angrusz1 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 19:21 Ja też w tym - na razie tylko w tym - zgadzam się z Wałęsą . Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot To teraz wiecie, gdzie w Gdańsku nie kupować 16.03.13, 19:35 chleba i ciastek. A ciekawe co by zrobił gdyby mu pracownicy zorganizowali konferencje prasową i oświadczyli, że okłamał bo wcale sie z szefem nie zgadzają. Gdyby ich zwolnił mogliby go pieknie podać o odszkodowanie, i to nie na niby ale prawdziwe. Ale to konsument wybiera-i niech wybiera swiadomie:) Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Re: To teraz wiecie, gdzie w Gdańsku nie kupować 16.03.13, 20:34 dla tych co lubią perfumy: doiop.com/perfumy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Chyba lepiej studiować nowe receptury, 16.03.13, 19:40 niz pisać bzdury, Panie Cukierniku! Nie dośc, ze się Pan wygłupił, to straci Pan klientów. Chciałoby się zapytac "Co ma piernik do wiatraka?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piernik do wiatrak Re: Chyba lepiej studiować nowe receptury, IP: *.play-internet.pl 17.03.13, 13:03 mąkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
penible4 Re: Chyba lepiej studiować nowe receptury, 17.03.13, 19:09 no, tak...... Ja myślałam o braku związku między hetero- czy homoseksualizmem a wyrobami cukierniczymi:-) Choć oczywiście - dla podkreślenie swojej "heteryczności " cukiernik ów moze wypiekac ciastka w kształcie postaci kobiet i meżczyzn, splecionych ze sobą na sposoby pokazywane w Kamasutrze... Tylko czy nie byłaby to zbyt dosłowna deklaracja? No i moze nawet karalna?????? Odpowiedz Link Zgłoś
walpurg Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 19:46 Czystym skur********em jest wypowiadanie się za ludzi, których nawet nie zapytało się o zdanie i to wypowiadanie się jako ich przełożony i pracodawca. A w grupie 200 osób zwyczajnie musi być ok. 10 gejów i lesbijek. Statystyki się nie oszuka. Odpowiedz Link Zgłoś
jack20 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 19:46 Tak trzymac Panie Cukiernik Ebac agresywnych pedalow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.03.13, 19:49 Naprawdę? A tych "200 ludzi" o tym WIE? Co za kretyn, "ja i moich 200 ludzi", pewnie ich sobie na targu kupił... mam nadzieję, ze Gdańszczanie tego durnia stosownie podsumują... finansowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.cpe.sourcecable.net 16.03.13, 19:57 Lolaboga co sie takiego stalo w tym glupim kraju.Wszyscy co popieraja te sodome i gomore,te oblesne lesbijki i pedaly, nie chca niech nie kupuja u tego cukiernika.Maja prawo wyboru i niech ida gdzie indziej,najlepiej w p...zdu.Nie zbankrutuje,bo przyjda ci co sie z nim zgadzaja,tak jak JA.Polska raptem zaczela papugowac wszystko co zachodnie,nawet nie potrafia sie wyslowic prawidlowo po polsku,bo to obciach,lepiej dodac jakies angielskie slowka(np.dziennikarzyny to robia b.czesto) to brzmi swiatowo.Wiocha wylazi z tych polskich burakow na calego.Pozdrawiam Was buraki z dalekiego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Ciekawe 16.03.13, 19:58 Homoseksualiści to zdaje się 5% społeczeństwa. Zatem wśród 200 pracowników 10 to geje. Ciekawe czy stanęliby za murem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbh Już Ci wyprali mózg? IP: *.unknown.vectranet.pl 17.03.13, 11:07 Jakie 5%? Chyba pięć promili, 0.5%. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot BiedactFo 17.03.13, 11:13 5 promili to tylko wśród homofobicznych mohairów, normalnie w społeczeństwie od czasów starożytnych jest od 2% do 10% osobników homoseksualnych, średnią okreslono na 5%. To tak samo jak w Polsce, było wiecej gayów ukrytych, jak sie otworzyły granice i wielu gayów wyemigrowąło to w takiej Polsce moze być 4% gayów-nie 5%, za to polskich gayów przybyło w Londynie, Dublinie i Berlinie-ale nie tylko tam:) doiop.com/perfumy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
jegermajster Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 20:05 Głupi i stronniczy ten artykuł. Kiedy GW pisze o homoseksualistach etc to juz jest regułą. Stronniczy bo GW podaje, iz internauci wzywają do bojkotu cukierni Pelowskiego, tak jakby potepianie poglądów cukiernika było czymś powszechnym i oczywistym. Tymczasem jedni deklarują bojkot, inni zaś wręcz przeciwnie zamierzają własnie tam kupować wspierając kogos kto nie boi się swych poglądów. O tym w GW juz nie ma słowa, jest jedynie wzmianka, o tym , że niektórzy bronią cukiernika. Wzmianka - tak jak by obrońcy cukiernika to był jakis margines, anomalia, która z pobłażaniem należy tolerować. Głupi ten artykuł bo z setek komentarzy wybiera najgłupsze jak chocby tego Grzesia, który mówi, że piekarz to powinien pilnować wypieku, a nie wypowiadać się. Rozumiem, że Grześ ma prawo wypowiedzi ale jakiś piekarz to juz nie. Listosz niech nosi listy, kierowca niech kieruje, górnik nie fedruje, a wypowiadać to się może Grześ. No i lotni dzxiennikarze GW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alikmix Porąbany facet IP: 79.162.209.* 16.03.13, 20:12 Dla mnie ważniejsze jest, jak kto ma w głowie poukładane, a nie w doopie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ePetr Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.tktelekom.pl 16.03.13, 20:15 Brawo Pellowski. U mnie w zakładzie też wszyscy pracownicy zgadzają się z Wałęsą. Na znak solidarności z Tobą będę kupował tylko od Ciebie (a lubię słodkie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jl65 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.252.61.98.internetia.net.pl 16.03.13, 20:18 Oburzające nie jest dla mnie to że napisał list, ale mieszanie do tego swoich pracowników. Ma prawo do swoich poglądów, ale nie do przypisywania ich innym, na dodatek od niego zależnym. Odpowiedz Link Zgłoś
r.strzal A jakie to ma znaczenie? 16.03.13, 20:40 W Polsce żyje ponoć 38 milionów obywateli. Czy teraz każdy z dostępem do internet będzie słał listy do gazet? Czy to, że ktoś jest cukiernikiem czyni go osobą szczególną, bardziej obeznaną w materii praw człowieka? Czy teraz czeka nas festiwal opinii: wypowiedział się już elektryk, teraz cukiernik, a co na to jego sąsiadka z dołu? I dlaczego tylko "prawa gejów"? Może pytajmy dalej, ciekawym jaki ten Pan ma pogląd na równouprawnienie kobiet (bo wiemy, że Pan Wałęsa zwolennikiem tego zjawiska nie jest) i pewnie też nie lubi płacić podatków. Co myśli na temat mężczyzn z długimi włosami i kobietach w spodniach, karcenia dzieci, reform służby zdrowia, tarczy antyrakietowej i przyrostu naturalnego. Być może ma inne ciekawe poglądy niczym Korwin-Mikke? Nigdy nie zrozumiem dlaczego ktoś interesuje się tak mocno kwestiami, które nie dotykają go w żadnej mierze. A sprawa jest prosta. O ile ktoś nie łamie prawa, ma prawo życ jak chce. A Państwo jest od tego, aby umożliwić mu w miarę najpełniejszą samorelizację poprzez dostęp do praw i swobód obywatelskich. Przysługują one każdemu ze względu na to właśnie, że są obywatelami i nie są zależne od uznania osób trzecich. Pan prezydent zawsze dość problematycznie postrzegał demokrację- problem Polski zawsze według niego brał się stąd, że całej władzy nie powierzono Wałęsie. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Dziwnym jest także to, że przeważnie w gazecie 17.03.13, 11:17 promują dziwne komentarze. A jak ktoś napisze jak Pan, inteligentnie, na temat i po prostu mądrze-to jakoś tego promować nie potrafią. Za to uwielbiają kryptoreklame, bez oznaczenia, że artykuł sponbsorowany. Teraz reklamują firme Pellowskiemu, a wczesniej reklamowali fimre spod Kielc jako jedyną własciwą:P Najcześciej jednak reklamują Lidle i jakies H&M czy jak im tam:P A człowiek nie ma prawa reklamowac nic:( doiop.com/perfumy.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janosik Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 20:52 Około 2% spoleczenstwa to geje, więc powiedzmy, że na 100 osob zbojkotują 2 osoby, to ile Pellowski moze stracic hehe? 4 pączki? wiecej może zyskać, np ja nigdy u niego nic nie kupilem, a teraz kupie i moi znajomi także. Odpowiedz Link Zgłoś
slon44 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 21:27 A czym się homofob od pellowskofoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigniew jan Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.dip.t-dialin.net 16.03.13, 21:30 podobno mamy demokracje, tak twierdza wszyscy a wychodzi na to ze demokracja jest ograniczona, nie mozna wypowiedziec osobistej opinii, bo bojkot i inne prymitywne strachy na lachy, kazdy ma prawo powiedziec swoje zdanie, z wyjatkiem tych niezgodnych z konstytucja lub nawolujacych do nienawisci........itp.......obaj panowie maja prawo byc za a nawet przeciw, a panie i panowie ktorzy ie chca kupowac ciasteczek to nie musz nikt ich do tego ie zmusza jest demokracja moga ciasteczka zaimportowac z azji............ Odpowiedz Link Zgłoś
maxvanorg Kiedy przyszli po geje i lesbijki, nie protesto... 16.03.13, 21:36 Kiedy przyszli po geje i lesbijki, nie protestowałem. Nie byłem przecież homoseksualistą. "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem przecież Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem przecież komunistą. Kiedy przyszli po socjaldemokratów, nie protestowałem. Nie byłem przecież socjaldemokratą. Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem przecież związkowcem. Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było." Autor: Martin Niemöller, niemiecki pastor luterański, teolog i działacz antynazistowski. Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Re: Kiedy przyszli po geje i lesbijki, nie protes 17.03.13, 11:18 Szkoda, że takich postów nie promują w gazecie:( Odpowiedz Link Zgłoś
maxvanorg The sharpest critics of the elks used to be ones t 17.03.13, 23:06 The sharpest critics of the elks used to be ones themselves Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boddoxx Wiem, że nie wszyscy pracownicy popierają to, co IP: *.smgr.pl 16.03.13, 22:30 mówi ten pan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bye, Leoncio Pello Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.13, 22:31 Jeśli w ogóle mowa o wolności, wolności słowa, wolności poglądów, wolności w ogóle, to może przyjrzyjmy się takiej kwestii: czy ten pan jest właścicielem swoich pracowników? Mówi "moi ludzie", ale wystarczy jedno pytanie, i okazuje się, że nikogo z tych 200 nie pytał o zdanie. Ba, nawet o poglądach tych "w biurze" nie wie nic na pewno. Jednakowoż ma czelność wypowiadać się za wszystkich, jakby byli ubezwłasnowolnionymi niewolnikami. Odmówienie praw gejom to jedno, ale ten facet odmawia ich też innym, zwykłym, "normalnym", bo odbiera im głos i bezprawnie go sobie przywłaszcza. Wiadomo, że przeciętny pracownik po prostu siedzi cicho i nie sprzeciwi się szefowi. Ale to nie upoważnia tego pana do wciągania ludzi na listę, na którą nie zamierzali się wpisywać, i do odbierania im prawa do samodecydowania. Jak widać, pan Pellowski bierze przykład z księdza prałata, któremu chce stawiać pomniki. Bo niepytanie ludzi-owiec o zdanie to odwieczny zwyczaj kościelnej hierarchii i właścicieli niewolników. Odpowiedz Link Zgłoś
maxvanorg Lesbijki i geje uciekajcie z tego kraju. 16.03.13, 23:08 Lesbijki i geje uciekajcie z tego kraju. Tylko 600 km od Gdańska możecie zostać ministrem spraw zagranicznych albo burmiszczem 3,5 milionowego miasta. W Polsce wpierw każą wam siedzieć w sejmie w ostatnim rzędzie, później za murem a na końcu zbudują wam mur żeby was zamkną. Nie nauczyliście się nic z historii Polski? Kto nie chciał być dobrym katolikiem, tego zmuszali (Ludy Bałtyckie) albo wyrzucali z kraju jak Żydów w roku 1968! Czas uciekać! To się nigdy nic nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: 46.187.189.* 16.03.13, 23:31 A ja popieram Wałęsę i cukiernika - Bo dlaczego większość ma się podporządkować mniejszości!! Toleruje homoseksualistów ale nie mam zamiaru zaakceptować Mam dosyć juz rozczulania sie nad tym jak strasznie jest im źle. Dlaczego homoseksualiści nie zaakceptują że są mniejszością i to oni muszą akceptować poglądy większości !!! Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot No co ty powiesz? Że mniejszość ma słuchać i akcep 17.03.13, 11:23 towac to co jej powie wiekszość? No a co do tego ma twoja mniejszość-przecież należysz do homofobicznego marginesu wieziennego:P Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i mo 18.03.13, 02:15 To dlaczego w zachodniej Europie imigranci z Bliskiego Wschodu o innej wierze niż jest w Europie, narzucają nam, Europejczykom swoje poglądy? Przecież też są mniejszością. Odpowiedz Link Zgłoś
pytlarro Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 16.03.13, 23:41 od jutra bede chodzil do niego, od razu moja sympatia wzrosla. Nie chcialbym, zeby homos sie nawet zblizal do mojego jedzenia. Brzydza mnie po prostu zboczency Odpowiedz Link Zgłoś
feelhot Masz racje, jak wchodzisz do restauracji 17.03.13, 11:24 albo mcdonalda to podchodzisz do kasy i pytasz sie czy czasem jakiś pedła tutaj nie pracuje w kuchni albo nie obsługuje, bo tacy nieczyści nie mogą dotykac twojego jedzenia albo naczyń. Co jeszcze ciekawego robisz? Może sie podzielisz swoimi objawieniami? Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio46 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... 17.03.13, 02:05 Pellowski moze miec swoja opinie i pisac listy jakie chce. Dziwi mnie tylko to obsikane podejscie typu "HomoSovieticus" jak za dobrych PRLowskich czasow i wlaczanie "MOICH 200 PRACOWNIKOW". Czy wszyscy z "moich 200 pracownikow" ma taka sama opinie? czy sa oni grupowymi czlonkami TPPR??? Dla tych co nie pamietaja co to bylo TPPR = Towarzystwo Przyjazni Polsko-Radzieckiej. Dyrektorzy zakladow pracy za PRLu zapisywali zbiorowo wszystkich pracownikow do TPPR w wiadomych celach i potem pisali listy z okazji 1 maja, 7 listopada w imieniu wszystkich "soich pracownikow". Pellowskiemu pomylily sie czasy albo zjadl za duzo precli i lepetynie mu sie popieprzylo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sake1980 Znany gdański cukiernik napisał list: Ja i moic... IP: *.oc.oc.cox.net 17.03.13, 06:28 w polszy nie wolno miec swojego zdania ,od razu powoduje to masowe oburzenie .Jak to wychylac sie poza ustalone normy bycia kool,to jest zbrodnia przeciwko kulturze masowej. Powinnien pan cukiernik stulic buzie i zacisnac zabki dokladnie jak byly prezydent.Polska przeciez zawsze byla otwarta na wszystko co nowe i modne ,jak mozna zlamac ta zasade i jeszcze osmielac sie nie tylko myslec samemu ale jeszcze do tego glosno to wyrazac .Zgroza !20 lat ciezkich robot przy stadionie lub autostradach. Odpowiedz Link Zgłoś
sal-ona Celebryta z Bozej Laski. 17.03.13, 06:58 Dobrze by bylo , gdyby ten Pan nauczyl sie wypieku chleba. Bo jego gnioty nadaja sie ..za mur. Odpowiedz Link Zgłoś