Dodaj do ulubionych

Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy

31.08.10, 16:49
Wyszkowski nazywając Lecha Wałęsę agentem Bolkiem naruszył nie tylko
jego dobra osobiste, ale milionów ludzi dla których Lech Wałęsa
uosabia wielką wspaniałą pokojową rewolucję. Lech Wałęsa był naszym
niezłomnym liderem i to pod jego przywództwem wybilismy sie na
niepodległość. A kim jest Wyszkowski? Od zawsze stwarzał problemy,
jeszcze w latach 70-tych był tylko problemem dla opozycjonistów, a
dzisiaj pozuje na bohatera. Wstretny kłamca i oszust, to jest
Wyszkowski.
Obserwuj wątek
    • Gość: Antykomuch Re: Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 17:22
      W końcu światełko w tunelu! Po raz pierwszy możemy mówić prawdę! Teraz pora zabrać się za przeszłość Adasia po `89 roku.
      • henryk-sikora odpowiedź "Antykomuch" 31.08.10, 17:35
        Powiadasz "Antykomuch", że możecie sie teraz zabrać za Adasia
        Michnika. Nazwij rzeczy po imieniu i napisz prawdę, że chcecie
        zacząć opluwać i odzerać z godności i czci, bo tylko na to was jest
        stać. Wy teraz potraficie walczyć z komuną, jak ostatni komunisci
        stoja nad grobem. A jak komuna była u władzy to siedzieliści skuleni
        w domach ze swoimi kotami ze strachu. Byliście, jesteście i
        pozostaniecie tchórzami i niegodziwcami!!!!
        • pal666 Re: odpowiedź "Antykomuch" 31.08.10, 22:00
          1. nie lubię kotów.
          2. Gomułka też siedział w komunistycznym więzieniu i co z tego.
          3. Michnik jest synem działacza KPP. To, co wyniósł z domu to z pewnością nie
          jest chrześcijańskim miłosierdziem.
          4. Czyja powinna być GW ?
          5. Ile Michnik i kolesie zainwestowali WŁASNYCH pieniędzy w GW ? Czy dla osób z
          kręgu KPP słowo WŁASNOŚĆ ma jakieś znaczenie?
        • nigero Czemu łżesz sikora? 31.08.10, 22:04
          Kolego, ostatnich komuchów jeszcze zostało całe tabuny i do grobu im raczej nie
          śpieszno. Co gorsza wychowują sobie nowe pokolenie pożytecznych idiotów, co
          widać po młodych pismakach z GW. Nie może być tak, że zbrodnia zostaje nie
          rozliczona. Chcę żyć w państwie prawa i chcę, żeby Michnik i jego świta
          odpowiedziała za swoje fałsze i lata psucia państwa. Chcę też, żeby jeżeli się
          coś prywatyzuje, to się prywatyzuje, a nie oddaje w ręce zaufanego partyjniaka.
          Wielkie koncerny, ITI, Orlen, wszystko trzyma agentura, TW Alek pewnie zapija
          teraz mordę, więc gdzie te dogorywające, stojące nad grobem komuchy?
          Pisząc to co piszesz, można uznać, że albo jesteś wyjątkowo naiwny, albo sam
          boisz się o swój czerwony (względnie różowy) tyłek.

A ludzi, z których kpisz, że nie walczyli z komuną, albo nie ma, bo jak byli
          rzeczywiście zagrożeniem, to zginęli, albo zostali zepchnięci za margines
          historii. Za bohaterów uznaje się agenta 'Bolka' i innych takich szemranych typów.
          Pozostali antykomuniści są po prostu młodzi, ale na szczęście nie zostali
          skażeni koszernym bełkotem i może kiedyś dobiorą się do tyłków fałszerzom i
          manipulatorom... oby.
    • mario-radyja bla bla bla, henryku sikora 31.08.10, 17:48
      nie masz argumentów merytorycznych. Twój argument to "boję się prawdy o micie,
      nie otwierajmy oczu".

Wałęsa ma parę brudów za paznokciami jeżeli chodzi o lata 70te i nie dość odwagi
      cywilnej, żeby się do nich przyznać. Miał szansę na spowiedź, a teraz to się
      tylko pogrąża krętactwami: wyrwał dokumenty ze swojej teczki i do dziś nie
      potrafi wskazać, gdzie skakał przez płot (tvn24 ostatnio go o to pytało).

Moim przyjacielem Wałęsa, ale większą przyjaciółką prawda.
      • gesizm Re: bla bla bla, henryku sikora 31.08.10, 20:26

> Wałęsa ma parę brudów za paznokciami jeżeli chodzi o lata 70te i nie dość odwagi
        > cywilnej, żeby się do nich przyznać. Miał szansę na spowiedź, a teraz to się
        > tylko pogrąża krętactwami: wyrwał dokumenty ze swojej teczki i do dziś nie
        > potrafi wskazać, gdzie skakał przez płot (tvn24 ostatnio go o to pytało).

Co do płotu następnie spytaliby z kim skakał - a tu już odpowiedź, że z Lechem i
        Jarosławem nie przeszłaby mu przez gardło. A już na pewno mało kto by w to
        uwierzył z jego ,,fanów''.

Co do reszty jestem za a nawet za.

pzdr
    • Gość: Rav Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.10, 19:23
      Orzeczenie sądu było co najmniej kuriozalne.
    • Gość: A1 Re: Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęs IP: *.chello.pl 31.08.10, 19:37
      > Wyszkowski.

powieś się, świat ci się zawalił
    • kociewiak2 Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy 31.08.10, 20:39
      ...pan Wyszkowski ma chorobe typu ,,dokopac Walesie,,uparcie i
      opsesyjnie chce udowodnic ze dawny przyjaciel to agent,,Bolek,,
      Pnie Wyszkowski komuna juz dawno upadla i juz nie musi pan klamac.
    • michalzzkrakowa jałowość wyroku 31.08.10, 21:36
      Sędzina odpowiedziała na pytanie retoryczne, czy w Polsce prawnie obowiązuje wolność słowa, lecz pomyliła ją z odpowiedzialnością za prawdziwość słowa. A nad treścią wypowiedzi w ogóle się nie zastanawiała. Sędziowie tak mają, niezawisłość własnych wyroków mylą z nieodpowiedzialnością (i bezkarnością) własnego zdania. Takich mamy sędziów - może sprawnie znających paragrafy, ale za nic nie rozumiejących życia, całkiem bez ogólnej kultury umysłowej.
      • Gość: Koral Re: jałowość wyroku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:57
        Znakomite podsumowanie.

Dopisał bym jeszcze słowo o jej wyrazie twarzy, ale bądźmy litościwi.
    • nigero Wyszkowski stwierdził jedynie fakt. 31.08.10, 21:48
      A o faktach się nie dyskutuje, więc nie wiem po co tu sąd.
      Idioci nie przyjmujący do wiadomości, że Lech Wałęsa to Tajny Współpracownik
      ps. "Bolek" są najzwyklejszymi zaślepionymi frajerami, albo ludźmi złej woli.
    • pal666 Re: Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęs 31.08.10, 21:55
      Heniu, k....a, mów za siebie, jakim NASZYM ? Kim Ty, k....a, jesteś, żeby mówić
      w czyimś imieniu ?
    • Gość: Maria TW Bolek IP: *.ip.media3.com.pl 01.09.10, 07:56
      Wreszcie jakieś głos prawdy. Polacy byli robieni w butelkę przez takie
      postaci jak TW Bolek i są oszukiwani przez nich nadal. Bolek i mu
      podobni zgrywają się na wielkich wolnościowych bohaterów, a pokątnie
      współpracowali z reżimem. Fakty są porażające, a głupi ten kto daje
      sobie nadal wciskać kit.
      • Gość: A1 Re: TW Bolek IP: *.chello.pl 01.09.10, 09:27
        > Wreszcie jakieś głos prawdy. Polacy byli robieni w butelkę przez takie
        > postaci jak TW Bolek i są oszukiwani przez nich nadal. Bolek i mu
        > podobni zgrywają się na wielkich wolnościowych bohaterów, a pokątnie
        > współpracowali z reżimem.

w takim kraju jak PRL też była walka o koryto; tyle że
        inaczej to wyglądało... np. podpuszczało się ludzi do strajków...
        i hop zamiast Gomółki jest Gierek...
    • pjpb Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy 01.09.10, 08:07
      Na początku lat 90-tych byla możliwość wyprania brudów. Wtedy skutecznie
      Wałęsa (i środowisko GW) to torpedowały; jako prezydent Wałęsa przeprowadził i
      dopuścił do wielu dziwnych posunięc wokół akt służb. Jeśli jest tak czysty jak
      głosi - teraz niech się nie dziwi; sam doprowadził do sytuacji, gdzie
      informacje o bohaterach, obserwatorach i szujach pozostała ukryta. W
      konsekwencji wszyscy są skazani na wiarę i domysły - a nie da się zadekretować
      bezwarunkowego zaufania do Wałęsy
    • Gość: 42nat A gdzie studia prawnicze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 08:25
      Wydawać mogłoby się, że studia prawnicze czynią ostrą selekcję kandydatów,
      którzy mają piastować najważniejsze z państwowych stanowisk. Po wysłuchaniu
      tzw uzasadnienia w sprawie Wałęsa-Wyszkowski mam co do tego wątpliwości. Kto
      awansował tę kobietę na SSO?
      • Gość: login_t Re: A gdzie studia prawnicze? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.10, 08:32
        Gość portalu: 42nat napisał(a):

> Wydawać mogłoby się, że studia prawnicze czynią ostrą selekcję
        kandydatów,

A tak merytorycznie, to co Ci się nie podobało?
        • Gość: fiut-fiut Re: A gdzie studia prawnicze? IP: *.chello.pl 01.09.10, 09:25

> A tak merytorycznie, to co Ci się nie podobało?

pewnie `pozew oddalam'...
          • Gość: 42nat elity? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:54
            Syn sędziego i jednocześnie asystent sędziego w białostockim sądzie okręgowym po
            pijanemu staranował samochodem uliczną latarnię. Sąd jednak warunkowo umorzył
            jego sprawę. Prawomocnie.
        • Gość: 42nat Re: A gdzie studia prawnicze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 09:25
          "Wolność słowa i prawo do wypowiedzi na temat postaci historycznej" to jedno, a
          rzucanie bezpodstawnych obelg w państwie parlamentarnej demokracji - to drugie.
          Brakuje tu logiki w wypowiedzi SSO. Brakuje odniesienia do wcześniejszych
          rozstrzygnięć sądowych oraz stanowiska IPN.
          Kultura polityczna w RP jest na żenująco niskim poziomie, a SSO podsycając w
          takim szczególnym dniu wrogie nastawienie ludzi do siebie sprawia, iż rośnie
          międzyludzka nienawiść. O autorytetach i historycznych postaciach - nie
          wspominając. Kto ma podnosić standardy życia społecznego, jak nie inteligencja,
          której "kwiatem" jest rzekomo świat jurystów, absolwentów uniwersytetów?
          • gesizm Re: A gdzie studia prawnicze? 01.09.10, 10:28
            Tragedia Wałęsy polega na tym, że on donosił i na niego donosili (za ,,Plusy
            dodatnie, plusy ujemne'' - na youtube do obejrzenia) - czyli był TW w latach
            70-74, a później ,,przeszedł'' na drugą stronę - bo dla tajniaków pracuje się do
            końca życia(?). Czyli jak na niego trzeba mówić 'bohater-kapuś'?

Mnie bardziej rozbawił wyrok ,,kwiatu'' inteligencji w sprawie Alicji Tysiąc -
            mówić, że aborcja to morderstwo ogólnie można, ale w przypadku tej pani to
            kryminał, bo jej lekarz zgodnie z prawem odmówił zabiegu, a ona nie zrozumiała,
            że w swoim stanie zdrowia ciąża może doprowadzić do ubytku wzroku.

pzdr
          • Gość: Coming Out Bolka Re: A gdzie studia prawnicze? IP: 130.138.227.* 01.09.10, 11:28
            42 nat Ale napiszesz wreszcie co konkretnie jest nie tak z tym uzasadnieniem czy
            będziesz dalej wypisywał wyświechtane frazesy o parlamentarnych demokracjach (a
            teraz złapmy się za rączki i zaśpiewajmy O radości iskro bogów...).
            Czekamy wszyscy, Świat Prawniczej Doktryny zapewne ze wstrzymanym oddechem.
            Ustawodawca natomiast z przerażeniem na myśl o czekającej go zmianie przepisów
            KPK w zakresie postępowania dowodowego.
    • szekby Re: Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęs 01.09.10, 09:43
      Heniu o małym moźdżku wypranym ze zdrowego rozsądku poprzez ciągłe
      słuchanie TWn i wybiórczej zastanów się kim byliby ci wspaniali
      działacze ,Lesio i kolesie gdyby nie my ( nie jestem pewien czy
      Ciebie można w to włączyć) . Gdyby nie tysiące , dziesiątki tysiecy
      takich jak ja i inni którzy dali się pałować , zamykać poniewierać
      gdy upominaliśmy się o swoje prawa . Skończyliby tak jak ci na
      Białorusi- bo tam nie mają poparcia narodu . Skończyliby jak bł.ks.
      Popiełuszko i inni o których ci wspaniali działacze i Lesio szybko
      zapomnieli . Nikt nie umniejsza roli Wałęsy ale tak jak nasz
      wspaniały premier jest po prostu kłamcą .A do tego to największy
      jajcarz jakiego znam . JA to zrobiłem , Ja to dokonałem , Ja to
      wiedziałem Ja JA JA po prostu jajcarz a do tego kłamczuszek .
    • 31paluszkow Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy 01.09.10, 11:49
      Czy polski sąd będzie wreszcie obiektywny???
      Przecież gołym okiem widać, że nazwanie znanej osoby SB - kiem szkodzi jego
      karierze.
    • geomann Wyszkowski nie naruszył dóbr osobistych Wałęsy 04.09.10, 15:45
      Wszyscy zastanawiaja sie kim był Wałesa. A u nas w Gdańsku na Stogach starzy bywalcy piwiarni
      jeszcze dzisial pamietają jak na Lecha Wałesę wtedy mówiono mianowicie "WYRWIKUFEL" działo
      sie to z racji stałego braku funduszy i swoistego upodobania do darmowego piwa. Węc odpiepszcie
      sie od Bolka mu taką łatke przyczepilu UBECY natomiast ulica nazływała go poprostu
      WYRWIKUFEL. Pozdrawiam wszystkich, którym nieobojetna jest prawda nawet jeśli boli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka