Dodaj do ulubionych

Wykończenie kominka

28.04.15, 21:13
Cześć!

Ostatnio dokończyłem murowanie kominka w salone, w nowo budowanym domku na działce rekreacyjnej. Szukam jakiegoś sklepu, gdzie tanio kupię materiały na obłożenie i wykończenie. Zależy mi na wysokiej klasie i dobrej cenie ;)
Obserwuj wątek
    • maf-ik Re: Wykończenie kominka 28.04.15, 21:15
      Cześć kolego, podobne tematy były już poruszane. Ja osobiście inwestuję w fajny gres, kamienny, jestem mocno zadowolony.
      • maf-ik Re: Wykończenie kominka 01.05.15, 17:51
        Wybierz sobie porządny, dobry produkt I klasy, w zaufanym miejscu - na przykład w polecanym powyżej tanimgresie. Na pewno jacyś fachowcy doradzą Ci, co i jak, No i powodzenia w wykańczaniu kominka ;)
    • majjakix Re: Wykończenie kominka 29.04.15, 12:14
      Jakie okolice Cię interesują, no i nad jakim kamieniem myślisz. Wiem że w różnych miejscowościach można dostać piaskowca, ale równie dobrze możesz odwiedzić hurtownię gdzie łatwo i przyjemnie kupisz płytki kamienne. Które rozwiązanie bardziej Cię interesuje?
      • kuuban Re: Wykończenie kominka 29.04.15, 12:15
        Wiesz co, zależy mi przedewszystkim na trwałości rozwiązania. Jak już położę płytki, to chciałbym je mieć na lata. Wiadomo, że w takiej hurtowni to komfort zakupowy dużo większy, ale pytanie: jak z trwałością tych płytek? klasa ścieralności?

Generalnie szukam czegoś w okolicy Lęborka.
        • majjakix Re: Wykończenie kominka 29.04.15, 12:19
          Często ten temat przewijał się już. na forum, szczególnie jeśli chodzi o tę okolicę. Masz pod Lęborkiem Kiermasz Płytek, gdzie kupisz właśnie wysokiej klasy płytki po dobrej cenie. Dużo osób tam kupuje, zadowoleni i spory wybór.
        • hamakowa Re: Wykończenie kominka 01.06.15, 14:58
          ja mam na kominku farbę dekoracyjną - łatwo ją odśiweżyć, płytki mogą się szybko znudzić i uważam,ze nie wyglądają zbyt estetycznie, jeszcze kamień dekoracyjny jest dobrym rozwiązaniem. I warto wybrać coś, co się łatwo czyści, wiadomo przy kominku szybko brudzą się ściany. mniej więcej taki efekt, tylko kolor dużo ciemniejszy wybrałam ecorson.pl/pl/Sahara_-_farba_dekoracyjna.html
          • ania_n5 Re: Wykończenie kominka 28.06.15, 22:28
            widziałam gdzieś podobny temat, chyba właśnie chodziło o salon/kominek. polecano płytki robione z prawdziwej cegły, to powinno wyglądać interesująco :)
    • krzysiek_mpi Re: Wykończenie kominka 09.04.19, 16:03
      Jak kominki to tylko mardeco ze słupska. Miło szybko i profesionalnie. Jestem mega zadowolony Kominki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka