Gość: tyu "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieniąd... IP: *.atman.pl 19.04.13, 11:56 aż strach pomyśleć, jakbym zemdlał na ulicy z pewnością obudziłbym się bez portfela. To jakaś pranoja, ludzie dziczeją :(( Odpowiedz Link Zgłoś
ladychapel Polacy to naród katolicki 19.04.13, 12:04 Każdy z klientów TEGO bankomatu zapewne poczuwa się do tego by oddać nieuczciwie zdobyte pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieniąd... IP: 217.153.5.* 19.04.13, 12:12 Jedni wypłacali pieniądze nieświadomie, a inni zachowywali się jak zwykli złodzieje. Proza życia codziennego. Natomiast PKO BP to w mojej ocenie kiepski bank. Nie potrafią upilnować pieniędzy Klientów, mają dziurawy system zabiezpieczeń, a kwintesencją ich podejścia do Klienta jest przykład: szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13441488,Wygral_z_PKO_BP_proces_o_wypompowanie_pol_miliona.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szczęściarz Ja''zarobiłem'' 18 000zł tamtej nocy ;),to IP: *.tvk.torun.pl 19.04.13, 12:27 Ja''zarobiłem'' 18 000zł tamtej nocy ;),to sie robi tak:trzeba byćspecem od bankomatów--ja wiem ze wydaja max 30-40banknotów jednorazowo,limit dzienny miałem 9999zł(teraz sobie podwyższyłem do 99 999zł,ale drugi raz szczescie sie nie zdarzy;()....Podjechałem po telefonie od znajomego taksówką--(bylem w Gdańsku na ''baletach''gdzie conieco sie wypiło)odrazu patrze co daje--czy 50 czy 100zł --były 100 wiec DOBRZE ---stałem z 15min i podchodze i wbijam 1500zł---wychodzi 30 banknotów po 100zł(nie liczylem odrazu tylko pogrubosci wiedzialem że ok.tyle jest)--JAKBYM WBIŁ 3000ZŁ,a bankomat by wydawał max 30 sztuk papieru to bym mial 3000złwiec zero zysku(wPl 200złotówek niewydaje żadna maszyna)----wybrałem 6x 1500 +raz 980zł i POWTÓRZYŁEM tą operacje po północy więc z konta zniknęła prawie cała kasa --dokładnie 17 960zł a mam prawie 36 000zł w banknotach :) w koncu bank dał UCZCIWE oprocentowanie--oczywiscie do PKO nic juz nie wpłace --żeby nie zabrali---chyba ze po jakimś czasie jak sprawa przyschnie...mam kilka kont wiec nie problem.... Odpowiedz Link Zgłoś
grzybniazpatatajnia "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieniąd... 19.04.13, 12:33 to zwykłe złodziejstwo, nie wiem czemu banki stoją ponad prawem i mogą same wydawać wyroki i je egzekwować. pieniądze na koncie należą tylko do mnie. jeżeli jakiemuś bankowi coś się wydaje to powinien iść z tym do prokuratory. dla analogii. jak mi sąsiad zajuma wycieraczki z samochodu to ja nie mam prawa włamać się do niego aby je zabrać, ani nie wolno mi kraść jego wycieraczek. jedyne co mogę to zgłosić sprawę na policję. a tu okazuje się że bank może sam ukarać. i nie dotyczy to tylko tej konkretnej sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
cymba-lista "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieniąd... 19.04.13, 12:35 W niektórych mediach lansowany jest dylemat, czy klienci powinni zwrócić nadpłaty i podpierany jest luką prawną. Te media są chore. Lansują upadek wartości. W świecie przyzwoitym obowiązują wciąż zasady: "Nie Twoje - nie bierz", "Znalazłeś - oddaj". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam W "normalnym" kraju takie sprawy załatwia się... IP: 194.242.62.* 19.04.13, 12:55 W "normalnym" kraju takie sprawy załatwia się zupełnie inaczej. deser.pl/deser/1,111857,12895816,Gigantyczna_kolejka_do_bankomatu__Maszyna_wyplacala.html Odpowiedz Link Zgłoś
niktwazniejszy Tja :-) 19.04.13, 14:01 Patrzcie na komentarze ponizej :-) Jak ludzie dokladnie przewidzeili zachowanie banku w takim przypadku w Polsce. Z miejsca grozby, obrazy... Odpowiedz Link Zgłoś
air-jt "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieniąd... 19.04.13, 14:00 No to teraz, może warto dodać punkt widzenia pracownika banku (konkurencji, żeby nie było wątpliwości). Po pierwsze za ładowanie bankomatu odpowiada jakiś pracownik. Jeżeli był źle załadowany, to ów pracownik, bedzie musiał oddawać z własnej pensji. Czytaj z może trójki brutto będzie musiał oddać 500 tyś, bo banda ZŁODZIEI, myślała że zwykłe złodziejstwo ujdzie im na sucho. Teraz to wygląda troszkę inaczej niż "bo okradamy złodziejski bank" nieprawdaż? Pomine fakt, że jak bankomat wypłaci za mało to od razu lecą reklamacje i bluzgi na bogu ducha winnych pracowników oddziału. w drugą stronę jest ok? Tematu "złodziejskości" banku poruszać nie będę - temat rzeka, zresztą dyskusja bardziej światopoglądowa niż merytoryczna na argumenty, słowem przez internet nie ma sensu. Odnośnie przykładów przedwojennych, jak to banki nie chciały przyjmować zwrotów: śmiesznym trzeba być człowiekiem, żeby w ogóle porównywać sytację przedwojenną banków i obecną. Wtedy żeby w ogóle móc posiadać konto w banku, to trzeba było się postarać, za posiadanie konta płaciło się jak za zboże, wtedy fakt posiadania konta to był prestiż. W takich warunkach bank może dbać o wizerunek swojej nieomylności. Teraz z kolei każdy z wypowiadających się cwaniaczków chciałby mieć konto za darmo, wszystko za darmo, bankomaty za darmo, i najlepiej jeszcze żeby bank coś do konta dorzucał, a równocześnie krzyczą jak to banki ich okradają. Jak idziecie do sklepu po piwko i chipsy to też je dostajecie za free? Chyba nie. Skoro ludzie chcą dostawać kredyty jak najtaniej, jak najwięcej wyciągać z odsetek od lokat, wszystko mieć za darmo to chyba oczywistym jest, że bank pracujący w ciągłej presji inwestorów, którzy także chcą na banku zarabiać musi liczyć każdy grosz. Tak, każdy grosz, jak mi się kasa nie zgadza o 1 gr, to dopłacam ze swojej wypłaty. Jak powinien zareagować PKO? Dać dwa tygodnie na zwrot UKRADZIONYCH pieniędzy, a potem pozgłaszać ludzi po kolei do komornika. Może z zajęciem egzekucyjnym na rachunku oduczyliby się kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieni IP: 213.76.179.* 19.04.13, 14:10 Rozumiem, że w tym wypadku bank także będzie kazał pracownicy oddać klientowi 500 tys., bo to ona popełniła błąd? Przecież ta pracownika okradła klienta. szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,13441488,Wygral_z_PKO_BP_proces_o_wypompowanie_pol_miliona.html Odpowiedz Link Zgłoś
air-jt Re: "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieni 19.04.13, 14:18 jeżeli nie trzymała się procedur, nie zweryfikowała wzoru podpisu, lub zaakceptowała podpis niezgodny ze wzorem, jeżeli osoba która składała przelew nie była upoważniona do tego, to tak, pracownik ma problem. Z drugiej strony, jeżeli koleś który przelew przyniósł był upoważniony do składania przelewów w imieniu firmy, a druk przelewu był przedtem podbity i podpisany in blanco przez prezesa - to już prezio sam jest sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieni IP: 213.76.179.* 22.04.13, 08:52 W tym wypadku nie ma drugiej strony. Jest za to wyrok sądu, który jasno przedstawia, że to bank dopuścił się nadużycia i pomógł w okradzeniu poszkodowanego. Odpowiedz Link Zgłoś
niktwazniejszy Re: "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieni 19.04.13, 14:26 A takie pytanie do pana z banku: A kto jest winny w chwili, kiedy pietro wyzej, jednym kliknieciem wyrzucane sa miliardy na smietnik. W imie "ryzyka zawodowego". nastepnie pan klikajacy otrzymuje menadzerska premie wysokosci 500 tys zloty, a bank plajtuje i domaga sie pieniedzy podatnika i NA BOGA!!! dostaje! Nie dziekuje. Bierze i nastepne miliony wyklikuje w powietrze w imie ryzyka zawodowego. Kto jestwinny? Przeciez tak latwo wstazac palcem winnego. Zarozumialosc bankowca nie zna granic. Oj nie drodzy panstwo. Zeby stwierdzic, iz nieuczyciwosc bankowcow jest "sprawa swiatopogladowa" trzeba miec banksterski charakterek. Odpowiedz Link Zgłoś
air-jt Re: "Szczodry" bankomat, cd. Klienci zwrócą pieni 19.04.13, 14:31 niktwazniejszy napisał: > A takie pytanie do pana z banku: A kto jest winny w chwili, kiedy pietro wyzej, > jednym kliknieciem wyrzucane sa miliardy na smietnik. W imie "ryzyka zawodoweg > o". nastepnie pan klikajacy otrzymuje menadzerska premie wysokosci 500 tys zlot > y, a bank plajtuje i domaga sie pieniedzy podatnika i NA BOGA!!! dostaje! Nie d > ziekuje. Bierze i nastepne miliony wyklikuje w powietrze w imie ryzyka zawodowe > go. > > Kto jestwinny? Przeciez tak latwo wstazac palcem winnego. > > Zarozumialosc bankowca nie zna granic. Oj nie drodzy panstwo. Zeby stwierdzic, > iz nieuczyciwosc bankowcow jest "sprawa swiatopogladowa" trzeba miec bankstersk > i charakterek. Jak pisałem: temat stricte światopoglądowy, co widać na załączonym przykładzie. Jakis konkretny przykład takiej sytuacji w Polsce? Czy tylko inwektywny oparte na bajeczkach? Odpowiedz Link Zgłoś