Dodaj do ulubionych

Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie. ...

IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 19:20
Ludziom nigdy nie dogodzisz. Gdyby inwestor nie przebudował drogi tez by go wyzwali i opluli. Takie kołtuńskie to społeczeństwo.
Obserwuj wątek
    • Gość: Krociech Jak zwykle IP: *.abaks.pl 19.07.12, 19:28
      Najpierw jest DEWELOPER, później są WŁADZE, a na końcu MIESZKAŃCY. A to oni są tu SUWERENEM, nie DEWELOPER, ani WŁADZE.
      • Gość: Jaśkowa Budyń siedzi w kieszeni u deweloperów IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 19:35
        I wszystko jasne.
    • bronimir Jak trzeba to się tnie. 19.07.12, 20:38
      Jak trzeba to nawet zabytki idą na złom.
      Byle tylko papierosów nie palić na przystnkach, szkodzi zdrowiu, tlen do zdrowia nie potrzebny więc się tnie.
    • Gość: d Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie. ... IP: *.terminus.pl 19.07.12, 21:04
      Protesty są podobne do tych związanych z budową Quattro Towers. Czas przyjąć do wiadomości, że ten rejon Wrzeszcza przestał być zabudową willową w momencie, w którym w pięknych domach zamiast 1 - 2 rodzin zaczęło mieszkać po 8 i więcej.
      To było ekskluzywne miejsce bogatych Gdańszczan, lecz stało się dzielnicą ubogich lokatorów, którzy w wyniku polityki miasta kupili mieszkania za kilka procent wartości, zdążyli już o tym zapomnieć a teraz, przeglądając albumy Kosycarza ze zdjęciami dzielnicy z czasów świetności, dochodzą do wniosku, że są spadkobiercami dawnych bogaczy i wszystko im należy podporządkować. Nie macie szans, bo tak jak dawniej, ze zdaniem plebsu nikt się nie liczy - aby mieć posłuch, należy mieć pieniądze. Gdyby nie majętni ludzie, nie byłoby ani willi, ani ulicy, ani Jaśkowego lasu, którego sąsiedztwa zazdroszczę i gratuluję.
      • Gość: P Re: Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie IP: *.metrolink.pl 19.07.12, 21:27
        nie o to chodzi. To jest zwykła polska chamówa - budujemy nowe "apartmenty" - muszą być otoczone zielenią bo inaczej ich nie sprzedamy. Musi być lewoskręt chociaż budują 3 domy z minimalnym przecież ruchem ale - musi być bo inaczej się nie sprzeda. To miasto robi lewoskręt ale przecież nie wytnie drzew po stronie inwestycji inwest komfortu! To wycinamy po drugiej stronie i przesuwamy ulicę w stronę starych zabytkowych budynków - przecież nie zrobimy ulicy bliżej nowej wspaniałej inwestycji!!!. Bo się nie sprzeda. Oczywiście już są argumenty - trzeba by wyciąć pięć drzew a nie dwa. Jak nie pomoże i protesty będą trwały to się okaże, że dodatkowo wyprofilowanie ulicy bliżej tych wspaniałych nowych budynków jest niemożliwe bo trzeba by zburzyć 4 inne budynki, zniszczyć ścieżkę rowerową i wogóle wymaga to zgody papieża. LUDZIE TO ŚMIERDZI WIADOMO CZYM NA KILOMETR!
        • Gość: - Re: Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 21:51
          Czy Ty w ogóle wiesz o czym piszesz? Przejedź się na Jaśkówkę i sprawdź położenie inwestycji IK, a potem marszcz freda i głoś teorie spisku.
        • Gość: Danzig Re: Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 23:56
          Tak Śmierdzi,i to mocno.
    • Gość: Albi Policzyłem IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 21:22
      56 lokali. To niech nawet będzie 100 samochodów, z czego w wykorzystaniu codziennym max 70%. Bez jaj. Taka liczba samochodów jest w byle uliczce odchodzącej od Jaśkowej i tragedii nie ma. Budyń z kolegami chce zrobić dobrze Invest komfortowi, żeby się "elycie" wygodnie skręcało. Niech zgadnę. Jedno mieszkanie dla Pawełka?
      • Gość: Zdzich Re: Policzyłem IP: 213.241.94.* 19.07.12, 23:22
        Nie jestem przekonany czy nie byłoby problemu. Pamiętam jakie Kongo było jak pojedynczy pojazd chciał skręcić w ul. Na Wzgórzu. Korki jakie powodował sięgały Grunwaldzkiej. Poprawiło się dopiero jak przedłużyli zatokę autobusową i teraz można tego pojedynczego minąć. Jak piszesz może tam wjeżdżać 70 samochodów to przypuśćmy, że w godzinie szczytu będzie tego ze 40. Czyli statystycznie jeden pojazd na zmianę świateł. Boję się, że bez lewoskrętu bajzel na JD będzie aż miło. Oczywiście nie wiem czy nie można byłoby tego zrobić bez wycinki drzew, bo jak pokazuje doświdczenie Na Wzgórzu nie musi on być wcale długi czy szeroki. Pozdrawiam:
      • Gość: Krociech Ad „Jedno mieszkanie dla Pawełka?” IP: *.abaks.pl 20.07.12, 06:48
        To by było zbyt chamskie, ale lektura listy lokatorów może być interesująca. Szukałbym na niej krewnych i powinowatych kierownictwa ZDiZ. Szukałbym podkreślam - co nie znaczy, że znalazłbym, ale w Facebooku sprawdziłbym np. zakładki "Rodzina" i "Znajomi" dla spokoju antykorupcyjnego sumienia.
    • Gość: bea Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie. ... IP: *.ip.jarsat.pl 19.07.12, 22:17
      Szkoda, że nikt nie pomyślał o tym wcześniej, zanim wydał warunki na wybudowanie tak dużej liczby mieszkań na jednej działce. Bo to tu leży problem. Jakoś wcześniej samochody dawały radę skręcać w Pawłowskiego, mimo liczby mieszkań, które się tam znajdują, nie powodując nadmiernych zatorów. Może wystarczyłby jeden budynek - podobnie jak na sąsiednich działkach. A teraz miasto się tłumaczy, że wybrali mniejsze zło.
      Budowa się rozpoczęła kilka miesięcy temu, a oni dopiero teraz złożyli wniosek o pozwolenie na wycięcie zabytkowych drzew? I co? Skoro tak postępują to muszą mieć pewność, że takie pozwolenie otrzymają :). Pytanie: skąd taka pewność? Ciekawe ile ta "pewność" kosztowała.
      Invest Komfort stracił w moich oczach... Mam nadzieję, że nie tylko w moich.
      • Gość: lll Re: Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie IP: *.terminus.pl 19.07.12, 22:20
        nie wiesz co piszesz, ale piszesz, bo Ci wolno
    • Gość: Danzig Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie. ... IP: *.dynamic.chello.pl 19.07.12, 22:59
      Tak Ciąć ,Ciąć a pan Kwapiński znowu nie jest poinformowany o inwestycji.Brawo Urząd pana Kwapińskiego, na Przymorzu na ul. Śląskiej drzewa brudzą i ludzie przewracają się o Mirabelki.I wystarczy jedna karta z prośbą o wycięcie i co tną,tną i tną.
    • Gość: ja Ile tam bedzie mieszkan Pawelka?. IP: 192.165.213.* 20.07.12, 09:00
      ciekawe, ile Budyn sobie dorzuci z tych mieszkan?
    • Gość: ja Kasztanowce do wycięcia przy Jaśkowej Dolinie. ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 10:46
      Nie od dziś Budyń (i jego świta) jest na garnuszku u deweloperów, zrobi co mu każą, ze starymi emerytami nie będzie się liczył.
    • Gość: Andrzej Co więcej, wycięli drzewa od strony lasu IP: *.wp-sa.pl 20.07.12, 13:49
      Ja z kolei zauważyłem, że zostało wyciętych kilka dużych i zdrowych drzew od strony lasu (było widać pnie. Czy była na to zgoda? Mamy tak mało terenów zielonych, zero parków, a inwestorzy dodatkowo wycinają to, co pozostało i nikt nic z tym nie robi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka