Dodaj do ulubionych

dojazd z dworca pkp na lotnisko

21.06.10, 10:56
Czy moglibyście mi pomóc? będę w Gdańsku po raz pierwszy, muszę z dworca pkp (będę jechała pociągiem z Warszawy) dojechać na lotnisko w ok godziny 18. Na stronie internetowej lotniska nie ma żadnych wskazówek co do dojazdu z centrum.
Proszę o wskazówki.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • etrusek Google sie popsuły? 21.06.10, 11:23
      na gdańskie lotnisko nie jeżdzi się z centrum tylko ze stacji PKP
      Gdańsk-Wrzeszcz. Poza tym na stronie lotniska jak wół jest opisane
      jak dojechac różnymi środkami transportu:
      www.airport.gdansk.pl/#/passenger/departure1/drive
      forum.gazeta.pl/forum/w,57,104072185,,Dworzec_Lotnisko_jak_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,57,51071388,51071388,pytanie_o_przejazd_GD_PKP_lotnisko.html
      forum.gazeta.pl/forum/w,57,38881189,38881189,Jak_z_dworca_na_lotnisko_.html

• etrusek a jak juz koniecznie chcesz jechac z centrum 21.06.10, 11:25
        www.airportbus.com.pl/
      • etrusek TAXI 21.06.10, 11:30
        Za DAJAN TAXI z dworca Wrzeszcz na lotnisko zapłacisz 27 PLN (tel.
        583060000)
        TAXI z innych korporacji 35 PLN
        • lawyer7 Uwaga na City Drivers 10.06.12, 01:56
          Uwaga na City Drivers!

Zdecydowanie nie polecam! Wszystko było w porządku, do jednej z ostatnich nocy. Zamówiłem kurs z Sopotu. Taksówkarz pewnie strzelił, że jadą turyści spoza miasta. Od razu obrał zdecydowanie niekorzystną trasę do celu. Gdy kulturalnie zapytaliśmy, dlaczego taka, odparł, że tak mu nawigacja wskazuje. Później również użył tego argumentu, chociaż nawigacja non stop prosiła o zawrócenie. Zaczął kluczyć, a na naszą sugestię odnośnie trasy już mniej grzecznie odparł, że to on jest kierowcą i wie jak jechać. Mnie wydawało się zawsze, że to klient -płacąc - określa trasę przejazdu. Tak też powiedzieliśmy. Reakcja? W środku nocy zatrzymuje się przy drodze i wyrzuca ludzi z taksówki! Kierownik po moim telefonie ze skargą obiecał oddzwonić i powiedzieć, co zrobiono w sprawie. Żadnego telefonu nie otrzymałem. Nigdy więcej!
          • Gość: ajj Re: Uwaga na City Drivers IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.12, 21:30
            to musiales kiepsko trafic:/ ja korzystam z ich uslug juz dluszy czas i powiem ze dosyc czesto i jeszcze nigdy mnie nie zawiedli..tanio i solidnie..z czystym sumieniem moge ich polecic:)
            • Gość: klient Re: Uwaga na City Drivers IP: *.play-internet.pl 23.08.12, 23:31
              ja i znajomi z nich kozystamy są ok,wię mnie to dziwi co napisałeś,a może pan taxiasz sie pofatygował i smrodzi:)
          • Gość: Rodzice Re: Uwaga na City Drivers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.13, 21:16
            Zamowilismy CD po raz pierwszy. wszystko było ok poki kierowca nie wiechał na grunwaldzka , a potem na trakt , slalomem ok 100/110h na godz. dzieciaczek dwuletni zwymiotował. koles zarządał 100zł po sprzeciwie groził pobiciem centrala centralnie wszystki\o w d.u.p.i.e. jeszcze sie trafi. dlugo tak nie pojezdzi! podejrzewamy ze CD nawet licencjii nie ma . strzezcie sie .

PS. Na koniec jeszcze zwyzywał dwu letnie dziecko. cham!!!
            • Gość: aga Re: Uwaga na City Drivers IP: *.204.113.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.14, 14:38
              CD to masakra pani z dyspozytorni to masakra nie dosc ze nawyzywala mnie to po zlozeniu skargi pani ktora ze mna rozmawiala nie rozlaczajac sie do kolezanki powiedziala znow dzwonila ra ku... jebana ludzie szok jak taka firma moze utrzymac sie na rynku
          • Gość: Plays Re: Uwaga na City Drivers IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.15, 14:43
            Ja osobiście korzystam z usług City Drivers systematycznie. Jechałem już chyba z każdym kierowca w tej firmie i nie mam najmniejszych zastrzeżeń , Polecam
        • Gość: taxi Re: TAXI IP: 62.61.59.* 07.05.13, 14:20
          uwaga na taxi o numerach 1333 taxi gdansk OSZUST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: monsie Re: TAXI IP: *.range31-48.btcentralplus.com 01.06.15, 14:41
            Nice wiem jakie boczne numery mial kierowca ktory with dzien zabral mnie zone Gdanska Wrzeszcz na lotnisko ale wien ze to oszust 55 zl to na pewno nie realne. Stary Ford. Kierowca stal na postoju taxi. Mam nauczke! Dzienna stawka
      • Gość: Asia Re: Google sie popsuły? IP: *.as13285.net 14.07.15, 22:17
        Mam pytanie czy ktos uprzejmie moze napisac jakimi autobusami dojade z gd,rebichowo do pkp lub moze sa jakies bezposrednie polaczenia na sztutowo z gory uprzejmie dziekuje
      • Gość: adgor Re: Google sie popsuły? IP: *.117.radiowynet.pl 25.10.15, 02:55
        Jesteś idiotką
    • orcyprenalina Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 21.06.10, 11:28
      i czy bliżej jest do lotniska z dworca Gdańsk Główny czy Gdańsk Wrzeszcz?
      • etrusek Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 21.06.10, 11:37
        Głowny 13 km
        Wrzeszcz 9.5 km
        • orcyprenalina Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 21.06.10, 14:54
          Google się nie popsuły. dziękuję etruskowi za informacje!
          • Gość: magdach Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.wlms-broadband.com 27.03.11, 00:03
            hej jakim autobusem dojechac z lotniska do stacji wrzeszcz? i ile kosztuje autobus? i jak dlugo jedzie do stacji?
            • Gość: Latacz Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 27.03.11, 19:35
              autobus 126 jedzie z Rębiechowa prosto pod PKP Wrzeszcz ok 35 minut, normalny bilet 2,50 ,ulgowy 1,25
    • joannka2 Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 27.03.11, 22:31
      Ze śródmieścia na lotnisko jeździ autobus 210 (po wyjsciu z dworca PKP nalezy przejsc na drugą stronę ulicy, pod hotel Scandic). Kursuje co 30 minut, przejazd trwa ok 40 minut.
      • Gość: Marek Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.vc.shawcable.net 29.03.11, 19:23
        Nie chce Wam zawraca glowy ale jezeli jestesmy w tym temacie to jak dojechac autobusem z lotniska do Gdyni (a doklad.Chyloni).....Dziekuje....
        • Gość: Ela Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 21:05
          autobusem tym co wyżej opisano do stacji Wrzeszcz PKP a potem SKM do Chylonii, bezpośredniego autobusu to nie ma.
          • Gość: marek Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.vc.shawcable.net 29.03.11, 22:33
            Dziekuje Pani Elu-Marek-
    • Gość: greg Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 23.11.11, 13:13
      Jak ktoś potrzebuje ekskluzywnego transportu na lotnisko to proponuje firmę Prestige Line, mają luksusowe limuzyny i busy praktycznie w podobnej cenie co Taxi !! Polecam
      www.prestige-line.pl
    • bus.lebork Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 30.11.11, 13:46
      Witam Panstwa.Nasza firma zajmuje sie transferami lotniskowymi na lotnisku w Gdansku-Rębiechowie.Zabieramy i odwozimy pod dom z okolic Słupska,Lęborka,Łeby,Pucka.Władysławowo i Półwyspu,Bytowa i Kartuz(okolic tych miejscowosci tez) oraz wszedzie tam gdzie potrzebujecie. Oprócz tego szeroko pojetym przewozem osób.Wiecej szczegółow i rezerwacja na stronie www.bus-lebork.cba.pl i pod nr tel:+48 600 21 87 95.Zapraszamy do korzystania z naszych usług.Pozdrawiamy.
    • Gość: gosc Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.gdynia.mm.pl 21.10.13, 21:08
      jakdojade.pl
      • Gość: jaras Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.sta.asta-net.com.pl 18.11.13, 11:57
        ta firma wogole nie wjezdza do Gdanska a zapytanie jest o dojazd z pkp na lotnisko wiec nie powinni sie oglaszac bo tylko zmylaja ludzi.palanty
        • Gość: mireczka Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 12:09
          ja polecam www.gdansk.polandtransfer.com/pl - cena to 100zł za kurs za samochód nieważne gdzie, czy do centrum czy na obrzeża :)
          • Gość: monika Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.chelmnet.pl 14.02.14, 09:22
            Ja polecam xxl taxi gdansk cene ci mówia przez telefon zawsze sa o czasie i duze wygodne auta nigdy nie mam problemu z wielka walizą macie numer 510-89-89-87
            • magda.1971 Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 29.01.15, 16:19
              zamawialam przez net ale nie pamietam stronki.napewno to nr tel +48 510-313031.placilam 60zl chyba i kierowca mowil mi ze od marca bedzie bus jezdzil za 10 zlotych od osoby
        • Gość: Patryk Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.play-internet.pl 09.02.15, 19:34
          gdanskshuttle.info
        • Gość: Kasia Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.211.128.127.getinternet.no 24.02.15, 21:52
          Bardzo dobrze że się ogłosili bo ja właśnie szukam dojazdu ze Słupska na lotnisko w Gdańsku. Szukając informacji na temat każdego możliwego dojazdu natknęłam się na ten wątek. Także sam widzisz - mi ta informacja bardzo pasuje i już dokonałam rezerwacji na przejazd. A TY nie wyzywaj więcej!
    • Gość: feelreal Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.14, 20:13
      a przewoznikiem prywatnym? calkiem dobrze i szybko to z nimi idzie, sprawdz sobie i obadaj ceny w POlandTransferze,bo widzialam ich obok lotniska
      • Gość: kalar Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 21:05
        PolandTransfer - calkiem szybko, dla obcokrajowcow to dobra wizytowka naszego miasta,bo jest dposc europejsko;)
        • Gość: aga Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.182.156.245.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.14, 09:12
          Taksowkarze moze i w porzadku panie z dyspozytorni masakra. Odbieraja telefon z laska zludzi robia debili a na koniec przeklinajac rzuci ci sluchawka slowo przepraszam to przez gardlo nie przejdzie. Potrzebowalabym namiar na jakiegos z kierownika zeby zlozyc skarge bo pani z dyspizytorni nie jest upowazniona do udzielania informacj
    • Gość: otingo Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.ssp.dialog.net.pl 14.07.14, 17:44
      Zawsze możesz spróbowac poszukać prywatnego przewoźnika. a ja często korzystam z www.polandtransfer.com/. Może warto spróbować, jak nie, to życzę powodzenia
      • Gość: ofofars Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: 78.10.86.* 30.07.14, 20:23
        Dzięki za radę z polandtransfer. Skorzystałem i rzeczywisćie byłem zadowolony. Dzięki dzięki dzieki
      • Gość: zapytanie Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: 151.44.36.* 01.08.14, 09:28
        Sorry a gdzie oni stoja trandtransfer? Przy dworcu? Sa opisani?
        • Gość: Piotrek Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.15, 23:34
          Mam nr 510-313031 idebral nas kierowca czekajac z tabliczka.Szef nam zorganizowal transport ale poprosilen o nr kierowce.Musze przyznać ze ok
    • magda.1971 taxi z lotniska w Gdansku 29.01.15, 16:16
      Z lotniska GDN w Gdansku warto przez net zamowic www.GdanskAirportTaxi.pl
    • Gość: Olka Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.play-internet.pl 04.03.15, 14:51
      Przystanek autobusowy jest przy samym lotnisku, ale najlepiej, najwygodniej taksówką- tylko te, które stoją już na miejscu są drogie- najtańszą taksówką w Gdańsku jest FluoTaxi- mają najniższe ceny za km. Warto na ich stronie sprawdzić sobie albo na profilu fbwww.facebook.com/FLUOCARS?fref=ts (Wiem, że wątek stary, ale jak się szuka teraz informacji to właśnie wyskakują fora sprzed lat, więc warto zaktualizować, żeby ktoś inny mógł się dowiedzieć- sama szukałam dość długo).
      • Gość: Lidka1985 Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.dynamic.chello.pl 06.03.15, 12:16
        No Fluo Taxi to teraz najlepsza opcja w Trójmieście z tego co się orientuję i rzeczywiście warto na fb podglądać, bo tydzień temu w piątek załapałam się na promocję- 20% rabatu za polubienie ich profilu i udostępnienie postu. Opłacalne bardzo.
        • Gość: Ada Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.15, 13:10
          W Gdańsku wygląda to tak, że zależy co się liczy. Jeśli najważniejsza jest cena to Fluo albo AS, wydaje mi się że z korporacji to oni mają najlepsze ceny. A jak stawiasz na jakość w sensie dobrego samochodu, wystrojonego kierowcy z kartką na lotnisku itd. to chyba najlepiej z Gold Taxi.
    • Gość: Grego Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko IP: *.pruszczgdanski.vectranet.pl 27.12.15, 22:00
      Zapraszam do skorzystanie z firmy Airport Transfer Gdansk, nasza firma zajmuje się licencjonowanym transportem osób na terenie Gdańsk, Trójmiasta oraz całej Polski. Naszą specjalnością są transfer z/na lotnisko Gdańsk. Nasza flota to nowoczesne, bezpieczne i komfortowe pojazdy marki Mercedes, kulturalni oraz elegancko ubrani kierowcy. Zapraszamy airportgdansktransfer.com tel: 514 425 484
    • fearless123 Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 28.02.16, 20:58
      hej, ja ostatnio jechałam z airporttaxigdansk.com.pl i zapłaciłam niewiele, na samolot zdążyłam także super :)
    • klykcik123 Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 21.07.16, 00:01
      ja jechałem ostatnio busem jednej firmy turystyczne, która świadczy takie usługi jak obsługe po mieście turystów, opiekę pilotów i zwiedzanie, który polecił mi kumpel - mega sympatycznie i jechało nas 6 osób - busem 8 osobowym - do Gdanska skasował nas w nocy - 50 zł za busa :) Potem jeszcze braliśmy busa na wycieczkę do Malborka - nie pamiętam ile wyszło, ale było sympatycznie i na czas - polecam. Podam nr do kierowcy: 690508286. Naprawdę sympatycznie.
    • bartoszwawr Re: dojazd z dworca pkp na lotnisko 12.03.19, 16:14
      najlepsze rozwiązanie wg mnie to profesjonalny transfer, wcale nie tak dużo kosztuje, do gdańska 50 zł kosztuje, wychodzi nawet 7 zł na głowę: blacktaxi.pl/transfer-lotnisko-gdansk-srodmiescie/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka