Dodaj do ulubionych

400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot

IP: 91.211.84.* 11.05.10, 21:59
ale głupek zgodznie z prawem jesli sie nie wzbogacił nic niemusi
zwracac czyli mugłby przechulac na kobietki poszalec w kasynie i
guzik mogli by mu zrobic bo by powiedział ze niesprawdzał stanu
konta abył tak napruty ze niezauwarzył ile wydał!!Byłyjuz takie
procesy zagranica i nikt niezwrucił ani centa
Obserwuj wątek
    • Gość: Mądry Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: *.chello.pl 11.05.10, 22:16
      Głupek to Ty jestes :))
      • Gość: Gizbern A co to jest WBK? Nie znam takiego banku... IP: 195.20.110.* 12.05.10, 09:07
        Od wielu lat nie istnieje. Ale widać pismakom to nie przeszkadza w
        "profesjonalnej" pracy. Żenada...
        • Gość: kasjerka Niech odsetki karne za kazdy dzien zwroci IP: 62.173.80.* 12.05.10, 14:07
          natychmiast !!!
    • Gość: Ahaha 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.chello.pl 11.05.10, 22:55
      A bank Millennium pobieral dolary z z mego konta dolarowego
      zamienial na PLN i placil czynsz do Wspolnoty Mieszkaniowej, jako,
      ze wydalem dyspozycje comiesiecznej wplaty stalej kwoty za czynsz,
      [ale dyspozycja byla w zlotówkach].Myslicie, ze przeprosili?
    • Gość: ja Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: *.gdynia.mm.pl 11.05.10, 23:11
      Na szczęście mysz nie ptica, a Polsza - nie zagranica!
      • ziutek.z.targowka Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po 12.05.10, 20:32
        > Na szczęście mysz nie ptica, a Polsza - nie zagranica!

To nie tak szło przygłupie!
    • co.ty.powiesz Do szkoły, panienko 11.05.10, 23:41
      "Nasz bank pokrywa wszystkie związane z tym koszty, także w żaden sposób nie
      obciążają one klienta."

A może by tak panienka Umięcka wróciła do szkoły, do gimnazjum, gdzie
      dowiedziałaby się o różnej pisowni "także" (również) oraz "tak, że" (w w ten
      sposób)? Niektórzy nadal sądzą, że redaktor musi mieć maturę. W GW z pewnością
      nie...
    • Gość: KomMentator 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.t-mobile.co.uk 11.05.10, 23:45
      ale zaraz, czy temu Panu przypadkiem nie nalezy sie ''zmalezne'' - 10%
      od tej sumy ktora ''znalazl'' ekstra na swoim koncie.cos mie sie tu
      wydaje ze mialby jakies szanse w sadzie gdyby sie staral o te 40000...
    • Gość: megi 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.chello.pl 12.05.10, 00:01
      wiele hałasu o nic, od piątku wiadomo, że awaria jest, a niespodziewaną
      fortunę i tak musi oddać, bo zostanie oskarżony o bezpodstawne wzbogacenie.
      Takich rzeczy powinni w szkole uczyć; jak się zachować w urzedach, bankach,
      jak czytać umowy, ustawy, przepisy...
      Wychodzi z takiej szkoły średniej niedostosowany do życia człowiek.
      • Gość: pryk Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 12:05
        Gość portalu: megi napisał(a):

> wiele hałasu o nic, od piątku wiadomo, że awaria jest, a niespodziewaną
        > fortunę i tak musi oddać, bo zostanie oskarżony o bezpodstawne wzbogacenie.
        > Takich rzeczy powinni w szkole uczyć; jak się zachować w urzedach, bankach,
        > jak czytać umowy, ustawy, przepisy...
        > Wychodzi z takiej szkoły średniej niedostosowany do życia człowiek.

Ale pacierz umie klepać i przed sukienkowym klękać. To jest istotne w
        Katolandzie a nie jakieś umowy, przepisy, ustawy...
    • Gość: XMEN Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: 188.33.81.* 12.05.10, 00:09
      CHĘTNIE PRZYJMĘ TAKI KREDYT 2W 1 COŚ DLA LUDZI:)- MOŻE TO NOWA
      PROMOCJA????HMMMMMM....
    • Gość: jaśniepan Wyjaśnienie Sytuacji IP: *.telnet.krakow.pl 12.05.10, 00:28
      biznes.onet.pl/ciag-dalszy-problemow-w-bankach,18543,3222938,1,news-detal
    • Gość: PREMIA 200% 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: 91.192.144.* 12.05.10, 00:48
      JAKIE RZADKIE PRZYPADKI!!! W PIĄTEK TEN SAM BANK PRZELAŁ PRAWIE
      CAŁEJ ZAŁODZE KOPALNI CHWAŁOWICE W RYBNIKU (OK. 4000 PRACOWNIKÓW)
      WYPŁATY, JUBILATY I INNE ŚWIADCZENIA PODWÓJNIE, A DOPIERO W
      PONIEDZIAŁEK BYŁA AFERA I JEST PROBLEM BO CZĘŚĆ PRACOWNIKÓW JUŻ
      PODJĘŁA PIENIĄDZE W BANKOMATACH. I BANK MA PROBLEM - OK. 7 MLN.
      ZŁOTYCH PRAWDOPODOBNIE KILKU ODPOWIEDZIALNYCH JUŻ SOBIE PISZE LISTY
      POŻEGNALNE PRZED SAMOBÓJSTWEM. JAK TAK DALEJ PÓJDZIE TO TEN BANK
      UPADNIE.
      • Gość: Stefan Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: *.chello.pl 12.05.10, 01:51
        Byłem klientem PKO BP przez kilka lat i tak syfiastego banku i braku kompetencji
        pracowników nie ma nigdzie. Nie wiem jak to możliwe, że bank ten posiada
        najwięcej klientów. A Panu, który się wzbogacił mogę polecić, żeby szybko kupił
        sobie coś za te pieniądze. Jeśli bank zgłosi się po pieniądze, powie, ze wydał i
        już ich nie ma. Nazywa się to nieumyślne wzbogacenie i w momencie kiedy
        fizycznie pieniądze zostaną wydane nie ma obowiązku ich zwracać.
    • Gość: Pendejo Z BYdgoszczy do Gdyni. Gratulacje. IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 12.05.10, 02:40
      Z tego powodu to po pierwsze.
      Bydgoszcz to najwieksza wiocha w Polsce i najbardziej syficzna.
      A kase niestety musi oddac, to sprawa kryminalna.
      Gdyby mieskzla lub wyjezdzal poza UE, mial tam konto w n=banku i nie
      mial zamiaru wracac do PL, to moglby zaryzykowac przelew i jazda,
      pociagiem do Berlina dla niepoznaki, w samolot i hopsa.W koncu to dzis
      prawe 160 000 dolarow.
      • Gość: niedźwiedź Re: Z BYdgoszczy do Gdyni. Gratulacje. IP: *.chello.pl 12.05.10, 11:53
        Bydgoszcz wiocha? Zakompleksiony Pan z Toruniewa? Ty jesteś wiochmen. Człowieku
        nie wiesz co piszesz. Wiele się ostatnio zmienia a już na pewno wygląd miasta.
        Gdynia to młode miasto bez zabytków w przeciwieństwie do Bydgoszczy. Miejsca
        urokliwe które warto zobaczyć to Wenecja Bydgoska, Wyspa Młyńska, secesyjne
        kamienice w centrum, kościoły gotyckie, Myślęcinek i wiele innych.
        • pit_sam_pras Re: Z BYdgoszczy do Gdyni. Gratulacje. 12.05.10, 12:20
          Zaraz tam z Torunia. Cała Polska wie, że Bydgoszcz to wiocha, a ty tu z Toruniem
          wyskakujesz. I kto tu ma kompleksy? :)
        • Gość: Peneejo Misku .... IP: *.c3-0.wsd-ubr1.qens-wsd.ny.cable.rcn.com 12.05.10, 13:04
          Gdybys nie byl z Bydgoszczy to spojrzalbys na moje IP i juz bys
          wiedzial, ze nie jestem nie tylko z Torunia ale nawet z Polski.
          Tyle, ze Ty nie wiesz co to iP, bos z Bydgoszczy jest.
          Z drugiej strony, czy to nie dziwne jaki ci z Bydgoszczy maja kompleks
          tego Torunia? Ze 2 razy mnniejszego niz Bydzia :)? A moze 3 ?
          Komiczne doprawdy :)
        • Gość: Krakus Jak wjezdzalem do Bydgoszczy to... IP: *.chello.pl 12.05.10, 13:13
          To mój pies w aucie dostał rozwolnienia, a dzieciaki zaczeły płakac. Sytuacja
          się uspokoiła po wyjechaniu z tej wsi. A na ulicach? Szaro i brudno, a ludzie
          smutni jakby każdy miał pogrzeb za chwilę. Brrr never again!
          • jasny-brunet Re: Jak wjezdzalem do Bydgoszczy to... 12.05.10, 14:14
            E, teraz juz jest "lepiej"

Za komuny to tam byl mlyn. Dzis troche drog pobudowano, nawet na
            niektorych sa swiatla, kilka rond ktore co sprytniejsi nieraz
            przejezdzaja bez wybadku. Buduja podobno linie tramwaju, wodnego,
            bo te zwykle to wypadaly co rusz z szyn. Na razie zbudowali
            torowisko, tzn rzeke Brda.
            A na dawnej Czerownej Armii kroluje budowana przez cwierc wieku
            Opera.
            Za komuny to byl prawdziwy balagan, do przedwojennego 140-
            tysiecznego miasta zwalilo sie dodatkowe 100 000 wiesniakow , ktorym
            robota w polu wiecej nie pasowala. Ruszyli "robic" w Zachemie,
            Romecie,BYFAuchu. Zapisywali sie masowo do PZPR.
            Zyli cale zycie przezarci komplekasmi do malutkiego Torunia albo do
            do Gdanska. O Warszawie albo Poznaniu nawet nie wspomne.
            W tych czasach z Bydgoszczy mozna bylo albo uciec albo sie w niej
            powiesic.
            Wybralem to pierwsze :)
          • Gość: eeeh Re: Jak wjezdzalem do Bydgoszczy to... IP: 213.17.214.* 12.05.10, 14:15
            a co widziałeś Krakusie w Bydgoszczy, że mówisz o niej tak negatywnie? czyżby
            zwykły przejazd przez miasto? Kraków tez jest brudny, jak by się tak przejechać
            po blokowiskach...
          • kamilo_82 Re: Jak wjezdzalem do Bydgoszczy to... 12.05.10, 14:26
            Gość portalu: Krakus napisał(a):

> To mój pies w aucie dostał rozwolnienia, a dzieciaki zaczeły płakac. Sytuacja
            > się uspokoiła po wyjechaniu z tej wsi. A na ulicach? Szaro i brudno, a ludzie
            > smutni jakby każdy miał pogrzeb za chwilę. Brrr never again!

A krakusy (specjalnie z małej litery) mają w sobie mnóstwo pogardy dla innych,
            zawiści i chamstwa. Są ksenofobami i nigdy nie darują komuś z innego miasta.
            Kraków jako stolica się historycznie nie sprawdził. Poza tym jest zaściankowy.

BTW Jak pojechałem do krakowa to już na parkingu usłyszałem obraźliwe komentarze
            pod swoim adresem (Jestem Warszawiakiem i mam warszawskie tablice).
    • Gość: abolutnie NIE 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 12.05.10, 02:52
      to nie klient ZWRACA, ino bank naprawia i NA KOLANACH przeprasza

jakis ch.. ten bank i jego zaloga
    • polololo.ltd Dobre sobie! Bank szuka jelenia! 12.05.10, 03:21
      Bank zawalił sprawę, a teraz pogania faceta, by coś z tym zrobił. Szczyt bezczelności!!! Akurat gość ma czas i ochotę biegać po oddziałach bankowych i wyjaśniać dlaczego panuje u nich taki burdel. Nieroby bankowe - ruszyć dupy i do pracy!
      • Gość: narek Re: Dobre sobie! Bank szuka jelenia! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 10:04
        brawo. W bankach nie panuje burdel, ale jest wielki burdek, a winnym
        zawsze jest klient
      • Gość: joki Naucz się czytać IP: *.fdk.abpl.pl 12.05.10, 17:29
        Bank wcale nie pogania klienta, bo nawet się jeszcze do niego nie zwrócił... To
        dziennikarz pogania bank, szukając dziury w całym. Gość dostał omyłkowo kasę na
        konto i chyba jest oczywiste że powinien ją zwrócić. Bo co niby innego?
    • Gość: Miodzio "...także w żaden sposób nie obciążają one klienta IP: *.chello.pl 12.05.10, 03:32
      "Także" czy może raczej: 'tak, że'...? Dosyć popularny błąd
      internetowej mlodzieży... i - jak widać - dziennikarek
      polskojęzycznej gazety. 'Także' = 'równieź', 'tak, że' = 'w taki
      sposób, że'.
    • Gość: jaybee O R T O G R A F I A IP: *.chello.pl 12.05.10, 04:07
      Gazeta napisała:
      "także w żaden sposób nie obciążą on klienta:

Redadaktorku zapamiętaj:
      także = też
      tak że = więc
    • Gość: Obserwator 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 07:08
      Na miejscu wzbogaconego w nietypowy sposób faceta, nic bym nie robił. Czekał,
      niech bank odnajdzie swoją zgubę. Duże prawdopodobieństwo, że nawet by jej nie
      szukał. Niestety tak mamy w bankach. Nie pierwszy przypadek- niewłaściwego
      przeliczenia waluty, przelania niespodziewanych pieniędzy.
      Trzeba było dać szansę bankowi wykazania się prawidłowymi działaniami i
      wykryciem takiego błędu.
      Z przyjemnością bym poobserwował :)))
    • Gość: Bociek 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.pg.com 12.05.10, 08:19
      A co gdyby to zainwestował - nocne lokaty, wysokooprocentowane konto czy coś takiego? Czy zarobiony procent mógłby zachować?
    • Gość: chętnie_przyjmę chętnie je od Pana odbiorę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:31
      Chętnie od Pana odbiorę te 400 tys. zł - Pan będzie zadowolony i ja będę zadowolony
    • Gość: Sahij Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:36
      Co zrobic? Wydac JAK NAJSZYBCIEJ. Jak kolega wyzej napisal.
      Jakis bardzo nieswiadomy koles.
    • Gość: Mario Od kiedy 400,000 zł to fortuna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 08:42
      Nawet domu za to nie da się kupić, najwyżej porządne BMW.
      • Gość: Yeti BMW to jeżdżą dresy. IP: *.opera-mini.net 12.05.10, 09:39
        A to pewnie uczciwy gość jest skoro zgłosił błąd a nie dres jakiś.
        • Gość: klops Re: BMW to jeżdżą dresy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.10, 13:06
          Skodami za to jeżdżą porządne ludziska
    • Gość: Taki sam przyp. 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.provimi.com 12.05.10, 09:36
      Mam tak samo! W piątek otrzymałam dwa przelewy, a w sumie to cztery. Obydwa
      zdublowane. Do dziś nikt się nie upomniał... Żenada!
    • Gość: Gość Ja pierdzielę... Człowieku :-o IP: *.ip.netia.com.pl 12.05.10, 10:10
      Skoro korzystasz z internetu, to mógłbyś korzystać też ze słowników online - są darmowe! :-o
      • Gość: Taki sam przyp. Re: Ja pierdzielę... Człowieku :-o IP: *.provimi.com 12.05.10, 10:48
        To do mnie ta uwaga by korzystać ze słownika?
    • Gość: jacekplacek 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot IP: *.ietu.katowice.pl 12.05.10, 10:55
      Banki nie wiedzą o co chodzi. Ja też robiłem przelew w piątek z ipko na ing i
      na ing przyszedł dwa razy. dzwonie do pko bp - oni twierdzą że to nie ich
      brocha, bo od nich wyszedł przelew raz. Dzwonie na ing - oni zaś twierdzą ze
      to po stronie pko bp bo oni dostali kasę i zaksięgowali. Podsumowując -
      wypłacić trzeba kase i ruszać na zakupy :)))
    • Gość: xxl idioci... IP: 62.29.251.* 12.05.10, 11:00
      Hehe. Banki tak miewają. Kiedyś zrobiłem w BZ WBK przelew na konto znajomego.
      Zamiast tego, bank przelał z JEGO konta na moje (czyli w drugą stronę!) tę kasę.

Teraz zapewne, jakby pan oddał te pieniądze, też mu 2 razy je pobiorą i
      zostanie bez domu i bez kasy ;)))
    • 31paluszkow 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po zwrot 12.05.10, 11:00
      I ja miałam podobną sytuację kilka lat temu w PKO BP. Pomyłkowo przelano na
      moje konto 3 000 złotych. Początkowo się ucieszyłam; ale po analizie doszłam
      do wniosku, że coś jest nie tak. Po miesiącu poszłam do PKO BP aby wyjaśnić
      pomyłkę. Za nie moją pomyłkę musiałam zapłacić wówczas ponad 100 zł więcej za
      odsetki od spłacanego kredytu. Wyjaśnienie było tak enigmatyczne, że
      zapłaciłam i przeniosłam konto do innego banku.
      Nie rozumiem dlaczego klient banku ma płacić za błąd jego pracownika?, choć w
      WBK - gdzie przeniosłam konto powiedziano mi, że takie jest prawo bankowe -
      dlaczego???
      • luni8 Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po 12.05.10, 12:13
        > Nie rozumiem dlaczego klient banku ma płacić za błąd jego pracownika?, choć w
        > WBK - gdzie przeniosłam konto powiedziano mi, że takie jest prawo bankowe -
        > dlaczego???

Jak znjdziesz portwel też masz obowiązek go niezwłocznie oddać.
        • pit_sam_pras Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po 12.05.10, 12:23
          komu?
          • Gość: YaBol Na Policję, jeżeli nie chcesz zostać przestępcą IP: *.as.kn.pl 12.05.10, 16:45
            Podobnie jest z każdą znalezioną rzeczą. Jeżeli jej nie oddasz na
            komisariacie Policji, to narażasz się na zarzut karny przywłaszczenia
            przedmiotu którego nie jesteś właścicielem, jeżeli oczywiście ktoś cię
            złapie. Zapytaj na Policji to ci wytłumaczą z jakiego paragrafu. Hasło
            "znalezione nie kradzione" dobre jest dla nieświadomych i nieuczciwych
            małolatów.
            • Gość: joe Re: Na Policję, jeżeli nie chcesz zostać przestęp IP: *.atc.tver.ru 12.05.10, 20:43
              Ale bzdura - a co Policja z tym zrobi? odda Skarbu Państwa i on
              będzie wtedy złodziejem? Nic nie musisz i nikt nic nie może zrobić,
              znalazłeś - jest twoje o ile nie ma w poblizu nikogo kto się zgłosi
              że to jego i poprawnie opisze przedmiot i inne cechy. W takim
              wypadku masz prawo żądać 10% znaleźnego i od tego nie mozna sie
              odwołać - trzeba zapłacić, chyba, że znalazca zrezygnuje dobrowolnie.
        • panbramkarz Re: 400 tys. zł od banku. I nie zgłaszają się po 12.05.10, 12:23
          luni8 napisała:

> > Nie rozumiem dlaczego klient banku ma płacić za błąd jego
          pracownika?, ch
          > oć w
          > > WBK - gdzie przeniosłam konto powiedziano mi, że takie jest
          prawo bankowe
          > -
          > > dlaczego???
          >
          > Jak znjdziesz portwel też masz obowiązek go niezwłocznie oddać.
          >
          >

On nie znalazl tyle wlasnie obiecal mu menel pod monopolowym w
          ramach "odwdzieczenia sie" za to ze mu dolozyl do wina.
        • Gość: kloss jak portFel znajdziesz, portFel KU..WA ! IP: *.111.135.130.static.crowley.pl 12.05.10, 14:29
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka