iwa.ja 11.04.02, 23:21 Czy jest tu ktoś nieśpiący, kto mi pomoże? Jak na polski przerzucić tytułowe "caps i floors" (rzecz dotyczy opcji). Jednym wyrazem? Dolny i górny poziom? (tak, tonący brzydko się chwyta...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 11.04.02, 23:36 iwa.ja napisał(a): > Czy jest tu ktoś nieśpiący, kto mi pomoże? Jak na polski przerzucić > tytułowe "caps i floors" (rzecz dotyczy opcji). Jednym wyrazem? Dolny i górny > poziom? (tak, tonący brzydko się chwyta...) Jak jest w orginale? "Caps and floors" or "Caps & Floors". Jedno z nich zalatuje mi slangiem od "Bosowie i holota" Dzienie dla mnie byloby "Czapki i podlogi"...??? Nie widze tego co ty masz przed oczami.... wspolczuje... les1 Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: caps i floors 11.04.02, 23:39 Bo to jest wlaśnie taki slang. "Czapka" - że więcej już nie można. "Podłoga" - że niżej się nie da. Ale przecież tak nie można tłumaczyć dla poważnych osobników. Sama sobie współczuję. Ale witam nocnie i ciepło.:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 11.04.02, 23:47 cieplo.. cieplo... Wiecej czy wyzej? Jesli to drugie... no to jestesmy.... pomiedzy Odpowiedz Link Zgłoś
iwa.ja Re: caps i floors 11.04.02, 23:56 No nic, Les, jakoś sobie poradzilam. Ale mam kolejne rafy. Chyba dziś nie pójdę do spanka. Znasz taką kołysankę? Śpiewa ją Krystyna Prońko (coś mi się kojarzy z Muminkami - to już chyba otępienie tłumackie). Nie powinnam wchodzić na Forum, ale ile można tłuc! I skończyły mi się papierosy, ojej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 12.04.02, 00:05 Lepiej nic nie mow... Mnie sie skonczyly 40-min temu i jak narazie wykonczylem dwie paczki "Energelly" at 100g kazdy i nie pomaga... Chyba jednak podskocze na stacje benzynowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 11.04.02, 23:59 Gorny i dolny pulap? wiele zalezy czy to jest w j.tech, finansowym, czt tez dla politykow? Obowiazuja rozne terminologie.... No ale z ta Yankowska "Caps nad floors" to mi zasunelas.... Jutro bede to moim Pommys - pokazywal...ha ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 12.04.02, 22:42 Tak wlasnie myslalem... Niezle mi w iwa w glowie zamacila i nie wiedzialem do czego to przypiac? Poszedlem spac o godz. 01 z minutami ale cos spac nie moglem... 02:30 z powrotem do pudelka...Internet... Caps/Floors... i tam to wszystko jest...tylko czytac i doksztalcac siebie samego.... Czysta bankowosc... Wklady, procenty, splaty, okresy dojrzewania zainwestowanych wkladow itd, itp... Glowa mnie rozbolala.... i do tego od 23:00 zabraklo mi papierosow!!!!! Zona wstala o godz.06:00...patrzy a ja "studiuje" Bankowosc" !!!! Cholera.... Pytanie ktore mi zadala, bylo jak piorun z jasnego nieba.... "Dlaczego mnie nie obudziles i sie nie zapytales...??. Pamietasz gdy po nocach pisalam ten program dla Marchant Banku? TO WLASNIE BYLO DO - Caps/Floors i Collars".... Wlasnie wrocilem do domu ( jastem padniety i niewyspany )i trzymam wzrok wbity w ziemie bo nie chce ogladac jej polsmieszku.... Ale plama.... (dobre ze chaciez cos nowego poznalem...) Jestem zbyt techniczny... DUZA wada... Iwa!!! Nastepnym razem - ja zadam pytanie z mojej dziedziny....i poprosze o tlumaczenie na polski.... Ale mi dalas.... Sam sie smieje.... Duza buzka....les1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucy_z Re: caps i floors IP: 192.168.0.* 13.04.02, 00:17 Iwa dalej widocznie męczy się nad swoimi "caps-lokami";) bo jej nie widać i nie słychać :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les1 Re: caps i floors IP: *.mweb.co.za 13.04.02, 00:22 Nie zazdroszcze jej.... Wlasnie "zapijam" swoj bol glowy po jej fortelowym podejsciu... Odpowiedz Link Zgłoś