IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 11:52
Czy ktoś z Was pływał na Pogorii?
Podzielcie się wrażeniami. Co zabrać, jacy ludzie, etc.
Obserwuj wątek
    • balba Re: Pogoria 18.02.02, 14:05
      A gdzież to się wybierasz? Zdarzył mi sie 2 lata temu rejs szkoleniowy na
      Bornholm. Ludzie zbierają sie różni, ale bardzo szybko się zgrywają (zwłaszcza
      po pierwszej bujawce - wszyscy momentalnie integrują się przy relingach :))) Są
      naprawdę świetni. Warto zabrać ze soba gitarę, trąbkę czy harmonijkę. Cała
      gawiedź została podzielona na 4 zmieniające sie wachty, każdy miał szansę
      poszorować gary w kambuzie, postać na oku i wspiąć się na reje (weź tam
      koniecznie aparat, taaaki widok!). Ubranie-bezwarunkowo wodo i wiatroszczelne
      kurtki (dobrze też i spodnie), bardzo ważne ciepłe czapki, szaliki, rekawiczki.
      I wygodne butki do wspinania. Jedyna "wada" całej imprezy-na pewno się nie
      wyśpisz, ulubiona zabawa kapitana to nocny alarm :-) Reszta to sama
      przyjemność. Stopy wody pod kilem!! :))
      • lucy_z Re: Pogoria 18.02.02, 15:03
        balba napisał(a):

> A gdzież to się wybierasz? Zdarzył mi sie 2 lata temu rejs szkoleniowy na
        > Bornholm. Ludzie zbierają sie różni, ale bardzo szybko się zgrywają (zwłaszcza
        > po pierwszej bujawce - wszyscy momentalnie integrują się przy relingach :))) Są
        >
        > naprawdę świetni. Warto zabrać ze soba gitarę, trąbkę czy harmonijkę. Cała
        > gawiedź została podzielona na 4 zmieniające sie wachty, każdy miał szansę
        > poszorować gary w kambuzie, postać na oku i wspiąć się na reje (weź tam
        > koniecznie aparat, taaaki widok!). Ubranie-bezwarunkowo wodo i wiatroszczelne
        > kurtki (dobrze też i spodnie), bardzo ważne ciepłe czapki, szaliki, rekawiczki.
        >
        > I wygodne butki do wspinania. Jedyna "wada" całej imprezy-na pewno się nie
        > wyśpisz, ulubiona zabawa kapitana to nocny alarm :-) Reszta to sama
        > przyjemność. Stopy wody pod kilem!! :))

Witaj Balba!!! :))))) Płynęłaś Pogorią????? To rzeczywiście piękne przeżycie.
        Ja czytałam książkę "Byłem Kaczorem", już dawno temu. To był rejs dookoła
        świata na Pogorii.Napisał tę książkę młody uczestnik rejsu. Zresztą napewno ją
        czytałaś!! :)))))
        • balba Re: Pogoria 19.02.02, 15:04
          lucy_z napisał(a):

> Ja czytałam książkę "Byłem Kaczorem", już dawno temu. To był rejs dookoła
          > świata na Pogorii.Napisał tę książkę młody uczestnik rejsu. Zresztą napewno ją
          > czytałaś!! :)))))

Ale mam "Pogoriowe" zaległości :(( Czytałam "Szkołę pod żaglami", a jakże, ale
          do "Kaczora" niestety nie dotarłam. A właśnie, przypomniało mi się, maja tam też
          niezłą biblioteczkę książek i filmów, np. Robinson Crusoe, Rozbitkowie, Titanic,
          Rejs.. ;)))
      • Gość: Magda Re: Pogoria IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 15:09
        Genua, Barcelona, etc.
        Mam nadzieje, ze pogoda dopisze, bo na razie cos sie nie zapowiada.
    • Gość: fulmar Re: Pogoria IP: 64.154.26.* 18.02.02, 15:33
      Witaj Lucy!
      A ktoz to teraz kapitani na "Pogorii"?
      • Gość: lucy_z Re: Pogoria IP: 192.168.0.* 18.02.02, 15:37
        Gość portalu: fulmar napisał(a):

> Witaj Lucy!
        > A ktoz to teraz kapitani na "Pogorii"?

Witaj!!!!! :))))))
        Też jestem ciekawa!!!
        Czy Ty już jesteś na morzu???????
        • Gość: fulmar Re: Pogoria IP: 212.187.240.* 18.02.02, 23:28
          Ahoj Lucy! Tak jakby; jestem na burcie, ale jeszcze nie wyszlismy w morze.
    • sombre Re: Pogoria 18.02.02, 17:16
      Aaaaaaaaaaaaa....!!! Pogoria!!!
      Kochana Pogoria!!!
      Ale się podnieciłem. Pogoria to moje najpiękniejsze czasy w liceum. Ech, to
      było życie... Magda, a Ty się wybierasz na coś w rodzaju szkoły pod żaglami? Bo
      teraz podobno Pogoria włóczy się gdzieś po Sródziemnym i bawi w to, tylko za
      dużą forsę. He he, jeśli tak, to matematyki będzie Cię uczył mój znajomy, he
      he... W każdym razie nic się go nie bój, on tylko chce być ważny hihi...;)
      Przygotuj się na mało snu i dużo pracy i...zero narzekania! No i oczywiście na
      fajnych ludzi (jak dopisze Ci szczęście). Ale te reje.... i ten widok... albo
      koniec bukszprytu.... no i oczywiście nocne wachty...
      Ech, jak ja Ci zazdroszczę... :))

....A nie chcesz wziąć mnie ze sobą...? ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka