gonebosco Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 00:17 Nie tłumacz się chłopie. Śmiać się można ze wszsytkiego z papieża, wiary również. Nie wolna się tylko śmiać z prezydenta i premiera bo na to jest paragraf!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JB Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 00:17 Ja mam poczucie humoru, tylko tak humoru NIE BYŁO i w tym problem. Było tylko obrażanie ludzie. To nie żaden kabaret tylko dno spod budki z piwem, chociaż nawet tam panowie mają lepsze kawały. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 18.03.13, 00:35 Jesteś tak zabawny jak pedofila lista rzeczy 'do zrobienia'. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Nie mogę się doczekać na skecz Abelarda o żyd 18.03.13, 00:21 I tu już szmato powinieneś w ryj dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.aztw.cable.virginmedia.com 18.03.13, 00:25 Co do kwestii poczucia humoru i nieobrażania uczuć religijnych... okey, mogę to jakoś zrozumieć przyjmując za konwencję świeckość, wolność słówa, dystans do wartości i stereotypów, etc. Ale mam propozycje dla Abelarda Gizy, niech w następnym skeczu zamiast bokserek w Jezuski będzie burka w Allahy, zamiast papieża będzie Mahomet a zamiast naszych starych poczciwin z wybuchową torbą w warzywniaku, niech będzie młody napalony na 77 dziewic 18-latek z kilogramem C4. Przecież dla tak zacnego komika nie będzie najmniejszego problemu przygotować taki stand-up. Czekam z wypiekami na ten skecz. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 18.03.13, 01:56 Nie zrobi, bo długo by nie pożył. Zaraz fanatycy islamscy, jak to ujął w skeczu, by go załatwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.centertel.pl 18.03.13, 07:21 Hmmm... Gdybys znal ten skecz o ktorym mowisz, wiedzialbys ze w nim Giza zartowal z matki Mahometa. I nadal zyje... Btw ciekawa jestem co by bylo gdyby sobie zazartowal z matki Jezusa? Odpowiedz Link Zgłoś
kcramsib Kiepsko 18.03.13, 00:44 Kiepscy politycy zrobili, przy pomocy kiepskich mediów, reklamę kiepskiemu kabareciarzowi. I tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupeszko Z wyglądu przypomina niejakiego "Mieszka"-rodzina? IP: *.15.127.75.host.nwnx.net 18.03.13, 00:53 Styl "sztuki" też podobny. Tamten, pseudo raper, budujący popularność również na opluwaniu. Różnica polega na tym, że pan pseudo muzyk opluwa pseudo polskich celebrytów. Jeden z przykładów radosnej twórczości wspomnianego Mieszka: www.youtube.com/watch?v=GRvW2urHsQ4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGNIESZKA Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.13, 00:54 Nie róbcie z niego bohatera.... Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 18.03.13, 01:58 Nic by nie było, gdyby nie zgraja PiSiorów drących japę na lewo i prawo o kiepskiej jakości skeczu. A tak, chłopak ma zagwarantowaną reklamę. Przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
kamel_65 Re: Abelard Giza klamie 18.03.13, 01:33 Na jakiej podstawie wyciągasz wnioski, że Giza kłamie? Odpowiedz Link Zgłoś
pogostarek Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 01:55 teraz wszystkie stare panny , dziewice i pedofile z radia dyrektora mordami szczakaja, a won bydło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papiezFranciszek Gadaj sobie gosciu co chcesz . IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.13, 02:05 panie Abdula Giza , jest wolnosc slowa to se pan gadaj co chcesz . Tylko ze ten panski "stand up" jest malo smieszny i bardzo prymitywny . Jesli pan "posiadasz" jezyki obce to moze w ramach rozwoju zawodowego nalezaloby sie przyjrzec jak robili "stand up" : Richard Pryor , George Carlin , Eddie Murphy , Rodney Dangerfield , Johny Carson , Chris Rock , Jerry Seinfeld etc etc .... tez sobie ze wszystkiego robili jaja - ale roznilo ich od pana to ze to co mowili to bylo smieszne a nie zenujace ....... czasem bywali nawet baaaardzo wulgarni ( Dave Chappelle , czy Sam Kinison dla przykladu) ale byli SMIESZNI ! a pan jest z tym swoimi skeczami zalosnie zalosny .... i to by bylo na tyle Odpowiedz Link Zgłoś
berberysa Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 02:10 Z dobrego domu? Nie przepraszaj !!! Przepraszać może człowiek rozumiejący, że popełnił gafę, nietakt. Wulgaryzmy, naśmiewanie się ze starszej kobiety i jej piersi oraz biedy? To jest norma w kulturalnym domu? To norma chłystków z ulicy, zpapierosem w ustach, w ciuchach z lumpeksu. Nie udawaj głupszego niż jesteś. Uprawiasz rozrywkę dla chamów. Wystarczy ze sceny powiedziec k...wa, doopa i rechot na sali. To są wzorce kultury zachodniej. Stand-up jest rzeczywiście dla prymitywów, których nie stać na kupno biletów na prawdziwą rozrywkę a poza tym mają w USA tyle kanałów, że muszą nawet taką sieczką zapełnić ramówki. Proponuję, żebyś na swój warsztat literacki wziął osobę królowej Elzbiety II. Odpowiedz Link Zgłoś
calli Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z 18.03.13, 11:12 Głupia, pusta babo, w którym miejscu Giza naśmiewa się ze starszej kobiety i jej biedy? Naśmiewa się ze starych fanatyczek religijnych i to cię chyba tak bardzo ubodło, lebiego. Odpowiedz Link Zgłoś
trajkotek Abelard, ja ci wierzę ... 18.03.13, 02:26 jak mogłeś naśmiewać się z wiary, skoro: a) nie użyłeś słowa "wiara" b) to nie było tak śmieszne, jak ci się wydaje Pojechałeś po katolach, to się podobało ... Pierdzenie nie jest zwykle tematem grzecznych konwersacji, wprawia (zarówno sam incydent, jak też rozmawianie o nim) w zakłopotanie ... gdyby to był tylko dźwięk, ale to jeszcze smród... Czy zdażyło ci się być w gronie osób, wśród których ktoś puścił cichego śmierdziela? Może takie sytuacje cię śmieszą? Niektórych bardzo śmieszą, a innych nie. Uważam, że oburzenie pisiorów jest przesadne, nie powinni robić takiej afery z tego powodu, że masz inną wrażliwość - to nie twoja wina, może to tolerancyjna rodzina pozbawiła cię instynktu autocenzury? Urządzaliście zawody w puszczaniu bąków po rodzinnym obiedzie? Pytam, bo wiem, że nie jesteś pruderyjny, nie masz zachamowań drobnomieszczańskich i podzielisz się z nami opowieściami na ważny temat, jakiego nie poruszył z tobą w rozmowie żaden dziennikarz. Limo stajl - gazy rozweselające Uncle Carl is shown breaking wind on the staircase for the entertainment of the kids Fanny och Alexander Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a-T Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.31.208.136.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.13, 05:25 Brawo! Należy rozróżniać wiarę, religię i kościół i robić wszystko aby odseparować ten ostatni od świeckości. Najwyższy czas aby kościół zrozumiał, że ma przestać się wpieprzać z butami w życie ludzi, którzy tego kościoła po prostu nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.dsl.bell.ca 18.03.13, 05:52 to naprawde jest material na pierwsza strone?.... shame on you!!!.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.nordiskpolska.pl 18.03.13, 06:25 niedługo napiszą że, PIS oprotestował wypiekanie bułek poznańskich, bo kojarzą się z waginą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ab Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.play-internet.pl 18.03.13, 07:07 Panie Abelardzie, komisji chodzi o tę część z Premierem. Co wykrzykuje babcia przed wysadzeniem się? J... Tuska. A to przecie święty człowiek i atak na niego obraża uczucia religijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zryty Re: Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 07:14 Słaby skecz, gazeta promuje bo po liniii i na bazie, wywiad żenujący a czy pan się nie boi że pan w głowę dostanie itp. słabizna, pis jeszcze bardziej obciachowy, reasumując polska kraj wieśniaków Odpowiedz Link Zgłoś
wonderdummy Naprawdę jest Zespół Przeciwdziałania Ateizacji?! 18.03.13, 07:24 A my naśmiewamy się z muzułmanów... . Swoją drogą, dlaczego nie ma Zespołu Przeciwdziałania Pierniczeniu Głupot w Sejmie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baluwolanda Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.toya.net.pl 18.03.13, 07:25 zabolało oszołomstwo, że zostało wykpione...oj., zabolało. papież nie tylko sra, ale także się poci, odbija mu się, a nawet wysyłał kiedyś - w swej nieomylności- ludzi na stos (z ludzkiej nienawiści do swoich wrogów)...CO W TYM OBRAŹLIWEGO???? A ROZUMIEM, katole nie mogą wypaść na mniej gorliwych, niż tacy np.: Koreańczycy z północy wobec Mao. Odpowiedz Link Zgłoś
kakule Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 07:34 Facet nie daj się grzybkom, berecikom i innej maści cholerom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiaczek Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 08:06 Nigdy nie przepraszaj za prawde! Jestes dobry w tym co robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
mstachowski Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 08:07 Jest to dobry i wyrazisty skecz. Zastanawiam się ilu komentatorów linczujących w słowach Abelarda w swoim towarzystwie, czterech ścianach opowiada jeszcze gorsze dowcipy. Zastali zapomniani faryzeusze i saduceusze. A tak na serio. To skecz mówi o słabościach ludzkich. Ci który bronią wiary na siłę, sami nie wiedzą, częstokroć lub nie rozumieją, przesłania i idee jaką niosą teksty biblijne. Ponadto skecz ten nie obraża uczuć religijnych. Obnaża w sposób dosadny to co wszyscy wiedzą. Należy nie zapominać, że dowcipy są immanentnym elementem poczucia humoru narodu. Stanowią częstokroć diagnozę społeczeństwa. Kończąc posłużę się cytatem, Najszybciej i najłatwiej obrażają się ci, którzy źle uczynili, bowiem swoje uczynki skrywają pod maską pychy gniewu. Odpowiedz Link Zgłoś
rabbinhood nieśmieszne dowcipy 18.03.13, 08:07 Zastanawiająca jest ilość prezentowanych w telewizji kabaretów, z czego wiele niestety niewielkie ma pojęcie o poczuciu humoru lub kulturze. Co ciekawe nie jest to oderwane od tematyki abonamentu. Giza niestety ma kiepskie poczucie humoru i z kulturą coś inaczej. Pod budką z piwem nie stanowi to problemu, ale w publicznej telewizji można by oczekiwać czegoś o choćby minimalnym poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
talking_head Michnik, Urban, Hartman, Giza 18.03.13, 08:08 Aż strach się bać na myśl co by się działo w naszym kraju gdyby znów było ich tu 3 mln Odpowiedz Link Zgłoś
executioner Abelard Giza: Ja naprawdę nie naśmiewam się z w... 18.03.13, 08:10 ˙ > Sprawą Gizy zajął się parlamentarny... Zespół ds. Przeciwdziałania Ateizacji. Przydałby się parlamentarny zespół ds. przeciwdziałania fanatyzmowi. ˙ Odpowiedz Link Zgłoś