sopot2005 Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 14:23 szczerze mówiąc, nie pamiętam kiedy ostatnio czyjeś zniknięcie było tak szeroko opisywane w mediach, ale w sumie gdy patrzę na sprawę Iwony, dochodzę do wniosku, że okoliczności jej zniknięcia są "bardzo medialne": atrakcyjna dziewczyna, kłótnia na imprezie, ona uchwycona na filmie przez kilka sekund, tajemniczy gość z ręcznikiem, nawet pora dnia, aura tajemniczości tej sprawy działa, jak lep na muchy dla niezwiązanych ze sprawą, na wyobraźnię działa jeszcze ta kamera, niby jest, niby może wszystko uchwycić, widzimy, że co chwila pojawiają się w kadrze jakieś osoby, a jednak gdy dziewczyna znika z jej pola widzenia, ona rozpływa się w powietrzu, bo następna kamera przy molo niczego nie rejestruje, na razie to wszystko wygląda tak, jakby scenariusz filmowy realizował się w realu, mam nadzieję, że jak większość z nich skończy się happy endem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goha Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.com-promis.3s.pl 31.07.10, 14:24 Nie wiem czemu, ale ja uważam, że to nie była taka zwykła napaść/gwałt przez jakiegoś przypadkowego gościa. Dziewczyna niesie w ręce buty.. Gdyby ktoś ją tak po prostu napadł, na bank puściłaby te buty w miejscu zdarzenia próbując się bronić. Myślicie, że sprawca, który znając życie musiał wciągnąć gdzieś w las/krzaki ofiarę wrócił się po buty po całej akcji? Ja uważam, że ofiara albo jest przetrzymywana przez jakiegoś psychola,którego być może znała albo wsiadła do samochodu (z butami, bo przecież nic nie znaleziono tak?!) i tyle ją widzieli. Nie wiem, może się mylę, ale uważam, że jeśli nie znaleziono butów, które tak jak mówie, instynktownie zostały na bank opuszczone to coś tu nie gra.. Nawet jeśli się po nie wrócił, NA BANK byle gdzie je wywalił, to był jakiś psychol, w amoku ludzie robią różne rzeczy, a jeśli nie było w ostatnim czasie serii jakichs niewyjasnionych znikniec itp to nie był to profesjonalista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosia dziwne to wszystko IP: *.botany.gu.se 31.07.10, 14:59 Buty, bylo juz jasno, sporo ludzi (mozna sie domyslac, ze boso nie poszla prze las, a raczej na plaze). Dziewczyna wsiadla do samochodu albo w zniknieciu pomogli...rodzice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Triceps Re: dziwne to wszystko IP: 89.191.147.* 31.07.10, 15:30 ktosia napisał(a): > Buty, bylo juz jasno, sporo ludzi (mozna sie domyslac, ze boso nie > poszla prze las, a raczej na plaze). Dziewczyna wsiadla do samochodu > albo w zniknieciu pomogli...rodzice. też bym sie skłaniał ku wersji ze rodzice mogą cos wiecej wiedziec,albo po prostu dziewczyna sama wsiadla do znajomego samochdu.Wersja z gosciem z recznikiem byc moze jest mydleniem oczu zeby wmowic nam bardziej wiarydgodną wersje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol66 Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.aster.pl 31.07.10, 14:27 A może ten koleś ją zaczepił i spodobał jej się? wzbudził zaufanie? Zaprosił do siebie na kawę, herbatę i powiedział, że będzie mogła od niego z domu zadzwonić. Poszła do niego dobrowolnie i dopiero tam rozegrał się dramat?? Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 15:24 Gość portalu: karol66 napisał(a): > A może ten koleś ją zaczepił i spodobał jej się? wzbudził zaufanie? Zaprosił > do siebie na kawę, herbatę i powiedział, że będzie mogła od niego z domu > zadzwonić. Poszła do niego dobrowolnie i dopiero tam rozegrał się dramat?? ...i teraz plywaja sobie gondola zakochani po Wenecji i nie czytaja GW??! Odpowiedz Link Zgłoś
croyance Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 14:29 Ja nie widze sprzecznosci: zamozna to nie to samo, co dobrze sytuowana IMHO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrzymajmySieFaktow Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 89.191.147.* 31.07.10, 14:30 nagonka na goscia z recznikiem jest coraz bardziej zalosna.Niedlugo pojawia sie samozwancze plakaty z jego zdjecie i podpisem 'wanted,poszukiwany zywy lub martwy',robiacego z niego dyzurneg polskiego porywacza i gwalciciela.A on tylko sobie szedl o 4 rano deptakiem..A gosciu byc moze wie o calej sprawie tylko nie zamierza byc przesluciwany 48 h o wodzie i chlebie bo szedl sobie z recznikiem,a pozniej trzymany pol roku w areszcie bo jakis prokurator lub policjant sobie cos wymyslil.W takim sprawach zawsze jest chec szukania pierwszego lepszego winnego i wsadzenia go nawet za darmo do pierdla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wazne Nikt sie nie zglosil bo kazy obawia sie o swoja IP: 167.83.9.* 31.07.10, 14:31 prywatnosc Przez to ze sprawa jest tak naglosniona przez media, zaden znaczacy swiadek sie nie zglosi, a z pewnoscia sa tacy. Nie ma takiej mozliwosci, zeby nikt, ale to nikt nie widzial wtedy Iwony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.ztpnet.pl 31.07.10, 14:36 Nie wygaduj bzdur,Rutkowski pomógł wielu osobom i w tej sprawie też przyczynił się do przyspieszenia akcji... Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 17:58 Raczej pomógł im rozstać się z ich pieniędzmi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ruby.blue Dlaczego GW przepuszcza takie teksty???? 31.07.10, 14:38 Na początku chciałabym oddzielić dwie sprawy: mojego stosunku do tego ‘artykułu’, a samego zaginięcia dziewczyny. Współczuję tragedii, sama na miejscu rodziny robiłabym dokładnie i starała się żeby jej twarz nie schodziła z gazet. Ale żenujący poziom tego artykułu, to sprawa zupełnie osobna. Napawa mnie zadziwieniem z jakiej przyczyny GW przepuściła ten… „tekst” (?). Po co w ogóle uzasadniać obecność sprawy w mediach - nie wiem. Brak logiki tego „artykułu” koli w oczy, a wynika z niego, że: Punkt 1. i 2. – O sprawie jest głośno, bo dotyczy dziewczyny „młodej i ładnej”. Wszak zaginięcia dzieci, staruszków lub pryszczatych chłopców do takich rozważań nas nie skłaniają. Poza tym „wszyscy” mamy jakieś córki lub ładne znajome, więc możemy łatwiej sobie wyobrazić ich zaginięcie (w przeciwieństwie np. do zaginięcia babci, która w Polskich realiach jest figurą rzadko występującą). Fakt że zaginiona jest młoda i ładna jest tak ważny, że trzeba go przedyskutować aż w dwóch punktach. Punkt 3. (chyba mój ulubiony) to kombinacja dwóch argumentów: po pierwsze, Polska jest krajem tak wysoce zurbanizowanym, że zwizualizowanie sobie wsi mitycznego Polaka statystycznego zwyczajnie przerasta. Wszak Polak statystyczny mieszka w Warszawie, na wsi rodziny nie posiada, a jeżeli ze stolicy wyjeżdża to tylko do Sopotu, który zna na wylot. Idąc tym tropem GW powinna opisywać też wszystkie zaginięcia w Częstochowie: wszak (a) jest ona wielkim miastem, oraz (b) któż z nas nie był tam chociaż raz??? Punkt 4.Sytuacja rodziny jest nietypowa. Najpierw jest ona „dobrze sytuowana”, dwie linijki dalej „niespecjalnie zamożna” – to faktycznie dość nietypowa (żeby nie powiedzieć oksymoroniczna) przypadłość. Poza tym rodzina jest przeżywa dramat i robi co może by odnaleźć zaginioną córkę – to bardzo nietypowe w ich sytuacji. Punkt 5. Coś tam policja zrobiła nie tak, więc na pewno jakiś przekręt, dziennikarz ma zero konkretu, ale popluć jadem nie zaszkodzi. Trzeba było jeszcze dodać coś o masonach, brzmiałoby bardziej sensacyjnie. Punkt 6. …Myśli i pytania, pytania i myśli, ach. Punkt 6. to czysta poezja, o zerowej zwartości treści, nawet ja tego nie ogarniam. …Zwolniłabym tego dziennikarza na pniu, panie redaktorze. Trochę szacunku dla czytelników. Jeżeli ktoś się zastanawiał czy ta sprawa aby nie jest przez kogoś sztucznie nagłaśniana, to po przeczytaniu tego tekstu ma absolutną pewność. Większych bzdur nigdy nie czytałam, aż dziw bierze, że ktoś płaci za takie teksty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M@a Re: Dlaczego GW przepuszcza takie teksty???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 18:45 Brawo, ruby, nie wyraziłabym swoich wątpliwości lepiej. Poza tym coraz częściej odnoszę wrażenie, że wyborcza nie tylko schodzi na azorki, ale coraz bardziej rozmija się ze świetym obiektywizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zośka Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.10, 14:49 "3. Zaginięcie kogoś na wsi lub w małym miasteczku - niestety - dla przeciętnego polskiego odbiorcy serwisów informacyjnych jest abstrakcją, która równie dobrze mogłaby się wydarzyć na obcej planecie" co to jest panowie redaktorzy?.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol66 Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.aster.pl 31.07.10, 14:51 Boże, ludzie, tak plujecie jadem, że wstyd mi za ten pusty naród. Zamiast się skupić na sprawie to chrzanicie o bzdurach. Co za różnica, biedna czy bogata, brzydka czy ładna, ze wsi czy z miasta, i co za różnica co napisał dziennikarz! Nie macie na kim wypluwać swoich frustracji?? Wobec takich tragedii wszyscy jesteśmy równi i to może spotkać każdego z nas, dlatego trzeba się skupić na dorwaniu tego gościa!! Mówiąc takie rzeczy równacie się z nim. Dobrze, że sprawa jest nagłośniona, bo jak go złapią i wsadzą do paki, to może inne męty pomyślą dwa razy zanim zrobią coś takiego! Dobrze, że sprawa jest nagłośniona, bo to zmusi policję to działania, tego już się nie da zamieść pod dywan. Społeczeństwo, oprócz kilku wynaturzonych co tu się wypowiadają oczekuje rozwiązania tej sprawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość 3 Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.chello.pl 31.07.10, 14:57 bo mi ze smiechu popękają zajady !!! niezbyt zamożna? kogo stac na wynajęcie Rutkowskiego? zamozna a na dodatek musi mieć mamusia dobre znajomości, juz widze jak media by zainteresowało zginięcie kogoś innego ! Wysłano by tez helikopter i ściągnieto jasnowidzów? Dziewczyna siedzi u kogoś,schowała się dla kawału a póżniej przestraszyła szumem wywołanym jej zniknieciem i teraz ma pełne gacie, nie wie co robic Odpowiedz Link Zgłoś
pazdzioszek2010 "Posiadać wiedzę na temat"!? 31.07.10, 14:59 "Wszystkie osoby, które(...) posiadają wiedzę na jej temat" Przepraszam, że co!? "posiadać wiedzę na temat"!? Czy naprawdę już nie można, jak to bywa w naturalnej polszczyźnie, po prostu czegoś wiedzieć? Ciekawe, nawiasem mówiąc, kto jest autorem tego nieocenionego sformułowania: glina z oddziału Crime Stoppers (też dość szczególne nazewnictwo) czy może nieumiejący po polsku stażysta z tak zwanym wyższym wykształceniem, przed którym Gazeta.pl w swej łaskawości otwarła podwoje świetlanej kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku to ci cholerni posłowie wprowadzili 31.07.10, 16:14 ten koszmarek pt "posiadam wiedzę o..." Odpowiedz Link Zgłoś
three-gun-max Re: "Posiadać wiedzę na temat"!? 31.07.10, 19:48 To raczej brzmi jak urzędowy bełkot milicyjny Odpowiedz Link Zgłoś
pazdzioszek2010 Re: "Posiadać wiedzę na temat"!? 31.07.10, 21:05 > To raczej brzmi jak urzędowy bełkot milicyjny Owszem, tyle że sformułowania charakterystyczne dla stylu oficjalnego, urzędowo-kancelaryjnego przenikają do języka prostaczków jako rzekomo elegantsze i bardziej wyrafinowane, nobilitujące. Wobec tego, słysząc peerelowsko brzmiące nowotwory typu uprasza się, wspomniane posiadać wiedzę, czy już absolutnie niedopuszczalne w miesiącu lipcu, a także, niezwykle charakterystyczne, poprzedzanie imienia nazwiskiem - musimy dopuścić możliwość (czy jak woleliby przedstawiciele aparatu urzędniczego: opcję), że oto wypowiada się przeciętny użytkownik polszczyzny w zupełnie naturalnej sytuacji. Co już doprawdy smutne, ludzie prowincji często uciekają od lokalnych gwar - jakże atrakcyjnych, przebogatych stylistycznie, w dodatku uświetnionych autentyczną tradycją - na rzecz jakiejś pokracznej nowomowy, w ich mniemaniu lepszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.internetunion.pl 31.07.10, 15:12 Czy Iwona miała ojca ? Wszędzie mówią o matce - wdowa, rozwiedziona - może tatuś ma ' szemrane ' pochodzenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: triceps Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 89.191.147.* 31.07.10, 15:34 Rola tatusia biologicznego jest nieznana .Natomiast rola ojczyma jest wg mnie starannie odgrywana,tzn daje on kase na Rutkowkiego i medialna akcje w gazetach a sam stoi w cieniu.Byc moze to zmyłka.Moze ma korzysci ze przyszywana coreczka zniknela?Wiadomo ze jest niezle nadziany.Roznie to bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1812 Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 15:22 Tutaj Ja widzę strasznie nie kompetencje policji i innych organów ścigania . Ta dziewczyna zostawiła bardzo dużo śladów a mimo to policja dopiero po jej zginięcia ponad tydzień uświadomiła sobie że jest coś tak zwane kamery .. Sylwetka mężczyzny , który za nią szedł około 4h12 rano też nie mogli ustalić do tej pory ! co za policja i inne organy ścigania ?- Jak one mogą zapewnić nam - obywatelom bezpieczeństwa . A do tego ten komendant w Sopocie nie traciło stanowisko - świadczy o tym że co zrobił on jest normalka w polskiej policji . Nie wybrażam sobie policje innych krajów tak funkcjonują - trzeba zmienić policję albo zlikwidować całkowicie bo szkoda nam - podatnikom pieniędzy na ich utrzymania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SP-LAA Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 80.51.71.* 31.07.10, 21:02 Myślisz ,że w tym cholernym biednym zacofanym kraju to się sprawy rozwiązują jak w serialu NCIS - Kryminalne Zagadki czegoś tam ,chłopie mózgiem rusz, i nie oglądaj tych debilnych seriali. Co ty myślisz ,że do tej sprawy przyślą 5 śmigłowcówm, trzy łodzie i milion radiowozów. A policję to zostaw w spokoju bo inaczej to byś siedział w swoich czterech ścianach i tyłka byś z domu nie ruszył w obawie o życie. Znalazł się znawca i filozof grecki. Niekompetenty to jesteś ty ze swoimi chorymi wypocinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek z berlina Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.dhcp.embarqhsd.net 02.08.10, 04:02 Ja sie zgadzam z twoim przedmowca, policja nie wykazuje checi pomocy, robia tylko tyle zeby nikt sie ich nie czepial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman Medialna szopka. IP: *.chello.pl 31.07.10, 15:24 Jaki durny naród. Wystarczy że gryzipiórki nasmarują łzawą historyjkę i już cały naród zaangażowany w poszukiwania? Zdrowo pismaki gw mają nap........e w pecynach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizor Re: Medialna szopka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.10, 15:53 A może za dużo przed monitorami siedzą (...), mało widzialni na ulicach, przemęczenie wielkie, frustracja w fabryce, można by tu wiele przyczyn, ale po co, czy nie łatwiej i prościej zabrać się do dzieła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman Re: Medialna szopka. IP: *.chello.pl 31.07.10, 17:20 Mogą też siedzieć w ciućmaku mile spędzając urlop szpanując mobilnym dostępem do sieci i pieprząc bez ładu i składu obnażając swoje niebywałe zdolności analityczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizor Re: Medialna szopka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.10, 18:43 nie podszywaj się pod kogoś kim nie jesteś, sztuką jest grać tylko siebie, nikt darmo tu nie rzuca słów na wiatr i czymś się też ludzie muszą różnić - prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman Re: Medialna szopka. IP: *.chello.pl 31.07.10, 18:54 Sprecyzuj wywód Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizor Re: Medialna szopka. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.10, 21:10 Ty już dobrze wiesz o co chodzi - prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: watchman Re: Medialna szopka. IP: *.chello.pl 01.08.10, 10:12 Wiem, żeś głąb. Skoro chciałeś żebym to napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkankagdanska Re: Medialna szopka. IP: *.chello.pl 03.08.10, 00:40 ona921znalezli sensacje to sie jej trzymaja.. gdyby szukali tak wszystkich zaginionych, a nie sie uczepili jednej.. rozumiem,ze tragedia..Ale czy nie pomysleli ze duzo osob taka tragedie przechodzi, a nie tylko bliscy Iwony? ;/ tyle osob ginie w o wiele dziwniejszych okolicznosciach i policja ma to w d..p..ie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: Medialna szopka. IP: *.115.43.4.plusnet.pcl-ag01.dyn.plus.net 03.08.10, 00:48 Gdyby wszystkich zaginionych szukali tak, jak Iwony, to ja dziekuje ... gdyby nie znajomi i Rutkowski (ktorego uwazam, co prawda, za hohsztaplera, ale jest medialny)nikt by palcem nie kiwnal. Jak na razie wiekszosc 'przelomowych' odkryc dokonala nie policja, ale w/w, mija drugi tydzien, a nie wiadomo, co sie stalo. Odpowiedz Link Zgłoś
mirek_z_krakowa Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? 31.07.10, 15:51 lepiej niech powiedzą od którego momentu gość z ręcznikiem zaczął iść za dziewczyną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 94.75.80.* 31.07.10, 15:54 a gdzie jest zlokalizowany jej telefon? mimo że nie działa? czy przesłuchali już tych chłopaczków co patrzyli zraz w bok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan K. Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 79.135.167.* 31.07.10, 15:59 Ja osobiście nie szukam i nie mam nawet takiego zamiaru! Obok mnie NIE SZUKA tej Pani moja rodzina,sąsiedzi oraz znajomi. Wszystko powyższe nie oznacza,że nie współczujemy poszkodowanej(?) i Jej Rodzinie. Jednak robić z tego wypadku sprawę "ogólnopolską" to już lekka przesada. Pani jest (była?) pełnoletnia,w towarzystwie i powinna zdawać sobie sprawę z sytuacji i ewentualnych zagrożeń - ale żeby CAŁA POLSKA ??? Odpowiedz Link Zgłoś
szeregowy_agent Mamy prawo czuć się bezpiecznie! 02.08.10, 13:35 Przyjmujesz za normę, że to turysta w dużym kurorcie ma obowiązek "zdawać sobie sprawę z sytuacji i ewentualnych zagrożeń"? To chore! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.07.10, 16:00 lepiej od razu przekopac tysiace hektarow ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizor A może to błąd ? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.10, 16:32 A może to błąd, że sprawa została powierzona tylko KWP w Gdańsku, może to jakiś centralny organ powinien się włączyć jak i też z innego terenu prokuratura, znamy życie i wiemy jak to czasem bywa ? Przerażająca jest liczba zaginięć, w wielu przypadkach wola i wybór samych zaginionych, A TU ? Podziwiam mamy Iwony rozsądną decyzję nagłośnienia sprawy, to tylko może pomóc, bo ukrywanie faktów, pruderia, zakłamany wstyd nie na miejscu w takich przypadkach zawsze, owszem może to komuś niewygodne bardzo, ale szukanie człowieka świętym i zasranym obowiązkiem. A to że tak wielu solidarnych i chce w jaki tylko sposób potrafi tej rodzinie pomóc, to nic innego jak zwyczajny odruch ludzki, i pięknie kiedy w Narodzie budzi się człowiek, i nie jest obojętny los innych. Zatem chciejmy wszyscy by ta dziewczyna odnalazła się w nie gorszym stanie niż ostatnio była widziana, a w ludzkich umysłach moc wielka, dziwna tajemna siła, wykorzystajmy to szlachetnie, życzmy tylko dobrze !!! Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku sprawa jest banalnie powszechna 31.07.10, 16:13 a nie żadna "inna niż wszystkie" co roku, zwłaszcza latem giną tak dziewczyny szkoda ich i trzeba ich szukać, ale nie róbmy z tata wariata Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Crime Stoppers? To do Hameryki trzeba dzwonic? 31.07.10, 16:16 Jakies naciaganie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joe Pisalem juz tyle razy ze ona nie zyje, prowadzilem IP: *.try.wideopenwest.com 31.07.10, 16:24 badania nad jej energia i z tego wynika ze nie jest ona w swiecie zyjacych...dziwie sie dlaczego inni jasnowidzowie mowia inaczej ...nic sie juz nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noktowizor Re: Pisalem juz tyle razy ze ona nie zyje, prowad IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.10, 16:53 W wielu śledzonych w mediach przypadkach można było to rzeczywiście odczuwać, ale jak żyje to potrzebuje natychmiastowej pomocy!!! Raczej nikt jej dla okupu nie porwał chyba, a nawet jak to przy takim medialnym szumie chyba by się nie odważył ... czasy "Olewnika" chyba dziś już w grę nie wchodzą ? :o Odpowiedz Link Zgłoś
wietke raczej to 31.07.10, 16:39 bo to miejsce pobytu wielu polaków i każdego ujmuje takie tajemnicze zaginięcie tym bardziej że była śledzona przez kamery to tak jak Big Brother -tyle że z tajemniczym zniknięciem i podejrzanymi sprawcami następnie chcieli by ludzie wiedzieć jak czym i przez kogo również ile razy została zgwałcona i to wszystko ludzie i ludziska będą analizować i będą badać szansę powodzenia przedsięwzięcia a tu w dodatku następne sensacje jak wyskok rutkowskiego bo reklama jak sku...syn i te zaniedbania policji ludzie to chłoną -a jak się Iwona odnajdzie to zaraz wszystko ostygnie niezapomnijmy że każdy chce zostać bohaterem i ją odnależć a pewnie nigdy jej nie odnajdą dopuki kości nie wypłyną bo jeżeli ktoś jej nie przedszymuje w domu to z pewnością jej nie zakopał w tych okolicach a spławił pod wodę lub zakopał na wydmach-niewiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonicha Re: raczej to IP: 95.108.36.* 31.07.10, 20:31 gościu, gdzieś Ty sie uczył języka polskiego?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babka Re: raczej to IP: *.chello.pl 02.08.10, 19:06 weźcie pod uwagę fakt,że jeżeli iwona zostanie znaleziona całą i zdrowa to i tak napiszą z dokładnymi szczegółami kto i co jej robili..sprawa jest nagłośniona na całą polskę,chciałby ktoś z Was alby cała polska wiedziała,że Was gwałcili przez dwa tygodnie i faszerowali narkotykami .? wtedy moze wpaść w depresje i bedzie tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielka gruba Buka Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: 79.174.33.* 31.07.10, 16:42 Zapytajcie może jej "znajomych" co z nią zrobili lub gdzie jest,żal mi tego człowieka z ręcznikiem. Istnieje możliwość że Iwona chciała dać starszej "do wiwatu" i sobie "zniknęła" P.S.Tak wiem że brak mi empatii i mam zadatki na socjopatę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bgfga Re: Dlaczego wszyscy szukają Iwony Wieczorek? IP: *.chello.pl 31.07.10, 16:45 prawda jest taka, ze ani nie jest to sprawa inna niż wszystkie, ani nikogo poza gazeta wyborcza specjalnie nie interesuje i nie próbujcie wmowic ludziom, ze rozdmuchujecie ja z dobroci serca, bo jak widac niezamożna mamusie stac i na rutkowskiego i na jasnowidzow i jakims cudem ma wystarczajace przebicie zeby trafic do ogólnopolskich mediów, wiec ma nie tylko pieniadze ale i znajomosci, bez tego nikt by się losem tej siksy nie zajmował Odpowiedz Link Zgłoś