Dodaj do ulubionych

Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta...

IP: *.szczecin.mm.pl 01.03.12, 19:18
Jacek z ivony byłby najlepszy moim zdaniem.Głos jest spokojny, wolny idealny do komunikacji miejskiej, a młodzi mieliby radochę ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.12, 19:30
      tylko Czesio z włatcuw much! Albo Przekliniak!
    • Gość: Dębas Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: 193.201.19.* 01.03.12, 19:49
      Może Pani Joanna Senyszyn ?
    • Gość: racjonalista666 Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 19:53
      Moim zdanieniem powinien to być głos pana prezydenta A. lub jego przewodniczącego Rady Miasta Gdańska pana O. Jeden z nich powinien zapowiadać w jeżyku polskim, drugi w obcym. Między przystankami pan A, mógłby się chwalić osiągnięciami swoich rządów. mówiąc na przykład
      1/udalo nam się zadlużyć miasta na tyle a tyle co w przeliczeniu na jednego mieszkańca wynosi tyle a tyle
      2/ udało nam się podnieść czynsze w lokalach komunalnych
      3/sprzedaliśmy tyle a tyle ziemi udzielajać 99% bonifikaty, wskutek czego miasto nasze straciło tyle a tyle, ale za to mamy większe szanse na zbawienie
      a co Wy na to
      • Gość: Brawo Gdańsk Świetny pomysł ! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 22:13
        Na telebimach będzie wyświetlane to zdjęcie bi.gazeta.pl/im/7/11260/z11260137X.jpg - tylko kto będzie sprzątał rzygi ?
    • Gość: MM Lepsza kobieta IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 19:59
      Elegancki kobiecy głos, o przyjemnej barwie i prawidłowym akcencie - np Danuta Stenka. W dużych Niemieckich metropoliach są to najczęściej głosy kobiece - jakoś lepiej to brzmi.
      • Gość: racjonalista666 Re: Lepsza kobieta IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 20:33
        Proponuje panią poseł Grodzką
        • ekwidysanta Tylko nadredaktor Michnik! 02.03.12, 09:56
          Będzie BEZKONKURENCYJNY!
      • Gość: Mishka Re: Lepsza kobieta IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 21:25
        Popieram -to powinna być osoba o prawidłowym akcencie, posługująca się poprawną polszczyną i dobrze akcentująca. Słabo mi się robi jak słyszę w tramwaju obecne "UniwerSYtet Medyczny" zamiast "UniWERsytet Medyczny".
        • bezreszty Polszczyzna!!! 01.03.12, 21:35
          Ma pani absolutną rację. Posługiwanie się poprawną polszczyzną jest ważniejsze od głosu. Także mnie to wkurzyło, gdy zdarzyło mi się jechać tramwajem. Ale i tak cieszę się, że jadąc tramwajem nie słyszę: jesteś poza trasą - nowa będzie lepsza! Pozdrawiam
        • tejol1 Re: Lepsza kobieta 01.03.12, 22:10
          Korzystam z komunikacji miejskiej i jadąc tramwajem "2" codziennie słyszę błędne akcentowanie w nazwach przystanków a w szczególności "OpERa Bałtycka" i "UniwerSYtet Medyczny" drażni moje ucho. Czekałam aż pojawi się ten temat w dyskusji, bo niemożliwe by nikomu to nie przeszkadzało ale widzę, że jest nas więcej i to mnie pociesza. Mam nadzieję, że te posty przeczytają osoby odpowiedzialne za wybór następcy informatora.
      • Gość: ! Re: Lepsza kobieta IP: *.net.stream.pl 01.03.12, 22:59
        koniecznie DODA!!!
    • Gość: Drabik Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.revdns.metroplay.pl 01.03.12, 20:07
      Proponuje dodac głosy dzieci i to każdy przystanek zapowiadany przez innego lektora. To swietny efekt wychowawczy i zacheta zeby od dziecka uczyc sie korzystania z transportu miejskiego i poznawania miasta. Na pasazera to tez chyba podziala dobrze...
      • Gość: hahaha Re: Czyj głos powinien zapowiadać "następny przys IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 20:20
        a najlepiej na pedofila...
    • Gość: lupo Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 20:29
      Eric Cartman z South Park :D
    • Gość: tomek Krystyna Czubówna IP: *.ip.attu.pl 01.03.12, 20:33
      bo Knapik już zapowiada(ł?) przystanki w Warszawie.
      • Gość: :) Re: Krystyna Czubówna IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.12, 21:37
        Tak, ale tylko w tramłejach i autobusach. Pod ziemią króluje Ksawery Jasiński. I nagrał już zapowiedzi na III (!) linię metra.
      • Gość: Pasażer Re: Krystyna Czubówna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.12, 10:42
        Knapik, dalej w Warszawie udziela głosu w ZTM. Problem w tym, że w Gdańsku słychać jedynie tekst "następny przystanek", a niewidomi pasażerowi nie wiedzą i tak jaki to przystanek i musza pytać się ludzi, którzy czasem sami błędnie ich informują... W Warszawie Knapik zapowiada np. "Następny przystanek - Metro Ratusz Arsenał", i tak powinno być w Trójmieście!
    • Gość: gdańszczanin Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 21:07
      NIczyj, nazwy powinny być tylko wyświetlane. Co mówi obcokrajowcowi zapowiedź " Next stop dworzec główny"?
    • Gość: jghsv Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 21:14
      Moim zdaniem najlepszy głos do zapowiadania przystanków miałby Jan Himilsbach.
    • Gość: ja Mój:-) IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 22:42
      • Gość: ja ewentualnie Pana Prezydenta Adamowicza, IP: *.play-internet.pl 01.03.12, 22:44
        i jeszcze, żeby na ekranie się pokazywał i mówił o opóźnieniach.
    • ruorurd Czyj głos powinien zapowiadać "następny przysta... 01.03.12, 22:59
      W automapie najlepszy jest glos Holowczyca i tylko ten polecam.
      Damskie o roznych tonacjach nie sa odpowiednio z uwagi na mala mozliwosc wyroznienia sie miedzy innymi odglosami, tym bardziej w przypadku zapelnionego pojazdu.
    • Gość: trooper Nergal. Growlując... IP: *.metrolink.pl 01.03.12, 23:13
    • Gość: Dizzy Byle nie Adamowicz, bo zmaleje liczba pasażerów ! IP: *.dynamic.chello.pl 01.03.12, 23:36

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka