Dodaj do ulubionych

Prośba do Gdańszczan

15.06.11, 06:27
Bardzo proszę o pomoc. Otóż w tym roku z rodzinką przypłyniemy do Gdańska, chcemy go trochę zwiedzić, ale wiadomo w grę wchodzi tylko najwyżej 2-kilometrowa odległość od portu, z dzieciakami dalej się nie da. Proszę poradzić co warto zobaczyć, gdzie w miarę tanio zjeść żeby nie zbankrutować, na co zwrócić uwagę. Dziękuję i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Prośba do Gdańszczan IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 11:49
      Czym przypłynięcie do Gdańska (promem, własnym jachtem)?
      Gdzie przypłyniecie? W Gdańsku jest kika miejsc do których można przypłynąć i od tego zależy co warto zobaczyć?
      Ile czasu będziecie na lądzie? 2 km wkoło portu to mało i w okolicy tych portów nie ma nic do zwiedzania ale są miejsca oddalone o 4-6 km do których można dojechać tramwajem w 15 minut.
      • stefan4 Re: Prośba do Gdańszczan 19.06.11, 12:24
        Ewa:
        > Czym przypłynięcie do Gdańska (promem, własnym jachtem)?
        [...]
        > w okolicy tych portów nie ma nic do zwiedzania

Jeśli własnym jachtem, to by się znalazło... Chyba całe Główne Miasto leży w promieniu 2km od mariny MOSiRu.

Co innego, gdyby przypłynęli do marin w Górkach Zachodnich; wtedy istotnie, wszędzie jest daleko.

- Stefan
        • Gość: Ewa Re: Prośba do Gdańszczan IP: *.dynamic.chello.pl 19.06.11, 13:39
          Stefan, a jak przypłyną do Nowego Portu jakimś masowcem bo jej chłop jest kapitanem i się zabrała na wycieczkę? :-)
          Dlatego żeby coś doradzić trzeba znać więcej szczegółów.
          Nie chce mi się opisywać opcji zwiedzania w przypadku "lądowania" w Nowym Porcie, marinie w Głównym Mieście czy Górkach Zachodnich. I jeszcze sie okaże, że mają na zwiedzanie godzinę....
          • stefan4 Re: Prośba do Gdańszczan 19.06.11, 16:01
            Ewa:
            > a jak przypłyną do Nowego Portu jakimś masowcem bo jej chłop jest
            > kapitanem i się zabrała na wycieczkę? :-)
            > Dlatego żeby coś doradzić trzeba znać więcej szczegółów.

No pewnie, masz rację. Jak chcą wiedzieć, to muszą wyjaśnić, co ich interesuje. Ja tylko zareagowałem na odpowiedź, która sugerowała, że czymkolwiek przypłyną, to wszystko będzie daleko.

Własnym jachtem po raz pierwszy i na krótko, to marina MOSiRu na przeciwko Żurawia jest najbardziej oczywistym celem. A własny jacht, to Ty sama zasugerowałaś...

- Stefan
            • Gość: ja Re: Prośba do Gdańszczan IP: *.internetia.net.pl 22.06.11, 06:02
              Tramwajem wodnym z Helu
              • maretta111 Re: Prośba do Gdańszczan 04.07.11, 10:51
                jw
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka