Dodaj do ulubionych

"pospolity ludobojca Leszek Balcerowicz"

08.08.01, 21:40
To jest dobre - znalazlem w Wyborzczej:

Działacze Ruchu Społecznego Alternatywa żądają "sprawiedliwego ukarania
pospolitego ludobójcy Leszka Balcerowicza".
Zaprezentowali pismo do prokuratora generalnego, w którym kandydat na posła
Kazimierz Abramski domaga się m.in. aresztowania Balcerowicza jako "winnego
śmierci 80 ludzi, którzy zginęli w powodziach (...) oraz jest winny powstałym w
tych powodziach szkodom materialnym". "Tak zwany plan Balcerowicza (...) to to
samo, co plan Hitlera w 1939 r. przed napadem na Polskę". "Balcerowicz (...)
dla mnie jest takim samym zbrodniarzem jak Adolf Hitler czy Józef Stalin" -
pisze działacz Alternatywy. Kopie listu wysłał m.in. do Jana Pawła II i
wszystkich klubów parlamentarnych.

Bez komentarza :))))))))
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: mcroti Re: IP: 10.10.41.* 08.08.01, 21:48
      Myslę że za takie teksty to Balcerowiczowi nie chciałoby się nawet wytaczac procesu o zniesławienie
      • cmd26 Re: 08.08.01, 21:51
        Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Myslę że za takie teksty to Balcerowiczowi nie chciałoby się nawet wytaczac pro
        > cesu o zniesławienie

Jakby wytoczyl proces to znaczyloby, ze w tym jest troche prawdy - a tak to w ten
        sposob ta partia skompromituje sie :)
        • Gość: beast Re: IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 08.08.01, 22:07
          Dlaczego jakby wytoczył to byloby w tym troche prawdy?
          • cmd26 Re: 08.08.01, 22:12
            Gość portalu: beast napisał(a):

> Dlaczego jakby wytoczył to byloby w tym troche prawdy?

znaczy sie tak: jakby na mnie ktos najezdzal a nie bylo by to prawda to ja bym po
            prostu sprawe "zlal". Ale masz racje, ze polityk jednak powinien bronic swojego
            dobrego imienia (chociaz mysle, ze nikt w Polsce nie wezmie na serio tych slow).
            • Gość: beast Re: IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 08.08.01, 22:20
              O kurde cos mi się adres rozszerzył!
              A co kwestii:
              W Polsce chyba juz nikt nie zwraca uwagi czy jakiś polityk wytacza sprawe w
              obronie swojej czci czy dobrego imienia.Nie tylko z powodu ogolnego
              przeświadczenia,że wszyscy politycy to złodzieje itp.itd.,ale także dlatego,jak
              sadze,że nawet jesli taki poltyk by wygrał to i tak nie przekona swoich
              przeciwników,jeśli przegra jego zwolennicy w to nie uwierzą itd.Taka symetria
              przeciwienstw rysuje sie co najmniej od sprawy Oleksego,kiedy udalo sie
              wmówic ,że zarzuty to tylko kolejna poltyczna wojenka na górze.
              • cmd26 Re: 08.08.01, 22:23

> O kurde cos mi się adres rozszerzył!

ale masz refleks :))))))

> A co kwestii:
                > W Polsce chyba juz nikt nie zwraca uwagi czy jakiś polityk wytacza sprawe w
                > obronie swojej czci czy dobrego imienia.Nie tylko z powodu ogolnego
                > przeświadczenia,że wszyscy politycy to złodzieje itp.itd.,ale także dlatego,jak
                >
                > sadze,że nawet jesli taki poltyk by wygrał to i tak nie przekona swoich
                > przeciwników,jeśli przegra jego zwolennicy w to nie uwierzą itd.Taka symetria
                > przeciwienstw rysuje sie co najmniej od sprawy Oleksego,kiedy udalo sie
                > wmówic ,że zarzuty to tylko kolejna poltyczna wojenka na górze.

dobrze prawisz, musze Ci przyznac racje, w dzisiejszych czasach ludzie upra sie,
                ze ktos taki i taki np.: kradnie i nie sposob im cos innego powiedziec - oni
                przeciez wiedza lepiej.
                • Gość: beast Poza tematem IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 08.08.01, 22:32
                  A kiedy mi sie rozszerzył?Ja nie czytam drugi raz tego co
                  napisalem ,najczesciej,więc nie zauwarzyłem.
                  • cmd26 Re: Poza tematem 08.08.01, 22:37

> A kiedy mi sie rozszerzył?Ja nie czytam drugi raz tego co
                    > napisalem ,najczesciej,więc nie zauwarzyłem.

pierwszy Twoj post z rozszerzonym adresem: dzisiaj, 19:48:06 (ale ja jestem
                    dokladny:))
                    • Gość: beast Re: Poza tematem IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 08.08.01, 23:20
                      Nie podoba mi sie to,czuje się odsłonięty.A nazwa Orunia w sieci nie robi
                      takiego wrażenia jak na ulicy:)
                      • cmd26 Re: Poza tematem 08.08.01, 23:27

> Nie podoba mi sie to,czuje się odsłonięty.A nazwa Orunia w sieci nie robi
                        > takiego wrażenia jak na ulicy:)

to pogadaj z adminem
                        ja tez jestem "odsloniety", no ale coz - nic z tym nie da sie zrobic (ew. uzywac
                        trzeba proxy, ale wtedy wszystko bedzie wolniej chodzilo).
                        • Gość: mcroti Re: Poza tematem IP: *.ibngr.edu.pl 09.08.01, 11:54
                          Odsłonięty to jestem dopiero ja:)))
                          cmd26 szybko doszedł skąd i kto ja zacz:)))
                          • cmd26 Re: Poza tematem 09.08.01, 12:56
                            Gość portalu: mcroti napisał(a):

> Odsłonięty to jestem dopiero ja:)))
                            > cmd26 szybko doszedł skąd i kto ja zacz:)))

strasznie trudno bylo sie domyslic :)))))))
                            • Gość: beast Re: Poza tematem IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 09.08.01, 15:32
                              A mnie zmyliły te jego różne adresy (trzy chyba),myslałem ,że robi z nimi
                              jakies numery :)
                              • Gość: mcroti Re: Poza tematem IP: 10.10.41.* 09.08.01, 15:33
                                Ja to nazywam wirtualnym życiem;)))))
                                A sobie powinieniem zmienić ksywę na roti_mnemonic:)))))
                              • cmd26 Re: Poza tematem 09.08.01, 15:38

> A mnie zmyliły te jego różne adresy (trzy chyba),myslałem ,że robi z nimi
                                > jakies numery :)

Jak sie:
                                uzywa xywki podobnej do nazwiska i wyswietla sie gdzie pracuje
                                (gdansk.ibngr.edu.pl) to nie trudno sprawdzic kto to jest. Dla potwierdzenia
                                mozna przeczytac w zyciorysie jakie mcroti studia konczyl i jaki kierunek - sam
                                sie kiedys chwalil po jakim kierunku jest :)))
                                Oprocz tego podsyla do zobaczenia jeden z wielu raportow napisanych przez ibngr,
                                wiec logicznie, ze jest autorem (a autorow bylo 4). A na koniec wysyla mi maila
                                ze Swoim nazwiskiem :))))))))
                                Mnie troche trudniej namierzyc - ale tez mozna, tak samo jak beasta - po adresie
                                :))))
                                • Gość: beast Re: Poza tematem IP: 192.168.140.* / *.nsm.pl 09.08.01, 16:15
                                  cmd26 napisał(a):

> Gość portalu: beast napisał(a):
                                  >
                                  > > A mnie zmyliły te jego różne adresy (trzy chyba),myslałem ,że robi z nimi
                                  > > jakies numery :)
                                  >
                                  > Jak sie:
                                  > uzywa xywki podobnej do nazwiska i wyswietla sie gdzie pracuje
                                  > (gdansk.ibngr.edu.pl) to nie trudno sprawdzic kto to jest. Dla potwierdzenia
                                  > mozna przeczytac w zyciorysie jakie mcroti studia konczyl i jaki kierunek - sam
                                  >
                                  > sie kiedys chwalil po jakim kierunku jest :)))
                                  > Oprocz tego podsyla do zobaczenia jeden z wielu raportow napisanych przez ibngr
                                  > ,
                                  > wiec logicznie, ze jest autorem (a autorow bylo 4). A na koniec wysyla mi maila
                                  >
                                  > ze Swoim nazwiskiem :))))))))
                                  > Mnie troche trudniej namierzyc - ale tez mozna, tak samo jak beasta - po adresi
                                  > e
                                  > :))))

Dobrze,juz dobrze:)
                                  Ale mi chodziło o sam poczatek naszej forumowej znajomości ,wtedy gdy,dziś trudno
                                  to sobie wyobrazić:),Ciebie jeszce nie było.Na tym forum oczywiście;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka