Dodaj do ulubionych

Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.10, 07:15
Ciekawe czy pewien człowie wykupi dziś rano cały nakład Wyborczej, tak jak to zrobił w sobotę z nakładem Dz Bałtyckiego?
Fułek przepraszał tam za to, że szkodził swojemu miastu, kłamiąc o rzekomym nadmiernym zadłużeniu Sopotu
widać kocha - ale kogo?
bo nie chyba Sopot?
bo nie chyba Bezdomnych?
Obserwuj wątek
    • Gość: Mam dosyć Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.chello.pl 15.11.10, 07:41
      Panie prezydencie K., autorze powyższego komentarza, proszę sobie przypomnieć poglądy pańskiego przyjaciela, radnego O. na ten temat. A pan Wąs i inni dziennikarze Gazety Trójmiasto lepiej niech przestaną skupiać się na poszukiwaniu wpadek wyborczych u wszystkich kandydatów poza jednym. Szczyt braku obiektywizmu, niestety...
      • Gość: Anka Re: Zdaniem W±sa: Wojciech Fu³ek obra¿a bezdomnyc IP: 67.159.44.* 15.11.10, 10:14
        to właśnie dzięki dziennikarzom dowiadujemy się o takich skandalach i chwała im za to, taka ich rola i dobrze, ze są. Plakaty wyborcze z obietnicami p. Fułka nie przysłonią jego prawdziwych intencji.
        • Gość: A1 Kolejka na pokaz jak to kudłaty dba o bezdomnych? IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:32
          stoją w centrum miasta po to żeby każden-jeden-widział
          jaki z Karnoskiego jest filantrop?

wstrętne...
          • Gość: Ewka Re: Kolejka na pokaz jak to kudłaty dba o bezdomn IP: *.com 15.11.10, 10:58
            no Fułek raczej za filantropa się uważać nie może ...
            • Gość: Rav Re: Kolejka na pokaz jak to kudłaty dba o bezdomn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 16:51
              No tak, bo nie w geście filantropii nie oddał mieszkań za bezcen ;P
              • Gość: gość Re: Kolejka na pokaz jak to kudłaty dba o bezdomn IP: *.um.sopot.pl 15.11.10, 17:13
                tego na Parkowej?
          • Gość: alicja Re: Kolejka na pokaz jak to kudłaty dba o bezdomn IP: *.ip.media3.com.pl 15.11.10, 17:36
            wstretne jest to ze taki ktos jak Fułek chce sie pozbyc ubogich to ja dziekuje za taki sopot .mnie ubodzy nie przeszkadzaja a szczytem hipokryzji jest to co robi pan fułek
        • Gość: Żaneta Re: Zdaniem W±sa: Wojciech Fu³ek obra&# IP: *.chello.pl 21.11.10, 21:40
          Może p. Wąs zabezpieczy obiady bezdomnym , ja mam dość tego smrodu , wyzwisk ,
          bełkotu , ludzi śmierdzących w centrum miasta . Po co na ul. Mickiewicza oddano Dom Seniora,
          jak dla bezdomnych nie ma tam miejsca. Mieszkanka ulicy Podjazd.
    • superboss Zdaniem Wąsa... 15.11.10, 08:11
      Nie ma wątpliwości, że G. Wyborcza trójmiejska zrobi wszystko, użyje każdej demagogii, żeby wesprzeć kandydata PO i ułatwić mu wybór. Karnowskiemu nie wytkną nawet tego, że ma zarzuty prokuratorskie, bardzo poważne, ponieważ nagranie jego rozmowy z niejakim Julke (jeden wart drugiego) zostało przez ekspertów uznane za bezdyskusyjnie autentyczne. Pisanie o "szczycie cynizmu i małości" Wojciecha Fułka, który zawsze był i jest człowiekiem bardzo życzliwym ludziom, zawsze gotowym do pomocy (a wiem coś o tym), jest po prostu nikczemnością i draństwem ze strony dziennikarza Wyborczej.
      O tym, kto zostanie prezydentem Sopotu, zadecydują ludzie, mieszkańcy, nie cyniczna Gazeta.
      • Gość: lidka Re: Zdaniem Wąsa... IP: *.ip.media3.com.pl 15.11.10, 17:40
        no widzisz pleciesz bzdury bo tych zarzutow prokuratorskich jak piszesz nie ma .sad odrzucil wszystko co zebrala prokuratura uznajac ze nie ma podstaw aby oskarzyc karnowskiego ale o tym juz nie piszesz .A ja sie pytam co z ksiazkami p.fułka ,co z PGS co TPS i wieli innych sprawach .Pan Fułek nigdy filantropem nie byl zawsze wiedzial jak dbac o siebie
        • Gość: antyłapówkarz Nie łgaj zdzirko IP: *.centertel.pl 15.11.10, 18:39
          Są zarzuty prokuratorskie i łapówkarz prędzej czy później pójdzie do paki. Nie pomoże mu kolega Milewski, którego w domu mamusi odwiedza Grobel ani sędzina Płażyńska pilnująca interesów swoich politycznych kolesi w Okręgówce w Gdańsku. Prędzej czy później skorumpowana ekipa odejdzie. Czas na zmiany.
    • Gość: sopocianka Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych IP: *.chello.pl 15.11.10, 08:33
      Zgadzam się. Też zwróciłam uwagę na tą wypowiedź. Słabe! Ale z uczciwości trzeba dodać, że kilka lat temu UM, któremu szefował J. Karnowski drukował plakaty "edukacyjne" dla obywateli, w których tłumaczył, dlaczego nie powinni dawać pieniędzy bezdomnym. Też słabe!
    • Gość: Marta Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: 67.159.44.* 15.11.10, 09:55
      Problem osób bezdomnych powiększa się i to w każdym mieście i każde miasto boryka się z tym problemem i niestety p. Fułek ale traktowanie tych ludzi jako margines społeczny tylko dlatego, że dzięki panującej polityce oni nie ma ją co jeść i gdzie mieszkać i nie dzięki miastu lecz prywatnej osobie o dobrym sercu mogą żyć i zjeść coś ciepłego. Marginesem jak to Pan ujął może stać się każdy i to z dnia na dzień, trzeba tym ludziom pomóc a nie pozbyć się jak bezpańskich psów. Czy kiedykolwiek słyszał Pan z ust p. Karnowskiego żeby tak traktował bezdomnych? Skandal!
      • Gość: Ela Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: 194.24.174.* 15.11.10, 11:20
        21.11 raczej na głosy osób z kolejki, o której p. Fułek mówi liczyć nie może z resztą na mój też nie!
    • Gość: antyłapówkarz Musiał być wiernym uczniem Karnola IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:00
      Karnol zawsze stosował ubeckie metody. Jak niekorzytsne wieści to odrazu czyścił kioski z gazet.
    • Gość: Marcin Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych IP: 67.159.56.* 15.11.10, 10:00
      Fułek obraża bezdomnych i do tego w pełni pokazuje swoją bezduszność. Czy takiego prezydenta chce Sopot? Prezydent jest osobą, od której właśnie tacy ludzie oczekują pomocy i jeśli sam kandydat ma takie plany na przyszłość to moje gratulacje p. Fułek.
    • Gość: Martin Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.companytotal.nl 15.11.10, 10:04
      komuś tu się chyba kogo tyłka robi ciepło ... najpierw trzeba myśleć potem pisać p. Fułek. Mam nadzieję, że do bezdomnych trafi Pana wypowiedź!
    • Gość: antyłapówkarz Dzisiaj lizus Wąs, jutro doopowłaz Sterlingow, IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:05
      Pojutrze Hall, Potem Michnik . I tak goowno zrobicie Wąs, Sterlingow, Katka i inni, którzy zaprzedali niezależność dziennikarską. Ludzie wiedzą swoje.
      • Gość: Tomcio Re: Dzisiaj lizus Wąs, jutro doopowłaz Sterlingow IP: *.208-117-1.static.steadfast.net 15.11.10, 10:22
        mam 6 dni, żeby podjąć decyzję, której konsekwencje poczujemy przez kolejne 4 lata, dziennikarze są poniekąd od tego, żeby nam w wyborze pomóc, trzeba wybrać mądrze, wybieram człowieka, który już na pokazał na co go stać czyli Karnowskiego!
    • Gość: Sebek Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.208-117-1.static.steadfast.net 15.11.10, 10:18
      może gazety wykupuje jakiś miłośnik Fułka i palenia w kominku? :)
    • Gość: A1 Gdybym byl bezdomnym to bym wolał nie stac w centr IP: *.chello.pl 15.11.10, 10:30
      um miasta po bieda-zupę... Nie ma co się napisać Szechtery
      bo wychodzi żałośnie
      • Gość: Miecia Re: Gdybym byl bezdomnym to bym wolał nie stac w IP: 67.159.45.* 15.11.10, 10:50
        To najwidoczniej kolego z dobrobytu się tobie w głowie przewraca i nie wiesz co to głód, bezdomni głodni ludzie idą zjeść ciepły posiłek do prywatnej osoby, która mieszka akurat w centrum - no chyba, że wg p. Fułka i wypowiadającego się kolegi Pan o dobrym sercu powinien się przeprowadzić, może Fułek znajdzie dogodne i właściwe wg miejsce i cenę zaproponuje?
    • Gość: gość portalu Gazeta obraża Sopocian IP: *.icpnet.pl 15.11.10, 12:13
      Czy Pan Wąs proponuje Sopocianom, aby żyli w mieście bezdomnych? Nie widzę powodu, aby na ulicy tuż przy centrum 40 tysięcznego kurortu miano karmić bezdomnych z całego 750 tys. trójmiasta, a tak się to odbywa. W samym Sopocie bezdomnych jest zaledwie paru i są karmieni przez lokalny MOPS, a ci przyjeżdżający na wczasy (bo w Sopocie można w wakacje w parę minut zebrać na pół litra), to spory problem. To jest problem całego trójmiasta i na tym poziomie to powinno zostać rozwiązane. Gdańsk chyba też by sobie nie życzył stołówki dla bezdomnych na Długiej.
      Pan Wąs mógłby raz napisać coś rzetelnego, a nie to, o co prosi go jego przyjaciel Karnowski - gdzie tu etyka dziennikarska? Proponuję artykuł na piątek: "Wąs powie Ci na kogo zagłosować, bo może"
      • Gość: wyborca Re: Gazeta obraża Sopocian IP: 217.20.127.* 15.11.10, 12:56
        Walka o fotel prezydencki między panem Fułkiem i Karnowskim toczy się na co raz gorętszym polu i właśnie dlatego dziennikarze przedstawiają nam fakty z codziennego życia i decyzji obu kandydatów, Pan Fułek ewidentnie nie wykazał się pisząc o tym jak bardzo przeszkadzają mu osoby biedne i bezdomne także myślę, ze warto takie fakty ujawniać.
      • Gość: halinak Re: Gazeta obraża Sopocian IP: *.ip.media3.com.pl 15.11.10, 17:44
        o widac ze chyba sama zainteresowana tematem kandydatka z pomysłem wygnania biednych napisala
    • Gość: dude Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych IP: *.chello.pl 15.11.10, 12:58
      Skupywać nakład Dziennika Bałtyckiego z przeprosinami Fułka za błędną wypowieć. Normalnie żenada. Ja nie będę głosował na Fułka.Ta rzecz mnie maksymalnie zraziła.
      • Gość: osiłek Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: 208.53.157.* 15.11.10, 13:58
        Każdy orze jak może ... ja jestem za Karnowskim :)
      • Gość: Sławek Ubek Karnol zawsze skupował gazety IP: *.chello.pl 15.11.10, 14:19
        gdy pisali o nim niepochlebnie. To pewnie jego robota. Karnol powiedz dlaczego w 1986 miałeś dostęp do tajnych akt SB? Rozumiem, że to w ramach działalności opozycyjnej na PG. Wszyscy wiedzą, że twój stary to rasowy PZPRowiec. Jabłko niedaleko padło od jabłoni.
      • Gość: Waldi Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: 67.159.44.* 15.11.10, 14:44
        każdy orze jak może ... jestem za Karnowskim!
    • Gość: Marian nie wszyscy to bezdomni IP: *.de 15.11.10, 14:51
      Warto wziąć pod uwagę p. Fułek, że nie wszyscy stojący w kolejce po jedzenie to bezdomni, oni liczą na swojego prezydenta, a pan liczy na głosy mieszkańców, lecz akcją opisaną powyżej raczej pan się nie popisał i mam nadzieję, że informacje co do pana planów dla bezdomnych dotrą do tych wszystkich ludzi, którym pomaga człowiek dobrego serca bo na prezydenta nie będzie jak widać co liczyć. Jeszcze raz gratulacje i "powodzenia" 21.11.2010
    • Gość: gość 21 Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych IP: *.147.131.189.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.11.10, 15:28
      prywatny przedsiębiorca współwłaściciel kamienicy chciał się zemścić na pozostałych i wymyślił jadłodajnie dla bezdomnych w centrum miasta ha ha ha !!!!!!!!!!!! starcza mu swojej wspaniałomyślności tylko na dwa dni !!!!!!!!!!!!!!!!!! ludzie mają swój rozum a ci co nie mają to niestety głupich nie sieją tylko się sami rodzą więc niech głosują na Pana K.
      • Gość: sopocianin Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:49
        propnuję Zebyś zafundował następne 2 dni
        • Gość: mz Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.chello.pl 15.11.10, 23:52
          Do tego musiałby być człowiekiem a nie szmatą.
    • Gość: wierzyuiel Jacku, oddaj kasę. Czekamy! IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 15:33
      Czy Jacek K.oddał już pieniądze? Już on wie komu, za kilka dni będzie o tym wiedział caly Sopot . Czekał półtora roku...
    • Gość: mam to w... Co Jacek K. myśli o żebrakach ? IP: *.adsl.inetia.pl 15.11.10, 15:36

wyborcza.pl/1,76842,5985439,Jacek_Karnowski_Sopot_widzi_bez_zebrakow.html
      • Gość: czytelnik a w Gdańsku co Adamowicz mysli o bezdomnych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 17:41
        panie Tymon, taki cytatcik z komunikatu oficjalnej instytucji:
        "Towarzystwo Pomocy im. Św. Brata Alberta Koło Gdańskie z przykrością informuję, iż debata prezydencka, która odbyć się miała w dniu dzisiejszym (przy ul. Floriańskiej 3, o godz. 12:00), z przyczyn niezależnych od organizatorów, zostaje odwołana.

Powodem odwołania debaty jest fakt, że mimo pisemnego potwierdzenia uczestnictwa, dzień przed debatą większość kandydatów zrezygnowała z wzięcia w niej udziału. Powodem ich rezygnacji jest fakt, iż w czasie planowanej debaty nt. Bezdomności, Prezydent Adamowicz zaplanował spotkanie ze studentami Uniwersytetu Gdańskiego i pozostali kandydaci wolą wziąć udział w tym wydarzeniu, by móc spotkać się z urzędującym Prezydentem."

i ja się Adamowiczowi nie dziwię - w końcu studenci głosy oddadzą, a bezdomni raczej nie. rachunek polityczny jest prosty i nie ma nic wspólnego z miłosierdziem i troską o braci mniejszych/biedniejszych.

i co panie Tymon? Adamowiczowi też pan każesz przepraszać? nie przeprosi. ani on, ani Fułek, ani Karnowski, ani Szczurek, ani żaden inszy palant. bo jak palant jest u władzy to we snach teatr swój widzi ogromny.
    • Gość: sopocianin Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 21:19
      Ro jest wstyd że redaktor WĄS pisze tekst jak by był z Gazety Poleskiej.......nie zna i chyba nie rozumie tematu albo nie zna programu stowarzyszenia KOCHAM SOPOT. Strowarzyszenie chce pomóc ludzom bezdomnym chorym na chorobę alkohhową..ale mieszkańcom Sopotu...Dlatego chcemy wspomóc klub AA prowadzić różnego rodzaju akcje i opieką objąć osoby chore na chorobę alkoholową z ramienia MPOS po wygraniu wyborów prze Wojciecha Fułka...Niech redaktor Wąs zobaczy że osoby o które taK się martwi korzystający z jadłodajni na ul. Podjazd to są osoby nie z Sopotu... ale "przyjezdi" z całej Polski którzy koczują po okolicznych kamienicach, podwórkach, kradną co sie da ukraść, załatwiają potrzeby fizjologiczne...Mieszkańcy sopotu w trudnej sutuacji życioiwej...potrzebujący opieki korzystają ze stołówki Caritasu.....i ta działalność jest godna popacia. A pan redaktor Wąs pisząc swój tekst powinien ustalić fakty co do właściciela lokalu na ul. Podjazd i czemu on prowadzi tą działalność....bo jego tekst świadczy co najmniej o całkowitej ignaroacji tematu albo o napisaniu tego teklstu na czyjeś zamówienie...WSTYYD I HAŃBA P0ANIE3 READKTORZE...Z POZDROWIENIAMI
      • Gość: SOPOCIANIN Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.chello.pl 15.11.10, 21:54
        CHŁOPIE , PRZESTAŃ PALIC TO ŚWIŃSTWO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ewka Re: Zdaniem Wąsa: Wojciech Fułek obraża bezdomnyc IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 15.11.10, 23:11

Autor: Gość: sopocianin
        >Mieszkańcy sopotu w trudnej sutuacji życioiwej...potrzebujący opieki korzystają ze stołówki Caritasu.....i ta działalność jest godna popacia>

Jasne monopol na wszystkie datki :)))) tu czarnych boli,żeby czasem ktoś nie pomógl biedakom,bo można by policzyć przez porównanie ile z tego co przechodzi przez organizacje charytatywne komuś się przylepia do łap.

To chwalebna inicjatywa obywatelska a ze kogos w oczy kole,ze korzystaja przyjezdni?Oni ty baranie,przyjezdzaja ze zlikwidowanych PGR i malych miejscowości,w ktorych zlikwidowano miejsca pracy.Gdzie jej mają szukac?w lesie?
        Wiesz baranie ile kosztuje przejazd np PKS em? dla takich ludzi bez pracy to majatek i życze Tobie zebys kiedys musial z takiej darmowej zupy skorzystac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka