Gość: rozbawionykmiotami IP: *.mlyniec.gda.pl 29.06.10, 16:00 hahahah, ale blamaz :)))))))) wam juz w tej wybiorczej naprawde odpindala :))))))))) teksty jak gowniarzy w piaskownicy :))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sw.Patryk Re: Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż IP: 81.145.165.* 29.06.10, 16:36 Nawet martwy krol nie jest w stanie zdzierzyc glupoty PIS - u . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: btw Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż P... IP: *.chello.pl 29.06.10, 16:43 Oto cały PiC na wodę...nie jestem fujarka nie głosuję na Jarka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkoda ze Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.chello.pl 29.06.10, 17:00 szkoda ze tam nie przechodziłem jakby jednemu i drugiemu wypie****l w zeby to by zrozumieli. Pozdro dla kumatych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nilb Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.10, 17:09 Ciekawe co na to konserwator zabytków w Gdańsku? Może kolegium za niszczenie zabytków? Personalia osób są znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Stankiewicz S. Julke oskarża prezydenta Sopotu i dziennikarzy IP: *.ip.netia.com.pl 29.06.10, 17:18 Dziennikarz „Gazety Wyborczej - Trójmiasto” Marek Sterlingow i prezydent Sopotu Jacek Karnowski zdekonspirowali swoją współpracę? Na to wskazuje analiza ich wypowiedzi i tekstów. julke.salon24.pl/187467,autodekonspiracja-mewy Podejrzany o wielokrotne łapówkarstwo prezydent Sopotu Jacek K. rozsyła zaprzyjaźnionym reporterom esemesy zawiadamiające ich o tym jakie tematy powinni poruszyć. Wiadomości te otrzymują wyłącznie wówczas, gdy wydarzenie, którego nagłośnienia oczekuje Jacek K. przysparza mu medialnego rozgłosu zgodnego z obraną strategią propagandową– jednostki tłamszonej przez machinę państwa. Wezwany zostałem, jako świadek na rozprawę. Sprawa prowadzona jest z powództwa Jacka K. przeciw Jackowi Kurskiemu za użycie przez tego ostatniego określenia „Sopot miastem bezprawia”. Mimo, że spory Jacków K. należą do łakomych medialnie kąsków tym razem na sali sądowej nie pojawił się żaden z dziennikarzy chociażby trójmiejskich mediów. Wydało mi się to dziwne. Przecież kilka tygodni wcześniej w ogólnopolskiej prasie i telewizji pojawiły się obszerne relacje z procesu, jaki z kolei Jacek Kurski wytoczył Jackowi K. za sugestie, że europoseł w sposób niezgodny z prawem nabył leśniczówkę. W trakcie procesu, na którym zeznawałem Wysoki Sąd oraz pełnomocnicy Jacka K. choć sprawa dotyczyła zupełnie czegoś innego próbowali przekonać mnie do tego, bym odpowiadał szczegółowo na pytania dotyczące propozycji korupcyjnej, jaką złożył mi Jacek K. Zmierzali do ujawnienia przeze mnie tajemnicy śledztwa oraz tajemnic handlowych. W kontekście zbliżającego się skierowania przez prokuraturę do sądu aktu oskarżenia przeciw Jackowi K. byłoby to świetną okazją do sporządzania przez tego ostatniego kolejnych wniosków dowodowych blokujących prokuraturze taką możliwość. Nie zgodziłem się na udzielanie jakichkolwiek odpowiedzi mających bezpośredni związek z prowadzonym śledztwem przeciwko Jackowi K. Sąd z tego tytułu nałożył na mnie grzywnę w wysokości 300 złotych. Od tej decyzji już się odwołuję. Jeszcze nie zdążyłem opuścić budynku sądu, a w „Radiu Gdańsk” już pojawiła się informacja, że zostałem ukarany grzywną w wysokości 300 złotych za odmowę składania zeznań. Za chwilę informację tą opublikowała niezastąpiona GW, potem wzmiankę dał sopocki reporter „Dziennika Bałtyckiego”. Gorąca linia pomyślałem, ale co tam przywykłem już do specyficznej roli mediów w Trójmieście, gdzie niektórzy „dziennikarze” działają na esemesa bądź na kiwnięcie palcem podejrzewanego o łapówkarstwo polityka mimo, że wielokrotnie ich okłamywał i nimi manipulował. Szybko wyjaśniło się dlaczego tym razem dziennikarze dostali esemesa o ukaraniu grzywną Julkego, a nie otrzymali wcześniej wiadomości zapraszającej ich do gromadnego stawienia się w gdańskim sądzie. Dlaczego? Prócz innych osób brutalnie potraktowanych działaniami Jacka K. zeznawało tego dnia na rozprawie małżeństwo Państwa Mering, które wygrało z prezydentem Sopotu proces za nielegalne wyeksmitowanie ich z miejskiego lokalu. Za bezprawne decyzje Jacka K. gmina będzie musiała prawomocnym wyrokiem sądu zapłacić 9 milionów złotych odszkodowania. Opisałem tą sprawę w poprzedniej notce pod tytułem „Gdzie jesteście dziennikarze śledczy” (julke.salon24.pl/182522,gdzie-jestescie-dziennikarze-sledczy) . Bezprawne działanie Jacka K., krzywda, jaką wyrządził tym ludziom, zatrucie im życia na wiele lat nie pasuje do budowanego od dwóch lat wizerunku samorządowca zaszczutego przez organy ścigania własnego Państwa. Okazuje się bowiem, że ten wybitny, ścigany przez własną bezduszną Ojczyznę samorządowiec, wpinający w swe klapy papieskie medale, chroniony między innymi przez ex-autorytet kościoła odpowiedzialny za defraudację pieniędzy w „aferze Stella Maris”, to po prostu zły człowiek mający za nic przestrzeganie prawa własności i poszanowanie ludzi, którym bez skrupułów odebrał możliwość zebrania owoców ich własnej, wieloletniej pracy. To człowiek utyskujący w propagandowym wizerunku własnej osoby na bezduszność Państwa, a jednocześnie za pomocą sprawowanego urzędu z tej bezduszności i bezwzględności korzystający w sposób wyjątkowo perfidny bez zwracania uwagi na krzywdę, jaką wyrządza swoimi działaniami zwykłym, Bogu ducha winnym ludziom i ich rodzinom. julke.salon24.pl/184406,dlaczego-jacek-k-nie-chcial-dziennikarzy-na-procesie-z-kurskim Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: S. Julke oskarża prezydenta Sopotu i dziennik 30.06.10, 07:29 Gość portalu: Filip Stankiewicz napisał(a): > Dziennikarz „Gazety Wyborczej - Trójmiasto” Marek Sterlingow i prez > ydent > Sopotu Jacek Karnowski zdekonspirowali swoją współpracę? Na to wskazuje > analiza ich wypowiedzi i tekstów. (...) > Podejrzany o wielokrotne łapówkarstwo prezydent Sopotu Jacek K. rozsyła > zaprzyjaźnionym reporterom esemesy zawiadamiające ich o tym jakie tematy > powinni poruszyć. (itd...) Nie ma to jak "merytorycznie" i "na temat"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józefka Re: S. Julke oskarża prezydenta Sopotu i dziennik IP: *.vide-sat.pl 30.06.10, 09:19 Faktycznie, wielką szkodę ponieśli p. Meringowie:-) 9 mln. odszkodowania tylko za zajmowanie miejskiego lokalu to wg p. Stankiewicza krzywda. Głupota nie ma granic. Niech p. Stankiewicz ze swoich im dołoży. Czy ktoś z normalnych mieszkańców tego 38 tyś. miasta widział w życiu takie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Stankiewicz Jak nie znasz szczegółów sprawy to się nie odzywaj IP: 81.219.136.* 30.06.10, 12:33 Sądy raczej rzadko przyznają za duże odszkodowanie, znacznie częściej za małe w stosunku do szkód, strat zdrowotnych czy wynagrodzenia utraconych zysków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.croy.cable.virginmedia.com 29.06.10, 17:29 Za wejscie na pomnik powinien mandat dostac gdzie byla nasza kochana Policja i Straz Miejska?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rav Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.10, 17:53 PiS pełną gębą ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wku...one USA Wasz Komoruski IP: *.nwrk.east.verizon.net 29.06.10, 19:17 Komorowski jest zawsze na pozycji uprzywilejowanej, od niego wymaga się mniej, więcej mu się wybacza. Dlaczego tego szczura tak lubicie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiut-fiut Re: Wasz Komoruski IP: *.chello.pl 29.06.10, 19:49 > Dlaczego tego szczura tak lubicie ? bo jest na smyczy... ponimajisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin Re: A dlaczego Ty go tak nie lubisz? IP: *.lublin.mm.pl 29.06.10, 23:00 Bo wyjechal do Stanow snic amerykanski sen, nic mu sie nie udaje wiec szuka winnych tego stanu rzeczy. a trzeba bylo sie po prostu ksztalcic. Prawdziwi patrioci sa w Polsce i tu pracuja budujac pracowicie lepsza Polske. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wasz Komoruski 30.06.10, 07:33 Gość portalu: Wku...one USA napisał(a): > Komorowski jest zawsze na pozycji uprzywilejowanej, od niego wymaga > się mniej, więcej mu się wybacza. > Dlaczego tego szczura tak lubicie ? Przepraszam, a co ma "szczur" - jak to z właściwą bałwaństwu elegancją określasz - do kretyńskiego pomysłu i stosownej realizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fafik Wyszło jak zawsze... IP: *.vide-sat.pl 29.06.10, 20:29 Przewidywalni, a przez to nudni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafał Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.chello.pl 29.06.10, 21:30 taki tekst jak i happening ..czyli "amatorka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lamia prawo Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.chello.pl 29.06.10, 22:11 i niszcza zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisiel ech ta młodzież IP: *.chello.pl 29.06.10, 22:32 wszystko muszą zwandalizować :( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ech ta młodzież 30.06.10, 07:41 Gość portalu: kisiel napisał(a): > wszystko muszą zwandalizować :( To już, faktycznie, lepsi młodzi - czterdziestoletni, przebrani za kowbojów (Migalski, Poncyljusz) oraz hippisów (Migalski, Poncyljusz - z jego elegancko ostrzyżonymi, szpakowatymi skroniami oraz kapkę tłusta pan Jakubiak). Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż 29.06.10, 22:37 Gość portalu: rozbawionykmiotami napisał(a): > hahahah, ale blamaz :)))))))) > wam juz w tej wybiorczej naprawde odpindala :))))))))) > teksty jak gowniarzy w piaskownicy :))))))))))) ***************************** Fakt, tekst jest stanowczo za długi. Wystarczyłby sam tytuł: "Nieudacznicy z PiS w akcji". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdynianin Tekst jest dlugi bo chyba dlugo na nich czekali IP: *.lublin.mm.pl 29.06.10, 23:02 az sie na lunch spoznili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewas Re: Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż IP: 81.219.114.* 03.07.10, 19:21 ha, ha, ha "Udacznik" Komoruski Światowid o pięciu twarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Dla Guru żadnenie poświęcenienie ... 30.06.10, 07:50 ...nie jest zbyt wielkie(?) bijou-m napisała: > a król na to - spieprzaj dziadu.... I - chyba - jakoś tak, ręcznie, mu to wytłumaczył, bo aż mu okularki spadły i się potłukły... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 To nie tak! 30.06.10, 07:23 Gość portalu: rozbawionykmiotami napisał(a): > hahahah, ale blamaz :)))))))) > wam juz w tej wybiorczej naprawde odpindala :))))))))) > teksty jak gowniarzy w piaskownicy :))))))))))) Jak gó...arz czyta to i po gó...anemu komentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewas Re: To nie tak! IP: 81.219.114.* 03.07.10, 19:25 Ależ merytoryczny poziom komentarzy. Ale jaki artykuł, takie komentarze. Jaka gazeta, taki poziom artykułów Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek A co na to policja i prokuratura ??? 30.06.10, 07:50 PiS zbeszcześcił Wawel a teraz niszczy i okleja papierami pomnik króla !! Duractwo moherowe ! Oklejcie Trybuną Ludu Radio Rydzyka !! Będzie do śmiechu ! Odpowiedz Link Zgłoś
jogibaboo Właśnie, gdzie była Policja lub Straż Miejska? 30.06.10, 08:34 Pomnik jest dobrem całego narodu i jako taki nie może być zawłaszczany dla politycznych celów grupki frustratów. Mam nadzieję, że organy ścigania wszczną w tej sprawie postępowanie. Sprawcy w końcu znani, są zdjęcia, świadkowie... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 "Bo nieważne czyje co je... 30.06.10, 09:19 ...ważne to je co je moje." jogibaboo napisał: > Pomnik jest dobrem całego narodu i jako taki nie może być zawłaszczany dla > politycznych celów grupki frustratów A Wawel? Odpowiedz Link Zgłoś
tim7 Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS 30.06.10, 11:32 Buahahaha!!! Na zdjęciach widać, że Królowi ta kartka generalnie zwisa i powiewa. Aż współczucie się budzi do tych dwóch "działaczy". Jak strasznie głupio i żenująco musieli się czuć próbując dopiąć do pomnika tę karteczkę. Żałosne... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż IP: 83.238.44.* 30.06.10, 17:58 Nie masz racji,gazeta zauważa tylko kolejną porażkę znienawidzonego przez większość Polaków ugrupowania.Widać,że jesteś za Pisem,skoro nie umiesz przełnąć gorzkich słów prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cycata mania Na kogo zagłosuje król Sobieski, czyli blamaż PiS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.10, 18:43 a mowilam zeby Ślepego nie wysylac na akcje!! Odpowiedz Link Zgłoś