Dodaj do ulubionych

Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na parki...

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.08.11, 07:19
straż miejska NIE JEST PO TO ABY LUDZIOM POMAGAĆ, ALE PO TO ABY BRAĆ PENSJE. Nie wymagajcie nic od tych (...) w mundurkach. Szkoda zdrowia.
Obserwuj wątek
    • Gość: J Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na parki... IP: *.maxnet.biz 09.08.11, 07:39
      zajęli się rolkarzami zamiast porządkiem, to łatwiejsze
      • Gość: Gdańsk to dno Dokładnie to samo jest obok UM w Gdańsku IP: *.204.84.9.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 09.08.11, 08:38
        Porysowany kamieniem lakier na parkingu koło Urzędu Miejskiego to standard.
      • Gość: obez Re: Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na par IP: 195.20.110.* 10.08.11, 16:20
        na policje nigdy nie liczyłem.. :(
        ale mozna to załatwić bez problemu..
        wystrczy takiemu cwniaczkowi zrobic ostentacyjnie fotke komórka i mamy go z głowy!
    • Gość: gdynia Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na parki... IP: *.46-29-145.tkchopin.pl 09.08.11, 07:52
      w Gdyni przy CH Batory nagminnie "pilnowacze" wyciagają kase, dzwoniłam kiedys na policję, bo pilnowacz był wyjątkowo nachalny. Policjant zaproponował, żebym zgłosiła to właścicielowi parkingu. Po awanturze wysłał patrol, który przejechał, pilnowacze uciekli potem wrócili!!!!
    • Gość: schwetz Re: Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na par IP: *.limes.com.pl 09.08.11, 07:58
      O czym my mówimy, jesli nawet w pobliżu sądu Gdańsk - Pólnoc przy Piekarniczej stoją "pilnowacze", faktem jest jednak, że nie są natarczywi...
    • Gość: allexa Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na parki... IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 08:04
      W okolicy galerii"Madison" od dłuższego czasu działa taki facet,żeby było jeszcze "śmieszniej",podprowadza samochody nieświadomych niczego turystów na miejsca postojowe tuż przy galerii gdzie jest zakaz parkowania.
      • Gość: yazonvarda Re: Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na par IP: 89.174.250.* 09.08.11, 08:07
        A ja tam zawsze mówię, że ok, zapłacę jak wrócę i jak z autkiem będzie ok.
        2 złote mnie nie zbawi. Lepiej niech tak zarabiają, niż mieliby kraść.
        • Gość: Tomm Re: Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na par IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.11, 08:12
          To teraz wiem, dlaczego wymuszają- bo ktoś im płaci!
          I nie bądźmy naiwni: kradną też.
        • michianstefanoff a paragon z kasy fiskalnej bierzesz? 11.08.11, 00:49
          tak jak z prostytutkami męskimi i żeńskimi - tak na pilnowaczy jest lekarstwo: paragon z kasy fiskalnej brać!
          a jak nie ma kasy fiskalnej - zgłosić do stosownych władz skarbowych
    • Gość: macek Polska za 5 zeta IP: 89.174.251.* 09.08.11, 08:21
      właśnie w tej sprawie zadałem pytanie do Urzędu Miasta w Gdyni - bez odpowiedzi.
      Zupełnie nie rozumiem dlaczego SM i Policja nie potrafią zająć się tym problemem, wygląda na to. że to my zwykli obywatele powinniśmy więcej uczynić od służb.
      Jakieś 3 tygodnie temu pojechałem nad jeziorko do Bieszkowic i na miejscu z krzaków wyskoczył "pan z problemem alkoholowym" i coś bełkotał. Poprosiłem go o przetłumaczenie, bo nie zrozumiałem. Mówił coś, że jest właścicielem, że te miastowe i turysty przyjeżdżają i nie płaca i on chce 5 zł. Nabrałem poważnych wątpliwości, gdyż teren oraz "pan z ...." nie posiadali żadnych oznakowań. Cóż nie miałem zamiaru zapłacić w obawie, że ten "pan z..."może nie odprowadzać podatków. Auto zostawiłem 600 m i parking leśny nie strzeżony mało ludzi i.... odnalazłem fantastyczne nowe miejsce do spacerów, na rowerki i piękne jeziorko.
    • Gość: jan Czy policja nie może podejśc po cywilnemu? IP: *.agora.pl 09.08.11, 08:57
      przecież wiadomo, że na widok munduru pilnowacze uciekną.
      Podjedzie strażkin / policjant nieoznakowanym samochodem po cywilu, pilowacz zaproponuje stawkę i wtedy można go przycisnąc.
      Takie trudne ?:)
      Idąc do kolejki We Wrzeszczu na Klonowej ok. 8 co dzień widze tych samych typów.

• Gość: JaJo Re: Czy policja nie może podejśc po cywilnemu? IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.11, 22:35
        Dla SM chyba bardzo trudne, dla Policji również
    • Gość: Kodeks Warto wiedzieć, że IP: 153.19.0.* 09.08.11, 09:43
      strażników w Gdańsku jest tylko ok 200 a policjantów aż 2000. Strażnik nie może działać po cywilnemu, a policjant może. Zanim zaczniecie kogoś oskarżać warto się zorientować co i jak. Miłego dnia
    • Gość: Maciek Autko popilnować? Wymuszanie pieniędzy na parki... IP: *.jf.intel.com 09.08.11, 09:53
      Nie rozumiem czemu żebractwo nie może być ścigane z urzędu?
      Wtedy nie trzeba by składać donosów i bawić się w inne pierdoły typu sąd czy coś... komu się chce?
      A tak przyjechałaby SM lub Policja i zgarnęła delikwenta.
      Polskie prawo = dziki zachód :)
    • Gość: Misza A ja ich lubię IP: *.lublin.mm.pl 09.08.11, 10:13
      W Gdyni za 2 zł znajdują mi miejsce na darmowym parkingu na cały dzień podczas gdy na "wspaniałym" miejskim musiałbym jeździć 20 minut żeby w ogóle miejsce znaleźć a potem płacić po 2 zł za każdą godzinę żeby inny łachudra w przebraniu strażnika wykorzystując ten sam efekt psychologiczny nie wpieprzył mi mandatu. Także są tańsi . Pozdrawiam
    • hera9 przy szpitalu na Zaspie,to samo 09.08.11, 10:43
      tam tez powinien byc jakis większy parking,zawsze jest klopot z zaparkowaniem
      • Gość: karol zlikwidowac to scierwo IP: *.dynamic.chello.pl 09.08.11, 16:49
        Powinni cos z tym zrobic , najlepiej wywozic na roboty drogowe skoro chca pracowac
    • jwojnar Brawa dla policji 09.08.11, 21:12
      Jeżeli z takim tematem nie potrafią sobie poradzić, to z niczym sobie nie poradzą. Z drugiej strony - co ich obchodzą jakieś drobne pijaczki, który nic w łapę nie dadzą, bo wszystko na bieżąco przepijają?

A straż miejska? Wolne żarty.
      • zablokowany-obrazliwy-nick Re: Brawa dla policji 10.08.11, 18:14
        policja drobnych przestępców nie potrafi zlikwidować, z drobnicy robią sie wieksze przestępstwa
    • sselrats Placic tylko wtedy jak wyda paragon 10.08.11, 17:46
      ...
    • Gość: Kapitalista Rozwiazanie? nie jezdzic.. IP: *.net.upcbroadband.cz 11.08.11, 20:58
      Jak w sklepie sprzedaja ci smierdzaca szynke to tez narzekasz przy codziennych zakupach czy zmieniasz sklep?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka