Dodaj do ulubionych

O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "Dla...

IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 08:48
jaka entyligencja pracująca miast i wsi, taki przeor...
Obserwuj wątek
    • Gość: Luk O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "Dla... IP: *.tktelekom.pl 14.01.13, 08:50
      przykro...
      • Gość: Leon Gdzie nagrania IP: *.skarzysko.vectranet.pl 14.01.13, 12:24
        I gdzie te nagrania i wypowiedzi księdza wymienione w tekście artykułu?

Wszystko pousuwane?
        Nic nie mogę znaleźć.

Jak ktoś znajdzie niech poda link.
        • Gość: cx Lepiej późno niż wcale! Brawo za odwagę IP: *.cm-6-2b.dynamic.ziggo.nl 14.01.13, 14:01
          złu i obłudzie ukrytemu pod płaszczykiem dobra i sprawiedliwości trzeba powiedzieć nie!
          • Gość: vOppeln Re: Lepiej późno niż wcale! Brawo za odwagę IP: *.fbx.proxad.net 14.01.13, 14:51
            Katolem mozna byc przez urodzenie bo sie nie mialo wyboru, ale majac 20 lat lub wiecej i byc dalej wierzacym, moze tylko oznaczac jedno, ze jest sie takze ciemniakiem.
            • Gość: gość Re: Lepiej późno niż wcale! Brawo za odwagę IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 15:51
              no zobacz ile to milionów ludzi na świecie jest ciemniakami wierzącymi
              • polujacy_na_kaczki Re: Lepiej późno niż wcale! Brawo za odwagę 14.01.13, 16:03
                A od kiedy dowodem na słuszność poglądów jest fakt, że wiele osób uznaje je za prawdziwe?
                • kosmosiki Buhaha katolicka podwójna moralność brrr 14.01.13, 16:36
                  > Gdy jeden z tabloidów zapytał go, czy żona, która dopuściła się
                  > zdrady, powinna o tym poinformować męża - odpowiedział,
                  > że nie. Sama powinna uporać się z tym problemem, jak najszybciej
                  > zapomnieć i nie zdradzać. Jeśli powie mężowi, przerzuci tylko na
                  > niego część ciężaru. Jest tylko jeden wyjątek - gdy istnieje
                  > uzasadniona obawa, że prawda i tak wyjdzie na jaw.

No tak... jakie to katolickie :)
                  • Gość: gość z portalu Re: Buhaha katolicka podwójna moralność brrr IP: *.net.stream.pl 14.01.13, 19:07
                    widać zupełnie nie zrozumiałeś tego co w tych słowach jest przekazane: jeśli popełniłeś błąd po pierwsze się popraw, po drugie rozważ jaki scenariusz jest najlepszy dla otoczenia. W tym wypadku mąż najprawdopodobniej do końca życia żonie by nie wybaczył, a takie coś jak jednorazowa zdrada to nie jest powód do tortur przez całe życie.
                    • 3_po_3 Zaiste mądre rady-oby mój mąż nie kierował się nim 15.01.13, 11:56
                      jeśli popełniłeś taki błąd najpierw sprawdz

czy twoja kochanka nie jest w ciązy

potem czy nie załapałeś HIV-a (test na HIV jest wiarygodny 6 miesięcy po odbyciu stosunku, co znaczy zawieś swoje małżeństwo na te 6 miesięcy i udawaj ze nic sie nie stało może Twoja żona się nie zorientuje)

Zaiste mądre rady - oby mój mąż nie kierował się nimi
        • Gość: Bronia Ci madrzejsi opuszczaja tonacy statek... IP: *.cust.tele2.se 14.01.13, 14:20
          Chlopaki z pewna doza "rozumu" widza ze teraz to "ratuj sie kto moze" i daja noge z tonacego okretu, trzeba wskoczyc do lodzi ratunkowej bo pozniej to nie bedzie w nich miejsca i tylko prawo dzungli bedzie dzialac...
          • Gość: tom Re: Ci madrzejsi opuszczaja tonacy statek... IP: *.static.icpnet.pl 14.01.13, 14:43
            O.Jacek jest z pokolenia ludzi , którzy pod wpływem fascynacji JPII wstąpił do Zakonu . Niestety , Karol Wojtyła i Stefan Wyszyński to, były jedne z najwybitniejszych postaci w polskim kościele na przestrzeni wieków. Zaś szara rzeczywistość polskiego kościoła to Rydzyk, Michalik i Głódź!
            O czym tu dalej mówić...?
            • Gość: I Interes Amber się kręci IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 14:52
              Teraz będzie inwestować skradzioną przez Amber kasę ?
              • Gość: w. Re: Interes Amber się kręci IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 14:58
                trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,13191195,Amber_Gold__Gdzie_zniknelo_20_milionow_panstwa_P_.html
                czy on gdzie jest 20 mln ? a może publice sprzedaje opowieść o miłości ?
                trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,13191195,Amber_Gold__Gdzie_zniknelo_20_milionow_panstwa_P_.html
        • Gość: w. a gdzie 20 mln Amber Gold ? IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 14:55
          czy ten zakonnik i wielki przyjaciel małżeństwa P. z Amber Gold wie gdzie jest te 20 mln ?
        • flamengista link do nagrania 14.01.13, 15:30
          www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Ojciec-Jacek-Krzysztofowicz-odchodzi-od-Dominikanow-i-zostawia-kaplanstwo-n65473.html
        • Gość: lux Re: Gdzie nagrania IP: *.net.stream.pl 14.01.13, 17:00
          cenzura zadziałała natychmiast. nie przyznają się już koledzy dominikanie. nagrań trzeba szukać po necie, wrzutach i jutubach.
          • flamengista bez przesady 14.01.13, 17:05
            podałem link do nagrania, można je odnaleźć bez problemu.

Nagranie znikło, bo o. Jacek umieścił je na stronie swojego (ex?) zakonu. Gdy zakomunikował swoją decyzję, jego nazwisko i podstrona została usunięta ze strony gdańskich Dominikanów. Ich prawo. A przy okazji znikło też i nagranie.
            • yan.nick Re: bez przesady 14.01.13, 17:32
              flamengista napisał:

> podałem link do nagrania, można je odnaleźć bez problemu.
              >
              > Nagranie znikło, bo o. Jacek umieścił je na stronie swojego (ex?) zakonu. Gdy z
              > akomunikował swoją decyzję, jego nazwisko i podstrona została usunięta ze stron
              > y gdańskich Dominikanów. Ich prawo. A przy okazji znikło też i nagranie.
              Czyżby to nie był jeszcze jeden dowód na to, że kobieta jest fałszywym powodem odejścia? Tu musi być jakiś haczyk? Jaki? Spróbujcie przeczytać tekst między wierszami.
      • Gość: gość Panie Jacku - powodzenia na nowej drodze! IP: *.icpnet.pl 14.01.13, 12:55
        A wszystkich nienawistników olać po prostu ;)
      • Gość: tom Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.static.icpnet.pl 14.01.13, 14:35
        Ale dlaczego przykro?Człowiek dojrzał, dorósł i podjął męską decyzję! Ojciec Jacek szuka miłości. W zakonie dominikanów i w stanie duchownym jej nie znajdzie! Jedyną miłość jaką znalazłby w kościele katolickim to miłość do pieniędzy!
        • Gość: Aldis ...albo "miłość" do dzieci. :/ IP: *.static.chello.pl 14.01.13, 17:24
    • Gość: ada Psychicznie nie radzi sobie ze sobą a ma pomagać IP: *.net.stream.pl 14.01.13, 09:17
      innym? W poszerzaniu wątpliwości jak już czyni taki jeden kudłaty były zakonnik chyba.
      • Gość: Luiza Re: Psychicznie nie radzi sobie ze sobą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:32
        Oceniam postępowanie tego człowieka inaczej: poradził sobie, zmieniając drogę życia. Bardziej bezradni wydają mi się ci ludzie, którzy już utracili wiarę w słuszność swojego wcześniejszego wyboru, ale trwają przy nim, bo nie są w stanie nic zmienić. Zauważ, że opisywany exzakonnik swoją decyzją nie krzywdzi innych ludzi, nie łamie im życia, choć jego >bracia< pewnie odczuwają przykrość z tego obrotu sprawy.
    • Gość: gosc Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: 78.133.187.* 14.01.13, 09:53
      a byłeś kiedyś na jego mszy żeby się wypowiadac?
      • Gość: Jan Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 09:56
        Ja na mszy byłem - kazania fajne ale spowiednik z niego to żaden. Ani cierpliwości ani zrozumienia.
        Szkoda jednak, że odchodzi. Po tylu latach uznać, że popełnił błąd na drodze życia to ciężkie,
    • nixon3 O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... 14.01.13, 10:01
      To był duchowny, który na prawdę potrafił nadać Kościołowi ludzką twarz. To duży szok dla wielu jego słuchaczy. W swoim oświadczeniu (umieszczonym w internecie na stornie z nagraniami jego kazań) wyraźnie podkreślił, że wybiera realną ludzką miłość, która w stanie duchownym nie była możliwa. Dla nas wielka wielka szkoda, dla niego pewnie jedyny możliwy wybór.
      • Gość: tom Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl IP: *.static.icpnet.pl 14.01.13, 14:48
        W kościele nie ma miejsca dla duchownych z " ludzką twarzą" i dla tych , dla których Dekalog i Przykazania Miłości Jezusa Chrystusa są drogą życia! Kościół to instytucja , gdzie najważniejszym przykazaniem jest "Pecunia non olet"!
    • Gość: kik Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.wbpg.org.pl 14.01.13, 10:22
      a Ty, gościu, co masz przeciw inteligencji? Chyba to, że jest ci obca?
    • Gość: beagle2 O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: 192.198.151.* 14.01.13, 11:05
      Naprawde szkoda....
      Nie slyszalem lepszych kazan - bedzie mi go brakowac.......
    • Gość: JB O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 11:28
      Jak zwykle w GW zwrócono uwagę, co ma zrobić żona która zdradza (nie mówić mężowi).
      Przede wszystkim ma NIE ZDRADZAĆ, jest takie przykazanie NIE CUDZOŁÓŻ od tego trzeba zacząć, a reszta to już zupełnie inna sprawa - drugorzędna.
      • Gość: Otek Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl IP: *.sileman.net.pl 14.01.13, 12:56
        Całe szczęście, że piszą takich banałów.
      • delivered Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl 14.01.13, 13:42
        Co ty powiesz? Amerykę odkryłeś normalnie.
    • Gość: K.Z. O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.zie.pg.gda.pl 14.01.13, 11:35
      Wielka szkoda! Rzadko bywałem na jego mszach, ale wychodziłem pod dużym wrażeniem. Trafiliśmy do niego na tzw. nauki przedmałżeńskie - byłem szalenie miło zaskoczony mądrością tego, co na nich mówił. Nie były bzdurne komunały wygłaszane przez faceta, który z racji swojego stanu nigdy nie doświadczył tego, o czym naucza. Były to mądre obserwacje, inspirujące przemyślenia.
      Szkoda. Odchodzą kolejni duchowni - jedni umierają, inni po prostu odchodzą. Mam wrażenie, że w kościele coraz mniej ludzi, którzy nadają na moich falach.
      Życzę powodzenia (ojcze) Jacku! Mam nadzieję, że nie znikniesz całkowicie z przestrzeni publicznej. Tego byłoby mi szkoda jeszcze bardziej.

Krzysztof
    • Gość: prosty_chłop O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.akademiasztuki.eu 14.01.13, 12:24
      no tak, wspaniały kapłan; ciekawe tylko dlaczego GW dostrzegła go dopiero gdy z kapłaństwa rezygnuje?
    • Gość: sca Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 12:28
      będzie mi brakowało jego kazań... ale nie dziwię się, że odchodzi.

panie Jacku, niech się pan trzyma na nowej drodze życia, miłość jest piękna!
    • Gość: peca O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 12:31
      Co Ty chłopie robisz? Do jasnej cholery, ślubowałeś Bogu Miłość a teraz Go odrzucasz? Bierz Krzyż i zostań tam gdzie Twoje miejsce które wybrałeś!!!
      • penible4 Czy osoba, o której mówisz 14.01.13, 14:06
        powiedziała cos o swoich uczuciach do Boga- cokolwiek to słowo miałonby oznaczać?
      • cleryka Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl 14.01.13, 14:18
        Człowiek zawsze poszukuje swojego miejsca na ziemi i ma do tego święte prawo. Brawo,p.Jacku,szkoda,że tak dużo czasu młodego zmarnowałeś...Każdy ma prawo do miłości i żadna przysięga Bogu,nie jest ważna,jeśli Bóg tak pokierował Jego losem..to ma prawo człowiek Jemu wierzyć i iśc własną,nową drogą.PS. ( to dla niedowiarków i wierzących w Jedynego Nieomylnego).
    • Gość: emk O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 12:32
      Człowieku wiek 44 to normalna potrzeba zmiany, trzeba było przeczekać zamiast zawodzić tylu ludzi, cóż- gdzie diabeł nie może babę pośle i kwita.
    • Gość: Mark Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 12:33
      No dobra, ale KOGO to obchodzi?
    • Gość: IgoreX Nic na siłę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 12:34
      Lepiej zrzucić habit niż tkwić w fałszu
    • 5rolnikzwilkowiecka O. J.K."Ślubowałem, ale mnie sie odwidziało" !!! 14.01.13, 12:37

Dominikanin odchodzi z zakonu. Poruszająca mowa do wiernych: "Odważyłem się kochać"

(swoich przyjaciół z Amber Gold !!! Ślubowałem miłość Bogu, ale mnie sie odwidziało " !!!!!)

• Gość: Pan Jabu ale z ciebie głupek IP: *.noc.fibertech.net.pl 14.01.13, 13:53
        głupek wioskowy.
      • Gość: loczko Ślubowałem, ale mnie sie odwidziało IP: *.uph.edu.pl 14.01.13, 13:59
        Nic dodać, nic ująć!
      • baba67 Re: O. J.K."Ślubowałem, ale mnie sie odwidziało" 14.01.13, 14:14
        Glowa siwieje d...pa szaleje.ale nie jest hipokryta i to w gosciu cenie.Zakochal sie, chce miec rodzine a przede wszystkim wreszcie pobzykac do woli i oficjalnie to jest jakas uczciwosc.
      • jerzysm42 Re: O. J.K."Ślubowałem, ale mnie sie odwidziało" 14.01.13, 16:57
        5rolnikzwilkowiecka napisał:

> "Ślubowałem miłość Bogu, ale mnie się odwidziało".

Pan Krzysztofoficz poszedł do zakonu w wieku 18 lat, bo wierzył w Boga.
        Im bliżej był boga, im bardziej go poznawał, tym bardziej uświadamiał sobie, że tam nie ma nic. Jest tylko PUSTKA.
        Dlatego mam wielki szacunek do pana Krzysztofowicza, że nie trzymał się kurczowo kościelnego koryta.

• Gość: mao Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. "D IP: *.ip.netia.com.pl 14.01.13, 12:39
      Dobrze, dobrze. Zakochał się i odchodzi, ale niech nie dorabia do tego ideologii.
    • Gość: wsx Amber Gold dał im 1.5mln zł ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 12:41
      oddali "niespełna" 500tyś, więc gdzieś okrągły milionik się zawieruszył.
      Ladnie tak paść się na ukradzionym ?
      • alfalfa Re: Amber Gold dał im 1.5mln zł ... 14.01.13, 14:12
        Ciii, sprawdź sobie listę "obdarowanych"...
        A.
      • Gość: n Re: Amber Gold dał im 1.5mln zł ... IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.13, 20:19
        tak , 1 duża bańka od Amber Gold gdzieś się zawieruszyła u gdańskich dominikanów
    • Gość: sasasadaF O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... IP: *.pools.arcor-ip.net 14.01.13, 12:42
      NARESZCIE otworzyly Mu sie galy, a tyle lat mial je zakryte !!!! szczesliwy czlowiek odnalaz w koncz droge zycia widzi ze wiara jest zaklamana!!!
      • afiag Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl 14.01.13, 13:37
        Ale on z tej wiary nie zrezygnował wtórny analfabeto.
    • Gość: anna do roboty nierobie ! IP: *.tktelekom.pl 14.01.13, 12:43
      każdy z nas - Polaków, aby dostac emeryture musi pracowac conajmniej 40h tygodniowo a ty pijawko, za nic nie robienie...dostawał bys od państwa 1800 pln emeryturki...baba z wozu koniom lżej.Won do pracy , na budowę nauczysz sie wtedy miłosci do Polski.
      • michal747 Re: do roboty nierobie ! 14.01.13, 13:40
        Z miłości do Polski nauczyłabyś się chociaż zasad pisowni ojczystego języka..
      • corpus_delicti Re: do roboty nierobie ! 14.01.13, 13:42
        patriotka sie znalazła... juz widzę tę Twoja miłość do Polski
      • Gość: Parafianin o.Jacka Re: do roboty nierobie ! IP: 193.95.181.* 14.01.13, 14:13
        Żebyś Ty nieszczęsna istoto w całym swoim życiu zrobiła dla ludzi połowę tego, co o. Jacek robił w miesiac, byłabyś lepszym człowiekiem. A tak - balonik pękł i jad się wylał. Niech Cię Bóg prowadzi dziecko i zabierze nienawiść z serca.
        • Gość: anna Re: do roboty nierobie ! IP: *.tktelekom.pl 14.01.13, 14:44
          mam w dupie twojego boga, może zlizywałeś śmietankę z kolan tego zakonnika - co nie zmienia faktu ze na starość utrzymywać nieroba będzie całe społeczeństwo.
          • Gość: ontos2 Re: do roboty nierobie ! IP: *.strong-pc.com 14.01.13, 14:57
            Człowiek wyjdzie ze wsi, ale wieś z czowieka już nie.
      • Gość: w, nienawykły do uczciwej pracy IP: *.dynamic.chello.pl 14.01.13, 15:18
        może on ma kasę od małżeństwa P. z Amer Gold i nie musi iść do uczciwej roboty ?
    • ukrai-niec O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... 14.01.13, 12:44
      To duża strata dla Kościoła i jego wiernych. Oby jego śladem nie poszli nastepni, bo za chwilę wierni zostaną skazani na ojca Rydzyka i red. Terlikowskiego.
      • Gość: wierny kosciolom Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl IP: *.pools.arcor-ip.net 14.01.13, 13:01
        To duża strata dla Kościoła i jego wiernych. Oby jego śladem nie poszli nastepni, bo za chwilę wierni zostaną skazani na ojca Rydzyka i red. Terlikowskiego.

A czemu to? Ja wchodze do kosciola jak nie ma tam zadnych przedstawien. Pochodze, poogladam, posiedze w lawce, pomysle, zapale swieczke i dalej w droge. Bardzo duzo kosciolow, w duzo miastach juz odwiedzilem, katlickich, prawoslawnych, ewangelickich.
      • yan.nick Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl 14.01.13, 13:37
        "> To duża strata dla Kościoła i jego wiernych. "
        - - Jakoś nie jestem przekonany. Ten jego Kościół to nie był polski Kościół, Kościół polskiej hierarchii, Głódzia, Michalika, Ryczana, Nycza itepe, itede, czyli aż dziw, że go do tej pory nie wywalili za nieprawomyślność.
    • sedaluk O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... 14.01.13, 12:45
      Bliski przyjaciel Plichtow-to mowi wszystko. I on ma znac sie na ludziach?
      Albo znalazl sie taki przyjaciel kazdego czlowieka, ktory wszystko zrozumie.
      Ciekawe, czy teraz sie odnajdzie, jak tego miejsca, skad moze truc juz miec nie bedzie.
      To mu bedzie brakowac, ten cielecy zachwyt nad jego zyciowymi madrosciami.
      Dalbym mu tez taka rade, aby nie gryzl teraz reki, ktora go tak dlugo karmila.
      To wyjdzie mu tylko na dobre....
      • flamengista to nie tak 14.01.13, 13:37
        o. Jacek był faktycznie bardzo ufny i otwarty na nowych ludzi. Owszem, mogło być w tym odrobinę naiwności - sprawę Amber Gold musiał bardzo przeżyć. Ale na ogół ta jego strategia działała.
      • Gość: Tadeusz Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl IP: 109.95.202.* 14.01.13, 14:25
        Nie sądź ludzi po jego znajomych. Na przykład: nie trać z oczu Judasza,który miał nienagannych przyjaciół... a sam był jaki był. Nie trać z oczu apostołów, którzy przyjaźnili się z Judaszem... a samo pozostali nienagannymi...
      • Gość: tom Re: O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.13, 16:20
        Czy byś sugerował ,że o.Jacek został zmuszony do opuszczenia zakonu za to,że zakon musiał zwrócić 0,5mln zł. z darowizny Amber Gold? Znając miłość kościoła do pieniedzy, wcale nie zdziwiłbym się , że o.Jacek usłyszał od przełożonych : won!
    • koma_5 O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... 14.01.13, 12:46
      Kryzys wieku średniego? ;) Nauczał o dojrzałości i asertywności i po tylu latach wreszcie z teoretyki przeszedł na praktykę. Bardzo ładnie, w końcu. Faceci wolniej dojrzewają... ;)
    • hans_close ZDRADA 14.01.13, 12:49
      Gdy jeden z tabloidów zapytał go, czy żona, która dopuściła się zdrady, powinna o tym poinformować męża - odpowiedział, że nie. Sama powinna uporać się z tym problemem, jak najszybciej zapomnieć i nie zdradzać. Jeśli powie mężowi, przerzuci tylko na niego część ciężaru. Jest tylko jeden wyjątek - gdy istnieje uzasadniona obawa, że prawda i tak wyjdzie na jaw."
      ----------------------

Nawet ten "dobry" klecha, bliskowschodniej "miłości bliźniego", nie widzi nic złego w obłudzie - charakterystycznej dla bliskowschodnich, monoteistycznych mitologii. Mąż też jest człowiekiem i ma również prawo aby porzucić niewierna zdzirę i nie utrzymywać bękartów, albo wybaczyć jej a tym samym usankcjonować kur*stwo... ;)
      • prezesku1 Re: ZDRADA 20.01.15, 15:24
        Chcecie się dowiedzieć jak wykryć zdradę? Zrobić test zdrady? Więcej info znajdziecie tu: wykrywanie-zdrady.pl/
    • men_53 O. Jacek Krzysztofowicz odchodzi z zakonu. Dla ... 14.01.13, 13:00
      Chylę czoła i gratuluję odwagi.
      Mało który człowiek ma odwagę postępować zgodnie ze swoimi przekonaniami.
      Pokochał, zrozumiał, że musi odejść .
      Gdyby ten sam schemat postępowania stosowali inni księża byłoby ich znacznie mniej, ale KK byłby zdecydowanie bardziej wiarygodny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka