mama_lukaszka 19.12.03, 23:21 Jakie choinki bedziecie miec w domach - prawdziwe czy sztuczne? My stwierdzilismy, ze prawdziwa choinka nie wytrzyma szturmu naszego rocznego malego tornada )). Bombki tez kupilam plastikowe. Wesolych Swiat Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena99 Re: choinka 19.12.03, 23:45 Hej, my będziemy mieć prawdziwą. Nie wyobrażam sobie Świąt bez cudownego zapachu choinki! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama_lukaszka Re: choinka 19.12.03, 23:52 My tez, ale nasz synek zjada szybciutko wszystko co znajdzie na podlodze. Boimy sie, ze sie nawcina igiel. (Nawet jodla gubi igly.) Odpowiedz Link Zgłoś
pisiomek Re: choinka 19.12.03, 23:51 Zawsze prawdziwa i zawsze jodła . Bombki tez niestety plastikowe, bez światełek a to ze względu na koty, które odgryzają żarówki !!! Wesołych Swiąt Odpowiedz Link Zgłoś
b113 Re: choinka 20.12.03, 02:48 Hej! Zdecydowalam sie na sztuczna choinke chociaz dotad zawsz byla prawdziwa.Maly ma 9 miesiecy i nie chcialabym aby najadl sie igiel.Kupilam drewniane zabawki, kokardki i inne ozdoby ktore nie pokrusza sie w dloni.Uwazam ze wyglada super - maly juz posmakowal kilka ozdobek Pozdrawiam i takze zycze Wesolych Swiat Basia Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: choinka 20.12.03, 17:43 Prawdziwa po raz pierwszy w życiu od dziś stoi przy kominku. No, ale koles ma już 3 lata. Wcześniej sztuczna + plastkowe (zamszowe) bombki Odpowiedz Link Zgłoś
gocha71 Re: choinka 20.12.03, 20:00 Hmm...Z naszym starszym, obecnie czteroletnim synem, nigdy nie mieliśmy takich dylematów: zawsze była prawdziwa choinka i normalne bombki, a on niczego nie zbił, nie przewrócił choinki, nie jadł igieł z podłogi. Ale on zawsze pod tym względem był wyjątkiem...Ciekawe, jak to będzie w tym roku z młodszą czternastomiesięczną córą... Prawde mówiąc nie przewidywałam takich kłopotów, choć córcia żywsza jest od syna w tym wieku. Pociesza mnie to, że nie zjada śmieci z podłogi; wręcz przeciwnie, co znajdzie, oddaje do ręki. No cóż, pozyjemy, zobaczymy, najwyżej w przyszłym roku będę mogła kupić nowe bombki. Gocha. Odpowiedz Link Zgłoś
uleczka26 Re: choinka 21.12.03, 12:19 My mamy sztuczną choinkę z papierowymi ozdobami, które zrobiłam w zeszłym roku będąc jeszcze w ciąży ( i to był genialny pomysł Moja córcia dzięki choince nauczyła się raczkować po prostu ciekawość wzięła górę i teraz wszędzie jej pełno )) WESOŁYCH ŚWIĄT!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gandzia4 Re: choinka 22.12.03, 00:22 Sztuczna z prawdziwymi bombkami i.... no właśnie dzisiaj idziemy do lekarza po skierowanie na USG, bo Oskar ugryzł bombkę jak jabłko. Wprawdzie przestraszył się naszego krzyku i chyba nic nie połknął, ale wolimy się upewnić. Odpowiedz Link Zgłoś