Gość: MSS IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 11:52 Czy ktoś z Was pływał na Pogorii? Podzielcie się wrażeniami. Co zabrać, jacy ludzie, etc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balba Re: Pogoria 18.02.02, 14:05 A gdzież to się wybierasz? Zdarzył mi sie 2 lata temu rejs szkoleniowy na Bornholm. Ludzie zbierają sie różni, ale bardzo szybko się zgrywają (zwłaszcza po pierwszej bujawce - wszyscy momentalnie integrują się przy relingach :))) Są naprawdę świetni. Warto zabrać ze soba gitarę, trąbkę czy harmonijkę. Cała gawiedź została podzielona na 4 zmieniające sie wachty, każdy miał szansę poszorować gary w kambuzie, postać na oku i wspiąć się na reje (weź tam koniecznie aparat, taaaki widok!). Ubranie-bezwarunkowo wodo i wiatroszczelne kurtki (dobrze też i spodnie), bardzo ważne ciepłe czapki, szaliki, rekawiczki. I wygodne butki do wspinania. Jedyna "wada" całej imprezy-na pewno się nie wyśpisz, ulubiona zabawa kapitana to nocny alarm :-) Reszta to sama przyjemność. Stopy wody pod kilem!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
lucy_z Re: Pogoria 18.02.02, 15:03 balba napisał(a): > A gdzież to się wybierasz? Zdarzył mi sie 2 lata temu rejs szkoleniowy na > Bornholm. Ludzie zbierają sie różni, ale bardzo szybko się zgrywają (zwłaszcza > po pierwszej bujawce - wszyscy momentalnie integrują się przy relingach :))) Są > > naprawdę świetni. Warto zabrać ze soba gitarę, trąbkę czy harmonijkę. Cała > gawiedź została podzielona na 4 zmieniające sie wachty, każdy miał szansę > poszorować gary w kambuzie, postać na oku i wspiąć się na reje (weź tam > koniecznie aparat, taaaki widok!). Ubranie-bezwarunkowo wodo i wiatroszczelne > kurtki (dobrze też i spodnie), bardzo ważne ciepłe czapki, szaliki, rekawiczki. > > I wygodne butki do wspinania. Jedyna "wada" całej imprezy-na pewno się nie > wyśpisz, ulubiona zabawa kapitana to nocny alarm :-) Reszta to sama > przyjemność. Stopy wody pod kilem!! :)) Witaj Balba!!! :))))) Płynęłaś Pogorią????? To rzeczywiście piękne przeżycie. Ja czytałam książkę "Byłem Kaczorem", już dawno temu. To był rejs dookoła świata na Pogorii.Napisał tę książkę młody uczestnik rejsu. Zresztą napewno ją czytałaś!! :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
balba Re: Pogoria 19.02.02, 15:04 lucy_z napisał(a): > Ja czytałam książkę "Byłem Kaczorem", już dawno temu. To był rejs dookoła > świata na Pogorii.Napisał tę książkę młody uczestnik rejsu. Zresztą napewno ją > czytałaś!! :))))) Ale mam "Pogoriowe" zaległości :(( Czytałam "Szkołę pod żaglami", a jakże, ale do "Kaczora" niestety nie dotarłam. A właśnie, przypomniało mi się, maja tam też niezłą biblioteczkę książek i filmów, np. Robinson Crusoe, Rozbitkowie, Titanic, Rejs.. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Pogoria IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 15:09 Genua, Barcelona, etc. Mam nadzieje, ze pogoda dopisze, bo na razie cos sie nie zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulmar Re: Pogoria IP: 64.154.26.* 18.02.02, 15:33 Witaj Lucy! A ktoz to teraz kapitani na "Pogorii"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: Pogoria IP: 192.168.0.* 18.02.02, 15:37 Gość portalu: fulmar napisał(a): > Witaj Lucy! > A ktoz to teraz kapitani na "Pogorii"? Witaj!!!!! :)))))) Też jestem ciekawa!!! Czy Ty już jesteś na morzu??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulmar Re: Pogoria IP: 212.187.240.* 18.02.02, 23:28 Ahoj Lucy! Tak jakby; jestem na burcie, ale jeszcze nie wyszlismy w morze. Odpowiedz Link Zgłoś
sombre Re: Pogoria 18.02.02, 17:16 Aaaaaaaaaaaaa....!!! Pogoria!!! Kochana Pogoria!!! Ale się podnieciłem. Pogoria to moje najpiękniejsze czasy w liceum. Ech, to było życie... Magda, a Ty się wybierasz na coś w rodzaju szkoły pod żaglami? Bo teraz podobno Pogoria włóczy się gdzieś po Sródziemnym i bawi w to, tylko za dużą forsę. He he, jeśli tak, to matematyki będzie Cię uczył mój znajomy, he he... W każdym razie nic się go nie bój, on tylko chce być ważny hihi...;) Przygotuj się na mało snu i dużo pracy i...zero narzekania! No i oczywiście na fajnych ludzi (jak dopisze Ci szczęście). Ale te reje.... i ten widok... albo koniec bukszprytu.... no i oczywiście nocne wachty... Ech, jak ja Ci zazdroszczę... :)) ....A nie chcesz wziąć mnie ze sobą...? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś