1abcd2 Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy 23.11.10, 20:17 Wez przestan GOSCIU wydziwiac! Jestem mieszkanka Letnicy i nazwa REDEWKA brzmi calkiem fajnie. Faktycznie! Z jakiej racji nazwa ulicy ma byc zwiazana z Lechia. Nic do nich nie mam,ciesze sie jak wygrywaja,ale wolalabym jakas bardziej neutralna nazwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emp Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: *.limes.com.pl 23.11.10, 21:20 Co z tego, że jesteś mieszkanką Letnicy? Na tej ulicy i tak będziesz rzadziej niż nie jeden kibic Lechii np. z Tczewa. Po co się kłócicie skoro na stadionie będziecie od przypadku do przypadku. Stadion przede wszystkim budowany jest po to, aby rozgrywały się na nim mecze piłkarskie i siłą rzeczy to właśnie kibice Lechii będą jego głównymi użytkownikami i sponsorami, bo to z ich pieniędzy będzie możliwe (o ile w ogóle będzie możliwe) utrzymanie stadionu. Jakieś koncerty odbywające się raz na kilka miesięcy w porównaniu do meczów ligowych, które rozgrywane są co tydzień (przemiennie dom/wyjazd) to pikuś. Zrozumcie, stadion budowany jest dla kibiców. To oni będą tam najczęściej i to oni zostawią tam najwięcej pieniędzy, więc to ich głoś powinien być najważniejszy. Nie tylko ze względu na pewną "sprawiedliwość", ale także ze względów marketingowych, bo jeśli fani Lechii będą się czuli na obiekcie dobrze i będzie ich coraz więcej, to i większy będzie zarobek stadionu. W Gdańsku ludzie dali sobie wmówić (przez ekipę Budynia), że stadion jest budowany dla wszystkich, co jest bzdurą. Stadion piłkarski to miejsce rozgrywania meczów piłkarskich. I nie wyjeżdżajcie z argumentem, ze to tez z Waszych podatków, bo z moich są opłacane matki samotnie wychowujące dzieci (mimo, że to nie ja jestem ojcem), bezrobotni, przedszkola (mimo, że nie mam dzieci uczęszczających do tego typu placówek), szkoły, mieszkanie socjalne (mimo, że w nich nie mieszkam), drogi, z których nie korzystam i masa innych rzeczy,mi osobiście niepotrzebnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: *.chello.pl 23.11.10, 22:44 Mam rozumieć, że kibice nie przyjdą na mecz jeżeli nazwa ulicy nie będzie nawiązywała do Lechii? Już swój kolor krzesełek przeforsowaliście, mimo że czerwone i żółte bardziej pasowały do koncepcji bursztynu. Dajcie spokój z ulicą. Stary stadion Lechii stoi przy ulicy Traugutta, który piłkarzem nie był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpia ul. Olimpii - bedzie nawiazanie do tradycji klubu IP: *.lublin.mm.pl 24.11.10, 08:48 a i mieszkancom sie spodoba jako neutraalna dla nich :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amica poznań Re: ul. Olimpii IP: *.limes.com.pl 24.11.10, 23:06 na ul Olimpii bedzie zmieniona ejsmonda w Gdyni, a tam są słynne korty, wiec lepiej nie powtarzac sie, bo turysci pobładzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazywać? IP: *.limes.com.pl 23.11.10, 20:33 Żaglowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LG Manipulacja wynikami ankiety IP: *.limes.com.pl 24.11.10, 23:12 jak zsumujemy 7 propozycji zwiazanych z Lechią to bedzie NAJWIECEJ GŁOSÓW. W celu rozbicia głosów przyszłych użytkowników stadionu zrobiono ten przekręt, 7propzycji kontra 1 i zwycieżca oczywisty. Wszak wiadomo ze zawistnych czytelników bedzie conajmnie 30-40 %, a pozostałe głosy rozbiją sie na 7 propozycji. Brawo ! Dlaczego nie ma propozycji : a - ul.Szewca Dratewki b- ul.Mieszkańców Letniewa c- ul.Przystadionowej d- ul Zastadionowej e - ul . Przy torach itd Ciekawe, która propozycja byłaby liderem w rankingu. Być moze ciemny lud nie zauważy ewidentnej manipulacji w tej ankiecie,lecz kibice Lechii nie są tak naiwni i zignorują te głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: *.static.hnet.pl 23.11.10, 20:53 Lpsza będzie psychola z Chello. hehe, widzę, że masz zajecie na kolejne 4 lata, hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ironia zadupie IP: *.adsl.inetia.pl 23.11.10, 20:57 zadupie jest w sam raz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hatake Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy 23.11.10, 21:11 Proponuję ul. Miliarda Kredytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazywać? IP: *.chello.pl 23.11.10, 21:51 "Poza tym wydaje się być łatwa do wymówienia przez obcokrajowców, co też jest nie bez znaczenia". Debile, to i ul. Marszałkowska w Warszawie tez na jakąś łatwiejszą dla obcokrajowców zmieńcie cymbały. Odpowiedz Link Zgłoś
nathan_miur Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazywać? 23.11.10, 22:17 Proponuje nazwe "Zlodzei kanapek" na czesc tych lechistow ktorzy podczas ostatniego wyjazdu do Poznania zabierali swoim ziomkom prowiant a nastepnie sprzedawali innym w innym wagonie. Chwala wam lechisci, najbardziej honorowa grupo spoleczna ktora zasluguje na wszystko, nawet nazwe ulicy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Jak ma się nazywać?Ul Pustych Obietnic. IP: *.net.stream.pl 23.11.10, 22:27 albo Dzidziusia Budynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla Re: Jak ma się nazywać?Ul Pustych Obietnic. IP: *.chello.pl 23.11.10, 22:57 Redewki to lekka przesada. Ale Władców Północy to już w ogóle. Może Rudolfa słynnego faszysty? Kibicu z Tczewa. Mogę się założyć, że na tej ulicy będę 2x częściej niż Ty. Ja mieszkam w Gdańsku i mam na stadion ok. 6 km. A ludzie z Letnicy będą tam wyprowadzać codziennie psy;). A tak na poważnie. Myślę, że nazwa powinna być neutralna. Co z tego, że to kibice będą zapełniać stadion? Czy Romuald Traugutt był Lechistą? Może należałoby szybko zmienić nazwę ulicy Traugutta na Zdobywców Górki, Biało-Zielonych? Z tej całej masy mniej lub bardziej kontrowersyjnych nazw, wg mnie najlepszą byłaby ul. Solidarności (choć raczej zarezerwowana dla Młodego Miasta), bo Bursztynowa niestety już jest. Można by też przemianować ul. Stadionową na Uczniowską...nie...idealna byłaby Żaglowa:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Nazwać ulicę im. Lecha Kaczyńskiego. 23.11.10, 22:35 To wystarczające zadupie, tak jak w Chicago. Jarak składający tu kwiaty nikomu nie będzie przeszkadzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Nazwać ulicę im. Lecha Kaczyńskiego. IP: 81.219.137.* 24.11.10, 21:11 popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazywać? IP: 153.19.0.* 24.11.10, 11:51 "Biało-Zielonych, Naszej Lechii czy Władców Północy?" Kto takie pretensjonalne nazwy wymyślił? Nie macie w Lechii żadnej osoby - byłego piłkarza, prezesa, trenera - którego można by było ustanowić patronem (tak jak Reyman przy stadionie Wisły, Kałuża - Cracovii, Matt Busby w Manchesterze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfs Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: 89.75.110.* 26.11.10, 09:50 nie, nie mają :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kururu Jaka nazwa dla ulicy przy pge arenie? zagłosuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 12:32 ul.dwóch nieudaczników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spokojny nad wyraz Głupiej Jowitki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.10, 12:54 Jowita Kiwnik to tłuk, to niech ma swoją ulicę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Jaka nazwa dla ulicy przy pge arenie? zagłosuj IP: 81.190.124.* 24.11.10, 13:08 ul. betonowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Jaka nazwa dla ulicy przy pge arenie? zagłosuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.10, 13:25 kto wymyśła te nazwy? ! zdobywców górki to jawne promowanie przemocy!!!! halo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Jaka nazwa dla ulicy przy pge arenie? zagłosuj IP: *.chello.pl 24.11.10, 13:33 Ul.Niepotrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 14:22 Może wszystkich pogodziłaby nazwa ulicy Kazimierza Górskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: 153.19.0.* 24.11.10, 14:26 Już jest przy AWFiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukiel Ul. Piniędzy wyrzuconych w błoto IP: *.chello.pl 24.11.10, 14:23 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lew z Herbu ankieta zmanipulowana!!! IP: *.limes.com.pl 24.11.10, 17:04 Ciekawa ankieta, doliczyłem sie 7 propozycji zwiazanych z LECHIĄ, tylko po to aby rozbic głosy kibiców. Bardzo fajna manipulacja - później obwoła sie zdecydowanego zwyciezce redewke. Propozycje: redewka, stadionowa i 7 propozycji (czesto bardzo niszowych) zwiazanych z Lechią, Gratuluje, ciekawe czy ciemny lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpijska pisz do Tuska o manipulacji IP: *.lublin.mm.pl 24.11.10, 19:01 zaraz zalatwi podwyzke podatkow na tablice dla nowej ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awaqa Re: pisz do Tuska o manipulacji IP: 89.72.83.* 24.11.10, 21:18 co tam śledziu szczekasz? morda w kubeł. ps. pogoniliśmy was z górki, z olimpijskiej też będziecie spier... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białozielony Jaka nazwa dla ulicy przy pge arenie? zagłosuj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.10, 17:25 Polska.Biało-Czeerwoni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jana Re: Spór o ulicę przy PGE Arenie. Jak ma się nazy IP: *.chello.pl 24.11.10, 19:15 Blaszkowskiego z 24 godzin. Tylko Blaszkowski. Jan, Blaszkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechista Żenujaca manipulacja ankietą IP: *.limes.com.pl 24.11.10, 23:03 jak zsumujemy 7 propozycji zwiazanych z Lechią to bedzie NAJWIECEJ GŁOSÓW. W celu rozbicia głosów przyszłych użytkowników stadionu zrobiono ten przekręt, 7propzycji kontra 1 i zwycieżca oczywisty. Wszak wiadomo ze zawistnych czytelników bedzie conajmnie 30-40 %, a pozostałe głosy rozbiją sie na 7 propozycji. Brawo ! Dlaczego nie ma propozycji : a - ul.Szewca Dratewki b- ul.Mieszkańców Letniewa c- ul.Przystadionowej d- ul Zastadionowej e - ul . Przy torach itd Ciekawe, która propozycja byłaby liderem w rankingu. Być moze ciemny lud nie zauważy ewidentnej manipulacji w tej ankiecie,lecz kibice Lechii nie są tak naiwni i zignorują te głosowanie. Odpowiedz Link Zgłoś