zresztą czy to jest w ogóle możliwe? To jest kobieta od motylków i słodkich uśmiechów, co samo w sobie jest wielkie, ale czy od czegoś więcej? Zobacz nawet ostatni Kongres Kobiet- bez mężczyzn- wyobrażasz sobie Kongres Mężczyzn? Zaraz byłyby oskarżenia o szowinizm conajmniej. To sa puste gesty, puste, napuszone słowa i czyny pań posiadających więcej much w nosie niż Palikot ma barwnych krawatów w szafie.... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 08:58 Uśmiechnęłam się kiedy przeczytałam Twój postNie dalej jak wczoraj dokładnie to samo powiedziałam mężowi, który uważa, że miałaby ogromne szanse na wygraną w wyborach. I dlatego co napisałaś, ja NIE CHCĘ, żeby ona startowała w wyścigu o stołek prezydencki, nie w tym kraju. To jest kobieta od > motylków i słodkich uśmiechów, co samo w sobie jest wielkie, ale czy > od czegoś więcej? Wielkie? Kalipso, nie wiem, być może się mylę, pewnie na 100% się mylę, ale od lat mam dziwne wrażenie, że właśnie te motylki i uśmiechy to starannie wypracowany wizerunek pani prezydentowej wychodzący naprzeciw oczekiwaniom narodu, w którym kobieta ma właśnie ładnie wyglądać, ładnie się uśmiechać, broń Boże nie pchać przez "mądrzejszych" od siebie, bo inaczej zostanie od razu przywołana do porządku. Myślę, że Kwaśniewska doskonale zdaje sobie sprawę, że gdyby tylko wysunęła się przed szereg zostałaby rozszarpana na strzępy przez sfrustrowanych bossów rodzimej polityki i.........kobiety > Zobacz nawet ostatni Kongres Kobiet- bez mężczyzn- wyobrażasz sobie > Kongres Mężczyzn? Zaraz byłyby oskarżenia o szowinizm conajmniej. To > sa puste gesty, puste, napuszone słowa i czyny pań posiadających > więcej much w nosie niż Palikot ma barwnych krawatów w szafie.... Całym sercem jestem za wszystkim co ma na celu poprawę sytuacji kobiet w kraju i na świecie, ale tego też nie rozumiem. Nie rozumiem jak cokolwiek na dotrzeć do mężczyzn kiedy organizuje się kongres zamknięty. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:37 Nie rozumiem jak cokolwiek na dotrzeć do mężczyzn kiedy organizuje się kongres zamknięty. Zwłaszcza, że za to samo mężczyźni byliby zrugani przez panie, które w tym brały udział. Mnie to odrzuca, bo wyklucza dialog. Ot, panie spotkały się, ponarzekały we wspólnym gronie na koniec stwierdziły, że panowie nigdy nie dostapią największego przywileju jakiego natura dała kobietom, czyli chodzenia w ciązy i rodzenia dzieciP Zapomniawszy o tym, że ze świecą szukaćby faceta, który chciałby chodzić z brzuchem jak stodoła, rzygać do kilka chwil czy nie móc zawiązać sobie butówp I takie pierdółki mają coś zmienić? Wątpię. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 11:47 piszę o tym ja i co z tego? ja nie mam aspiracji politycznych i nie aspiruję do miana wielkiej damy, za którą uważa się pani Kwaśniewska. Nie śmieszy mnie sama idea programu, a sposób przekazu. Nie oszukujmy się moda i styl to nie są rzeczy rangi państwowej... i nigdy tak nie twierdziłam. Kiedy widzę z jakim pietyzmem dotyka apaszki hermes'a i robi przerywniki typu eeem eeeem yyym to przepraszam bardzo, ale nawet ja wierna fanka coco chanel nie mogę tego słuchać. W dodatku zauważcie ze w lekcji stylu każdy z gości jest zwykle tak zestresowany, że pieprzy od rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 11:50 piszesz, ze na arenie miedzynarodowej nie musieliby sie jej wstydzic? Dlatego, że ma opanowane do przesady wszystkie punkty protokołu dyplomatycznego i wie jaki kapelusz, kiedy założyć? I że potrafi zjeść przysłowiową bezę i porozmawiać po angielsku ą ę???? Przepraszam bardzo, ale jakie ma osiągnięcia w innych dziedzinach? Bo z tego co się orientuję, to w trakcie prezydentury Kwaśniewskiego zajmowała się prowadzeniem fundacji. Nie znoszę PIS i Kaczyńskiego, ale jego pani Maria Kaczyńska zdaje się ma podobne "osiągnięcia" tyle że nie pretenduje do bycia VIPem Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 11:59 Porównanie do pani Kaczyńskiej chyba nie jest najlepsze. Z tego co pamiętam to pani Kwaśniewska nie była li tylko żoną swojego męża przed jego prezydentura tylko miała jakieś życie zawodowe i sukcesy na jego polu. No i jeszcze raz napiszę - to nie Kwaśniewska pcha się na prezydencko stołek , tylko media ją pchają Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 00:16 nie, bo mimo, ze tą pania szanuję i podziwiam 9ale za cos inszego niz polityka), nie ma zaplecza politycznego, programu, wizji itd..i raczej to media pakuja ją poraz kolejny w taki układ niż ona chce tego sama..ale kobiałkę, z tym czego oczekuje wyżej, chętnie poprę, jezeli bedzie to miało ręce i nogi..powiem wiecej czekam nataka, bo wg mnie kobitki są mądrzejsze i na rzadach kobiecych wieksziść lrajów zyskiwała..no i keszcze jeden warunek..by miała jakieś realne szansę, bo ja bardziej jestem negatywny elektorat PIS-u niz elektorat PO Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 00:18 kurza nac..chyba w końcu kupię nowa klawiature, bo jak czytam co mi weszło to mnie sama zęby zaczynaja boleć.. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_nina Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 08:11 nie, nie zaglosowalabym. Pani Jola nie jest z mojej bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 08:55 Nie, bo Jola nie jest politykiem i nie ma zaplecza, doświadczenia, osiągnięć, jest dla mnie pod tym względem człowiekiem niewiarygodnym po prostu. Dziewczyny, naprawdę byście na nią zagłosowały? Trochę mi to przypomina casus Tymińskiego Przecież Jola, oprócz tego, że jest żoną byłego prezydenta w świecie polityki jest NIKIM. A bycie prezydentem jednak wymaga czegoś więcej, niż dobrego prezentowania się i machania rączką z uśmiechem. A trautlusi, która ma ewidentnie typową pisowską i kompletnie oderwaną od rzeczywistości fobię i która zagłosowałaby na KAŻDEGO, byleby nie na Tuska, radziłabym porządnie stuknąć się w główkę, a następnie udać się do dobrego psychiatry - fobie się leczy i to podobno z dobrym skutkiem. Tak będzie dobrze i dla kraju, i dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:03 morgen_stern napisała: > Nie, bo Jola nie jest politykiem i nie ma zaplecza, doświadczenia, osiągnięć, ale też Jola nigdy nie deklarowała chęci wzięcia udziału w takich wyborach. Wokół Joli to media robi dym nie sama Jola. Rozważania są czysto hipotetyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:08 Cytat> ale też Jola nigdy nie deklarowała chęci wzięcia udziału w takich > wyborach. Wokół Joli to media robi dym nie sama Jola. Rozważania są > czysto hipotetyczne. Oczywiście, że to szum medialny, ale skoro już się o tym mówi, to napiszę, co myślę Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 morgen 23.06.09, 09:04 Proszę cię ... myślisz, że będąc prezydentową rozmawiała o hafcie angielskim z politykami innych państw? Moim zdaniem gdyby tylko zechciała, byłaby odpowiednią osobą na odpowiednim miejscu - zaplecze, jakby nie było ma (lewicę), nie przewiduję większych zgrzytów na lini Ona - Donald, z funkcji reprezentowania kraju na forum międzynarodowym wywiązywałąby się śpiewająco. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 23.06.09, 09:07 CytatProszę cię ... myślisz, że będąc prezydentową rozmawiała o hafcie angielskim z > politykami innych państw? Lilu, proszę cię, już nic nie mów Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:12 Niby czemu? Bo Ty uważasz, ze się nie nadaje? Osobiście na tym stołku widziałabym marka Borowskiego, ale jak bym miała wybór między Kaczyński, Tusk i Kwasniewska to bez mrugnięcia okiem. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 23.06.09, 09:19 Lila, nie wątpię, że pani Jolanta prowadziła podczas oficjalnych wizyt z politykami i głowami państw kulturalne rozmowy na wysokim poziomie, ale na Boga, nie porównuj tego do BYCIA głową państwa i zaangażowania w realną politykę krajowa i zagraniczną. W naszym kraju prezydent nie ma takiej władzy, jak w USA, ale marionetką też nie jest, więc darujcie mi już wizję Joli-bezy jako prezydenta Polski, bo naprawdę zacznę głosić tezę, że przed wyborami powinno się przechodzić jakieś kursy z wiedzy o polityce i świecie w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:34 Ale Ty masz prawo jej nie chcieć, a ja mam prawo chcieć, bo jestem przekonana, że wbrew obrazowi żony przy mężu, Kwaśniewska ma świetne rozeznanie w polityce i jeszcze lepsze zaplecze. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: morgen 23.06.09, 09:38 w polityce > i > jeszcze lepsze zaplecze. jakie zaplecze???? Przypomnij sobie taśmy Oleksego...a to podobno był przyjaciel domup Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:46 Ja jestem o Lewicę spokojna. A Oleksym się nie podniecam, bo nie ma kim ani czym. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: morgen 23.06.09, 09:19 lila1974 napisała: > Proszę cię ... myślisz, że będąc prezydentową rozmawiała o hafcie > angielskim z politykami innych państw? Lila, a Ty myślisz, że ona rozmawiała z politykami innych państw? Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: morgen 23.06.09, 09:36 No więc jeśli w ogóle, to właśnie kurtuazyjnie o jedzeniu bezy, ewentualnie datkach na jakiś zbożny cel. Zdecydowanie nie o polityce. Jak dobrze, że ona sama wie, że prezydentura nie dla niej Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:42 Kurtuazyjna rozmowa, politycznej świadomości nie przeszkadza, nie uważasz? Dla mnie Kwasniewska jest kobietą, która wie, co w trawie piszczy - zarówno tej krajowej jak i światowej. Przy wsparciu męża i lewicy pociągnęłaby ten kram - tego jestem pewna. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: morgen 23.06.09, 09:44 "Polityczna świadomość' to raczej nie jest wystarczający argument do bycia prezydentem. Fakt, że jest rozpoznawalna na świecie też nie wystarczy - bo ona jest rozpoznawalna jako żona prezydenta, nie polityk. Daleko jej do Hilary Clinton. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 erin 23.06.09, 09:48 Patrząc na Wałęsę kiedyś i na Kaczuchę teraz mam wrażenie, ze ta "rozpoznawalność i sympatia" to na prawdę duży potencjał. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: erin 23.06.09, 09:50 Sorry, ale nie porównujmy Kwaśniewskiej do Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: erin 23.06.09, 10:01 Owszem, jeśli o poziomy chodzi, to Kwasniewskiej zdecydowanie wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: erin 23.06.09, 10:02 Co najwyżej w wypowiedzi. W dokonaniach - chyba przyznasz, że bez porównania niższy. Cokolwiek by nie mówić o Wałęsie, jego zasługi dla Polski są oczywiste. Jola nauczyła Polki jest bezy co najwyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: erin 23.06.09, 10:07 Tak, jeśli chodzi o pogonienie komuny to tu ma zasługi, niestety jego prezydentura była jak dla mnie zwykłym obciachem (acz dzięki sympatii jaką się cieszył na zachodzie ów obciach mu wybaczano). Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: morgen 23.06.09, 09:30 > Proszę cię ... myślisz, że będąc prezydentową rozmawiała o hafcie angielskim z > politykami innych państw? Polityki nie robią żony prezydentów czy premierów. One pełnią rolę reprezentacyjną i w czasie kiedy ich mężowie radzą jak rządzić światem, taka pani może wziąć udział w kongresie Przeciwniczek Noszenia Naturalnych Futer, co najwyżej. A wymiana kilku kurtuazyjnych zdań z prezydentem Francji nie musi oznaczać, że się rozmawia z nim o problemie energii na świecie...no litości... Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:40 A proszę bardzo, jak chcesz, to się mogę nad Tobą ulitować Mając wybór taki, jak wczesniej podałam, czyli Kaczyński, Tusk kwaśniewska wybrałabym Kwasniewską i jestem przekonana, że w roli prezydenta byłaby świetna. Wystarczy mi prezydentury Kaczyńskiego. Co z tego, że jest politykiem, skoro jest na tym stołku żenujący. Za Kwaśniewską stanęłaby lewica i dla mnie jest to najlepsza opcja. Wolno mi? Wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: morgen 23.06.09, 09:42 lila1974 napisała: > i jestem przekonana, że w roli prezydenta byłaby świetna A co skłania Cię do takich wniosków? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: morgen 23.06.09, 09:45 Jej osobowość, zaplecze polityczne, które miałaby do swojej dyspozycji, doświadczenie z prezydentury męża, dość powszechna sympatia narodu własnego i polityków zza granicy, wykształcenie, ogłada itd. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 erin 23.06.09, 10:00 Nie znam jej programu, bo go z oczywistych powodów nie ujawnia, ale jestem pewna, że ma, a ponieważ wywodzi się z lewicy to mogę przypuszczac, że jej ewentualny program byłby zbliżony do mojego, gdybym w wyborach prezydenckich brała udział Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: erin 23.06.09, 10:01 Dżizas. Biorąc pod uwagę fakt, że kandydować nie zamierza i o tym mówi publicznie, dziwiłabym się, gdyby czas poświęcała na tworzenie jakiegoś programu. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: erin 23.06.09, 10:05 Tak, rozważam tę kandydaturę czysto teoretycznie, ale nie wierzę, że Kwasniewska jest pozbawiona poglądó politycznych, więc gdyby jakimś cudem ktoś namówił ją na kandydowanie to jestem pewna, że jej program byłby mi bliski. Osoba wykonawcy jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 23.06.09, 09:51 Lila, a zdefiniuj, proszę, zaplecze polityczne Kwaśniewskiej, bo aż ciekawa jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: morgen 23.06.09, 09:53 To w sumie kwalifikacje bardziej na królową brytyjską niż na prezydenta Polski Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: morgen 23.06.09, 09:58 Biorąc pod uwagę niegdysiejsze monarsze ambicje byłego prezydenta (pamiętacie słynne zdjęcie z szarfą, jak nie przymierzając książę jakiś? nie mogę go znaleźć), to nie byłoby takie dalekie od prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 angazetko 23.06.09, 10:02 W porównaniu z oszołomstwem jakie w tej chwili gości w pałacu prezydenckim to jak dla mnie rzeczywiscie królowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: morgen 23.06.09, 09:59 Lila, Jolanta Kwaśniewska stała się wielbioną celebrytą wyłącznie jako ŻONA prezydenta. Jej prezencja, ujmujący sposób bycia miał ocieplać wizerunek Kwaśniewskiego. Lewica była zapleczem Kwaśniewskiego, nie jego ŻONY- takie niuanse polityczne warto byłoby sobie przyswoićp Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 kalipso 23.06.09, 10:10 No, jak dobrze, ze mi to wyjaśniłaś, bo na prawdę nie miałam pojęcia Myślisz, ze gdyby jednak wystartowała w tych wyborach, to lewica by się od niej odwróciła? Nie sądzę, nawet Ci, którzy Kwaśniewskiego krytykują podczepiliby się pod tę lokomotywę. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:20 morgen_stern napisała: > A trautlusi, która ma ewidentnie typową pisowską i kompletnie oderwaną od > rzeczywistości fobię i która zagłosowałaby na KAŻDEGO, byleby nie na Tuska, > radziłabym porządnie stuknąć się w główkę, a następnie udać się do dobrego > psychiatry - fobie się leczy i to podobno z dobrym skutkiem. Tak będzie dobrze > i > dla kraju, i dla ciebie morgen - cały czas wydawało mi sie że zyje w wolnym, demokratycznym kraju i moge wygłaszać swoje poglądy..? no chyba że po dojciu PO do władzy cos sie zmieniło i teraz każdy kto inaczej myśli wysyłany jest do psychiatryka? Przeciez to PO usilnie próbuje przekonać że funkcja prezydenta jest li tylko reprezentacyjna i nic poza tym a najwazniejszy jest premier. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:23 [quote]no chyba że po dojciu PO do > władzy cos sie zmieniło i teraz każdy kto inaczej myśli wysyłany > jest do psychiatryka? [/qoute] A ty jak zwykle nic nie kumasz Do psychiatryka wyślę każdego, kto zagłosowałby na byle debila albo człowieka znikąd, żeby tylko jego znienawidzony kandydat nie przeszedł. To działanie na szkodę Polski. Ale pisowcy tego nie widzą, oczy mają tak żółcią zalane Polska? Tylko sobie tym gębę wycierają. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:45 morgen_stern napisała: > > A ty jak zwykle nic nie kumasz > Do psychiatryka wyślę każdego, kto zagłosowałby na byle debila albo człowieka > znikąd, żeby tylko jego znienawidzony kandydat nie przeszedł. To działanie na > szkodę Polski. Ale pisowcy tego nie widzą, oczy mają tak żółcią zalane > Polska? Tylko sobie tym gębę wycierają. a czy Ty możesz przyjąć do wiadomości ze dla mnie głosowanie na Pana Tuska jest własnie działaniem na szkode Polski ! i przestac ubliżać tym którym program polityczny PO nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:51 > a czy Ty możesz przyjąć do wiadomości ze dla mnie głosowanie na Pana Tuska jest własnie działaniem na szkode Polski Jesteś z tych, co wierzą, że Tusk sprzedał Polskę Niemcom, tak? I Ty naprawdę nic nie rozumiesz. Nie chodzi o popieranie bądź nie programu PO, tylko o smieszne deklaracje, że każdy, byle nie Tusk. KAŻDY to bardzo duże słowo. Nigdy bym nie miała odwagi napisać, że "każdy, byle nie Kaczyński". Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:55 W wyborach na Kwaśniewską bym zagłosowała. W swoim czasie gdy Kwaśniewska była pierwszą damą jej popularność zdecydowanie przewyższała popularność prezydenta. Ówczesna parta lewicowa proponowała jej aby na fali popularności wystartowała w wyborach prezydenckich. JK odmówiła uzasadniając decyzję chęcią odpoczęcia od polityki. Twierdzenie, że Kwaśniewska nie ma zaplecza politycznego i osiągnięć uważam za dowcip sezonu. Chciałabym przypomnieć, że swoim czasie jako prezydentowa zorganizowała w Warszawie spotkanie królowych i prezydentowych uzyskując doskonały odzew, biorąc pod uwagę fatalne postrzeganie Polski za granicą. Dla promocji Polski zrobiła więcej niż wszystkie partie razem wzięte. Biorąc pod uwagę kompetencje prezydenta RP nadawałaby się na to stanowisko doskonale. Natomiast jestem pewna że Kwaśniewska w wyborach by nie wygrała, bo zadziobałyby ją przede wszystkim tępe współrodaczki, które nie wyobrażają sobie aby kobieta mogła chcieć w życiu więcej niż 3xK. Zawsze wybiorą kretyna (bo facet) niż wykształconą, światową kobietę. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 09:58 Nie oceniaj innych wg swojego szablonu, dobrze? Fakt, że jest kobietą jest dla mnie nieistotny. Akurat w polityce nie tym się kieruję - solidarności jajników odczuwać nie zamierzam. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:15 Ale nikt Ci nie kakże okazywac solidarności jajników. Ty masz sprecyzowane poglądy i swojego kandydata, którego popierasz, bo trafia Ci do przekonania. Myślę, że poprzedniczka nie Ciebie i nie dziewczyny o sprecyzowanych poglądach miała na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:21 No nie, ten kawałek "Natomiast jestem pewna że Kwaśniewska w wyborach by nie wygrała, bo zadziobałyby ją przede wszystkim tępe współrodaczki, które nie wyobrażają sobie aby kobieta mogła chcieć w życiu więcej niż 3xK. Zawsze wybiorą kretyna (bo facet) niż wykształconą, światową kobietę." raczej niesie w sobie inną treść. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:24 Twoja interpretacja - ja tę wypowiedź odczytałam inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:26 Owszem, moja interpretacja, moje odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 14:19 A ja pisałam o Tobie, Erin? Ale nożyce się odezwały. Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 14:25 Nie, pisałaś w wątku, w którym m.in. ja wypowiadałam się jako antyelektorat Kwaśniewskiej - i pewnie też mnie zaliczyłaś do tych 'dziobiących' i wolących marnego faceta. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:01 Nie pieprz, moja droga, bo ja MARZĘ o kobiecie premier czy prezydent, ale nie paniusi machającej rączką i "łagodzącej spory, jak to kobieta", marzę o kimś pokroju Żelaznej Margaret w Polsce, ale na razie kandydatki brak. I tak, jak erin, na pewno nie będę głosowała na byle kobietę tylko dlatego, że ma jajniki. No sorry. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_nina Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:46 morgen_stern napisała: > Nie pieprz, moja droga, bo ja MARZĘ o kobiecie premier czy prezydent, ale nie paniusi machającej rączką i "łagodzącej spory, jak to kobieta", marzę o kimś pokroju Żelaznej Margaret w Polsce, ale na razie kandydatki brak. I tak, jak erin, na pewno nie będę głosowała na byle kobietę tylko dlatego, że ma jajniki. No sorry. Morgen - pozwolisz, ze sie podepne pod Ciebie, bos mi to z ust wyjela Gdyby sie na polskiej scenie politycznej jakas zelazna Goska objawila, to normalnie urlop bezplatny wezme i bede zasuwac i jej plakaty na miescie rozlepiac. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:02 Ja zaś uważam, że twierdzenie, jakoby popularność prezydentowej wyższa niż urzędującego prezydenta, to odpowiednie kwalifikacje do objęcia tego urzędu, to jest dopiero hicior kabaretowyp Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:05 Tzn. wiesz, w porównaniu z obecnym prezydentem każdy pewnie wyglądałby lepiej na tym stanowisku (no, może poza wyjątkami hardcorowymi typu Lepper czy Kononowicz). No ale miejmy nadzieję, że się nasz naród trochę w główkę stuknie i zacznie myśleć przed podstawieniem krzyżyka na karcie do głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:14 Mnie śmieszy tylko robienie wielkiego halo z faktu, że pani Kwaśniewska była swego czasu popularniejsza niż jej mąż. Bo pytanie powinno brzmieć: w jakich kręgach była popularniejsza i dlaczego była i czy to z jakiego powodu ją wielbiono, mogłoby realnie przełożyć się na wynik wyborczy. Kwaśniewska sobie na tąka popularność- dobrej, ciepłej kobietki, zapracowała, bez dwóch zdań....wśród gospodyń domowych i czytelniczek wytwornych magazynów, czyli, nie oszukujmy się- środowisk, które głosują rzadziej niż wynikałoby z obecności ich w społeczeństwiep Większość kobiet stroni od urn, albo tak jak Trautlusia, głosuje za własną podrzednością- oczywiście ma do tego prawo, to też zdobycz demokratyczna Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:22 Ciebie śmieszy, mnie nie. Moim zdaniem gdyby kobieta chciała zająć się polityką, byłaby w tym świetna. Odpowiedz Link Zgłoś
trautlusia Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:46 kali_pso napisała: > Większość kobiet stroni od urn, albo tak jak Trautlusia, głosuje za > własną podrzednością- wytłumacz mi prosze o co chodzi z tą moja podrzędność - bo ja nie dośc że wyborca PISu (czyt: głupia )to w dodatku baba Trautlusia Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:20 Nie mam zamiaru stukać się w główkę, tylko dlatego, że w wyborach prezydenckich zagłosuję na kandydata lewicy (o ile nie odrzuci mnie jego osobowość - mam nadzieję, że marek borowski będzie kandydował). Odpowiedz Link Zgłoś
e_r_i_n Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:22 Nie wiem dlaczego odnosisz to tak do siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:25 Interpretacja rzecz dowolna i niedoskonała Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:52 No ale miejmy nadzieję, że się nasz naród trochę w główkę stuknie > i > zacznie myśleć przed podstawieniem krzyżyka na karcie do głosowania. Co wybory się stuka, podobno, a wychodzi jak zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 10:16 A czymże jest polityka, jeśli nie kabaretem? Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Nie 23.06.09, 10:06 Nie. Wiem,że Ronald Regan był aktorem...ale Polska to nie Ameryka i występy Pani JOli i opowieści o apaszkach i innych szmatkach jakoś nie pasują do roli Prezydenta. W żaden sposób. Wolałabym kogoś bardziej merytorycznie przygotowanego i bez parcia na szkło za każdaą cenę. Gdyby Pani Kwasniewska bardziej zaangażowała się w działalnośc społeczną czy zycie polityczne, a nie towarzyskie to kto wie...a tak niestety Pani Joli dziękuję, Pogadanki o fatałaszkach srednio mi leżą, a w wykooniu ewentualnej Pani Prezydent-kupa śmiechu i bąbelki Odpowiedz Link Zgłoś
anik0987 Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 11:08 wczoraj oglądałam jej wywiad z Olejnik. To nie jest głupia babka, ma coś do powiedzenia, i uważam, że sprawdziłaby się w działalności społecznej, może nawet w polityce, ale niekoniecznie jako pani prezydent. To, że mówi o fatałaszkach i bezie wynika z tego, co jej zaproponowano. To po prostu sposób zarabiania pieniędzy. W dużej mierze zgadzam się z tym, co wczoraj mówiła, chociaż ani jej mąż ani sld nie są mi bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 11:10 Mogła nie przyjąc propozycji. Z jej pozycja po zakończeniu kadnecji męża mogla zając sie setkami innych spraw- pewnie mniej medialnych ale moze za to bardziej pozytecznych społecznie. Sorry ale wizja luksusowej Pani od wizażu i ploteczek w roli Prezydenta mi nie odpowiada. Widać,że jej taka rola pasuje i to tym bardziej mnie utwierdza,ze z pewnościa bym nie głosowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 14:36 Szkoda, że nie potrafisz zdystansować się od programów telewizyjnych Kwaśniewskiej i uświadomić sobie, że gdyby w przeszłości zdecydowała się zająć się polityką, nie opowiadałaby o strojach w TVN, bo doskonale wie jaki obraz powinien mieć kandydat na polityka. Wybrała taki a nie inny sposób zarabiania, przypuszczam, że niezłego, bo jako osoba prywatna może się nie przejmować opiniami osób, które uwiera jej wysoki status finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 14:44 a co ma do tego jej status finansowy??? bo tego to ja już zupełnie nie pojmuje jeśli jesteśmy przy finansach, to moim skromnym zdaniem ludzie kandydujący na poważniejsze stanowiska w rządzie powinni być ludźmi naprawdę zamożnymi, tak żeby byli odporni na "pokusy". I żebym wiedziała, że pchają się do polityki w celu zrobienia czegoś pożytecznego a nie zarobku, jak to niestety jest teraz. Rozumiem, że czasem taki normalny człowiek też chce coś zrobić, ale wg mnie jeśli ktoś nie potrafi być wystarczająco zaradny w życiu, żeby dojść do jakiegoś tam poziomu życia, to i w polityce niczego zdziałać mu się nie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 15:30 Co ma do tego status finansowy? Budzi zawiść. I stąd tyle jadu. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 14:46 kol.3 napisała: > Szkoda, że nie potrafisz zdystansować się od programów telewizyjnych > Kwaśniewskiej i uświadomić sobie, że gdyby w przeszłości zdecydowała się zająć > się polityką, nie opowiadałaby o strojach w TVN, bo doskonale wie jaki obraz > powinien mieć kandydat na polityka. Wybrała taki a nie inny sposób zarabiania, > przypuszczam, że niezłego, bo jako osoba prywatna może się nie przejmować > opiniami osób, które uwiera jej wysoki status finansowy. a skąd taka pewność z twojej strony co do chęci i wiedzy pani Kwaśniewskiej?) rozmawiałaś z nią o tym? czy sugerujesz się jej ogólnym wizerunkiem? Jak dla mnie jest to wizerunek takiej pańci Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 15:28 Problem jest w tym, że oponentki Kwaśniewskiej wyciągają jeden fragment jej życiorysu a mianowicie kontrowersyjną pracę w TVN. Natomiast zupełnie pomijają jej osiągnięcia, wykształcenie , obycie znajomość języków. J. Kwaśniewska jako żona prezydenta miała jeden z najlepszych PR w Europie, (A. Kwaśniewski zatrudniał najlepszych światowych specjalistów w tym zakresie) miała doskonałą prasę w Europie, postrzegano ją jako prezydentową nr 1 w Europie. Podałam tylko jeden przykład jej sukcesów jako prezydentowej - liczne spotkanie królowych i prezydentowych w Warszawie. Prezydentowi Kaczyńskiemu nie udało się ściągnąć prezydentów na wielkie święto z okazji odzyskania niepodległości. Wyszedł wielki niewypał. Poparcie dla Kwaśniewskiej w przypadku gdyby zechciała startować na prezydenta wynosiło 30%. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 15:48 Miałam na myśli okres przed wyborami w 2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 18:31 o jezu... jak można się kierować przy wyborze na urząd prezydenta czyimś PRem??? Sama napisałaś że to wszystko była ciężka praca specjalistów od wizerunku, których zatrudniała para prezydencka. Uważam, Kwaśniewski był do tej pory jednym z najlepszych prezydentów Polski, ale to kwestia tego do kogo się go porównuje, a na tle Kaczyńskiego i Wałęsy dość łatwo wypaść jako wybitna osobowość medialna... nie uważasz? Kwestia obycia i umiejętności podtrzymywania kontaktów towarzyskich to jedno, a prawdziwa polityka to drugie. Gdybym miała do wyboru np. Leppera i Kwaśniewską, to oczywiscie ze wybór padłby na panią Jolantę Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Nie zagłosowałabym, ale... 23.06.09, 19:13 A czym się ludzie kierują wybierając kandydatów startujących w wyborach? W lwiej części image'em polityka, czy Ci się to podoba, czy nie. Stąd takie kariery piarowców, którzy zarabiają krocie na treningach polityków, którzy z kolei są w stanie zapłacić im każde pieniądze, jeśli trening skończy się sukcesem. Jeśli uważasz, że zakończone sukcesem zaproszenie królowych i prezydentowych do Polski to ze strony Kwaśniewskiej umiejętność podtrzymania kontaktów towarzyskich, to, wybacz, jesteś ignorantką w dziedzinie współpracy międzynarodowej. Ja uważam, że ściągnięcie tych osób do Polski (przy cienkim odbiorze Polski za granicą) wymagało nie lada talentu politycznego, dyplomatycznego, wielkiej wiedzy specjalistycznej. To ONA swoją osobą przyciągnęła gości na to spotkanie, nikt inny. Widać tak się prezentowała i tak promowała nasz kraj, tak zorganizowała to spotkanie, że panie prezydentowe i królowe stwierdziły, że warto tu przyjechać, warto się z nią spotkać. A nie są to osoby, które mają wolne dni w swoich kalendarzach. To jest jej wielki i osobisty sukces, nieporównywalny z czyimkolwiek. Ja uważam, że Kwaśniewska nie dostarczy Wam dylematu czy na nią głosować, bo startować nie będzie.Pojawią się natomiast inni niepokojący kandydaci jak zachęcony sukcesem wyborów do Europarlamentu ZZ. Odpowiedz Link Zgłoś
ally kol3 23.06.09, 21:07 zgadzam się z Tobą. śmieszą mnie te najazdy na kwaśniewską, a właściwie poprawianie sobie humoru przekonaniem, że ja to niby głosuję na kompetentnych, doświadczonych polityków. nie jestem fanką kwaśniewskiej, ale babka ma doświadczenie np. w prowadzeniu fundacji. zapewne zrobiła więcej pożytecznego i ma więcej umiejętności niż cała banda przygłupów, którzy zajmują się siedzeniem w sejmowych ławach, przepychankami i typowo personalnymi kłótniami itp. no ale nie nawijają o fatałaszkach, więc to poważni ludzie, a nie jakaś wyfiokowana pinda a przy okazji, zdanie nt. skrzydlewskiej podtrzymuję (dyskusja na łódzkim forum) Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: kol3 23.06.09, 22:12 Obie damy są raczej nieporównywalne. Uważam że JS jako debiutantce można udzielić kredytu zaufania, każdy kiedyś zaczyna, a skoro zaczyna to wiadomo, że starym wyjadaczem nie jest. Nie głosowałam na nią, ale nie lubię atakowania jej i posługiwania się argumentami, że bogata i tatuś jej wszystko kupił. Jakby inni byli z takiego domu, to by z taty też korzystali, to naturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: kol3 23.06.09, 23:19 ally napisała: zapewne zrobiła więcej pożytecznego i > ma więcej umiejętności niż cała banda przygłupów, którzy zajmują się siedzeniem > w sejmowych ławach, przepychankami i typowo personalnymi kłótniami itp. no ale > nie nawijają o fatałaszkach, więc to poważni ludzie, a nie jakaś wyfiokowana > pinda tia... powiem Ci, że to nawet zabawne przeczytać coś takiego po tygodniu dyskusji na temat moich DURNYCH zainteresowań i określenia mnie jako ludzia na ich podstawie Odpowiedz Link Zgłoś
shellerka Re: kol3 23.06.09, 23:21 i przypominam że doświadczenie w prowadzeniu fundacji ma również pani Kaczyńska jak i wiele innych kobiet, gdyż prowadzenie fundacji to takie właśnie typowe zajęcie dla pań które nie mają nic innego do roboty, a chcą czuć się pożyteczne. Zreszta o ile dobrze pamiętam, to przy okazji prowadzenia przez panią J.Kwaśniewską jej fundacji wynikła gruba afera... no ale... Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 14:39 Nie. Uważam, że, wbrew pozorom, jest to jedna z głupszych kobiet w polskim życiu publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotarybka_1 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 17:57 ja też nie głosowałabym na nią. Ale gdyby znalazła się w 2 turze z Kaczyńskim to musiałabym. Na szczęście taki scenariusz chyba nam nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 20:02 asia_i_p napisała: > Nie. Uważam, że, wbrew pozorom, jest to jedna z głupszych kobiet w > polskim życiu publicznym. A na jakiej podstawie tak twierdzisz. Możesz nam to unaocznić? Odpowiedz Link Zgłoś
lisbeth25 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 19:08 W życiu bym na nią nie zagłosowała. Kobieta ta nie ma żadnych osiągnięć politycznych, była jedynie żoną przy mężu. Wolałabym zagłosować na kompetentne osoby z sukcesami w świecie polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna35 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 20:03 lisbeth25 napisała: Wolałabym zagłosować na > kompetentne osoby z sukcesami w świecie polityki. Które to z tych co się pchaja na urząd? Odpowiedz Link Zgłoś
lisbeth25 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 20:07 Jeszcze nie wiadomo, kto będzie kandydował w wyborach- więc nie mogę odpowiedzieć na to pytanie. Gdyby tak lewica wystawiła Sz.-Deresz - byłabym wniebowzięta. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: Zagłosowałybyście na Kwaśniewską.. 23.06.09, 22:00 Pani Sz.-D. właśnie przepadła w wyborach do Europarlamentu Odpowiedz Link Zgłoś