Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:22 [władze poszukiwały chętnych w taki sposób by bron Boże nikt sie nie znalazł?! ja mogę przejąć! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pumeks Re: Zemsta historii na Forsterze 29.09.09, 08:36 Kolejna bzdurna legenda o pobycie Hitlera w Gdańsku? Ciekawe, kiedy to według głosicieli tej wersji Hitler miał "bywać" na Wyspie Sobieszewskiej, skoro historycy odnotowali tylko jedną jego wizytę przed 1939 r. (i to wyłącznie na lotnisku na Zaspie) i dwie w czasie wojny (19 września 1939, 5 maja 1941)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldwasser Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.versanet.de 29.09.09, 09:26 Wypalil bym ja te miejsca na odwiecznie polskiej ziemi! Jak Polacy mogli dac wize Hitlerowi na pobyt w polskim (odwiecznie) Danzig??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: Zemsta historii na Forsterze IP: 213.192.80.* 01.10.09, 09:51 wersja o pobycie Hitlera na polowaniu jest tym bardziej niewiarygodna z tego powodu, że - raz - Hitler był wegetarianinem, a po drugie - całkiem publicznie pokpiwał sobie z polowań i łowieckiej pasji Goeringa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie wierzący Zemsta historii na Forsterze IP: *.chello.pl 30.09.09, 14:16 Pomysł świetny, ciekawe co z niego zostanie, jak franciszkanie "przejmą" nieruchomość? Zakonni biznesmeni napewno coś wymyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miodzik Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.vide-sat.pl 10.12.09, 16:02 "Nie wierzący" piszę się razem. Chyba, że nie wierzysz w gramatykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Starzyk Najpierw sie poucz młodziku. IP: *.chello.pl 10.12.09, 18:31 "Nie wierzący" to również ten,który komuś nie wierzy.Taka pisownia jest poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahe Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.vide-sat.pl 30.09.09, 17:00 Żeby "przejąć" trzeba było coś zaproponować. Ty pewnie oprócz "ja mogę przejąć" nic więcej nie potrafiłeś wydumać tak wcześniej jak i dziś? Super, że franciszkanie rozważają możliwość zagospodarowania niszczejących obiektów. Kto wie, może będzie to jedyne w Polsce na taką skalę przedsięwzięcie o takim charakterze? Potrzebujemy bowiem pojednania nie tylko między narodami ale i pomiędzy kulturami, religiami... Mamy w Gdańsku szczęście, że franciszkanie prowadzą swoje dzieło w duchu pokoju i pojednania! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D.O.M. Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.10.09, 20:01 Chciwość kościelnych braci jest powszechnie znana. Chwytają każdy pomysł by jak najwięcej zagarnąć ziemi. A że "klimat" im obecnie sprzyja, to grabią wszystko co się tylko da - najczęściej za darmo lub symboliczną złotówkę!!! Na co dzień obserwuję takich zakonników. Trzech "braciszków w sutannach" na 56 hektarach "zdobytych" w ostatnich kilkunastu latach. I dalej prowadzą aktywną działalność w celu pozyskiwania kolejnych hektarów. Klasztor zamknięty dla miejscowych, ale otwiera swoje bramy dla bogatych sponsorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IMAO Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.vide-sat.pl 10.12.09, 16:06 FYI: "braciszkowie" (rozumiem, że chodzi o zakonników...) w liczbie trzech lub innej dowolnej nie noszą "sutanny" tylko habit. Na przyszłość proszę o uzupełnienie wiedzy przed wypowiedzią. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista Re: Zemsta historii na Forsterze IP: *.chello.pl 10.12.09, 18:35 Nie wszyscy muszą wiedzieć jak nazywać kiecki,które oni noszą.Są też księża zakonni. Odpowiedz Link Zgłoś