Dodaj do ulubionych

Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku

07.06.10, 10:15
Tak się zaczyna faszyzm.
Obserwuj wątek
    • maciej-ryszard Tak się zaczyna faszyzm. 07.06.10, 10:18
      Zawsze pod dobrymi hasłami. A to walka z alkoholizmem, a to z
      piractwem.
      Z terroryzmem itp.
      Jak słyszę o silnym państwie, to mnie ciarki chodzą.
      Najpierw zamordyzm, a potem będzie wojna.
      Jak miliony łby z płucami i nogi z dup powyrywa to na kilka lat
      przestaną, a potem apiać o silnym państwie.
      • Gość: Leszek Nie - tak się zwalcza debili IP: 195.47.201.* 07.06.10, 13:27
        maciej-ryszard napisał:
        > Najpierw zamordyzm, a potem będzie wojna.

Nie broń debili, dla których często nawalenie się jest sensem życia.
        Jeżeli idę na plażę, to nie po to, żeby spotkać nawalone, często agresywne
        towarzystwo.
        Bardzo dobrze, że straż i policja od razu pokazały czego nie wolno akceptować.
        • Gość: aleks Re: Nie - tak się zwalcza debili IP: *.chello.pl 07.06.10, 13:52
          co ci do czyjegoś sensu życia?
          byłeś tam? spotkałeś to "nawalone, często agresywne towarzystwo"?
          bo jak nie to STFU.
          • Gość: shal Re: Nie - tak się zwalcza debili IP: *.clubnet.pl 08.06.10, 00:46
            w 98% przypadków wiadomo kim oni są i co robią. Uwierz mi co poniektórzy
            pracą się nie skalali a 30 już dawno im stunknęła i siedzą u mamusi,
            chcesz żeby się bawili dalej? Okej ale nie za moje pieniądze. Na zasiłku
            czy innym ubezpieczeniu dobrze siedzieć, a potem płacz i kradzieże lub
            wymuszenia. Ot rzeczywistość.
    • Gość: sopocki menel lepiej tu wspolna-flaszka.pl :-) IP: *.rev.pro-internet.pl 07.06.10, 10:22
      lepiej tu wspolna-flaszka.pl :-)
    • Gość: es Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.chello.pl 07.06.10, 10:28
      potem się dziwią, że na policjantów zakładane są pułapki i dostają bęcki od
      młodzieży.
    • Gość: fejs zbuk Oto przykład inwigilacji internetu przez władzę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 10:33
      Nie przepuścili tak łatwego zarobku.
      A w tym czasie skradziono kilka samochód było kilka napadów lub włamań.

• Gość: Gość Mandaty za spotkanie czy za picie alkoholu? IP: 80.50.4.* 07.06.10, 10:36
      Chyba jest roznica. Czy moze nie ma?
    • Gość: Nieważne Powoli zaczyna to byc absurdalne. IP: 94.78.186.* 07.06.10, 10:56
      Należy cofnąć się w czasie i przypomnieć sobie jaka była motywacja ustawodawcy, aby penalizować zachowanie, które w innych krajach jest całkowicie legalne. Otóż miało to przeciwdziałać popełnianiu przestępstw przez osoby pod wpływem alkoholu. Powiem tak, było tam kilku moich znajomych i powiedzieli mi, że prawie wszystkie osoby, które tam były to zwykli studenci, którzy nie zagrażali bezpieczeństwu publicznemu, nie było też zagrożenie niszczenia mienia (bo była to plaża). Przez to, że akcja była odwołana nie miała też charakteru masowego. Pytanie brzmi dlaczego więc policjanci i strażnicy wykazali się tak ogromną chęcią w rozdawaniu mandatów? Ile osób musiało opuścić uczestniczyć w tej akcji? Czy określone w Kodeksach dobra były na tyle zagrożone, aby robić nalot na osoby potencjalnie niezagrażające bezpieczeństwu?
    • Gość: Ziuta policjantka Byłam w ZOMO,byłam ORMO a ... IP: *.chello.pl 07.06.10, 10:58
      Byłam w ZOMO,byłam w ORMO,a jutro zagłosuję za Donkiem i jego Platformą!:)
    • Gość: didi Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.chello.pl 07.06.10, 12:09
      dla jednych "faszyzm" dla innych "porządek"...
      do picia piwa są knajpy i kluby, a plaża do opalania - zawsze po
      takich niewinnych spędach młodzieży, która "nie zagraża porządkowi i
      mieniu" pozostają sterty śmieci: butelki, puszki po piwie oraz inne
      mało atrakcyjne rzeczy...
      o wrzaskach i terroryzowaniu "bawieniem się" całego otoczenia
      również warto wspomnieć - skoro prawo zabrania żłopania piwa w
      miejscach publicznych to po kiego grzyba "organizowane" są
      takie "spotkania" - prowokacja żeby sobie potem pogderać na policję
      i straż miejską?
      • Gość: s Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: 83.18.147.* 07.06.10, 13:16
        w takim razie proszę bardzo karać za to za co tak naprawdę powinno się karać w
        tym przypadku - za śmiecenie. lubię czasem kulturalnie wypić sobie piwo w
        plenerze i zawsze po sobie sprzątam - a jednak kilka razy dostałem mandat z tej
        okazji.
      • Gość: nieważne Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: 94.78.186.* 07.06.10, 13:37
        Zakaz picia na plaży jest przepisem prawa miejskiego. Zgadnij jaka była motywacja rady miasta do wprowadzenia tego przepisu i zadaj sobie drugie pytanie, kto najbardziej korzysta na tym przepisie. Bo na pewno nie społeczeństwo.
      • Gość: ze wsi Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.10, 15:48
        ludzie na plażach śmiecą nie tylko puszkami i butelkami. Zostawiają tam
        niedopałki, papierki po słodyczach. To nie wina papierosów i cukierków, to wina
        ludzi. To samo dotyczy alkoholu. To nie on jest zły.
    • Gość: noname Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.rev.pro-internet.pl 07.06.10, 13:00
      nawiązując do sopockiej policji to jakieś niedojeby ostatnio biegałem na plaży
      a ci mnie skopali i powiedzieli że przed nimi uciekałem co za debile powini
      sami sie zamknąć zanim komuś krzywde zrobią lepiej nie biegać po sopockich
      plażach KOMUNA!!!!
      • Gość: Iza Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.adsl.inetia.pl 07.06.10, 13:15
        Rzeczywiście postąpili z Tobą nieładnie, ale czym ja zawiniłam, że teraz muszę
        czytać takie wypowiedzi???
        "niedojeby"
        "debile"
        • Gość: noname Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.rev.pro-internet.pl 07.06.10, 19:25
          masz racje Iza cofam i przepraszam za te słowa nie wszyscy są tacy nie miałem
          zamiaru obrażać wszystkich z sopockiej a jednak mi się to udało
          I'm sorry
    • gelbigel Anarchia 07.06.10, 13:11
      Trzeba ją karać w zdrowym racjonalnym społeczeństwie. I każdej jej przejawy. A jeśli chodzi o palenie gandzi. Nie prawdą jest że pozostaje to bez skutku. Długotrwałe spożywanie robi z ćpunów paranoików i rujnuje płuca. Co doskonale można wyłapać w paranoidalnych utworach Hip hopowców. Wszędzie czai się wróg, policja złe życie. Typowy objaw paranoidalny po spożyciu konopii.
      • Gość: pabye Re: Anarchia IP: 195.182.40.* 07.06.10, 13:37
        Hip-Hop to nie tylko Peja :) & THNX 4DA
      • Gość: Karlik Re: Anarchia IP: 91.123.214.* 07.06.10, 13:53
        Są ludzie i parapety.Dupis alainy.
      • Gość: jasam Re: Anarchia IP: *.ip.netia.com.pl 07.06.10, 14:05
        tak? A skad ty masz o tym pojęcie, skoro na pewno nie próbowałeś? Paranoik to ty
        jesteś :))
        A akcja policji durna i NIEZGODNA z prawem, bo zakaz spożywania alkoholu
        dotyczy: ulic, placów i skwerów a plaża się do tego nie klasyfikuje!!!!!!!
        ODMAWIAJCIE TAKICH MANDATÓW!!!
      • Gość: ninorr Re: Anarchia IP: *.messagelabs.net 07.06.10, 16:04
        A skon masz te dane bo ja jakos nie widizalem zadnych badan
        naukowych na ten temat potwierdzajacych to jednoznacznie.
        Wiesz co jednak nisczy pluca? Palenie papierosow - calkiem
        legalne,niewiwdziec czemu?

A co do dlugotrwaleg spozycia to przez pierwsze lata mlodosci
        palilem codziennie(w miare mozliwosci) przez lata a teraz juz nie
        (nie te lata juz,praca,rodzina) a paranoi nie mam

A co do artylulu - 5000 zl za mandaty za pietnascie minut roboty ?
        kto by sie nie skusil?
      • Gość: ash Re: Anarchia IP: *.nsystem.pl 08.06.10, 01:00
        A ja wolę mieć /mam/ to co nazywasz paranoją niż lać żonę i dzieci jak
        zabraknie do browara.
    • Gość: muminek Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.brnt.cable.ntl.com 07.06.10, 14:32
      a ja nie rozumiem o co ten caly halas... wrocilem niedawno z wakacji w
      hiszpanii gdzie na plazach stoja sobie drewniane budki w ktorych mozna zakupic
      uwielbiany przez polakow zlocisty napoj i nikt nie robi wielkiego halo jesli
      wezmiesz szklaneczke z piwem i pojdziesz na swoje miejsce sie opalac...
      nikt takze nie zabroni tobie pic swojego piwa ktore przyniesiesz sobie na
      plaze, pelna kultura... ale niestety w polsce tego nie doswiadczysz bo gdy
      tylko wyciagniesz puszke z plecaka i polozysz sie wygodnie na reczniku to pan
      wladza wlepi tobie mandat za aspoleczne zachowanie... po prostu zal...
    • Gość: mussolini zapakowac do radiowozow i do roboty IP: 85.222.87.* 07.06.10, 15:08
      uszczelniac wały albo sprzatac plaze.
    • yacop Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku 07.06.10, 23:20
      Mogli się umówić w klubie.
      Wszyscy byliby zadowoleni, ale do tego trzeba mieć mózg a nie papkę.
      • wietke Re: Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku 08.06.10, 12:17
        yacop napisał:

> Mogli się umówić w klubie.
        > Wszyscy byliby zadowoleni, ale do tego trzeba mieć mózg a nie
        papkę.

Ty debilu do klubu żeby wejść trzeba zapłacić a może nie wszyscy
        chcieli siedzieć w tym zadyminym i ciemnym klubie przy muzyce która
        też im nie odpowiada -plaża jest też moją własnością chociaż mieszkam
        w wielkopolsce i tam moge sie nawet wysr... i przysypać piaskiem skoro
        kibli nie ma ale z pewnością będą kurw...z policji którzy by pewnie
        chcieli by młodzi na barkach na środek moża wypłynęli .
        Co prawda plaża to miejsce publiczne ale przy takiej grupie ludzi to
        jak festyn czy impreza w której alkohol jest obowiązkowy i nie
        powinien być zakazany -jedynie bym karał za śmiecenie a nie za
        wdychanie jodu-i picia piwka dla lepszej pracy nereczek -a kto myśli
        jak ten policjant to zwykły snob i egoista .
        W takich zachowaniach policji widzę prawdziwy reżim i manipulację -a
        może też policjanci wjebali im mandaty bo sami nie mogli ryja
        zamoczyć-
        Ale widzę że cioty z tej młodzieży bo wśród walczących o wolność
        która jest coraz bardziej im zabierana na pewno były by przepychanki
        albo nikt nie przyjąłby madnatu i by się zsoladyzo... coś tam.
        Ja jestem dumny bo do takich należe i jestem dumny bo widzę że
        niewielu chyba takich pozostało
    • Gość: ja Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.chello.pl 07.06.10, 23:37
      muszę sprawdzić czy nie mam jakiegos policjanta w znajomych na facebooku ;)
    • Gość: Jak Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 00:43
      No tak jak zwykle dzielni funkcjonariusze. Jest się czym chwalić, kasa
      pozbierana elegancko. Ciekawe ilu prawdziwym przestępstwom i aktom wandalizmu
      nie zapobiegli w tym czasie w Trójmieście.
    • Gość: olek Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.10, 07:35
      Biadolicie nad piwem co bandyci na plaży nie dają się napić. Normalnie koniec
      świata. Największymi "mądralami" są ci studenci co hurtem postanowili złamać
      prawo (i co z tego, że durne) i ogłosili to całemu światu w internecie.
      Gratuluję pomysłu i życzę szczęścia tym inteligentom.

Wniosek dla niekumatych: władza też ma internet, też potrafi czytać i bardzo
      często łapie głupszych od siebie, czego przykładem jest ta "mądra" i zapewne
      świadoma ANONIMOWOŚCI portali społecznościowych grupka ludzi.

• Gość: donki Mandaty za spotkanie umówione na Facebooku IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.06.10, 13:06
      Ludzie toż to jawna kpina!

Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmow brzmienie z 2009

2a. Zabrania się spożywania napojów alkoholowych na ulicach, placach i w parkach, z wyjątkiem miejsc
      przeznaczonych do ich spożycia na miejscu, w punktach sprzedaży tych napojów.

Oni byli na plaży!! Od kiedy prawo zabrania trzymania otwartej puszki butelkii?!!

Zapraszam do czytania ustawy. Jest stara z 1982 ma kilka nowelizacji skromnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka