Dodaj do ulubionych

Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ...

IP: 91.209.116.* 27.06.11, 12:23
Hahahaha. "Co łaska, nie mniej niż tysiąc". I m.in. dlatego liczba tzw. wiernych od lat sukcesywnie się zmniejsza i będzie się zmniejszać nadal. Bo to już nie jest uczta dla ducha. Czarna mafia zrobiła z wiary dochodowy dla siebie biznes. Mało kto będzie się dawał na to nabierać.
Obserwuj wątek
    • kotek.filemon Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest 27.06.11, 12:49
      > Hahahaha. "Co łaska, nie mniej niż tysiąc". I m.in. dlatego liczba tzw. wiernyc
      > h od lat sukcesywnie się zmniejsza i będzie się zmniejszać nadal.

Niestety nawet ci niepraktykujący i nawet antyklerykalni pod dyktando rodziny z prowincji ślub i tak w kościele wezmą a i dzieciaka ochrzczą.
      • czarno_to_widze a biorą z powodu braku mózgu 27.06.11, 14:17
        katolik- człowiek który udowodnił że można żyć bez mózgu
        • Gość: zad przynajmniej przyznali sie wreszcie uczciwie IP: *.beskidmedia.pl 27.06.11, 16:27
          ze sakramenty w kk sa zwyklym towarem, takim samym jak benzyna (a raczej usluga jak np wizyta u wrozki).

• Gość: aa Re: przynajmniej przyznali sie wreszcie uczciwie IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:35
            dokladnie
            tylko ze wrozka nie ma ogromnego dofinansowania z budzetu i musi zaplacic podatek od wrozenia
            KK jest najbardziej uprzywilejowana grupa a raczej zaborca polski (przed nimi nawet prezydent kleka)
            rydzyk robi co chce bo podlega bezposrednio watykanowi hehehe ciemnogrod w tej polsce jak mozna tego nie widziec
        • Gość: K. Re: a biorą z powodu braku mózgu IP: *.warszawa.vectranet.pl 27.06.11, 16:37
          Człowieku, zastanów się chwilę i nie uogólniaj.
      • Gość: Bolek Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: 63.169.129.* 27.06.11, 15:33
        dlaczego "niestety"? Kosciol dysponuje ograniczona liczba sakramentow (czyt. towarow) i nie starczy dla innych czy co?
      • Gość: go Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: 82.160.139.* 27.06.11, 16:07
        Nie wszyscy (na szczęście), nie generalizuj. Osobiście - ślub cywilny tylko, żadnego chrztu i innych czarów-marów. Jest wielu ludzi, którzy nie chcą mieć z KrK nic do czynienia i ich przybywa.
    • Gość: Aldis Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 13:03
      Pod dyktando rodziny byl slub i chrzest - ale czarni nie zobaczyli ode mnie ani grosza.
      Po chrzcie dalem pusta koperte :D
      • gronostaj8 i tak trzymać 27.06.11, 13:06
        i tak ciągną z tego państwa straszną kasę - kuria śpi na pieniądzach
      • Gość: ali Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.11, 14:38
        Aldis ,masz przechlapane, bedziesz sie kapal w smole gotowanej. Wykiwales proboszcza to jest grzech bardzo ciezki, amen.
      • Gość: ja Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.home.aster.pl 27.06.11, 15:17
        Zabrakło odwagi cywilnej, żeby wprost powiedzieć, że nie dasz?
      • Gość: pogromca matołów Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.11, 21:46
        Jesteś najzwyklejszym w świecie tchórzem i padalcem.
        Jak nie chciałeś nic od księdza, to trzeba było do niego nie chodzić i nic od niego nie brać.
        Ale wziąć i nie zapłacić, to po prostu ukraść.
        Ukraść i chwalić się tym - to już oznaka najzwyklejszej głupoty.

Współczuję Twoim bliskim.
        • Gość: pogromca czarnych czy można okraść złodzieja? IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 22:31
      • hera9 Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest 28.06.11, 01:01
        dobre!
    • Gość: FLY Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 13:25
      Nie rozumiem co to znaczy "co łaska - dwa tysiące". Brałem ślub w Pelplinie i usłyszałem jedynie że organista kosztuje tyle a tyle a reszta co łaska... bez podtekstów i naciągania. Płatność w dniu ślubu!!!!! Z kolei znajomi w małym osiedlowym, niedokończonym, koszmarnie brzydkim kościele w Gdańsku dostali cennik - msza 500 zł, czerwony dywan - 250 zł itd.. w sumie 1500 zł za ślub!! Na moje pytanie dlaczego nie zmienili kościoła odpowiedzieli - NOOOooo CO TY, co w parafii powiedzą ludzie o moich rodzicach!!! takich znajomych miałem w zeszłym roku 4 pary i kto tu jest frajerem, moi znajomi czy księża? Sami dajemy się cyckać z kasy i sami ustaliliśmy reguły które instytucja kościelna jedynie podtrzymuje.... AMEN!
      • Gość: londres buahaha no nie mogę , co za bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 13:41
        W Gdańsku w dużej parafii z pięknym, starym kościołem ani przy moim ślubie ani przy pogrzebie mojego ojca nikt nie żądał ode mnie żadnych kwot. Dałem co łaska po 300 zł, za mszę za zmarłych z mojej rodziny zapłaciłem 50 zł.
      • gokihar Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest 27.06.11, 14:48
        Ludzie są ... , ciężko to nawet nazwać - z jednej strony zapłaci, uśmiechnie się i podziękuje księdzu ,a z drugiej obsmaruje w internecie bo ksiądz go naciągnął !
        Ja przed ślubem wypytałem na naukach przedmałżeńskich ile dać na tacę. Kościelny prowadzący powiedział ,że organista bierze 50 zł , i wypada coś dać na kwiaty i księdzu. Ksiądz proboszcz powiedział jasno : ile możecie - jeśli nie możecie to NIC. Mogliśmy więc za ślub i chrzest daliśmy 600 - organista był, kościół przystrojony SUPER (było kilka ślubów tego dnia ale znajoma wyceniła kwiaty na min. 2tyś + inne ozdobniki). Koszt wydania zaświadczenia dla mnie wyniósł 20 zł ale siostra wydająca oświadczyła po wydaniu ,że jest to BEZPŁATNE ! Te 20zł wpłaciłem jako ofiarę .
        Żal mi ludzi którzy robią coś "bo tak wypada".
        • klawiatura_zablokowana Koszt wydania zaświadczenia? 27.06.11, 15:39
          Jakiego znowu zaświadczenia? O świadectwo chrztu chyba chodzi?
          To naprawdę, wielką łaskę ci zrobiła, że ci jeden papierek wypisała bezpłatnie... ja bym w życiu nie zapłaciła za wydanie świadectwa chrztu, które trwa 20 sekund. A już tym bardziej 20 zł.
          • Gość: takir Re: Koszt wydania zaświadczenia? IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 15:52
            Czytaj ze zrozumieniem, przecież napisał, że wydanie świadectwa było bezpłatne, a to że dał siostrze 20 zł to była jego ofiara.
          • Gość: cho Re: Koszt wydania zaświadczenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 16:00
            Zaświadczenie ze swojej parafii do ślubu w innej parafii, jak przypuszczam. Zwyczajowo 20-30 zł. Do mojego męża siostrzyczka wyciągnęła rękę po 30 zł ("co łaska", oczywiście), powiedział, że ma przy sobie 20 zł, a ona mu na to "to innym razem pan przyjdzie".
            Spienił się trochę, ale karnie zapłacił te 30 zł, wolał to niz płacić jakieś horrendalne ceny za ślub. Ślub w wybranym kościele kosztował nas 200 zł, nie przystrajaliśmy, bo dla mnie jakieś wiechcie w wejściu to przesada, kościółek zabytkowy i ładny, to po co. Organista grał, bo na każdej mszy gra i łaski nie robi. Tyle.
            Chrzest w tym samym kościele byłby chyba za darmo, ale daliśmy 100 zł, bo ksiądz jest genialny. :)))
      • Gość: ms Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: 89.204.137.* 27.06.11, 15:56
        faktycznie z jednej strony masz rację że ludzie boją się jeszcze tego "co ludzie powiedzą..." no i oczywiście księży też, ale w sumie to tylko pół prawdy bo przecież za zgodę na ślub w innej parafii też wymagana jest opłata i to czy zapłacimy dużo czy mało to tylko kwestia szczęścia (bądź nie) do jakiej parafii i gdzie należymy
    • Gość: anonim Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: 213.172.175.* 27.06.11, 14:49
      bralem ślub niedawno dawałem ksiedzu 500 zl powiedzial ze slub to drożej kosztuje a wiec ja do niego ze niech da mi fakture do głupio mu sie zrobilo i wziol w koncu 300 i powiedzial ze 200 to prezent na nowa droge. klecha jeden potem buduja sie za nasza kase
      • bzyk_origo Po jaka cholere? 27.06.11, 14:56
        Ciemny narod - po cholere komu sluby, chrzciny msze itp. od czarnej bandy - kk to dzis czarna mafia bez zadnego powiazania z wiara czy tez Bogiem !
      • Gość: dd Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 15:59
        jak jestes glupi baran co daje sie strzyc to nie narzekaj
        on ci tych pieniedzy nie kradnie sam dajesz
    • Gość: jja Przesada... IP: 95.155.122.* 27.06.11, 14:52
      To są chyba jakieś bardzo skrajne przypadki, na Podhalu w jednej z parafii powiedział co łaska, nawet nie spojrzał, ile dałam (300 zł) i się pożegnaliśmy. Z organistą trzeba było umawiać się osobno (tu już stawka narzucona 300 zł).

Jak dawałam trzy lata temu na mszę u Dominikanów w Krakowie - dałam 30 zł i nie było żadnych dyskusji, chrząknięć tylko Bóg Zapłać.
    • Gość: Misiek Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.noc.fibertech.net.pl 27.06.11, 14:54
      Ech niestety to prawda. Nie rozumiem zasady, która jest u podstawy łączenia sakramentu z pieniędzmi.

Na szczęście do kontaktu z Bogiem nie jest potrzebny żaden pośrednik :)
      • Gość: aa Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:33
        > Na szczęście do kontaktu z Bogiem nie jest potrzebny żaden pośrednik :)

zwlaszcze ze bog nie istnieje stad jest prosty kontakt :)
    • Gość: korek NIGDY nie zapłacę czarnemu prześladowcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 14:59
      ani purpurowemu
      • Gość: dewald Re: NIGDY nie zapłacę czarnemu prześladowcy IP: 109.233.88.* 27.06.11, 15:41
        I nikt Ci młocie nie każe. Kilka razy płaciłem w Kościele i nigdy nie miałem sytuacji, że za mało. Raz nawet wcale nie zapłaciłem, bo nie miałem z czego. Nie wierzę w te dyrdymały. Nie lubię kleru, ale bez przesady z tą jazdą. Jest wiele bardzie∆ ważkich powodów.
        • Gość: dd Re: NIGDY nie zapłacę czarnemu prześladowcy IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:06
          ty uwazaj bo bedziesz sie musial wyspowiadac hehehe
          lanie to tak ublizac blizniemu? nic was w tej organizacji nie ucza?
    • bzyk_origo Jakie judzenie na katolicyzm ? 27.06.11, 14:59
      Prawdziwa cnota krytyki sie nie boji - a tu po prostu prawda w oczy kole - sami sobie swiadectwo wystawiajaja !!!
    • Gość: asica Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 15:01
      A wiecie że w Izraelu w szabas wszystko jest zamknięte, nawet komunikacja miejska nie jeździ, a windy zatrzymują się na każdym piętrze, żeby nie wciskać guzka. Jak córka ortodoksa przyszła w spodniach to cała dzielnica chciała ją zlinczować, to dopiero są jaja.
    • Gość: monaLisa "Darmo wzięliście, darmo dawajcie" IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.11, 15:02
      Fajnie tylko że w Piśmie Świętym jest wyraźnie napisane "darmo wzięliście, darmo dawajcie" i nie ma żadnych cenników ani wzmianek o płaceniu za cokolwiek i może dlatego przestałam chodzić do kościoła. Boga ani modlitwy nie można kupić, tylko człowiek jest tak głupi, że myśli, że Bogu potrzebne są nasze pieniądze i że tym coś wskura. W sumie już w średniowieczu, ktoś obrotny wymyślił hasło " Gdy moneta w skarbonie zadźwięczy, dusza w czyśćcu się nie męczy".
    • ulanzalasem Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... 27.06.11, 15:03
      Gdzie problem? Chyba w tym, że Polacy są zakłamani, niby nie lubią kościoła, złodziejskiej instytucji, zakłamanych księży, którzy mieszają się w politykę i z naszych pieniędzy rosną im brzuchy. Jednak pchają się tam co niedziela, jednak sami wysyłają dzieci do komunii, a głupie baby zrobią wszystko żeby założyć welon...to niech płacą! xD
      • Gość: aa Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:29
        dokladnie!
        niech placa i nie narzekaja
    • Gość: r0b0l zapytam: kto wam każe brać śluby i chcrzcić dzieci IP: *.e-wro.net.pl 27.06.11, 15:04
      od dawna wiadomo że to już nie sakramenty tylko przymus społeczny wynikły ze źle pojmowanej tradycji.
      Krk od bardzo dawna jest firmą wyłącznie handlowo-usługową.

Teoretycy komunizmu mieli rację: religia to opium dla mas.

• Gość: asica Re: zapytam: kto wam każe brać śluby i chcrzcić d IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 15:06
        Jezus jest super, jeżeli nic nie rozumesz z tego co mówił trudno, twoja strata
        • r0b0l Re: zapytam: kto wam każe brać śluby i chcrzcić d 27.06.11, 15:16
          Jezus a nawet chrześcijaństwo nie są złe .
          Dużo zrozumiałem z czytania ewangelii i stąd wiem że Krk to qrwy i złodzieje
        • Gość: aa Re: zapytam: kto wam każe brać śluby i chcrzcić d IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:31
          > Jezus jest super, jeżeli nic nie rozumesz z tego co mówił trudno, twoja strata

Rzeczywiscie bardzo inteligentna i gleboka wypowiedz wierzacego hehe
          Jezus jest super :) A bog pewnie fajny? hehe
      • Gość: aa Re: zapytam: kto wam każe brać śluby i chcrzcić d IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:30
        100/100
    • Gość: Lucynka Kościół jest jak knajpa IP: *.dynamic.chello.pl 27.06.11, 15:08
      Jak mi nie pasuje menu, obsługa oraz ceny, przenoszę się do innego lokalu.
    • Gość: klm Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.uvt.nl 27.06.11, 15:20
      za pogrzeb 2100 złotych, a chrzest 500 złotych - informuje dziś Dziennik Bałtycki

Czyli zgodnie ze starą zasadą rubel za wejście 2 za wyjście
      • Gość: as Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:15
        hehe dobre
    • r0b0l Re: Jakie judzenie na katolicyzm ? 27.06.11, 15:20
      w Polsce są katolicy, katole i katomatoły.
      Ci pierwsi przestają chodzić na coniedzielne jasełka, ci drudzy chodzą bo sąsiedzi patrzą a ci trzeci to z reguly nowego testamentu nie czytali.

Myślenie nie boli, wystarczy odrobina odwagi
    • Gość: ile dasz??? Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.play-internet.pl 27.06.11, 15:21
      ja spotkałam się z ksieżmi z powołania i tymi tzw."mafijnymi".
      w bedzinie na syberce-chciałam do chrztu córeczke posłać,ale jak "ksiadz " usłuszał ze samotna matka i bez ojca dziecko bedzie to nie nie..i 500na dzien dobry....wyszłam i wiecej nie wróce do tamtego koscioła....
      w Wojkowicach-ksiadz z powołania-chrzciny bez kłopotu,i pogrzeb synka też...i wtedy ułyszelismy-bóg zapłać,nawet nie spojrzał ksiadz w kopertę :)ale datek na kościół był szczodry i z serduszka....aby kazdy ksiądz taki był młodziez chetniej chodziłaby do kościoła.
      • Gość: ewr Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:01
        nie boj sie kosciol ma juz duzo z twoich sponsoringu z twoich podatkow
        te grubaski maja sie calkiem dobrze o nich sie nie martw z glodu nigdy nie umra
        • Gość: egon Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.11, 21:57
          Bardziej się martwię o Ciebie. Ale chyba nadaremnie - tu już nic nie pomoże.
    • Gość: kukok mam pomysł! IP: 77.222.244.* 27.06.11, 15:25
      to ja sobie sam udzielę ślubu i też dam sobie co łaska, i będę miał na miliony wacików!!

kukok.blox.pl/2011/06/10-powodow-dla-ktorych-lepiej-byc-mezczyzna-niz.html
    • Gość: Renata Pilnie wprowadzic kasy fiskalne dla kleru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 15:26
      aby ukrócić złodziejstwo kościoła katolickiego
      • Gość: aa Re: Pilnie wprowadzic kasy fiskalne dla kleru IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:13
        kasy fiskalne to tylko kropla w morzu potrzeb
        nieoficjalnie mowi sie ze kosciol zasysa 10mld zl rocznie z budzetu panstwa w roznych formach od religii w szkolach, zusach po wojskowych klerach i szkolach katolickich
        nie mowiac o ziemiach jakie im oddano za darmo
    • Gość: marqiz Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.icpnet.pl 27.06.11, 15:29
      Niestety atak na księdza wśród katolików jest odbierany jako atak w całą wspólnotę. Nie można powiedzieć, że proboszcz X jest oskarżony o pedofilię, bo jest to judzenie na katolicyzm. Czy jeśli o pedofilię zostaje oskarżony nauczyciel Minister Oświaty próbuje go bronić? Taka osoba jest od razu wywalana z pracy. Natomiast w przypadku księży wszystko próbuje się zataić, a linia obrony sprowadza się do tekstu, że jest to nagonka na KK. I niestety z tego powodu powstaje stereotyp pazernego, tłustego, obrzydliwego, księdza pedofila antysemity. Co z tego, że wśród wszystkich duchownych w KK jest takich 0,1%.
      Życzę powodzenia w tak efektywnym bronieniu swojej wspólnoty...
      • borat5 Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest 27.06.11, 16:16
        Tylko że takie sytuacje są nagłaśniane szczególnie w kontekście KK. Masz racje to jest margines ale specjalnie się to wyciąga do walki z KK. Pedofilia występuję w bardzo wielu środowiskach ale jak by tak zrobić prasówkę z kilku lat szczególnie takich gazet jak GW to okaże się, że info o tych przypadkach w olbrzymiej większości dotyczy księży. W ten sposób buduje się obraz kościoła a co bardziej naiwni wyciągają z tego wnioski, że wszyscy księża są tacy. I cel tym samym jest osiągnięty.
        • Gość: das Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:23
          widac ze KK ci mozg niezle wypral
          wg ostatnich danych 4% ksiezy to pedofile
          to jest o tyle bardziej wku..jace niz w innych grupach ze wykorzystuja swoja pozycje wobec ofiar jako tych dobrych i "swietych" a tak na prawde to wiekszosc jest sku..ielami
          na dodatek tacy ojcowie jak ty na uslugach tych potworow w sukienkach nawet dziecku nie uwierzy tylko bedzie jeszcze raczki calowac swojemu panu w sukience
          rzygac sie chce
          • Gość: józek organista Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.11, 22:01
            Bardzo zainteresowały mnie przytaczane przez Ciebie dane.
            Czy mogę prosić o ich źródło?
            A może wiesz jaki procent pedofilów jest wśród klientów virginmedia?
    • competent Chciwosc kleru zezre kosciol do cna 27.06.11, 15:30
      Za 10-20 lat do kosciola beda chodzili tylko starcy,babcie i kaleki...
      • Gość: ewr Re: Chciwosc kleru zezre kosciol do cna IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 16:07
        etam przesadzasz
        kosciol ma sie w polszy bardzo dobrze
        90% uwaza sie za katolikow
    • Gość: matylda Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... IP: *.89.83.131.static.crowley.pl 27.06.11, 15:32
      A nie byłoby tego problemu gdyby ludzie chcący wziąć ślub, ochrzcić dziecko, pochować członka rodziny nie dawali kasy za to tylko symboliczne co łaska na tacę
      Jak mi ksiądz wyskoczył z tekstem,że co łaska to jest 300 złotych, to mu powiedziałam,że poprosze o oficjalny cennik, a skoro go nie ma , to co łaska , a dla mnie co łaska to jest 20 złoty na kwiaty.
      Te sakramenty to jest ich zasrany obowiązek
      ale jak ludzie sa tacy durni i płacą, to niby dlaczego kler ma rezygnować z tej daniny bez podatku?
      Przestańcie im płacic i problem się skończy
    • tychik1 Ta redakcja to pewnie na czerskiej a 27.06.11, 15:33
      sponsorem GWno : )
    • jagger2009 Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest i ... 27.06.11, 15:37
      i nie mozna w jakis sposob wziasc tego pod kontrole, co robia przelozeni kosciolow? przeciez to skandal ten ktory "rzekomo" reprezentuje Boga powinien bys skromny i robic to za darmo ale jest jeszcze inne wyjscie: brac sluby w Urzedze Stanu Cywilnego, kremowac zmarlych a dzieci chrzcic u zakonnikow bo oni nie sa chyba takimi "pijawkami"
      • klawiatura_zablokowana Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest 27.06.11, 15:43
        Dzieci można w ogóle nie chrzcić. Obejdą się bez tego :>

jagger2009 napisała:

> i nie mozna w jakis sposob wziasc tego pod kontrole, co robia przelozeni koscio
        > low? przeciez to skandal ten ktory "rzekomo" reprezentuje Boga powinien bys skr
        > omny i robic to za darmo ale jest jeszcze inne wyjscie: brac sluby w Urzedze St
        > anu Cywilnego, kremowac zmarlych a dzieci chrzcic u zakonnikow bo oni nie sa ch
        > yba takimi "pijawkami"
      • Gość: we Re: Dwa tysiące co łaska. Ile płacimy za chrzest IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 15:58
        dla ciebie oczywiscie musi istniec CHRZEST bo bez tego zyc sie nie da?
    • Gość: we a niech bula!!! IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 27.06.11, 15:39
      hehehehe

wiekszosc nie wie ze kosciol czy chca czy nie chca i tak zasysa kase z podatkow ciezko pracujacych polakow + dodatkowo zasysaja od "wiernych" barankow wierzacych w bajki o piekle i niebie hehehe

placccie czarnym jesli jestescie ciemnota
      • Gość: go Re: a niech bula!!! IP: 82.160.139.* 27.06.11, 16:05
        zgadzam się z przedmówcą.
        • Gość: sandrinne Re: a niech bula!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.11, 16:40
          autentycznie, boki zrywać :D jak dobrze, że nie mam już z tą mafią nic wspólnego, za dwa miesiące biorę ślub w USC i za nic w świecie nie zamieniłabym go na średniowieczne obrzędy!
          żadnych chrztów, żadnych pseudo-sakramentów. Litości, mamy XXI wiek!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka