Gość: Gonzo IP: *.pl 13.11.10, 07:06 A to że osiada to dobrze czy źle? Bo sprawa nie jest taka jednoznaczna... Redakcjo, prosimy o pilne wyjaśnienie tej palącej wszystkich prawdziwych Polaków kwestii! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gtw100 Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka 13.11.10, 09:12 Hmmmm... To raczej jak ostatni krok staruszka.... osiadał mu kręgosłup i potem zmieścili dziadka do malej trumienki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Głusuję za Adamowiczem. Dariuszem Adamowiczem IP: *.chello.pl 13.11.10, 13:38 Każdy głos oddany na Dariusza Adamowicza pewnie zdrowo wk..wi ślamazarnego i nieudolnego Budynia. Dlatego oddam swój głos na Pana Darka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tobiasz za Darkiem "cwaniaczkiem" Adamowiczem? IP: *.tmark97.revers.nsm.pl 13.11.10, 16:13 Pan Darek to awanturnik i przekręciarz. Poza tym zwykły cham i prostak - tak znam pana Darka. Za małe odszkodowanko za wywałaszczenie co? Skończy tak jak Krzywdowie we Wrocławiu cwaniaczek a budyń nawet nie wiem, że ktoś taki istnieje. I sie nie dowie. Bo i po co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Re: za Darkiem "cwaniaczkiem" Adamowiczem? IP: *.chello.pl 13.11.10, 19:57 Pan Darek wyborów pewnie i tak nie wygra, a Budyń się wkurzy że mu podebrał głosy. Sam zysk. A nawet jakby wygrał - każdy lepszy od nieudacznika Adamowicza. Pan Darek przynajmniej kiedykolwiek coś konkretnego w życiu, na wolnym rynku zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fotograf Oto najpięjniejsze zdjęcie Budyń Areny IP: *.chello.pl 14.11.10, 13:54 trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/51,35636,8653950.html?i=4 Nawet jak dokończą budowę to to zdjęcie będzie aktualne. Perła w góvvnie. Wokół syf i niedoinwestowanie - w centrum gigantyczny przerośnięty, nikomu niepotrzebny kolos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntoniM Re: Oto najpięjniejsze zdjęcie Budyń Areny IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.10, 16:49 zjebie, sam jesteś niepotrzebny, twoi starzy mogli cię wyskrobać, od razu świat byłby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antybudyń Nędza ekipy Budynia IP: *.chello.pl 14.11.10, 20:17 Jak czytam nędzne biogramy młodych aktywistów PO zaśmiecających mi skrzynkę to wszystko pasuje. Niech mi wolno będzie zacytować rodzynek stąd: www.piotrgrzelak.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2 Urodziłem się w 1982 roku w Gdańsku. Moi rodzice, Danuta i Grzegorz, poznali się dzięki działalności w opozycji demokratycznej. Kiedy przychodziłem na świat, mój tata ukrywał się przed służbą bezpieczeństwa. Dorastałem w domu, w którym na co dzień rozmawiało się o sprawach publicznych. Ukończyłem Szkołę Podstawową numer 24 w Gdańsku Wrzeszczu i I Liceum Ogólnokształcące im. Mikołaja Kopernika. Podczas studiów socjologicznych na Uniwersytecie Gdańskim zaangażowałem się w działalność koła naukowego. Dzięki niemu poznałem moją żonę Emilię. Po pół roku znajomości oświadczyłem się jej, a rok później wzięliśmy ślub. Wybraliśmy mieszkanie na Orunii Górnej. To tu wychowujemy naszego dwuletniego synka Franciszka. Przez ostatnie cztery lata pracowałem w Urzędzie Miejskim w Gdańsku. Przez ten czas zdobyłem doświadczenie i wiedzę na temat procesów zachodzących w mieście. Dzięki niemu wiem, w jaki sposób mierzyć się z codziennymi problemami Gdańska i jego mieszkańców. Inaczej mówiąc - po odciśnięciu nic nie znaczących (dla podjęcia decyzji wyborczej) pierdół mogłoby zostać: moją jedyną zasługą dla świata jest tata, nie mam żadnego doświadczenia poza krótką pracą w urzędzie, teraz chcę decydowac o rozwoju miasta, uchwalać budżety, plany zagospodarowania, programy gospodarcze, ustalać lokalne podatki itd. Takich "karier" w gdańskiej PO jest sporo. To im oddajemy za tydzień władzę w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: O panu Darku Re: Głusuję za Adamowiczem. Dariuszem Adamowiczem IP: *.chello.pl 13.11.10, 18:03 a ściślej działaniach ludka z jego firmy Megamusic poczytaj sobie w piątkowym Dzienniku Bałtyckim. Prokuratura wszczęła śledztwo... Odpowiedz Link Zgłoś
gtw100 Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka 13.11.10, 09:33 Wyjaśniam ciekawskiemu czytelnikowi: Na tym terenie byl torf, który usunięto za kwote około 100 milionów zł. Przywieziono w to miejsce nowy grunt, czyli piasek i następnie utwardzono. Jeśli utwardzono tak jak zakładł projekt - to bedzie cacy. Jesli troche gorzej - to konstrukcja nieco osiądzie... ale ryzyko awarii jest bliskie zeru. No chyba, że napływająca dołem woda nie pozwoliła prawidłowo utwardzić tego piasku... wtedy konstrukcja osiadzie nierówno i będzie trzeszczeć jak wcześniej dach w Ergo Arenie...może to być kłopocik dla Pana Prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr7179 PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.chello.pl 13.11.10, 09:37 w gdyni nic nie siada bo nawet normalnego dachu niema nad trybunami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyllis Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dzieck IP: *.chello.pl 14.11.10, 21:16 byłem na dniach otwartych , jest ok i kosztuje 10 razy mniej a efekt ten sam 22 "zawodników" będzie udawało że grają a "fryzjerzy" będą układać mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sew PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.10, 10:03 W miesiąc chcą założyć wszystkie poliwęglany???? Kolejna PRowa bzdura, pomijając już czynniki pogodowe jest niewykonalne. Budowa ma już spore opóźnienie tylko nikt się nie chce do tego przyznać. Przypominam że pierwotnym terminem uwalniania konstrukcji dachu było lato, a krzesełka miały być montowane już tej jesieni. O realnych terminach ukończenia poszczególnych etapów dowiemy się po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_25 Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dzieck 13.11.10, 16:59 zgadzam się... jak zwykle pan prezes opowiada bajki... ale kiedyś nadejdzie taka chwila, że w końcu będzie musiał powiedzieć ludziom, że tego meczu w czerwcu nie da się rozegrać... oczywiście jak zawsze wszystko zwali na wykonawcę... tak jak na każdej naradzie;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H2O Gigantomania za NASZE pieniądze IP: *.croy.cable.virginmedia.com 13.11.10, 10:03 Jeszcze nasze wnuki bedą spłacały ten pomnik gigantomanii, zawsze też będziemy dopłacać do jego utrzymana. Adamowicz postanowił zostawić po sobie wiekopomne dzieło, szkoda że za nasze pieniądze. Budowa stadionu na 40 tysięcy widzów, po to by wykorzystać go kilka razy to przejaw iście bizantyjskiej rozrzutności. Przecież po WM2012, żaden mecz nie zgromadzi więcej niż kilka tysięcy kibiców. A taki obiekt wymaga stałego utrzymania - koszty eksploatacji będą większe niż zyski z całej działalności obiektu - różnicę bedzie pokrywało miasto, czyli my. Można było, tak jak zrobili Austriacy, wybudować stadion na 10-20 tysięcy i dostawić na czas mistrzostw rozkładane trybuny. Taki mały stadion miał by szansę zarobić na siebie - ale kluczem jest tutaj słowo MAŁY. Prezydent chce być WIELKI więc jego dzieła też muszą być wielkie - szkoda, że za NASZE pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głos-w-dyskysji Re: Gigantomania za NASZE pieniądze IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 13.11.10, 11:17 Hahaha, nie żartuj sobie, stadion na 40 tys. ludzi w 700 tysięcznym Trójmieście to żadna gigantomania, to równanie do normalności, za nasze pieniądze utrzymuje się tyle dziwnych i dziwniejszych rzeczy i osób, ze ja jako gdańszczanin nie mam nic przeciwko temu aby za moje pieniądze utrzymywano ten stadion, chociaż i tak wiem, że w pewnym stopniu on na siebie zarobi, tak samo jak jestem za tym, aby z publicznych pieniędzy utrzymano teatr, operę, filharmonię, czy halę sportową. Kina już nie, bo one na siebie same świetnie zarabiają. Dla mnie tam gdzie biznes nie jest w stanie sam utrzymać infrastruktury, tak jest rola samorządu i państwa, dokładnie tak samo jak w przypadku dróg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Kolejny budyniowy przydupas IP: *.chello.pl 13.11.10, 13:40 Budyniowi - NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buncol Ale mieszasz IP: *.chello.pl 13.11.10, 16:52 Kolego nie wiem czy wiesz ale Arena Bałtycja to stadion gdański i to 400 tyś Gdańsk będzie go utrzymywał a nie całe trójmiasto. Będzie jak na lechu , połowa trybun pustych i nawet te kilka koncertów w roku nie wyrówna kosztów utrzymania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: Ale mieszasz IP: *.icpnet.pl 13.11.10, 17:32 Co na Lechu? Wypraszam sobie! :) Na ostatnie dwa mecze Ligi Europy i na kolejny - miejsc ZABRAKŁO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: 87.204.88.* 13.11.10, 10:54 H2O tobie bedzie latwiej w funtach bedziesz te dlugi stadionowe splacal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: 87.204.88.* 13.11.10, 10:56 a i jeszcze dodam ze nasze wnuki beda wieksze stadiony budowac od tego juz budowanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibice Lechii Budyniowy przydupas... IP: *.chello.pl 13.11.10, 12:54 może takie bzdury wypisywać.jak na Trójmiasto to i tak za dużo tej stadionowej gigantomanii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Max Budyniowy przydupas - jest tu kilku takich IP: *.chello.pl 13.11.10, 13:39 Tępe urzędnicze ryje, nic innego nie potrafią tylko się podliwywać nieudolnemu safandule Kondomowi Budyniowi Odpowiedz Link Zgłoś
danpolbroker Chciałoby się zająć jego miejsce i 13.11.10, 14:04 drzeć kasiore , ale nie dla psa kiełbasa, a tak wogóle to Adamowicz miał taki wpływ na budowę tego kretyńskiego stadionu, jak ja na budowę wszechświata. Podziękujcie Pani Jakubiak, to ponoc jaj zasługa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki łohohohohohoh IP: *.tmark97.revers.nsm.pl 13.11.10, 16:16 hahahahahahahahhahaha - Jakubiak ? - super - lepszego dowcipu dawno nie słyszałem. A może stadion jest finansowany z budżetu miasta co? Przy udziale 144mln pln które dał rząd tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiany Re: łohohohohohoh IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.10, 17:57 przypomnij sobie, chłopcze nawiedzony, że rząd Tuska chciał sie wycofać z centralnego dofinansowywania stadionów, w tym gdańskiego, czyli z tego co zagwarantował rząd Kaczora. Sklerozka, co? :) Jakubiak to popchnęła do przodu Stadion Narodowy w Warszawie, PO miało wybrać tylko firmę projektową, z kilku tych, które im Jakubiak zostawiła do wyboru, oczywiście niechętnie tego dokonała, bo pierwsze co Pierogowej Hani do łebka przyszło to zmieniać lokalizację, czyli zaczynać wszystko od zera. Na szczęście tutaj wszyscy stanęli PO STRONIE PiS i ich koncepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziki Chyba zbyt wiele razy oberwałeś krzyżem w głowę... IP: *.tmark97.revers.nsm.pl 13.11.10, 18:26 Co mnie Warszawa obchodzi? Piszemy o Gdańsku. Poza tym kaczor mówił że da. Szkoda tylko że z reguły dużo mówiłi nic poza tym. Gadał gadał a przyszedł Tusk i zrobił. Fantastyczne nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uśmiany Re: Chyba zbyt wiele razy oberwałeś krzyżem w gło IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.10, 19:01 co zrobił? Co zrobił, dzieciąteczko? Wycofał się ze swojego pomysłu rezygnacji z dofinansowania centralnego, tyle zrobił, czyli wrócił do tego co de facto PiS ustaliło. Obudź się dzieciaku, otrrząśnij się, fakty są jakie są, nie zmienisz ich nawet jeżdżąc po tych 6000 km autostrad donaldowych czy przebywając wśród dobrze zarabiających policjantów, pielęgniarek, nauczycieli i innych cudów:) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_25 BIEG 13.11.10, 17:04 "...wyjaśnia Ryszard Trykosko, prezes spółki BIEG 2012, budującej stadion." Powtarzałem to już wielokrotnie, ale widać do panów dziennikarzy to nie dociera... SPÓŁKA BIEG2012 nie buduje stadionu!!! Stadion buduje Konsorcjum HBP-Alpine!!! Bieg2012 jest od pilnowania roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujdak PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.tktelekom.pl 13.11.10, 17:06 konstrukcja musi osiadać żeby stać się samonośną. Jest to wszystko wyliczone że jeżeli osiądzie 40 cm to całość zamknie się w jeden zamek i utrzyma sie. chcąc nie chcąc osiądzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hhhhhhhhhhhhhhhhhh dziękujmy Nioemcom! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.10, 17:51 Że to wszystko tak precyzyjnie zaprojektowali, wyliczyli i w dodatku wygląda to porządnie i spełnia wszystkie wymagania. Nasi tzw. architekci i inżynierowie wznieśli się na wyżyny projektując stadiony w Poznaniu czy w Krakowie, które wyglądają źle, są brzydkie, niefunkcjonalne i niestety też wymagały ciągłych poprawek w trakcie budowy, co podnosiło koszta. Szkolnictwo w POlsce jest niestety na bardzo niskim POziomie, ale "o takem Polskem walczylimy" - jak to powiedział mędrzec Europy, prezydent Wałęsa./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mort Re: dziękujmy Nioemcom! IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.11.10, 19:05 niemieckie było biuro architektoniczne ale to biura projektowe z Gdańska wszystko tak precyzyjnie zaprojektowały. i co misiaczku teraz POwiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk51 PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 18:00 Słyszę chichot diabła ! Głupota to najdroższa rzecz na świecie ! Brylanty to taniocha ! Zbudowanych będzie na Euro 2012 tych kilka stadionów. Daliśmy się jak zwykle nabrać ! Czy w tym naszym ukochanym Polskim kraju ktoś myśli ? Wydatek i wysiłek narodu ogromny dla zaspokojenia aspiracji kilku przygłupich polityków. Czy wiemy ile nas będzie kosztowało utrzymanie w stanie użyteczności tych obiektów ? Przed Europą nie rysują się najlepsze perspektywy gospodarcze. Być może nie zbankrutujemy, ale miodu nie będzie. Nikt nie zapewnił nas, że w Polsce stale i zawsze będą odbywać się światowe imprezy sportowi inne. Że bilet musi co najmniej kosztować stówę. A koszty utrzymania będą rosły. Dalej nie będzie pracy, nie będzie mieszkań, Ci lepiej wykształceni będą emigrować na zachód za pracą. Głęboką czkawką nam się to odbije. Ci co zrobią na tych obiektach szmal, mają w dupie dobro narodu. Jak zawsze obudzimy się z ręką w nocniku ! Pani Jasnogórska mimo miłości do niej narodu polskiego nie jest skora do pomocy finansowej. O czym z kart historii wiemy. No najbardziej zadowolony będzie kler. Gdy Polak dziadzieje to jest bardziej wierzący a i takiego można łacniej oskubać. Kryste Panie zmiłuj się nad naszą głupotą ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malkontenci Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dzieck IP: *.chello.pl 13.11.10, 18:08 wynajeci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dotleniony PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.chello.pl 13.11.10, 18:11 E tam czy to projektowały dzieci? Osiada, bo w PG nie wprowadzono jeszcze Prawa Newtona i stąd każdy budynek gdańskich artystów osiada. Jest to stały problem budownictwa- szkoła Taraszkiewiczów. Ciekaw jestem jak osiadać i pekać będą popekane ściany ECS, które nam zafunduje niedługo Budyń z kolesiami. A potem przyjdą Chińczycy, którzy wykupią wszystkie długi jakie w naszym imieniu zafundują Budyń z kolesiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kujdak Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dzieck IP: *.tktelekom.pl 13.11.10, 18:24 to jest osiadanie wyliczone, wręcz potrzebne aby całość stała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bryx Ładny stadionik. Kielce gratulują. IP: *.is.net.pl 13.11.10, 18:28 Pomyślcie tylko, żeby go zapełniać od czasu do czasu, bo będzie smuta po mistrzostwach. Odpowiedz Link Zgłoś
bling.bling skąd naukowcy??? 13.11.10, 18:33 Jak słyszę o naszych wybitnych naukowcach to mnie pusty śmiech ogrania. Może na dziennikarzach, wiecznych ignorantach to robi wrażenie. Ale zastanawia tylko jaką rzeczywiście rolę pełni jednostka naukowa (skoro mówi się o naukowcach politechniki) w tym całym procesie? Czy są podwykonawcą? Jeśli tak to kto ich zatrudnia? Na jakiej zasadzie wyłoniono ich ofertę? Czy odbył się publiczny przetarg? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: skąd naukowcy??? IP: *.chello.pl 13.11.10, 18:56 No jak to skąd??? Z pg z najlepszego wydziału budownictwa . To najlepsi specjaliści... Ich po prostu prosi się o to, żeby mieli coś wspólnego z tą budową - nie muszą się najlepsi nie muszą się wpraszać. Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger Re: skąd naukowcy??? 14.11.10, 10:17 Gość portalu: studentka napisał(a): > No jak to skąd??? Z pg z najlepszego wydziału budownictwa . To najlepsi specjal > iści... Ich po prostu prosi się o to, żeby mieli coś wspólnego z tą budową - ni > e muszą się najlepsi nie muszą się wpraszać. Tja... Najlepsi, wybitini... Co jeszcze? Jesli oni tak o sobie mowia, to wcale nie oznacza, ze mowia prawde. Maja rozdmuchane ego, male rozumiki do tego lenia sie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger naukowcy z PG??? 14.11.10, 10:15 Naukowcy z PG? A sa tam jacys? Kto by sie spodziewal! Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger naukowcy z PG??? 14.11.10, 10:15 Naukowcy z PG? A sa tam jacys? Kto by sie spodziewal! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyny sie licza Re: PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dzieck IP: *.pools.arcor-ip.net 13.11.10, 19:09 A to że osiada to dobrze czy źle? Bo sprawa nie jest taka jednoznaczna... Redakcjo, prosimy o pilne wyjaśnienie tej palącej wszystkich prawdziwych Polaków kwestii! A kto w tym wypadku jest prawdziwym Polakiem, ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf POskaczemy w lożach VIP i zobaczymy co osiądzie IP: *.net.stream.pl 13.11.10, 21:41 jak w POznaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: 217.98.6.* 13.11.10, 21:53 Czy dziennikarze są tak beznadziejnie głupi? Do końca roku zadaszenie...to nie 4ha foli do zarzucenia na konstrukcję stalową...Pół roku opóźnienia da się we znaki i na czerwiec zadaszenie będzie...A swoją drogą ten tekst że ostatni dźwigar zamontowali w sierpniu...co co z tą stalą do tej pory robili...Bez komentarza, żenada Panowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moszeDajan Szczekające ćwoki, morda w kubeł. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.11.10, 09:57 Nie wiedząc jaka jest treść wpisów zobaczyłem temat i miałem 100% pewności że pojawią się kundelki których wpis ogranicza się do jechaniu nqa "budynia", "kiboli" itp. Ogólnie wytresowana przez wyborczą czerwona swołocz ujada i skomle. Wystarczy wam kija pokazać i już zwiewacie z podkulonymi ogonami, ale tu jak michnik wam każe szkalować i ujadać to jak wytresowane kundle dobrzy pracujecie na michę, trzeba walczyć z polskością to wy walczycie. Rozumiem wdzięczność dla komuny za to że was wyciągnęła ze czworaków że was umyła, pokazała do czego służy kran i łazienka. Ale pamietajcie, on potrzebuje takich bezmózgów jak wy do niszczenia Polski, jak już waszymi rękoma to zrobi to was wypluje, przypisze wam Kielce, Jedwabne, oskarży o wszystkie tsunami, nieszczęścia na świecie. Będziecie się czuli jak odrzucone psiaki, dobrze służyliście ale was się pozbyto. Róbta co chceta, to robiliście i teraz was wyrzucają z mieszkań i przychodzą rodacy michnika? Kazali wam na patriotów krzyczeć faszyści to krzyczeliście, kazali wam gwizdać to gwizdaliście. Pedofilów i innych zboczeńców kazali wam nazywać prawdziwymi europejczykami to nazywaliście, to dlaczego was się pozbyto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyllis PGE Arena osiada! To jak pierwszy krok dziecka IP: *.chello.pl 14.11.10, 21:14 Pan Ryszard Trykosko już "posadził" na kilkanaście milionów strat dwie firmy więc posadzi i stadion. Odpowiedz Link Zgłoś